DROPS Kid-Silk
DROPS Kid-Silk
75% moher, 25% selyem
minimum 2020.00 Ft /25g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 12120.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

DROPS SS24

Opaline

Kötött DROPS kendő lustakötéssel és csipkemintával A darabot oldalirányban haladva, 2 szál DROPS KidSilk fonalból készítjük.

DROPS 188-37
DROPS design: ks-133 jelű minta
A+A vagy C fonalcsoport
----------------------------------------------------------
Hossza: kb 169 cm, az oldalán mérve, a cakkok nélkül.
Szélessége kb 46 cm a legszélesebb ponton (a cakkokkal együtt).
Alapanyagok:
DROPS KID SILK fonal a Garnstudiótól (az A fonalcsoporthoz tartozik)
75 gramm a 08 sz. szürkéskék színből
75 gramm a 07 sz. világos szürkéskék színből

A darabot elkészíthetjük még:
"Az A fonalcsoportból választható más fonalakból"

DROPS EGYENES KÖTŐTŰ, VAGY KÖRKÖTŐTŰ (60 cm hosszú) 6 mm-es - vagy olyan vastagságú, amellyel 15 szem és 29 sor = 10 cm széles és 10 cm magas próbadarabot tudunk készíteni Lustakötéssel, két szál fonalat összefogva.

----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Választható más fonalak – Nézze meg hogyan helyettesítheti be a fonalat ITT.
A_F fonalcsoportok – Használja ugyanazt a mintát és helyettesítse be a fonalat ITT.
Fonalhasználat más, behelyettesített fonalnál – Hazsnálja a fonalátváltónkat.

-------------------------------------------------------

DROPS Kid-Silk
DROPS Kid-Silk
75% moher, 25% selyem
minimum 2020.00 Ft /25g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 12120.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

Mintaleírás

----------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

LUSTAKÖTÉS (oda-vissza haladva):
1 borda= 2 sima szemekkel kötött sor.

MINTA:
Lásd az A.1 - A.5 jelű diagramokat A diagramok a minták minden sorát a színe oldal felől mutatják.

----------------------------------------------------------

KENDŐ:
A darabokat egyenes vagy körkötőtűn kötjük, oda-vissza haladva. Oldalirányban haladva kötünk, a közepéig az egyik oldalon szaporítunk, majd ugyanazon az oldalon fogyasztunk- így kapunk háromszög alakot. A teljes darabot LUSTAKÖTÉSSEL kötjük = minden sorban sima szemekkel.

A kezdéshez szedjünk fel 3 szemet az 6 mm vastag körkötőtűre, a két színből egy-egy szálát összefogva (= összesen 2 szál), majd a köv módon haladjunk: Kössünk 1 bordányit (= 2 sor/kör) LUSTAKÖTÉSSEL- olvassuk el a fenti magyarázatot.
Folytassuk a kötést az A.1 jelű diagram szerint. Amikor a diagram mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 19 szemünk van a kötőtűn a sorban/körben.

Kössük az A.2 jelű mintát 3 szemen, tegyünk jelölőt a kötőtűre, kössük az A.3 jelű mintát a következő 16 szemet. A szemjelölőnek az A.3 jelű minta belső oldalán kell lennie végig az egész darabon, így láthatjuk jól, hogy hol kezdődik az A.3 jelű minta, és hol kell az A.2 jelű mintában szaporítani. Folytassuk az A.2 és A.3 jelű mintával. Amikor a nyilakkal jelölt sorokig eljutottunk, kössünk 2 rövidített sort csak az A.3 jelű mintával kötött sorokon (= kössünk 1 sort a FO felől, és 1 sort a SZO felől). MEGJEGYZÉS: Az A.3 jelű minta utolsó sorában, az A.3 jelű minta szélénél láncoljunk le 6 szemet (a diagramban ábrázolt módon), mielőtt a sor minden szemén újra kötnénk. Most 22 szemünk van a kötőtűn. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ KÖTÉSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL!

