Clue #5 - Geef uw sneeuwman een gezicht!

Nu is het tijd om er een gezicht aan te geven, en de outfit af te maken. Volg onze tips - of maak uw eigen sneeuwman ontwerp, in uw eigen stijl!

En vergeet niet dat u extra hulp kunt vinden in de lijst met bronnen onderaan deze clue!


Kindertrui

NEUS:
Zet 8 steken op met 2 draden oranje Air of Nepal met naald 5.5 mm (laat een draadlengte van ongeveer 30 cm over, deze worden gebruikt als vulling nadien). Ga dan verder met 1 draad.  Brei 1 naald averecht. De volgende naald wordt als volgt gebreid: Brei 1 recht, 2 recht samen, 5 recht = 7 steken. Brei 1 naald averecht. Brei 3 recht, 2 recht samen, 2 recht = 6 steken. Brei 1 naald averecht. Brei 1 recht, 2 recht samen, 3 recht = 5 steken. Knip de draad af (laat een draadlengte van ongeveer 30 cm over; dit wordt gebruikt voor het afhechten), haal het door de overgebleven steken. Naai samen in de zijkant en druk de lange draden van het opzetten aan de binnenkant de neus als vulling. Naai de neus aan het midden van het hoofd van de sneeuwman op het voorpand.

SJAAL:
Zet 62 steken op met naald 5.5 mm en pauwblauw Air of deepzee Nepal. Brei 2 naalden tricotsteek. Kant af. Haal de sjaal door de trui bij de hals van de sneeuwman (op het voorpand) en terug naar de goede kant op de andere kant van de hals. Knoop de sjaaleinden samen met een dubbele knoop op de voorkant.

SNEEUW, KNOPEN EN OGEN:
Maak 12 knopen met naturel Air of Nepal voor de sneeuw en 5 knopen met een restant zwart Air of Nepal voor de knopen en ogen als volgt: 1 knoop: Knip 1 draad af van ongeveer 40 cm. Maak 4 knopen om een naald 5.5 mm - zie telpatroon A.3 (dus maak 3 LOSSE knopen, maak nog 1 knoop en trek de draad aan op deze knoop = 1 knoop). Positioneer de knopen op het voorpand, rijg de draadeinden door elke kant van 1 steek en knoop vast op de verkeerde kant - zie foto.

= enkelvoudige knoop


Trui voor volwassenen

NEUS:
Zet 8 steken op met 2 draden oranje en naald 7 mm (laat een draadlengte van ongeveer 30 cm over; deze worden nadien gebruikt om mee te vullen). Brei verder met 1 draad.  Brei 1 naald averecht. De volgende naald wordt als volgt gebreid: 1 recht, 2 recht samen, 5 recht = 7 steken. Brei 1 naald averecht. Brei 3 recht, 2 recht samen, 2 recht = 6 steken. Brei 1 naald averecht. Brei 1 recht, 2 recht samen, 3 recht = 5 steken. Knip de draad af (laat een draadlengte van ongeveer 30 cm over; dit wordt gebruikt voor de afwerking), haal het door de overgebleven steken. Naai samen in de zijkant en druk de lange draden van het opzetten in de neus als opvulling. Naai de neus aan het midden van het hoofd van de sneeuwman.

SJAAL:
Zet 62 steken op met naald 7 mm en turkoois. Brei 2 naalden tricotsteek. Kant af. Haal de sjaal op de verkeerde kant van de trui door de hals van de sneeuwman en terug naar de goede kant op de andere kant van de hals. Knoop de sjaal dicht met een knoop op de voorkant.

SNOW, BUTTONS AND EYES:
Maak 12 knopen met naturel voor de sneeuw en 5 knopen met een restant van zwart voor de ogen en de knopen als volgt: 1 knoop: Knip 1 draad af van ongeveer 40 cm. Maak 4 knopen om naald 8 mm - zie telpatroon A.3 (dus maak 3 LOSSE knoppen, maak nog 1 knoop en trek de draad aan op deze knoop = 1 knoop). Leg de knopen op het voorpand van de trui, rijg de draden op elke kant van de knopen door de trui en knoop samen op de verkeerde kant - zie foto.

= enkelvoudige knoop


Klaar!

We zijn nu klaar met deze leuke sneeuwmantrui en we kunnen niet wachten om te zien hoe die van u eruit ziet! Dus zorg ervoor dat u uw afbeeldingen naar de DROPS-Along gallery stuurt!


Hulp nodig?

Hier is een lijst met bronnen om uw sneeuwman af te maken.

Laat een opmerking of vraag achter voor deze clue

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *