DROPS Paris
DROPS Paris
100% pamut
minimum 500.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 4000.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

DROPS SS24

Pink Peaks Bag

---------------------------------------------------------- TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ: ---------------------------------------------------------- TANÁCSOK A HORGOLÁSHOZ: Minden erp-kal horgolt kör elején az 1. erp-t 3 lsz-mel helyettesítjük, vagyis az előző kör első szemét kihagyjuk. A kört, a kör elején, a 3. lsz-be öltött kúszószemmel zárjuk. TANÁCS A SZAPORÍTÁSHOZ: 1 erp szaporításához 1 szembe / szem köré 2 erp-t horgolunk. ---------------------------------------------------------- A MINTALEÍRÁS ITT KEZDŐDIK: ---------------------------------------------------------- KALAP: RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ A darabot egy darabban, fentről lefelé haladva készítjük. Befejezésül a karimáját készítjük el. KALAP: A kezdéshez 2 laza lsz-et készítünk a 4,5 mm vastag horgolótűvel a DROPS Paris fonallal. 1. kör: OLVASSUK EL A FENTI HORGOLÁSI TANÁCSOT! Az 1. lsz-be horgoljunk 12 erp-t. 2. kör: Minden szembe 2 rp-t horgolunk = 24 szem. 3. kör: Horgoljunk * 2 erp-t az első / köv szembe, 1 erp a köv. szembe. Ismételjük a *-* közötti részt a kör végéig = 36 szem. 4. kör: Horgoljunk * 2 erp-t az első szembe, 1 erp a köv. 2 szem mindegyikébe. Ismételjük a *-* közötti részt a kör végéig = 48 szem. 5. kör: Horgoljunk * 2 erp-t az első szembe, 1 erp a köv. 3 szem mindegyikébe. Ismételjük a *-* közötti részt a kör végéig = 60 szem. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ HORGOLÁSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL! 6. kör: Horgoljunk * 2 erp-t az első szembe, 1 erp a köv. 4 szem mindegyikébe. Ismételjük a *-* közötti részt a kör végéig = 72 szem. 7. kör: Horgoljunk 1 kört minden erp-ba 1 erp-val, UGYANAKKOR, a körben egyenletesen elosztva szaporítsunk 0- 4 -6 erp-t a körben - OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A SZAPORÍTÁSHOZ- = 72- 76 - 78 erp. 8. kör: Horgoljunk 1 erp-t az első szembe, 2 lsz, 1 szemet kihagyunk. * 1 erp-t a köv szembe, 2 lszem 1 szemet kihagyunk. *. Ismételjük a *-* közötti részt a kör végéig = 108-114-117 szem. 9-11. KÖR: Horgoljunk 1 ksz-t az első lsz köré- * 1 erp a lsz-ív köül. 2 lsz. * Ism a *-* közötti kört a kör végéig. Ne feledkezzünk meg a fent tanácsról a horgoláshoz. 12. kör: Horgoljunk * 1 erp-t a szembe, 1 erp a lsz-ív köré. * Ismételjük a *-* közötti részt a kör végéig = 72- 76- 78 szem. Ezután minden szembe 1 rp-t horgolunk, amíg a darabunk körülbelül 14-14½-15½ cm-es lesz. Karima: 1-4. KÖR: Horgoljunk 1 kört minden szembe 1 erp-val, UGYANAKKOR, a körben egyenletesen elosztva szaporítsunk 10 erp-t a körben - OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A SZAPORÍTÁSHOZ- SZAPORÍTÁSOK TIP erp. Ügyeljünk arra, hogy a szaporítások minden alkalommal máshova kerüljenek. Horgoljunk 1 kört: minden erp köré 1 ksz - ügyeljünk arra, hogy ez a körünk ne legyen túl szoros. Vágjuk el a fonalat, és dolgozzuk el a szálat. A teljes kalap kb 19-19-20 cm-es fentről lefelé mérve.

DROPS 238-11
DROPS design: W-899 jelű minta
C vagy A + A fonalcsoport.
----------------------------------------------------------

Méretek:
Kerület: Körülbelül 73 cm.
Magasság: körülbelül 30 cm

FONAL
DROPS PARIS a Garnstudiótól
250 gramm a 06 sz. cseresznye színből
150 gramm a 17 sz. törtfehér színből

HORGOLÓTŰ:
DROPS HORGOLÓTŰ: 3,5 mm vastag

HORGOLÁSPRÓBA:
18 erp egymás mellett és 10,5 sor egymás fölött = kb 10 x 10 cm.
MEGJEGYZÉS: Ne feledkezzünk meg arról, hogy a horgolótű mérete csak ajánlás. Ellenőrizzük a horgoláspróbát. Ha a 10 cm-n túl sok szemünk van, váltsunk nagyobb horgolótűre. Ha a 10 cm-n túl kevés szemünk van, váltsunk kisebb horgolótűre.