Kössünk, amíg 3 szem marad a jelölő előtt, kössük az A.2 jelű mintát 3 szemen, tegyük át a jelölőt a jobboldali kötőtűre, és kössük az A.3 jelű mintát 16 szemen.
Kössünk, amíg az A.3jelű mintát összesen 17 alkalommal készítettük el egymás fölött (= 17 cakk (csúcs) az oldalán), és 70 szemünk van a kötőtűn a sorban (= 54 szem, a jelölőig, és 16 szem az A.3 jelű mintában).

Most kössünk 3 ismétlést az A.3 jelű mintából egymás fölött, SZAPORÍTÁSOK NÉLKÜL.
A következő módon dolgozzunk: Kössünk, a jelölőig, tegyük át a jelölőt a jobboldali kötőtűre, és kössük az A.3 jelű mintát 16 szemen. Kössünk, amíg az A.3 jelű mintát a fentiek szerint 3 alkalommal elkészítettük, egymás fölött (Összesen 20 alkalommal az egész kendőben).

Kössünk, amíg 6 szem marad a jelölő előtt, kössük az A.4 jelű mintát 6 szemen, tegyük át a jelölőt a jobboldali kötőtűre, és kössük az A.3 jelű mintát 16 szemen.
Amikor a diagram mintájának minden sorát megkötöttük egy alkalommal 67 szemünk van a kötőtűn a sorban/körben.
Kössünk a fentiek szerint, amíg az A.3 jelű mintából összesen 36 ismétlést készítettünk (= 36 cakk van a kendő szélén), és 22 szemünk van a kötőtűn a sorban.

Kössük az A.4 jelű mintát 6 szemen, tegyük át a jelölőt a jobboldali kötőtűre, és kössük az A.3 jelű mintát 16 szemen. Kössük a diagramok mintáinak sorait 1 alkalommal, 19 szem marad a kötőtűn (= 3 szem a jelölőig és 16 szem az A.3 jelű mintában. A kendőn az A.3 jelű mintából összesen 37 ismétlést készítettünk.

Ezután az A.5 jelű mintát kötjük minden szemen. Amikor a diagram mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 3 szemünk marad a kötőtűn a sorban. Kössünk 1 sort S szemekkel, és S szemekkel a következő sorban láncoljuk le a szemeket. Vágjuk el a fonalat, és varrjuk el a szálat.

Diagram

symbols = sima a színe oldalon, sima a fonákoldalon
symbols = rh 2 szem között. A rh-t a következő sorban S kötjük le, a helyén lyuknak kell keletkeznie.
symbols = 1 szemet simán leemelünk, 1 sima, a leemelt szemet a lekötött szemen átemeljük.
symbols = 2 szemet simán összekötünk
symbols = 1 szemet simán leemelünk, 2 szemet simán összekötünk, a leemelt szemet az összekötött szemeken átemeljük.
symbols = 1 rh 2 szem között, a következő körben a rh-t csavartan kötjük le, hogy a helyén ne keletkezzen lyuk.
symbols = a FO felől leláncolt szem.
symbols = Kössünk a SZO felől, és kössünk a FO felől, de csak az A.3 jelű minta szemein (rövidített sorok).
symbols = Ezeket a szemeket nem kötjük le, csak az A.3 minta rövidített sorai miatt vannak ábrázolva.
diagram
diagram

Minden mintánkhoz tartoznak oktató-videók, amik segítenek.

Kérdése van? Olvassa el a gyakran ismételt kérdések (GYIK) listáját!

A kötéspróba határozza meg a munkadarabunk végső méretét, általában 10 x 10 cm-ben mérjük. A következő módon adjuk meg: A szemek száma egymás mellett x a sorok száma egymás fölött- vagyis: 19 szem x 26 sor = 10 x 10 cm.

A kötés/horgoláspróba mindenkinél egyéni: egyesek lazábban dolgoznak, mások szorosabban. A kötéspróbán a kötő/horgolótű méretének változtatásával tudunk igazítani, ezért van az, hogy a javasolt tűméretet csak ajánlásnak szánjuk! A kötő/horgolótű méretének ellenőrzésével, esetleges cseréjével tudjuk biztosítani, hogy a SAJÁT kötéspróbánk megfeleljen a mintában megadottnak. Ha a mintában megadott kötés/horgoláspróbától eltérünk, a felhasznált fonalmennyisége változhat, és a kész darabunk mérete is eltérő lesz a mint a mintában megadott.

A szükséges fonalmennyiséget grammban adjuk meg, például: 450 gramm. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, hány gombolyagra lesz szükségünk, tudnunk kell hány gramm fonal van egy-egy gombolyagban (ez általában 25 gramm, 50 gramm vagy 100 gramm). Ezt az adatot megtudhatjuk, ha az oldalainkon az adott fonaltípusra kattintunk. A minta elkészítéséhez szükséges fonalmennyiséget osszuk el az egy-egy gombolyagban található fonalmennyiségével, Például, ha egy gombolyagban 50 gramm fonal van, akkor így számolunk: 450/50 = 9, vagyis 9 gombolyagra lesz szükségünk.

Amikor egy adott fonalat egy másikra cserélünk az a legfontosabb, hogy a kötés/horgoláspróba ugyanaz maradjon, így az elkészült darabunk mérete akkora lesz, mint a mintában található mintarajz méretei. Könnyebben tarthatjuk be a megadott kötés/horgoláspróbát, ha ugyanabból a fonalcsoportból használunk másik fonalat. Egy vastagabb fonal kötéspróbáját több szál, vékonyabb fonal összefogásával is elérhetjük. . Kérjük, próbálja ki a fonal-átváltónkat.r.Javasoljuk hogy mindig készítsen próbadarabot!.

Kérjük, ne feledje: mivel minden fonalunk más-más tulajdonságú, fonalváltásnál előfordulhat, hogy az elkészült darab a fotón látottól eltérő lesz.

A fonalakat vastagságuk, és a velük elérhető kötéspróba szerint csoportokba rendeztük, így könnyebben találhat mintát a kedvenc fonalához. Vagy könnyebben találhat egy mintához fonal-alternatívákat. Az ugyanabban a fonalcsoportban levő fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így egymással behelyettesíthetőek. Azonban, ettől függetlenül a minőségük, a struktúrájuk eltérő, így az elkészült darab különleges és egyedi lesz. Az egyes fonalcsoportok áttekintéséhez kattintson ide!.

A fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 26 -23 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

B fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 22 -20 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

C fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 19 -16 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

D fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 15 -12 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 11 -9 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 8 -5,5 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

Amennyiben több szál fonalat összefogva szeretne dolgozni, ehhez a következőket érdemes tudni: A C fonalcsoport 1 szálával hasonló kötéspróbát tudunk készíteni, mint az A. fonalcsoport 2 szálát összefogva, Az A fonalcsoportból tehát bármely fonalból 2 szálat, vagy bármely 2 fonalból 1-1 szálat összefogva megfelel a C fonal 1-1 szálának, ezt a mintákban így jeleztük: A + A = C.

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan működnek a fonalaink, ha 1 szálnál többel dolgozunk:

2 szál az A fonalcsoportból megfelel a C fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A = C

3 szál az A fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A = D

4 szál az A fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A+A+A = D

8 szál az A fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A+A +A+A+A+A = F

2 szál az B fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: B+B =D

2 szál a C fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C = E

4 szál a C fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C+C+C = F

2 szál az E fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: E+E= F

A fonalak ilyen cseréjével új minőségeket, új struktúrákat érhetünk el, a választott kombinációktól függően. Kifejlesztettünk egy fonal-kalkulátort, amivel kiszámolhatja, mennyi fonalra van szüksége, ha 1 szál fonal helyett 2 vagy több szál kombinációját választja. A kalkulátorhoz a linket minden minta oldalán megtalálja. Ne feledje, hogy a megadott kötéspróba határozza meg, melyik fonalakat használhatjuk. Feltétlenül készítsünk próbadarabot a választott fonalkombinációval, és ellenőrizzük, hogy be tudjuk-e tartani a megfelelő kötéspróbát.

Minden mintánk tetején talál linket a fonal-átváltónkhoz, ami segítséget nyújt, ha a mintában megadottól eltérő fonalat szeretne használni. A cserélni kívánt fonalat, a méretünkhöz szükséges fonalmennyiséget és a szálak számát megadva, a fonal átváltó megadja, milyen más, hasonló kötéspróbát adó lehetőségek közül választhat. Azt is megmondja, hogy az új típusból milyen mennyiségre van szükség, és kell-e több szálat használnunk egyszerre. A legtöbb gombolyagunk 50 grammos (némelyik 25 vagy 100 grammos).

Ha a mintában több színt használunk, minden színt külön ki kell számolnunk. Ugyanígy, ha a mintát több, különböző típusú fonalból készítjük (például 1 szál Alpaca és 1 szál Kid Silk fonalból), akkor mindegyikhez külön-külön kell alternatívát keresnünk.

Mivel a különböző fonalak tulajdonságai, struktúrája eltér, úgy döntöttünk, hogy a mintáinkban megtartjuk azt az eredeti fonalat, amihez az adott mintát terveztük. Ugyanakkor, a most is elérhető fonalaink között könnyen találhat megfelelő alternatívát, ha a fonal-átváltónkat használja, vagy ugyanabból a fonalcsoportból választ ma is gyártott típust.

Az is előfordulhat, hogy egy-egy kereskedőnél még van a már nem gyártott fonalból készlet, vagy valakinek a saját készleteiben lapul olyan gombolyag, amihez szeretne mintát találni.

The a fonal átváltó segít alternatív fonalat keresni és kiszámolni az új típusból szükséges fonalmennyiséget.

Ha úgy gondolja, nehéz eldönteni, melyik méretet készítse, jó ötlet, ha megmér egy hasonló típusú, már meglevő, kényelmes darabot, aminek a méretét jónak találja, és ennek a darabnak a méreteit összehasonlítja a diagramon megadott méretekkel.

A rajzot a méretekkel a minták alján találja..

Nézze meg a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A mintákban megadott tűméret csak javaslat, a fontos, hogy a megadott kötés/ horgoláspróbát tartani tudjuk. Mivel mindenki más kötéspróbával dolgozik, előfordulhat, hogy más méretű tűvel kell dolgoznunk, hogy a minta kötés/horgoláspróbáját be tudjuk tartani- akár 1-2 mérettel kisebb vagy nagyobb kötőtűre is szükség lehet, hogy a megfelelő kötés/horgoláspróbát elérjük. Ezért azt tanácsoljuk mindig készítsen próbadarabot.

Ha a mintában megadottól eltérő kötés/horgoláspróbával dolgozik, az elkészült darab méretei eltérhetnek a méretrajzon megadottaktól.

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan mérjük a kötés/horgoláspróbát?

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan készítsünk próbadarabot a kötéspróba ellenőrzéséhez?

Ha egy darabot fentről lefelé haladva készít, lehetősége lesz arra, hogy rugalmasabban kezelje a mintát, és a saját alkatára, méreteire igazítsa. Például könnyebb munka közben felpróbálni a darabot, és a vállrész hosszán változtatni.

A mintaleírások minden lépést elmagyaráznak, a megfelelő sorrendben. A diagramokat a kötés irányénak megfelelően adjuk meg, és a szokásos módon olvassuk őket.

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal (SZO) felől nézve mutat jobbról balra. 1 négyzet = 1 szem.

Amikor oda-vissza haladva (síkban) dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől, minden 2. sort pedig a fonákoldal felől kötünk, ezért a diagramot át kell fordítanunk: balról jobbra haladva olvassuk, a sima szemeket fordított szemekkel kötjük, a fordított szemeket sima szemként, stb.

Amikor körbenhaladva dolgozunk, minden kört a színe oldal felől kötünk, és minden körben jobbról balra haladva dolgozunk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a kötésminták diagramjait?

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal felől ábrázol. Alulról felfelé, jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor oda-vissza haladva dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől készítünk, jobbról balra haladba, és minden 2. sort a fonákoldal feéá, ekkor a diagramot balról jobbra haladva kell olvasnunk.

Amikor körben haladva dolgozunk, a diagramminden sorát a színe oldal felől köjük, a diagramot jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor kör alakban dolgozunk, a darab közepén kezdünk, és onnan kifelé haladunk, az óra járásával ellentétes irányban, sorról sorra.

A sorok általában adott számú láncszemmel kezdődnek (a következő szem magasságának megfelelően), ezt vagy belerajzoljuk a diagramba, vagy elmagyarázzuk a mintában.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolási diagramokat?

ha egy körben/ sorban egymás mellett több, különböző diagram mintáját készítjük, a mintaleírásban gyakran ezt látjuk: "kössük az A.1 jelű mintát, A.2, A.3 jelű mintát összesen 0-0-2-3-4 alkalommal." Ez azt jelenti, hogy elkészítjük az A.1 jelű mintát egyszer, majd az A.2 jelű mintát egyszer, az A.3 jelű mintát ismételjük egymás mellett annyiszor, amennyit a minta a méretünkben megad, ebben az esetben: S méretben = 0 alkalommal, M méretben = 0 alkalommal, L méretben = 2 alkalommal, XL méretben = 3 alkalommal és XXL méretben = 4 alkalommal.

A diagramokat a szokásos módon készítjük: Az A.1 jelű minta első sorával kezdünk, utána az A.2 jelű minta első sorát készítjük, stb.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a kötésminta diagramokat?

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolásminták diagramjait?

A darabok teljes szélessége (csuklótól csuklóig) a nagyobb méretekben nagyobb lesz, annak ellenére, hogy magukat az ujjakat rövidebbre készítjük. A nagyobb méretek válla szélesebb, az ujjak felső íve hosszabb, így minden méretben jól illenek az adott alkatra.

A méretrajz adatokat tartalmas a darab teljes hosszáról. Ha ez egy pulóver, vagy kardigán, a hosszát a váll legmagasabb, a nyakkivágáshoz legközelebb eső, pontjától mérjük, a darabon egyenesen lefelé. NEM a vállcsúcstól. Ugyanígy a vállrészek hosszát is a váll legmagasabb pontjától mérjük addig a pontig, ahol szétválik a testre és a két ujjára.

Egy kardigán hosszát, soha nem a gomboláspántján mérjük (kivéve, ha ezt a minta külön kiemeli), A kardigán hosszát mindig a pánt mellett mérjük.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A diagramok mintáját gyakran ismételjük egymás mellett vagy egymás fölött. 1 ismétlés, amit a diagram rajzán látunk. Ha a minta azt mondja, készítsünk 5 ismétlést egymás mellett a körben az A.1 jelű mintából, akkor az A.1 jelű minta szemeit 5 alkalommal ismételjük egymás után/egymás mellett a körben. Ha a minta azt mondja, ismételjük az A.1 jelű minta sorait 2 alkalommal egymás fölött, akkor elkészítjük egymás fölött a minta sorait egyszer, majd elölről kezdjük, és újra elkészítjük a minta sorait még egyszer..

A láncszemek (lsz-ek) valamivel keskenyebbek, mint a több szem, így ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a kezdőszélünk túl szoros legyen, a kezdőszélen több lsz-t horgolunk. A szemek számát a következő sorban a mintarajz méreteinek és a mintának megfelelően igazítjuk.

