DROPS Extra / 0-118

DROPS Extra 0-118 by DROPS Design

Diverse gehaakte DROPS bloemen van "Muskat".

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Materialen: DROPS Muskat van Garnstudio.
De volgende kleuren zijn gebruikt:
nr. 01 lichtblauw, nr. 05 lichtroze, nr. 61 donkerbeige en nr. 19

DROPS Haaknaald 3 mm voor alle bloemen.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: bloem,
Garen type
Deals vanaf
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Parelgrijze bloem met ronde bladen in 2 lagen:
Haak 4 l en sluit deze tot een ring met 1 hv.
1e tr: Haak 1 l en vervolgens 6 v om de ring.
2e tr: * 1 v in de volgende v, 3 l *, herhaal *-* 6 keer. Eindig met 1 hv in de eerste v van de tr. Er zijn 6 bogen gehaakt.
3e tr: 1 l. Haak vervolgens om elke boog: 1 v, 1 l, 3 stk, 1 l, 1 v.
4e tr: Keer het werk. Haak vervolgens * 1 v in de v van de 1e tr tussen twee bladen, en dan 5 l *, herhaal *-* 6 keer. Eindig met 1 hv in de eerste v van de tr. Er zijn 6 bogen gehaakt.
5e tr: 1 l. Haak vervolgens om elke boog: 1 v, 1 l, 5 stk, 1 l en 1 v
Knip de draad en hecht stevig af.

Donkerbeige bloem met een "ring" in het midden en ronde bladen in 2 lagen:
Haak 4 l en sluit deze tot een ring met 1 hv.
1e tr: Haak 3 l en vervolgens * 1 stk, 1 l * om de ring, herhaal *-* 5 keer. Eindig met 1 hv in de 2e l van het begin van de tr.
2e tr: * 3 l, 1 v in de volgende l *, herhaal *-* 5 keer. Eindig met 3 l en 1 hv in de eerste l van het begin van de tr. Er zijn 6 bogen gehaakt.
3e tr: 1 l. Haak in elk boog als volgt: 1 v, 1 l, 3 stk, 1 l en 1 v.
4e tr: Keer het werk. Haak vervolgens * 1 v om de v van de 2e tr (haak rondom de st), en dan 5 l *, herhaal *-* 6 keer. Eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de tr. Er zijn 6 bogen gehaakt.
5e tr: 1 l. Haak vervolgens om elke boog: 1 v, 1 l, 5 stk, 1 l en 1 v. Knip de draad en hecht stevig af.

Lichtroze bloem met een "ring" in het midden, puntbladen in 3 lagen:
Haak 4 l en sluit deze tot een ring met 1 hv.
1e tr: Haak 3 l en vervolgens * 1 stk, 1 l * om de ring, herhaal *-* 5 keer. Eindig met 1 hv in de 2e l van het begin van de tr.
2e tr: * 3 l, 1 hv in de volgende l *, herhaal *-* 5 keer. Eindig met 3 l en 1 hv in de eerste l van het begin van de tr. Er zijn 6 bogen gehaakt.
3e tr: 1 l. Haak in elke boog als volgt: 1 v, 1 l, 2 stk, 1 l en 1 v.
4e tr: Keer het werk. Haak vervolgens * 1 hv om de hv van de 2e tr (haak rondom de st), en dan 5 l *, herhaal *-* 6 keer. Eindig met 1 hv in de eerste hv van het begin van de tr. Er zijn 6 bogen gehaakt.
5e tr: 1 l. Haak in elke boog als volgt: 1 v, 1 l, 2 stk, 1 dstk, 2 stk, 1 l en 1 v.
6e tr: * 1 hv om de 1e hv van de 4e tr (haak rondom de st), en dan 6 l *, herhaal *-* 6 keer. Eindig met 1 hv in de eerste hv van het begin van de tr. Er zijn 6 bogen gehaakt.
7e tr: 1 l. Haak vervolgens in elke boog als volgt: 1 v, 1 l, 2 stk, 1 dstk, 2 stk, 1 l en 1 v. Knip de draad en hecht stevig af.

Lichtblauwe sterrenbloem:
Haak 4 l en sluit deze tot een ring met 1 hv.
1e tr: Haak 10 v om de ring.
2e tr: * haak 4 l. Haak vervolgens 1 hv in de 1e l van de nld, 1 stk in de laatste l, 1 v overslaan en bevestig met 1 hv in de volgende v *, herhaal *-* 5 keer. Knip de draad en hecht stevig af.

Lichtblauwe bloem van lossen:
Haak 4 l en sluit deze tot een ring met 1 hv.
1e tr: Haak 8 v om de ring.
2e tr: * Haak 14 l en 1 hv in de volgende v *, herhaal *-* 8 keer. Knip de draad en hecht stevig af.

Kleine parelgrijze bloem van lossen:
Haak 3 l en sluit deze tot een ring met 1 hv.
1e tr: Haak 6 v om de ring.
2e tr: * Haak 12 l en 1 hv in de volgende v *, herhaal *-* 6 keer. Knip de draad en hecht stevig af.

Blad: Haak 12 l.
Haak vervolgens 1 nld in de l als volgt: 1 hv in de 2e en 3e l, 1 hstk in de 4e en 5e l, 1 stk in de 6e, 7e en 8e l, 1 hstk in de 9e en 10e l en eindig met 1 hv in de 11e en 12 l.
Haak 1 l en haak vervolgens op dezelfde manier langs de andere kant van de 12 l. Haak vervolgens 1 tr van hv rondom de hele rand van het blad. Begin met 2 l en haak ook 2 l in de overgang naar de andere kant van het blad. Eindig met 4 l. Knip de draad en hecht stevig af.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Extra 0-118.