Stopa #5 - Dejme mu tvář!

A teď to chce dát našemu příteli tvář a doladit jeho outfit. Nechte se vést našimi tipy nebo si dotvořte sněhuláka zcela podle svéh – je to na vás!

A nezapomeňte, že pokud byste potřebovali poradit, najdete na konci této stopy seznam odkazů na výukové lekce a videa!


Svetr pro děti

NOS:
Na jehlice č.5,5 nahodíme 2 vlákny pomerančové příze Air nebo tmavě oranžové příze Nepal 8 ok (ponecháme si konce dlouhé asi 30 cm – použijeme je jako výplň). Dál pak pleteme jen 1 vláknem příze. Upleteme 1 řadu obrace. Následující řadu pleteme takto: 1 oko hladce, 2 oka spleteme hladce, 5 ok hladce = 7 ok. Upleteme 1 řadu obrace. Pak 3 oka hladce, 2 oka spleteme hladce, 2 oka hladce = 6 ok. Upleteme 1 řadu obrace. Dále 1 oko hladce, 2 oka spleteme hladce, 3 oka hladce = 5 ok. Přízi odstřihneme (ponecháme si konec dlouhý asi 30 cm – použijeme jej na přišití), konec protáhneme zbylými oky. Sešijeme postranní šev a dlouhé konce z počátku nahození vtáhneme dovnitř nosu jako výplň. Nos pak přišijeme sněhulákovi na přední straně doprostřed hlavy.

ŠÁLA:
Na jehlice č.5,5 nahodíme přízí Air v barvě oceán nebo petrolovou přízí Nepal 62 ok a upleteme 2 řady lícovým žerzejem. Pak všechna oka uzavřeme. Šálu provlečeme svetrem kolem krku sněhuláka na přední straně a konce pak vpředu zavážeme na dvojitý uzel.

SNÍH, KNOFLÍKY A OČI:
Ze smetanové příze Air nebo Nepal uvážeme 12 uzlíků = sníh a ze zbytku černé příze 5 uzlíků = knoflíky a oči. Postupujeme takto: 1 uzlík: ustřihneme si vlákno příze dlouhé asi 40 cm. Kolem jehlice č.5,5 uvážeme 4 uzly – viz nákres A.3 (tj. uvážeme 3 VOLNÉ uzly, pak ještě 1 a u něj přízi upevníme = 1 uzlík). Uzlíky rozmístíme na přední stranu svetru, konce příze provlečeme po stranách jednoho oka (tj. jeden konec na jedné straně oka, druhý konec na druhé) a na rbové straně je zavážeme – viz foto.

=jednoduchý uzel

Svetr pro dospělé

NOS:
Na jehlice č.7 nahodíme 2 vlákny oranžové příze 8 ok (ponecháme si konce dlouhé asi 30 cm – použijeme je jako výplň). Dál pak pleteme jen 1 vláknem příze. Upleteme 1 řadu obrace. Následující řadu pleteme takto: 1 oko hladce, 2 oka spleteme hladce, 5 ok hladce = 7 ok. Upleteme 1 řadu obrace. Pak 3 oka hladce, 2 oka spleteme hladce, 2 oka hladce = 6 ok. Upleteme 1 řadu obrace. Dále 1 oko hladce, 2 oka spleteme hladce, 3 oka hladce = 5 ok. Přízi odstřihneme (ponecháme si konec dlouhý asi 30 cm – použijeme jej na přišití), konec protáhneme zbylými oky. Sešijeme postranní šev a dlouhé konce z počátku nahození vtáhneme dovnitř nosu jako výplň. Nos pak přišijeme sněhulákovi na přední straně doprostřed hlavy.

ŠÁLA:
Na jehlice č.7 nahodíme tyrkysovou přízí 62 ok a upleteme 2 řady lícovým žerzejem. Pak všechna oka uzavřeme. Šálu provlečeme svetrem kolem krku sněhuláka na přední straně svetru a konce pak vpředu zavážeme na uzel.

SNÍH, KNOFLÍKY A OČI:
Ze smetanové příze uvážeme 12 uzlíků = sníh a ze zbytku černé příze 5 uzlíků = knoflíky a oči. Postupujeme takto: 1 uzlík: ustřihneme si vlákno příze dlouhé asi 40 cm. Kolem jehlice č.8 uvážeme 4 uzly – viz nákres A.3 (tj. uvážeme 3 VOLNÉ uzly, pak ještě 1 a u něj přízi upevníme = 1 uzlík). Uzlíky rozmístíme na přední stranu svetru, konce příze provlečeme po stranách jednoho oka (tj. jeden konec na jedné straně oka, druhý konec na druhé) a na rubové straně je zavážeme – viz foto.

=jednoduchý uzel

A máme ho!

Veselý svetr se sněhulákem je hotový a my se nemůžeme dočkat , až nám ukážete ty své! Tak nezapomeňte poslat fotky do galerie DROPS-Along !


Potřebujete poradit?

Tady je seznam odkazů, které vám pomohou sněhuláka dokončit.

Přidejte svůj komentář či dotaz k této stopě

Vaši emailovou adresu nezveřejníme. Povinná pole jsou označena *.