A bordásminta rugalmasabb, és pl. a harisnyakötéshez képest kissé összehúzódik. A bordásminta előtti szaporítással elkerülhetjük, hogy a testrész és a bordásmintás szegély között látható különbség legyen.

A leláncolást könnyen készíthetjük túl szorosra. Ha a leláncolás közben rendszeres közönként ráhajtást iktatunk be, amint rendes szemként leláncolunk, elkerülhetjük, hogy a leláncolt szélünk túl szoros legyen..

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan lándoljunk le ráhajtásokkal (rh-sokkal)?

Egyenletesen szaporíthatunk vagy fogyaszthatunk, ha felváltva kell például minden 3. és minden 4. sorban/körben szaporítanunk/fogyasztanunk. Ezt úgy csináljuk: két sort készítünk, a harmadik sorban szaporítunk, készítünk újabb 3 sort és a 4. sorban szaporítunk, majd ismételjük a fentieket, amíg minden szaporítást elkészítettünk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Szaporítsunk vagy fogyasszunk 1 szemet felváltva minden 3. és 4. sorban .

Ha valaki oda-vissza haladva helyett körben szeret kötni, természetesen módosíthatja a mintát. Az eleje közepéhez a felvágáshoz (a steek-hez) szemeket kell adnunk általában 5 szemet). Amikor alapesetben (oda-vissza haladva) megfordulnánk, egyszerűen tovább kötünk, lekötjük a steek szemeit, és körben haladva folytatjuk. Végül a steek szemei közepén elvágjuk a darabot, szemeket szedünk fel a pántokhoz, és eltakarjuk a vágott széleket.

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan kötjük és vágjuk fel a steek szemeit?

Ha a körben haladva helyett inkább oda-vissza haladva szeretnénk egy darabot kötni, természetesen módosíthatjuk a mintát, és a darabokat külön-külön készítjük el, majd végül összevarrjuk. A testrész szemeinek számát osszuk el kettővel, adjunk hozzá mindét oldalon 1-1 szélszemet (az összevarráshoz), és az eleje és háta darabot kössük meg külön-külön.

Olvassuke l a következő DROPS leckét:: Tudok körkötőtűre iírt mintát egyenes kötőtűre adaptálni?

A mintaismétlések a különböző méretekben eltérhetnek, hogy végül a megfelelő arányokat és méreteket kapjuk. Ha nem pontosan ugyanazt a méretet kötjük, mint ami a fotón van, néhány apró részletben kissé eltérhet a saját méretünkben készített darab. A mintákat gondosan dolgozzuk ki és igazítjuk, hogy minden méretben hasonló hatást érjünk el.

Ügyeljünk arra, hogy a méretünknek megfelelő leírást kövessük!

ha találtunk egy női mértekben elérhető darabot, ami tetszik, nem túl bonyolult átalakítani férfi méretre. A legnagyobb különbség az ujjak és a test hossza lesz. Kezdjük azzal a mérettel, amelynek a mellbősége megfelel. A hozzáadott hosszakat akkor kötjük, mielőtt a karöltőhöz vagy az ujjak felső ívéhez elkezdjük a fogyasztásokat. Ha a mintát fentről lefelé haladva készítjük, a plusz hosszt közvetlenül a karöltők kialakítása után adjuk a testhez, az ujjához pedig az első fogyasztások előtt..

A szükséges fonalmennyiség attól függ, mennyit adtuk hozzá a hosszakhoz, de jobb, ha egy gombolyaggal töbet veszünk, mintha kevesesebbet.

Alább néhány tanácsot adunk, hogyan tudja a legjobb eredményt elérni, amikor szöszösebb fonalakkal dolgozik:

1. Miután elkészítettük a darabot (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki. MEGJEGYZÉS: Ne használjunk szösztelenítőt, boholytalanítót, kefét, stb., olyan eszközt, ami beleakadhat a szálakba.

