DROPS Nepal
DROPS Nepal
65% gyapjú, 35% alpaka
minimum 1040.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 4160.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS Extra 0-1170
DROPS design: ne-203 jelű minta
C vagy A+A fonalcsoport.
----------------------------------------------------------
Méretek: Kis tök (kitömve): Kerület: kb 34 cm, Magasság: kb 5,5 cm a szár nélkül.
Nagy tök: Kerület: körülbelül: 48 cm, magasság, körülbelül 8 cm (szár nélkül)

Alapanyagok:
DROPS NEPAL a Garnstudio-tól
Mindkét tökhöz:
100 gramm a 2920-as narancs színből
50 gramm a 2923-as aranyvessző színből
50 gramm a 7238-es olajzöld színből

DROPS KÖTŐTŰ 5 mm-es - vagy olyan vastagságú, amellyel 17 szem X 33 sor = 10 X 10 cm lustakötéses kötésmintát tudunk elérni.
KELLÉKEK: Töltőanyag a kitöméshez

-------------------------------------------------------

Választható más fonalak – Nézze meg hogyan helyettesítheti be a fonalat ITT.
A_F fonalcsoportok – Használja ugyanazt a mintát és helyettesítse be a fonalat ITT.
Fonalhasználat más, behelyettesített fonalnál – Hazsnálja a fonalátváltónkat.

-------------------------------------------------------

DROPS Nepal
DROPS Nepal
65% gyapjú, 35% alpaka
minimum 1040.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 4160.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

Mintaleírás

TANÁCS:
Ha nagyobb tököt szeretnénk készíteni, a kezdésnél több szemet szedjünk fel, és több sort kössünk a köv módon:
A tök magasságának fele, de páros számú szemet szedjünk fel, + mindkét oldalon 1 szélszemet (= a diagram első sora). Szedjük fel az extra szemeket a sor elején és végén. Vagyis az 1. rövidített soros SZO sorban (= az A.1-es diagram 5. sora) kössünk, amíg 11 szem marad + a pluszban felszedett szemek mielőtt a FO-felől visszafelé haladva kötöttünk volna) (= a diagram 6. sora), amíg 6 + a pluszban felszedett szemek maradnak. Oda-vissza haladva dolgozzunk a diagram szerint, de folytassuk a rövidített sorokat, amíg 7 szem marad a SZO felől, és 2 szem a FO felől, mielőtt minden soron kötünk újra (= a diagram 15. sora. Folyt a fenti eljárást, a fogy sorig (= a diagram ut sora).

MINTA:
Lásd az A.1 és A.2-es ábrát A diagramok a mintát a színe oldal felől mutatják (az 1. sor= színe oldal).
----------------------------------------------------------

NAGY TÖK:
Oda-vissza kötjük a kötőtűn.
A kezdéshez szedjünk fel 18 szemet az 5 mm-es körkötőtűre, a narancs színű fonallal. OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT. Az A.1-es minta minden sorát összesen 6 alkalommal kötjük egymás fölött. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ KÖTÉSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL! Láncoljuk le a szemeket

SZÁR:
A tök oldalától kezdve haladjunk oda-vissza (a szélszem melletti 1. szemnél.) Narancs színnel, egyenletesen elosztva szedjünk fel 26 szemet a jobboldali szél mellett (a SZO felől nézve,a kötés irányában), a SZO felől kezdve, és 1 sor S a FO felől. Váltsunk az olajzöld színre, és harisnyakötéssel kezdjünk 1 szélszemmel mindkét oldalon. UGYANAKKOR, minden SZO sorban, egyenletesen elosztva, fogy 6 szemet, amíg 8 sor van a sorban. A következő FO sorban, 2 szemet F összekötve, fogy az 1 szélszemet mindkét oldalon = 6 szem.
Most csak a SZO felől dolgozunk, anélkül, hogy a fonalat elvágnánk. S ezen a 6 szemen, amíg a szár kb 11 cm-es (attól a ponttól, ahol az olajzöld színnel kezdtünk)). Vágjuk el a fonalat és vezessük át a megmaradt szemeken, húzzuk szorosra, és varrjuk el a szálat.

ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Olajzöld fonallal varrjuk össze a szárat a szélszem mellett. Töltsük meg a szárat töltőanyaggal. Varrjuk össze a tököt az oldalánál, a kezdő, és a leláncolt szélt egymás mellé illesztve, a szemek szélső ívébe öltve, a narancs színű fonallal. Tömjük ki a tököt a töltőanyaggal. MEGJEGYZÉS: Ne tömjük túl, de tegyünk egy keveset minden ívbe, és egy keveset a közepére is. Öltsük körbe az alsó szélénél, majd húzzuk össze, majd fel és le haladva öltsük össze a nyílásnál. Rögzítsük a szemet.
----------------------------------------------------------

KIS TÖK:
Oda-vissza kötjük a kötőtűn.
A kezdéshez szedjünk fel 12 szemet az 5 mm-es körkötőtűre, az aranyvessző színű fonallal. Az A.2-es minta minden sorát összesen 6 alkalommal kötjük egymás fölött. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ KÖTÉSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL! Láncoljuk le a szemeket.

SZÁR:
A tök oldalától kezdve haladjunk oda-vissza (a szélszem melletti 1. szemnél.) Az aranyvessző színnel, egyenletesen elosztva szedjünk fel 20 szemet a jobboldali szél mellett (a SZO felől nézve, a kötés irányában), a SZO felől kezdve, és 1 sor S a FO felől. Váltsunk az olajzöld színre, és harisnyakötéssel kezdjünk 1 szélszemmel mindkét oldalon. UGYANAKKOR, minden SZO sorban, egyenletesen elosztva, fogy 6 szemet, amíg 8 sor van a sorban. A következő FO sorban, 2 szemet F összekötve, fogy az 1 szélszemet mindkét oldalon = 6 szem.
Most csak a SZO felől dolgozunk, anélkül, hogy a fonalat elvágnánk. S ezen a 6 szemen, amíg a szár kb 9 cm-es (attól a ponttól, ahol az olajzöld színnel kezdtünk)). Vágjuk el a fonalat és vezessük át a megmaradt szemeken, húzzuk szorosra, és varrjuk el a szálat.

ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Olajzöld fonallal varrjuk össze a szárat a szélszem mellett. Töltsük meg a szárat töltőanyaggal. Varrjuk össze a tököt az oldalánál, a kezdő, és a leláncolt szélt egymás mellé illesztve, a szemek szélső ívébe öltve, az aranyvessző színű fonallal. Tömjük ki a tököt a töltőanyaggal. MEGJEGYZÉS: Ne tömjük túl, de tegyünk egy keveset minden ívbe, és egy keveset a közepére is. Öltsük körbe az alsó szélénél, majd húzzuk össze, majd fel és le haladva öltsük össze a nyílásnál. Rögzítsük a szemet.

Diagram

symbols = Sima a színe oldal felől, fordított a fonákoldal felől
symbols = Sima a fonákoldal felől
symbols = 2 szemet simán összekötünk, a színe oldal felől
symbols = A szaporításhoz két szem között ráhajtást készítünk. A RH-t a következő sorban csavartan kötjük le, így nem keletkezik lyuk.
diagram
diagram

Minden mintánkhoz tartoznak oktató-videók, amik segítenek.

Kérdése van? Olvassa el a gyakran ismételt kérdések (GYIK) listáját!

A kötéspróba határozza meg a munkadarabunk végső méretét, általában 10 x 10 cm-ben mérjük. A következő módon adjuk meg: A szemek száma egymás mellett x a sorok száma egymás fölött- vagyis: 19 szem x 26 sor = 10 x 10 cm.

A kötés/horgoláspróba mindenkinél egyéni: egyesek lazábban dolgoznak, mások szorosabban. A kötéspróbán a kötő/horgolótű méretének változtatásával tudunk igazítani, ezért van az, hogy a javasolt tűméretet csak ajánlásnak szánjuk! A kötő/horgolótű méretének ellenőrzésével, esetleges cseréjével tudjuk biztosítani, hogy a SAJÁT kötéspróbánk megfeleljen a mintában megadottnak. Ha a mintában megadott kötés/horgoláspróbától eltérünk, a felhasznált fonalmennyisége változhat, és a kész darabunk mérete is eltérő lesz a mint a mintában megadott.