-------------------------------------------------------

Választható más fonalak – Nézze meg hogyan helyettesítheti be a fonalat ITT.
A_F fonalcsoportok – Használja ugyanazt a mintát és helyettesítse be a fonalat ITT.
Fonalhasználat más, behelyettesített fonalnál – Hazsnálja a fonalátváltónkat.

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% pamut
minimum 500.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 4000.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

Mintaleírás

----------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

----------------------------------------------------------

MINTA:
Lásd az A.1 és A.2 jelű ábrát A diagrammok a minta színeit mutatják. 1 négyzet = 1 erp

SZÍNES MINTA Körben haladva készítjük:
A színváltásokat a köv módon készítsük el: Az utolsó fp-t a ez 1. színnel horgoljuk de az utolsó áthúzással várjunk. Váltsunk a következő színre, ezzel készítsük az utolsó áthúzást, majd készítsük el a köv fp-t is. Ezután folytassuk a munkát. Amikor két színnel dolgozunk, azt a szálat, amelyik színt éppen nem használjuk, vezessük el az előző sor mögött, és a horgolásnál öltsük körbe, úgy, hogy rejtve legyenek, de kövessék a horgolást a körben.

TANÁCSOK A HORGOLÁSHOZ:
A körben az 1. erp-t 3 lsz-mel helyettesítjük. A kört az 1. lsz-be öltött ksz-mel zárjuk.

----------------------------------------------------------

A MINTALEÍRÁS ITT KEZDŐDIK:

----------------------------------------------------------

TÁSKA: RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ
Körben készítjük, az aljától felfelé. Ezután készítsük el a pántot, amit a táska két oldalára kötünk.

TÁSKA:
5 lsz a 3,5 mm-es horgolótűvel, a cseresznye színű DROPS Paris fonallal, majd az 1. szembe kúszószemet öltve alakítsunk ki kört.
Ezután horgoljunk körben haladva, az alábbi magyarázat szerint, miközben, ugyanakkor, kössük a mintáz au A.1 jelű diagram szerint (kössünk 12 ism-t az A.1 jelű mintával a kör körül)- olvassuk el a fenti magyarázatot a színes minták horgolásáról.

1. kör: 12 erp a lsz-gyűrűbe. OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A HORGOLÁSHOZ!
2. kör: Minden erp.ba 2 erp-t horgolunk = 24 erp.
3. kör: * 1 erp az 1. / következő erp-ba, 2 erp a köv. erp-ba*. Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 36 erp.
4. kör: * 1 erp az 1. / következő 2 erp mindegyikébe, 2 erp a köv. erp-ba*. Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 48 erp. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ HORGOLÁSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL!
5-11. KÖR: Folytassuk a szaporításokkal és a mintával, a korábbiaknak megfelelően, vagyis minden körben plusz 1 erp a szaporítások között = 132 erp. Az A.1 jelű mintával elkészültünk.
12. kör: Folytassuk körben haladva, de szaporítások nélkül, és horgoljunk az A.2 jelű minta szerint (az A.2-es mintából horgoljunk 22 ismétlést a körben).
A nyíllal jelölt körben a következő módon haladjunk: * 1 erp az 1. / következő / 3 erp mindegyikébe, 1 lsz, hagyjunk ki 1 erp-t. * Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön. Folytassuk a mintával, a fentiek szerint, amíg az A.2 jelű minta minden sorát / körét elkészítettük. Rögzítsük a szemet.
A táska körülbelül 30 cm magas.

PÁNT:
A DROPS Paris fonalból, minden színből vágjunk le 16, egyenként 150 cm-es szálat = 32 szál. Tegyük a szálakat ét csomóba, az egyikbe a cseresznye, a másikba a tört fehér színeket. Kezdjük kb 15 cm-re a szálak végétől, és készítsük a pántokat a köv módon: készítsük egy csomót, ahol a cseresznye szín van felül. Ezután kössünk két csomót úgy, hogy a cseresznye szín legyen felül. Folytassuk a fentiek szerint, 2 cseresznye színű és 2 törtfehér csomót váltogatva, amíg 15 cm marad. A köv módon rögzítsük a pántot a táskára: a táska belsejében kezdjük, és a két adagot két külön lyukon fűzzük át (egymás mellett. Készítsünk két csomót a táskán kívül, majd húzzuk át a szálakat ugyanazon a lyukon, és belül kössük meg. A pánt másik végét ugyanilyen módon rögzítsük a táska másik oldalára.