2. Tegyük a darabot egy műanyag zsákba és a fagyasztóba. A hidegben a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szöszök könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

3. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban, majd újra alaposan rázzuk ki..

4. A darabot a fonal címkéjén található kezelési utasítás szerint mossuk ki..

A szöszölés / bögösödés a legfinomabb szálakból készült daraboknál is előfordul. Ez a használat természetes jele, következménye, szinte lehetetlen elkerülni, és a leglátványosabb a legnagyobb kopásnak kitett területeken, a mandzsettáknál, vagy a karöltők alatt.

A szöszök, bögök eltávolításával felfrissítheti a darabját, ehhez használjon boholytalanítót, vagy szösztelenítő hengert.

Még mindig nem találta meg a választ, amire szüksége van? Görgessen lejjebb, és tegye fel kérdését, és szakembereink megpróbálnak segíteni. Ez általában 5-10 munkanapon beül megtörténik..
Addig is elolvashatja a korábban, mások által feltett kérdéseket és a válaszokat, vagy csatlakozhat a Facebook-on a DROPS Workshophoz, hogy kézimunkázó társaitól kaphasson segítséget.

Ez is tetszhet még...

Post a comment to pattern DROPS 188-37

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

Megjegyzések / Kérdések (24)

country flag Cecilia Freyre wrote:

Hola, el chal con los materiales que indicas del chal y solo he gastado 2 ovillos (50 gr de lana) y está quedando estrecho ya que me quedan seis puntos por aumentar ¿podría hacer más ancho el chal hasta llegar a 100 puntos? Gracias, soy Cecilia

16.12.2023 - 11:25

DROPS Design answered:

Hola Cecilia, si la labor te queda más estrecha que lo que pone se debe a algún problema con la tensión de la labor. Si has gastado 50gr de cada color ya, es muy probable que no te llegue el suficiente hilo como para aumentar hasta 100 puntos y luego trabajar el final. Ten en cuenta que esta labor se trabaja con aguja de 6mm para que quede muy flojo y vaporoso y con doble hilo, por lo que si has gastado 50 gr de cada color ya entonces no te queda cómo para terminar la labor. Si has gastado 1 ovillo de cada color, entonces podrías probar a aumentar más puntos para que quede más ancho.

17.12.2023 - 20:13

country flag Olga wrote:

Schema A5 sollte doch symmetrisch A1 sein, aber A5 hat 2 Umschläge indem A1 hat 3

01.12.2022 - 13:21

DROPS Design answered:

Liebe Olga, das Tuch wurde schon mal so mehrmals gestrickt, aber ich leite Ihren Hinweis weiter - in A.1 soll man zunehmen, so sind es 2 Abnahmen + 3 Umschläge, in A.5 soll man abnehmen, so sind es 3 Abnahmen aber nur 2 Umschläge. Viel Spaß beim stricken!

01.12.2022 - 17:22

country flag Olga wrote:

Hallo. Es ist bestimmt ein Fehler in Schema 5. Aber ich kann nicht verstehen wie ich den korrigieren kann. Helfen sie mir bitte.

01.12.2022 - 07:21

DROPS Design answered:

Liebe Olga, was für ein Fehler denken Sie? Können Sie uns bitte mehr sagen, ich bin nicht sicher, ich verstehe richtig. Danke im voraus für Ihre Hilfe.

01.12.2022 - 11:44

country flag Deborah wrote:

Please can you advise how often I need to increase and decrease on same row and should this be done on the wrong side when not. Doing pattern row.

12.10.2022 - 18:51

DROPS Design answered:

Dear Deborah, you first increase as shown in A.1 then you work A.2 (right side of piece, seen from the right side) and A.3 (left side of piece, seen from the riht side), and you increase as shown in A.2 and A.3. Read more about diagrams here. Happy knitting!