A szükséges fonalmennyiséget grammban adjuk meg, például: 450 gramm. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, hány gombolyagra lesz szükségünk, tudnunk kell hány gramm fonal van egy-egy gombolyagban (ez általában 25 gramm, 50 gramm vagy 100 gramm). Ezt az adatot megtudhatjuk, ha az oldalainkon az adott fonaltípusra kattintunk. A minta elkészítéséhez szükséges fonalmennyiséget osszuk el az egy-egy gombolyagban található fonalmennyiségével, Például, ha egy gombolyagban 50 gramm fonal van, akkor így számolunk: 450/50 = 9, vagyis 9 gombolyagra lesz szükségünk.

Amikor egy adott fonalat egy másikra cserélünk az a legfontosabb, hogy a kötés/horgoláspróba ugyanaz maradjon, így az elkészült darabunk mérete akkora lesz, mint a mintában található mintarajz méretei. Könnyebben tarthatjuk be a megadott kötés/horgoláspróbát, ha ugyanabból a fonalcsoportból használunk másik fonalat. Egy vastagabb fonal kötéspróbáját több szál, vékonyabb fonal összefogásával is elérhetjük. . Kérjük, próbálja ki a fonal-átváltónkat.r.Javasoljuk hogy mindig készítsen próbadarabot!.

Kérjük, ne feledje: mivel minden fonalunk más-más tulajdonságú, fonalváltásnál előfordulhat, hogy az elkészült darab a fotón látottól eltérő lesz.

A fonalakat vastagságuk, és a velük elérhető kötéspróba szerint csoportokba rendeztük, így könnyebben találhat mintát a kedvenc fonalához. Vagy könnyebben találhat egy mintához fonal-alternatívákat. Az ugyanabban a fonalcsoportban levő fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így egymással behelyettesíthetőek. Azonban, ettől függetlenül a minőségük, a struktúrájuk eltérő, így az elkészült darab különleges és egyedi lesz. Az egyes fonalcsoportok áttekintéséhez kattintson ide!.

A fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 26 -23 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

B fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 22 -20 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

C fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 19 -16 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

D fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 15 -12 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 11 -9 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 8 -5,5 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

Amennyiben több szál fonalat összefogva szeretne dolgozni, ehhez a következőket érdemes tudni: A C fonalcsoport 1 szálával hasonló kötéspróbát tudunk készíteni, mint az A. fonalcsoport 2 szálát összefogva, Az A fonalcsoportból tehát bármely fonalból 2 szálat, vagy bármely 2 fonalból 1-1 szálat összefogva megfelel a C fonal 1-1 szálának, ezt a mintákban így jeleztük: A + A = C.

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan működnek a fonalaink, ha 1 szálnál többel dolgozunk:

2 szál az A fonalcsoportból megfelel a C fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A = C

3 szál az A fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A = D

4 szál az A fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A+A+A = D

8 szál az A fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A+A +A+A+A+A = F

2 szál az B fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: B+B =D

2 szál a C fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C = E

4 szál a C fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C+C+C = F

2 szál az E fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: E+E= F

A fonalak ilyen cseréjével új minőségeket, új struktúrákat érhetünk el, a választott kombinációktól függően. Kifejlesztettünk egy fonal-kalkulátort, amivel kiszámolhatja, mennyi fonalra van szüksége, ha 1 szál fonal helyett 2 vagy több szál kombinációját választja. A kalkulátorhoz a linket minden minta oldalán megtalálja. Ne feledje, hogy a megadott kötéspróba határozza meg, melyik fonalakat használhatjuk. Feltétlenül készítsünk próbadarabot a választott fonalkombinációval, és ellenőrizzük, hogy be tudjuk-e tartani a megfelelő kötéspróbát.