Diagram

symbols = törtfehér
symbols = cseresznye
diagram
Kérdése van? Olvassa el a gyakran ismételt kérdések (GYIK) listáját!

A kötéspróba határozza meg a munkadarabunk végső méretét, általában 10 x 10 cm-ben mérjük. A következő módon adjuk meg: A szemek száma egymás mellett x a sorok száma egymás fölött- vagyis: 19 szem x 26 sor = 10 x 10 cm.

A kötés/horgoláspróba mindenkinél egyéni: egyesek lazábban dolgoznak, mások szorosabban. A kötéspróbán a kötő/horgolótű méretének változtatásával tudunk igazítani, ezért van az, hogy a javasolt tűméretet csak ajánlásnak szánjuk! A kötő/horgolótű méretének ellenőrzésével, esetleges cseréjével tudjuk biztosítani, hogy a SAJÁT kötéspróbánk megfeleljen a mintában megadottnak. Ha a mintában megadott kötés/horgoláspróbától eltérünk, a felhasznált fonalmennyisége változhat, és a kész darabunk mérete is eltérő lesz a mint a mintában megadott.

A szükséges fonalmennyiséget grammban adjuk meg, például: 450 gramm. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, hány gombolyagra lesz szükségünk, tudnunk kell hány gramm fonal van egy-egy gombolyagban (ez általában 25 gramm, 50 gramm vagy 100 gramm). Ezt az adatot megtudhatjuk, ha az oldalainkon az adott fonaltípusra kattintunk. A minta elkészítéséhez szükséges fonalmennyiséget osszuk el az egy-egy gombolyagban található fonalmennyiségével, Például, ha egy gombolyagban 50 gramm fonal van, akkor így számolunk: 450/50 = 9, vagyis 9 gombolyagra lesz szükségünk.

Amikor egy adott fonalat egy másikra cserélünk az a legfontosabb, hogy a kötés/horgoláspróba ugyanaz maradjon, így az elkészült darabunk mérete akkora lesz, mint a mintában található mintarajz méretei. Könnyebben tarthatjuk be a megadott kötés/horgoláspróbát, ha ugyanabból a fonalcsoportból használunk másik fonalat. Egy vastagabb fonal kötéspróbáját több szál, vékonyabb fonal összefogásával is elérhetjük. . Kérjük, próbálja ki a fonal-átváltónkat.r.Javasoljuk hogy mindig készítsen próbadarabot!.

Kérjük, ne feledje: mivel minden fonalunk más-más tulajdonságú, fonalváltásnál előfordulhat, hogy az elkészült darab a fotón látottól eltérő lesz.

A fonalakat vastagságuk, és a velük elérhető kötéspróba szerint csoportokba rendeztük, így könnyebben találhat mintát a kedvenc fonalához. Vagy könnyebben találhat egy mintához fonal-alternatívákat. Az ugyanabban a fonalcsoportban levő fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így egymással behelyettesíthetőek. Azonban, ettől függetlenül a minőségük, a struktúrájuk eltérő, így az elkészült darab különleges és egyedi lesz. Az egyes fonalcsoportok áttekintéséhez kattintson ide!.

A fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 26 -23 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

B fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 22 -20 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

C fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 19 -16 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

D fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 15 -12 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 11 -9 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 8 -5,5 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

Amennyiben több szál fonalat összefogva szeretne dolgozni, ehhez a következőket érdemes tudni: A C fonalcsoport 1 szálával hasonló kötéspróbát tudunk készíteni, mint az A. fonalcsoport 2 szálát összefogva, Az A fonalcsoportból tehát bármely fonalból 2 szálat, vagy bármely 2 fonalból 1-1 szálat összefogva megfelel a C fonal 1-1 szálának, ezt a mintákban így jeleztük: A + A = C.