13.10.2022 - 09:11

country flag Ann Mari Ulstein wrote:

Hei. Jeg skal strikke videre etter det er 22 masker igjen. Jeg lurer på om det skal strikkes videre både med A2 og A3. Litt vanskelig å forstå hva som menes her. Mvh Ann Mari Ulstein

06.08.2021 - 21:03

DROPS Design answered:

Hei Ann Mari Du har nå strikket totalt 36 rapporter av A.3 (=36 tagger i siden), og det er 22 masker på pinnen. Nå strikkes A.4 over 6 masker og strikk A.3 over 16 masker = 22 masker. Strikk diagrammene (A.3+A.4) 1 gang i høyden. mvh DROPS design

16.08.2021 - 14:18

country flag Ola wrote:

W schemacie A5 nie uwzględniono wszystkich 3 narzutów, tylko 2...

10.07.2021 - 21:34

DROPS Design answered:

Witaj Olu, zdecydowanie w schemacie A.5 są błędy. Już zgłosiłam korektę. Dziękuję za informację. Pozdrawiamy!

12.07.2021 - 09:26

country flag Mokalis Anna wrote:

Hallo Ihr Lieben , ich würde so gern weiter machen . Nach A1 Weiss ich nicht wie weiter? Kann mir jemand vielleicht erklären 😘

05.11.2020 - 15:55

DROPS Design answered:

Liebe Frau Mokalis, nach A.1 stricken Sie jetzt A.2 am Anfang der Hin-reihen, ein Markierer hier setzen (der muss hier bleiben) und A.3 über die letzten Maschen - so immer weiter stricken mit A.2 rechts und A.3 links (von der Vorderseite gesehen) - mit dazu 2 verkürzten Reihen über A.3 (siehe Diagram). Nach A.2/A.3 stricken Sie wieder das gleiche weiter: A.2 am Anfang, A.3 am Ende der Reihe und dazwischen stricken Sie kraus rechts. Viel Spaß beim stricken!

05.11.2020 - 17:32

country flag Virginie Fiquet wrote:

Bonjour je commence ce châle pouvez vous m'expliquer la deuxième partie le A2 se tricote des la première maille et on fait A2 et A3 en même temps j'ai fini le A1 et là je suis en cale sèche j'avoue

06.05.2020 - 17:23

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Fiquet, placez bien votre marqueur (même avant de commencer le 1er rang de A.2/A.3 si besoin): il doit se trouver après les 3 premières mailles et surtout avant les 16 dernières, et doit toujours rester en place ici, il faudra le faire suivre en hauteur car il va vous servir de repère pour tricoter A.3. Les mailles avant le marqueur (début de rang sur l'endroit) seront tricotées en suivant A.2 puis au point mousse. Les mailles après le marqueur (fin de rang sur l'endroit) se tricotent en suivant A.3. Bon tricot!

07.05.2020 - 09:23

country flag Bjørg Rivedal wrote:

A1 gir tre hullrader, A5 gir to slik jeg forstår mønsteret. Skal det være sånn?

03.05.2020 - 14:29

DROPS Design answered:

Hej Bjørg, Ja i A.1 er det ene ud af de 3 kast en økning. Og i A.5 har du kun 2 kast, så her får du en minskning. God fornøjelse!

05.05.2020 - 08:57

country flag Ditte Hansen wrote:

Et spørgsmål til opskriften efter man har strikket første gang mønster med A.2 og A.3. Så skal man have 22 masker på pinden og derefter står der: “strik ret frem til der er 3 masker tilbage før markøren...” hvad så med de m der kommer før markøren. På første gang er det 3 og derefter øges antallet men skal disse m strikkes eller skal man lade være med at strikke dem? Jeg har strikket dem med hver gang (nu 3 gange) men tror måske det er forkert?

12.12.2019 - 14:41

DROPS Design answered:

Hej Ditte, de første masker strikker du i retstrik, de 3 masker før markøren strikker du i A.2 og så fortsætter du i A.3. God fornøjelse!

17.12.2019 - 12:04