Minden mintánk tetején talál linket a fonal-átváltónkhoz, ami segítséget nyújt, ha a mintában megadottól eltérő fonalat szeretne használni. A cserélni kívánt fonalat, a méretünkhöz szükséges fonalmennyiséget és a szálak számát megadva, a fonal átváltó megadja, milyen más, hasonló kötéspróbát adó lehetőségek közül választhat. Azt is megmondja, hogy az új típusból milyen mennyiségre van szükség, és kell-e több szálat használnunk egyszerre. A legtöbb gombolyagunk 50 grammos (némelyik 25 vagy 100 grammos).

Ha a mintában több színt használunk, minden színt külön ki kell számolnunk. Ugyanígy, ha a mintát több, különböző típusú fonalból készítjük (például 1 szál Alpaca és 1 szál Kid Silk fonalból), akkor mindegyikhez külön-külön kell alternatívát keresnünk.

Mivel a különböző fonalak tulajdonságai, struktúrája eltér, úgy döntöttünk, hogy a mintáinkban megtartjuk azt az eredeti fonalat, amihez az adott mintát terveztük. Ugyanakkor, a most is elérhető fonalaink között könnyen találhat megfelelő alternatívát, ha a fonal-átváltónkat használja, vagy ugyanabból a fonalcsoportból választ ma is gyártott típust.

Az is előfordulhat, hogy egy-egy kereskedőnél még van a már nem gyártott fonalból készlet, vagy valakinek a saját készleteiben lapul olyan gombolyag, amihez szeretne mintát találni.

The a fonal átváltó segít alternatív fonalat keresni és kiszámolni az új típusból szükséges fonalmennyiséget.

Ha úgy gondolja, nehéz eldönteni, melyik méretet készítse, jó ötlet, ha megmér egy hasonló típusú, már meglevő, kényelmes darabot, aminek a méretét jónak találja, és ennek a darabnak a méreteit összehasonlítja a diagramon megadott méretekkel.

A rajzot a méretekkel a minták alján találja..

Nézze meg a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A mintákban megadott tűméret csak javaslat, a fontos, hogy a megadott kötés/ horgoláspróbát tartani tudjuk. Mivel mindenki más kötéspróbával dolgozik, előfordulhat, hogy más méretű tűvel kell dolgoznunk, hogy a minta kötés/horgoláspróbáját be tudjuk tartani- akár 1-2 mérettel kisebb vagy nagyobb kötőtűre is szükség lehet, hogy a megfelelő kötés/horgoláspróbát elérjük. Ezért azt tanácsoljuk mindig készítsen próbadarabot.

Ha a mintában megadottól eltérő kötés/horgoláspróbával dolgozik, az elkészült darab méretei eltérhetnek a méretrajzon megadottaktól.

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan mérjük a kötés/horgoláspróbát?

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan készítsünk próbadarabot a kötéspróba ellenőrzéséhez?

Ha egy darabot fentről lefelé haladva készít, lehetősége lesz arra, hogy rugalmasabban kezelje a mintát, és a saját alkatára, méreteire igazítsa. Például könnyebb munka közben felpróbálni a darabot, és a vállrész hosszán változtatni.

A mintaleírások minden lépést elmagyaráznak, a megfelelő sorrendben. A diagramokat a kötés irányénak megfelelően adjuk meg, és a szokásos módon olvassuk őket.

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal (SZO) felől nézve mutat jobbról balra. 1 négyzet = 1 szem.

Amikor oda-vissza haladva (síkban) dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől, minden 2. sort pedig a fonákoldal felől kötünk, ezért a diagramot át kell fordítanunk: balról jobbra haladva olvassuk, a sima szemeket fordított szemekkel kötjük, a fordított szemeket sima szemként, stb.

Amikor körbenhaladva dolgozunk, minden kört a színe oldal felől kötünk, és minden körben jobbról balra haladva dolgozunk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a kötésminták diagramjait?

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal felől ábrázol. Alulról felfelé, jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor oda-vissza haladva dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől készítünk, jobbról balra haladba, és minden 2. sort a fonákoldal feéá, ekkor a diagramot balról jobbra haladva kell olvasnunk.

Amikor körben haladva dolgozunk, a diagramminden sorát a színe oldal felől köjük, a diagramot jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor kör alakban dolgozunk, a darab közepén kezdünk, és onnan kifelé haladunk, az óra járásával ellentétes irányban, sorról sorra.