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan működnek a fonalaink, ha 1 szálnál többel dolgozunk:

2 szál az A fonalcsoportból megfelel a C fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A = C

3 szál az A fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A = D

4 szál az A fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A+A+A = D

8 szál az A fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A+A +A+A+A+A = F

2 szál az B fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: B+B =D

2 szál a C fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C = E

4 szál a C fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C+C+C = F

2 szál az E fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: E+E= F

A fonalak ilyen cseréjével új minőségeket, új struktúrákat érhetünk el, a választott kombinációktól függően. Kifejlesztettünk egy fonal-kalkulátort, amivel kiszámolhatja, mennyi fonalra van szüksége, ha 1 szál fonal helyett 2 vagy több szál kombinációját választja. A kalkulátorhoz a linket minden minta oldalán megtalálja. Ne feledje, hogy a megadott kötéspróba határozza meg, melyik fonalakat használhatjuk. Feltétlenül készítsünk próbadarabot a választott fonalkombinációval, és ellenőrizzük, hogy be tudjuk-e tartani a megfelelő kötéspróbát.

Minden mintánk tetején talál linket a fonal-átváltónkhoz, ami segítséget nyújt, ha a mintában megadottól eltérő fonalat szeretne használni. A cserélni kívánt fonalat, a méretünkhöz szükséges fonalmennyiséget és a szálak számát megadva, a fonal átváltó megadja, milyen más, hasonló kötéspróbát adó lehetőségek közül választhat. Azt is megmondja, hogy az új típusból milyen mennyiségre van szükség, és kell-e több szálat használnunk egyszerre. A legtöbb gombolyagunk 50 grammos (némelyik 25 vagy 100 grammos).

Ha a mintában több színt használunk, minden színt külön ki kell számolnunk. Ugyanígy, ha a mintát több, különböző típusú fonalból készítjük (például 1 szál Alpaca és 1 szál Kid Silk fonalból), akkor mindegyikhez külön-külön kell alternatívát keresnünk.

Mivel a különböző fonalak tulajdonságai, struktúrája eltér, úgy döntöttünk, hogy a mintáinkban megtartjuk azt az eredeti fonalat, amihez az adott mintát terveztük. Ugyanakkor, a most is elérhető fonalaink között könnyen találhat megfelelő alternatívát, ha a fonal-átváltónkat használja, vagy ugyanabból a fonalcsoportból választ ma is gyártott típust.

Az is előfordulhat, hogy egy-egy kereskedőnél még van a már nem gyártott fonalból készlet, vagy valakinek a saját készleteiben lapul olyan gombolyag, amihez szeretne mintát találni.

The a fonal átváltó segít alternatív fonalat keresni és kiszámolni az új típusból szükséges fonalmennyiséget.

Ha úgy gondolja, nehéz eldönteni, melyik méretet készítse, jó ötlet, ha megmér egy hasonló típusú, már meglevő, kényelmes darabot, aminek a méretét jónak találja, és ennek a darabnak a méreteit összehasonlítja a diagramon megadott méretekkel.

A rajzot a méretekkel a minták alján találja..

Nézze meg a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A mintákban megadott tűméret csak javaslat, a fontos, hogy a megadott kötés/ horgoláspróbát tartani tudjuk. Mivel mindenki más kötéspróbával dolgozik, előfordulhat, hogy más méretű tűvel kell dolgoznunk, hogy a minta kötés/horgoláspróbáját be tudjuk tartani- akár 1-2 mérettel kisebb vagy nagyobb kötőtűre is szükség lehet, hogy a megfelelő kötés/horgoláspróbát elérjük. Ezért azt tanácsoljuk mindig készítsen próbadarabot.

Ha a mintában megadottól eltérő kötés/horgoláspróbával dolgozik, az elkészült darab méretei eltérhetnek a méretrajzon megadottaktól.

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan mérjük a kötés/horgoláspróbát?

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan készítsünk próbadarabot a kötéspróba ellenőrzéséhez?

Ha egy darabot fentről lefelé haladva készít, lehetősége lesz arra, hogy rugalmasabban kezelje a mintát, és a saját alkatára, méreteire igazítsa. Például könnyebb munka közben felpróbálni a darabot, és a vállrész hosszán változtatni.

A mintaleírások minden lépést elmagyaráznak, a megfelelő sorrendben. A diagramokat a kötés irányénak megfelelően adjuk meg, és a szokásos módon olvassuk őket.

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal (SZO) felől nézve mutat jobbról balra. 1 négyzet = 1 szem.

Amikor oda-vissza haladva (síkban) dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől, minden 2. sort pedig a fonákoldal felől kötünk, ezért a diagramot át kell fordítanunk: balról jobbra haladva olvassuk, a sima szemeket fordított szemekkel kötjük, a fordított szemeket sima szemként, stb.

