DROPS Extra / 0-1441

Knock Knock Santa by DROPS Design

Kötött kesztyű DROPS Karisma fonalból. A darabot norvégmintával készítjük. Téma: Karácsony

DROPS design: u-875 jelű minta
B fonalcsoport
-------------------------------------------------------

MÉRET
Egy méret

Alapanyagok:
DROPS KARISMA fonal a Garnstudiótól (a B fonalcsoporthoz tartozik)
100 gramm a 21 sz. közép-szürke színből
50 gramm a 01 sz. törtfehér színből

A KÖTÉSPRÓBA:
23 szem egymás mellett és 32 sor egymás fölött a harisnyakötéssel = kb 10 x 10 cm.

KÖTŐTŰ:
DROPS KÉTHEGYŰ KÖTŐTŰ KÉSZLET: 3 MM VASTAG
Ne feledkezzünk meg arról, hogy a megadott tű-méretek csak javaslatok, mindig készítsünk próbadarabot! Ha a 10 cm-n túl sok szemünk van, váltsunk nagyobb kötőtűre. Ha a 10 cm-n túl kevés szemünk van, váltsunk kisebb kötőtűre.

Elkészítette ezt, vagy egy másik mintánkat? Zegyen #dropsdesign taget a képekre a szoliális médiában, hogy mi is láthassuk.

Másik fonalat szeretne használni? Próbálja ki a fonal-átváltónkat!
Megjegyzések (4)

100% gyapjú
minimum 813.00 Ft /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 813.00 Ft /50g
nordfonal.hu
Rendelés
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 813.00 Ft /50g
nordfonal.hu
Rendelés
Kötőtűk & Horgolótűk
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 2439Ft. Olvasson tovább.
-------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

-------------------------------------------------------

MINTA:
Lásd az A.1 - A.3-as diagramokat

-------------------------------------------------------

A MINTALEÍRÁS ITT KEZDŐDIK:

-------------------------------------------------------

KESZTYŰ: RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ
A darabot körben kötjük a kéthegyű kötőtűkön, lentről felfelé haladva. A kesztyű csuklójánál visszahajtott szél van, amit a kötés végén levarrunk.

BAL KESZTYŰ:
A kezdéshez szedjünk fel 52 szemet az 3 mm vastag kéthegyű kötőtű készletre, a középszürke fonalból. Kössünk 8 kört S szemekkel. Ezután kössünk egy kört lyukakkal (a hajtásszél) a következő módon: * 2 szemet S összekötünk, 1 rh. * Ismételjük a *-* közötti részt, a kör végéig (= a hajtásszél).
Ezután folytassuk a kötést az A.1 jelűdiagram szerint (= 52 szem) NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ KÖTÉSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL! Amikor a diagramban eljutottunk a 3 fekete négyzetig, kössünk innen az A.2 jelű mintát ezen a 3 szemen a nagyujjbetét kialakításához, a többi szemet a korábbiak szerint folytatjuk az A.1 jelű mintával. Amikor az A.2 jelű mintát megkötöttük, és a 13. körrel (lásd a nyilat a diagramban) a szaporításokat is elkészítettük 5-ször, csúsztassuk a nagyujj 13 szemét 1 szemtartóra. Szedjünk fel további 3 új szemet a nagyujjhoz félretett szemek mögött = 52 szem a kötőtűn a körben. Folytassuk a munkát az A.1 jelű diagram szerint. Miután minden fogyasztást elkészítettük, 12 szem marad a kötőtűn a körben. Vágjuk el a fonalat és vezessük át a megmaradt szemeken, húzzuk szorosra, és varrjuk el a szálat. A kesztyű kb 23 cm-es a hajtásszéltől (a teljes hossza 26 cm.) Hajtsuk be a darab szélét a (a hajtásszélnél) a FO felé, és apró öltésekkel rögzítsük.

NAGYUJJ:
Csúsztassuk a nagyujjhoz félretett 13 szemet vissza a 3 mm-es kéthegyű kötőtűkre. Szedjünk fel még 9 szemet a kesztyűn a nagyujj-szemek mögött = 22 szem. Ezután folytassuk a kötést körben, az A.2 jelű mintával. Miután minden fogyasztást elkészítettük, 8 szem marad a kötőtűn a körben. Vágjuk el a fonalat és vezessük át a megmaradt szemeken, húzzuk szorosra, és varrjuk el a szálat.

JOBB KESZTYŰ:
Úgy kezdjük, és kötjük, mint a bal kesztyűt, annak tükörképeként. Vagyis az első 23 szemet kötjük az A.1 mintával, ahogy az A.3-as diagramon látható, hogy a nagyujj az ellenkező oldalra kerüljön.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Diagram

= sima a törtfehér színű fonallal
= S a középszürke fonallal.
= 2 szem között készítsünk 1 RH-t. A következő körben / sorban a ráhajtásokat csavartan kössük le, így nem keletkezik lyuk.
= 2 szemet S összekötünk a középszürke színnel.
= 1 szemet simán leemelünk, 1 sima a középszürke színnel, majd a leemelt szemet a lekötött szemen áthúzzuk.
= 1 szemet simán leemelünk, 2 szemet S összekötünk a középszürke színnel, majd a leemelt szemet a lekötött szemen áthúzzuk.
= itt kötjük a nagyujjbetétet, vagyis az A.2 jelű mintát.
= Itt a nagyujjbetét szemeit tegyük szemtartóra (vagy maradék fonalra).Светлана Ефанова 11.01.2019 - 05:40:

Очень красивый дизайн ! Скорее хочется связать такие чудные варежки !

Monica 24.12.2018 - 18:27:

Un meraviglioso classico senza tempo. Io ne ho un paio appartenuti a mia madre e avranno 50 anni! Sono molto felice di poterne fare un paio con le mie mani 😉

Sharon Munsey 18.12.2018 - 09:30:

In the photo these lovely mittens look very long between the crook of the thumb and fingertips and there are no measurements in the instructions. I have wide palms and short fingers and would hate to knit these only to find an inch or two of excess space at the end of my fingertips. Please could you give measurements and advice on how to adjust lengthwise. Thank you.

DROPS Design 19.12.2018 kl. 09:48:

Dear Mrs Munsey, with a tension of 23 stitches and 32 rows in stockinette = 4"x4" (= 10 x 10 cm), you will have the 52 sts for the mitten measuring 22.6 cm / 8.90 inches and there are 42 rows from the top of thumb to tip of mittens = 13 cm/5.12 inches. Maybe you can then adjust to your own size. Your store can assist you for any further help - even per mail or telephone. Happy knitting!

Lora Huey 14.12.2018 - 13:41:

Beautiful. These and the socks are next to go on my knitting needles . I hope their is going to be a hat that matches the mittens ? It's such a beautiful pattern I would love to knit the hole set. Thank you , for such a wonderful Christmas calendar. I look forward to them . And get excited about opening the doors every day in December. Your designers are awesome !

Post a comment to pattern DROPS Extra 0-1441

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.