A sorok általában adott számú láncszemmel kezdődnek (a következő szem magasságának megfelelően), ezt vagy belerajzoljuk a diagramba, vagy elmagyarázzuk a mintában.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolási diagramokat?

ha egy körben/ sorban egymás mellett több, különböző diagram mintáját készítjük, a mintaleírásban gyakran ezt látjuk: "kössük az A.1 jelű mintát, A.2, A.3 jelű mintát összesen 0-0-2-3-4 alkalommal." Ez azt jelenti, hogy elkészítjük az A.1 jelű mintát egyszer, majd az A.2 jelű mintát egyszer, az A.3 jelű mintát ismételjük egymás mellett annyiszor, amennyit a minta a méretünkben megad, ebben az esetben: S méretben = 0 alkalommal, M méretben = 0 alkalommal, L méretben = 2 alkalommal, XL méretben = 3 alkalommal és XXL méretben = 4 alkalommal.

A diagramokat a szokásos módon készítjük: Az A.1 jelű minta első sorával kezdünk, utána az A.2 jelű minta első sorát készítjük, stb.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a kötésminta diagramokat?

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolásminták diagramjait?

A darabok teljes szélessége (csuklótól csuklóig) a nagyobb méretekben nagyobb lesz, annak ellenére, hogy magukat az ujjakat rövidebbre készítjük. A nagyobb méretek válla szélesebb, az ujjak felső íve hosszabb, így minden méretben jól illenek az adott alkatra.

A méretrajz adatokat tartalmas a darab teljes hosszáról. Ha ez egy pulóver, vagy kardigán, a hosszát a váll legmagasabb, a nyakkivágáshoz legközelebb eső, pontjától mérjük, a darabon egyenesen lefelé. NEM a vállcsúcstól. Ugyanígy a vállrészek hosszát is a váll legmagasabb pontjától mérjük addig a pontig, ahol szétválik a testre és a két ujjára.

Egy kardigán hosszát, soha nem a gomboláspántján mérjük (kivéve, ha ezt a minta külön kiemeli), A kardigán hosszát mindig a pánt mellett mérjük.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A diagramok mintáját gyakran ismételjük egymás mellett vagy egymás fölött. 1 ismétlés, amit a diagram rajzán látunk. Ha a minta azt mondja, készítsünk 5 ismétlést egymás mellett a körben az A.1 jelű mintából, akkor az A.1 jelű minta szemeit 5 alkalommal ismételjük egymás után/egymás mellett a körben. Ha a minta azt mondja, ismételjük az A.1 jelű minta sorait 2 alkalommal egymás fölött, akkor elkészítjük egymás fölött a minta sorait egyszer, majd elölről kezdjük, és újra elkészítjük a minta sorait még egyszer..

A láncszemek (lsz-ek) valamivel keskenyebbek, mint a több szem, így ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a kezdőszélünk túl szoros legyen, a kezdőszélen több lsz-t horgolunk. A szemek számát a következő sorban a mintarajz méreteinek és a mintának megfelelően igazítjuk.

A bordásminta rugalmasabb, és pl. a harisnyakötéshez képest kissé összehúzódik. A bordásminta előtti szaporítással elkerülhetjük, hogy a testrész és a bordásmintás szegély között látható különbség legyen.

A leláncolást könnyen készíthetjük túl szorosra. Ha a leláncolás közben rendszeres közönként ráhajtást iktatunk be, amint rendes szemként leláncolunk, elkerülhetjük, hogy a leláncolt szélünk túl szoros legyen..

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan lándoljunk le ráhajtásokkal (rh-sokkal)?

Egyenletesen szaporíthatunk vagy fogyaszthatunk, ha felváltva kell például minden 3. és minden 4. sorban/körben szaporítanunk/fogyasztanunk. Ezt úgy csináljuk: két sort készítünk, a harmadik sorban szaporítunk, készítünk újabb 3 sort és a 4. sorban szaporítunk, majd ismételjük a fentieket, amíg minden szaporítást elkészítettünk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Szaporítsunk vagy fogyasszunk 1 szemet felváltva minden 3. és 4. sorban .