Amikor körbenhaladva dolgozunk, minden kört a színe oldal felől kötünk, és minden körben jobbról balra haladva dolgozunk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a kötésminták diagramjait?

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal felől ábrázol. Alulról felfelé, jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor oda-vissza haladva dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől készítünk, jobbról balra haladba, és minden 2. sort a fonákoldal feéá, ekkor a diagramot balról jobbra haladva kell olvasnunk.

Amikor körben haladva dolgozunk, a diagramminden sorát a színe oldal felől köjük, a diagramot jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor kör alakban dolgozunk, a darab közepén kezdünk, és onnan kifelé haladunk, az óra járásával ellentétes irányban, sorról sorra.

A sorok általában adott számú láncszemmel kezdődnek (a következő szem magasságának megfelelően), ezt vagy belerajzoljuk a diagramba, vagy elmagyarázzuk a mintában.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolási diagramokat?

ha egy körben/ sorban egymás mellett több, különböző diagram mintáját készítjük, a mintaleírásban gyakran ezt látjuk: "kössük az A.1 jelű mintát, A.2, A.3 jelű mintát összesen 0-0-2-3-4 alkalommal." Ez azt jelenti, hogy elkészítjük az A.1 jelű mintát egyszer, majd az A.2 jelű mintát egyszer, az A.3 jelű mintát ismételjük egymás mellett annyiszor, amennyit a minta a méretünkben megad, ebben az esetben: S méretben = 0 alkalommal, M méretben = 0 alkalommal, L méretben = 2 alkalommal, XL méretben = 3 alkalommal és XXL méretben = 4 alkalommal.

A diagramokat a szokásos módon készítjük: Az A.1 jelű minta első sorával kezdünk, utána az A.2 jelű minta első sorát készítjük, stb.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a kötésminta diagramokat?

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolásminták diagramjait?

A darabok teljes szélessége (csuklótól csuklóig) a nagyobb méretekben nagyobb lesz, annak ellenére, hogy magukat az ujjakat rövidebbre készítjük. A nagyobb méretek válla szélesebb, az ujjak felső íve hosszabb, így minden méretben jól illenek az adott alkatra.

A méretrajz adatokat tartalmas a darab teljes hosszáról. Ha ez egy pulóver, vagy kardigán, a hosszát a váll legmagasabb, a nyakkivágáshoz legközelebb eső, pontjától mérjük, a darabon egyenesen lefelé. NEM a vállcsúcstól. Ugyanígy a vállrészek hosszát is a váll legmagasabb pontjától mérjük addig a pontig, ahol szétválik a testre és a két ujjára.

Egy kardigán hosszát, soha nem a gomboláspántján mérjük (kivéve, ha ezt a minta külön kiemeli), A kardigán hosszát mindig a pánt mellett mérjük.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A diagramok mintáját gyakran ismételjük egymás mellett vagy egymás fölött. 1 ismétlés, amit a diagram rajzán látunk. Ha a minta azt mondja, készítsünk 5 ismétlést egymás mellett a körben az A.1 jelű mintából, akkor az A.1 jelű minta szemeit 5 alkalommal ismételjük egymás után/egymás mellett a körben. Ha a minta azt mondja, ismételjük az A.1 jelű minta sorait 2 alkalommal egymás fölött, akkor elkészítjük egymás fölött a minta sorait egyszer, majd elölről kezdjük, és újra elkészítjük a minta sorait még egyszer..

A láncszemek (lsz-ek) valamivel keskenyebbek, mint a több szem, így ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a kezdőszélünk túl szoros legyen, a kezdőszélen több lsz-t horgolunk. A szemek számát a következő sorban a mintarajz méreteinek és a mintának megfelelően igazítjuk.

A bordásminta rugalmasabb, és pl. a harisnyakötéshez képest kissé összehúzódik. A bordásminta előtti szaporítással elkerülhetjük, hogy a testrész és a bordásmintás szegély között látható különbség legyen.

A leláncolást könnyen készíthetjük túl szorosra. Ha a leláncolás közben rendszeres közönként ráhajtást iktatunk be, amint rendes szemként leláncolunk, elkerülhetjük, hogy a leláncolt szélünk túl szoros legyen..

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan lándoljunk le ráhajtásokkal (rh-sokkal)?