Ha valaki oda-vissza haladva helyett körben szeret kötni, természetesen módosíthatja a mintát. Az eleje közepéhez a felvágáshoz (a steek-hez) szemeket kell adnunk általában 5 szemet). Amikor alapesetben (oda-vissza haladva) megfordulnánk, egyszerűen tovább kötünk, lekötjük a steek szemeit, és körben haladva folytatjuk. Végül a steek szemei közepén elvágjuk a darabot, szemeket szedünk fel a pántokhoz, és eltakarjuk a vágott széleket.

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan kötjük és vágjuk fel a steek szemeit?

Ha a körben haladva helyett inkább oda-vissza haladva szeretnénk egy darabot kötni, természetesen módosíthatjuk a mintát, és a darabokat külön-külön készítjük el, majd végül összevarrjuk. A testrész szemeinek számát osszuk el kettővel, adjunk hozzá mindét oldalon 1-1 szélszemet (az összevarráshoz), és az eleje és háta darabot kössük meg külön-külön.

Olvassuke l a következő DROPS leckét:: Tudok körkötőtűre iírt mintát egyenes kötőtűre adaptálni?

A mintaismétlések a különböző méretekben eltérhetnek, hogy végül a megfelelő arányokat és méreteket kapjuk. Ha nem pontosan ugyanazt a méretet kötjük, mint ami a fotón van, néhány apró részletben kissé eltérhet a saját méretünkben készített darab. A mintákat gondosan dolgozzuk ki és igazítjuk, hogy minden méretben hasonló hatást érjünk el.

Ügyeljünk arra, hogy a méretünknek megfelelő leírást kövessük!

ha találtunk egy női mértekben elérhető darabot, ami tetszik, nem túl bonyolult átalakítani férfi méretre. A legnagyobb különbség az ujjak és a test hossza lesz. Kezdjük azzal a mérettel, amelynek a mellbősége megfelel. A hozzáadott hosszakat akkor kötjük, mielőtt a karöltőhöz vagy az ujjak felső ívéhez elkezdjük a fogyasztásokat. Ha a mintát fentről lefelé haladva készítjük, a plusz hosszt közvetlenül a karöltők kialakítása után adjuk a testhez, az ujjához pedig az első fogyasztások előtt..

A szükséges fonalmennyiség attól függ, mennyit adtuk hozzá a hosszakhoz, de jobb, ha egy gombolyaggal töbet veszünk, mintha kevesesebbet.

Alább néhány tanácsot adunk, hogyan tudja a legjobb eredményt elérni, amikor szöszösebb fonalakkal dolgozik:

1. Miután elkészítettük a darabot (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki. MEGJEGYZÉS: Ne használjunk szösztelenítőt, boholytalanítót, kefét, stb., olyan eszközt, ami beleakadhat a szálakba.

2. Tegyük a darabot egy műanyag zsákba és a fagyasztóba. A hidegben a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szöszök könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

3. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban, majd újra alaposan rázzuk ki..

4. A darabot a fonal címkéjén található kezelési utasítás szerint mossuk ki..

A szöszölés / bögösödés a legfinomabb szálakból készült daraboknál is előfordul. Ez a használat természetes jele, következménye, szinte lehetetlen elkerülni, és a leglátványosabb a legnagyobb kopásnak kitett területeken, a mandzsettáknál, vagy a karöltők alatt.

A szöszök, bögök eltávolításával felfrissítheti a darabját, ehhez használjon boholytalanítót, vagy szösztelenítő hengert.

Még mindig nem találta meg a választ, amire szüksége van? Görgessen lejjebb, és tegye fel kérdését, és szakembereink megpróbálnak segíteni. Ez általában 5-10 munkanapon beül megtörténik..
Addig is elolvashatja a korábban, mások által feltett kérdéseket és a válaszokat, vagy csatlakozhat a Facebook-on a DROPS Workshophoz, hogy kézimunkázó társaitól kaphasson segítséget.

Ez is tetszhet még...