Egyenletesen szaporíthatunk vagy fogyaszthatunk, ha felváltva kell például minden 3. és minden 4. sorban/körben szaporítanunk/fogyasztanunk. Ezt úgy csináljuk: két sort készítünk, a harmadik sorban szaporítunk, készítünk újabb 3 sort és a 4. sorban szaporítunk, majd ismételjük a fentieket, amíg minden szaporítást elkészítettünk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Szaporítsunk vagy fogyasszunk 1 szemet felváltva minden 3. és 4. sorban .

Ha valaki oda-vissza haladva helyett körben szeret kötni, természetesen módosíthatja a mintát. Az eleje közepéhez a felvágáshoz (a steek-hez) szemeket kell adnunk általában 5 szemet). Amikor alapesetben (oda-vissza haladva) megfordulnánk, egyszerűen tovább kötünk, lekötjük a steek szemeit, és körben haladva folytatjuk. Végül a steek szemei közepén elvágjuk a darabot, szemeket szedünk fel a pántokhoz, és eltakarjuk a vágott széleket.

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan kötjük és vágjuk fel a steek szemeit?

Ha a körben haladva helyett inkább oda-vissza haladva szeretnénk egy darabot kötni, természetesen módosíthatjuk a mintát, és a darabokat külön-külön készítjük el, majd végül összevarrjuk. A testrész szemeinek számát osszuk el kettővel, adjunk hozzá mindét oldalon 1-1 szélszemet (az összevarráshoz), és az eleje és háta darabot kössük meg külön-külön.

Olvassuke l a következő DROPS leckét:: Tudok körkötőtűre iírt mintát egyenes kötőtűre adaptálni?

A mintaismétlések a különböző méretekben eltérhetnek, hogy végül a megfelelő arányokat és méreteket kapjuk. Ha nem pontosan ugyanazt a méretet kötjük, mint ami a fotón van, néhány apró részletben kissé eltérhet a saját méretünkben készített darab. A mintákat gondosan dolgozzuk ki és igazítjuk, hogy minden méretben hasonló hatást érjünk el.

Ügyeljünk arra, hogy a méretünknek megfelelő leírást kövessük!

ha találtunk egy női mértekben elérhető darabot, ami tetszik, nem túl bonyolult átalakítani férfi méretre. A legnagyobb különbség az ujjak és a test hossza lesz. Kezdjük azzal a mérettel, amelynek a mellbősége megfelel. A hozzáadott hosszakat akkor kötjük, mielőtt a karöltőhöz vagy az ujjak felső ívéhez elkezdjük a fogyasztásokat. Ha a mintát fentről lefelé haladva készítjük, a plusz hosszt közvetlenül a karöltők kialakítása után adjuk a testhez, az ujjához pedig az első fogyasztások előtt..

A szükséges fonalmennyiség attól függ, mennyit adtuk hozzá a hosszakhoz, de jobb, ha egy gombolyaggal töbet veszünk, mintha kevesesebbet.

Alább néhány tanácsot adunk, hogyan tudja a legjobb eredményt elérni, amikor szöszösebb fonalakkal dolgozik:

1. Miután elkészítettük a darabot (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki. MEGJEGYZÉS: Ne használjunk szösztelenítőt, boholytalanítót, kefét, stb., olyan eszközt, ami beleakadhat a szálakba.

2. Tegyük a darabot egy műanyag zsákba és a fagyasztóba. A hidegben a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szöszök könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

3. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban, majd újra alaposan rázzuk ki..

4. A darabot a fonal címkéjén található kezelési utasítás szerint mossuk ki..

A szöszölés / bögösödés a legfinomabb szálakból készült daraboknál is előfordul. Ez a használat természetes jele, következménye, szinte lehetetlen elkerülni, és a leglátványosabb a legnagyobb kopásnak kitett területeken, a mandzsettáknál, vagy a karöltők alatt.

A szöszök, bögök eltávolításával felfrissítheti a darabját, ehhez használjon boholytalanítót, vagy szösztelenítő hengert.

Még mindig nem találta meg a választ, amire szüksége van? Görgessen lejjebb, és tegye fel kérdését, és szakembereink megpróbálnak segíteni. Ez általában 5-10 munkanapon beül megtörténik..
Addig is elolvashatja a korábban, mások által feltett kérdéseket és a válaszokat, vagy csatlakozhat a Facebook-on a DROPS Workshophoz, hogy kézimunkázó társaitól kaphasson segítséget.

Ez is tetszhet még...

Post a comment to pattern DROPS 238-11

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

Megjegyzések / Kérdések (1)

country flag Véronique wrote:

J'ai hâte de voir si le point de ce sac au TRICOT est facile ou pas .

18.01.2023 - 19:58