The Patch

Katharina, Sweden

The Patch

IntreccidiCeci, Italy

The Patch

IntreccidiCeci, Italy

Græskar strikket

Ellen, Denmark

Post a comment to pattern DROPS Extra 0-1170

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

Megjegyzések / Kérdések (10)

country flag Judith wrote:

Once again lovely pattern spoiled by inserts of 'advice/suggests' - useful but please put at end

05.10.2019 - 15:36

country flag Gaynor wrote:

Looks lovely can’t wait to make some

05.10.2019 - 10:04

country flag Melissa wrote:

Wha do you mean when you say remember the knitting gauge bind off?

23.08.2019 - 21:26

DROPS Design answered:

Dear Melissa, you've to pain attention to maintain the same gauge as indicated when working the diagrams. Happy knitting!

25.08.2019 - 16:32

country flag Evelyn Ullås wrote:

Jeg forstår ikke oppskriften, forstår ikke det der med snu midt i å strikke tilbake, er det slik at du må strikke mønster diagrammet flere ganger???

22.10.2018 - 21:01

DROPS Design answered:

Hei Evelyn. Jeg regner med du mener etter at du har plukket opp masker langs høyre side (sett fra retten). Når du har plukket opp masker skal du strikke en omgang fra vrangen, du må derfor snu arbeidet ditt ettersom du har plukket opp maskene fra retten og har alle masker på høyre pinne. Du har allerede strikket diagrammet 6 ganger i høyden, og skal ikke strikke diagrammet flere ganger. Høyre siden av arbeidet ditt = toppen av gresskaret, og det er her du plukker opp masker til stilken. God fornøyelse

23.10.2018 - 08:48

country flag Doris wrote:

Hallo, ich habe die Kürbisse gerade nachgearbeitet und bin wirklich begeistert. Die Videoanleitung hat mir sehr gut geholfen. Dankeschön für diese schöne Anleitung.

20.10.2018 - 17:03

country flag Hanne wrote:

Hejsa. Jeg vil spørge om I mon kunne lave en mini-udgave af græskarrene? De bliver rigtig flotte og jeg hækler til familien lidt hver aften, men de tager lang tid for mig. Et lille - sådan ca 5 cm - ville være dejligt og jeg kan ikke selv finde ud af at ændre opskriften. På forhånd tak - Hanne

05.10.2018 - 08:11

DROPS Design answered:

Hej Hanne, det mindste er kun ca 5,5 cm, det finder du nederst i opskriften. God fornøjelse!

09.10.2018 - 09:10

Eleonora wrote:

Hello, Would like to understand or see an explanatory video for: K from WS (is marked with a dot in the square) In the video of small pumpkin is starting in the moment of 2:05 minutes but it goes too quick for me. Many thanks!

30.10.2016 - 13:40

DROPS Design answered:

Dear Eleonora, 1st row in diagram is worked K from RS. On row 2, work from WS: K1, P until 1 st remain, K last st. black dot in diagram are sts worked K from WS. Happy knitting!

31.10.2016 - 11:06

country flag Milka wrote:

Ahoj, prosím o vysvětlení pletení podle vzoru A.1 nebo A.2 . Já tomu asi nerozumím, to se nějak ujímá, nebo jak se plete, že je v každé řadě jiný počet ok ve vzoru. Když nechám oka stát a pak po několika řadách pletu zase na všech, tak tam budu mít díry?

08.03.2016 - 17:12

country flag Doenja wrote:

Nee. De grip bedoelde ik. Is dat van zacht kunststof of hard plastic ? Dat laatste glijdt nl bij mij in mijn handen.

27.10.2015 - 20:50

DROPS Design answered:

Hoi Doenja. Dat is plastic. Kijk ook hier

28.10.2015 - 11:23

country flag Doenja wrote:

Ik heb gezocht hoe ik een algemene vraag kwijt kan maar dat lukte niet dus dan maar even hier: zijn de grijs op de circus haaknaalden van soft materiaal of hard plastic ?

23.10.2015 - 20:30

DROPS Design answered:

Hoi Doenja. Bedoel je de naald zelf? Dat is aluminium

27.10.2015 - 14:46