DROPS Paris
DROPS Paris
100% pamut
minimum 342.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 1026.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

Beach Friend

Kötött sapka kiemelt szemekkel DROPS Paris fonalból. A darabot oda-vissza haladva készítjük a karimájától felfelé haladva, mozaik mintával.

DROPS 209-9
DROPS design: W-797 jelű minta
C fonalcsoport
----------------------------------------------------------

Méretek:
S/M – L/XL
Fej kerülete cm-ben 52/54 - 56/58 cm

ALAPANYAGOK:
DROPS PARIS fonal a Garnstudiótól (a C fonalcsoporthoz tartozik)
100 gramm a 17 sz. törtfehér színből
50 gramm a 61 sz. lime színből

A KÖTÉSPRÓBA:
20 szem egymás mellett és 41 sor egymás fölött a lustakötéssel = kb 10 x 10 cm.

KÖTŐTŰK:
DROPS KÖTŐTŰ: 3,5 MM VASTAG Hossza 40 cm vagy 60 cm.
Ne feledkezzünk meg arról, hogy a kötőtű mérete csak ajánlás. Mindig készítsünk, és ellenőrizzük a kötéspróbát. Ha a 10 cm-n túl sok szemünk van, váltsunk nagyobb kötőtűre. Ha a 10 cm-n túl kevés szemünk van, váltsunk kisebb kötőtűre.

-------------------------------------------------------

Választható más fonalak – Nézze meg hogyan helyettesítheti be a fonalat ITT.
A_F fonalcsoportok – Használja ugyanazt a mintát és helyettesítse be a fonalat ITT.
Fonalhasználat más, behelyettesített fonalnál – Hazsnálja a fonalátváltónkat.

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% pamut
minimum 342.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 1026.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

DROPS Super Sale

SAVE 30% on 6 cotton favourites!
érvényes 12.04.2024-áig!

Mintaleírás

----------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

----------------------------------------------------------

BORDA / LUSTAKÖTÉS (oda-vissza haladva - síkban - kötve).
Minden sorban sima szemekkel kötünk.
1 borda= 2 sima szemekkel kötött sor.

MINTA:
Lásd az A.1 és A.2 jelű ábrát
A diagramok a minták minden sorát a színe oldal felől mutatják.

TANÁCS A FOGYASZTÁSHOZ (egyenletesen elosztva elhelyezett fogyasztásokhoz):
Úgy számoljuk ki, az egyenletesen elosztott fogyasztásokhoz hol kell a sorban a fogyasztást elkészítenünk, hogy vesszük a kötőtűn lévő szemek számát (vagyis ebben a példában 132 szemet), és a szemek számát elosztjuk azzal a számmal, ahány szemet kell fogyasztanunk (ebben a példában 35) = 3,7.
Ebben a példában tehát a fogyasztásokhoz, minden 3. és 4. szemet kell összekötnünk.


----------------------------------------------------------

A MINTALEÍRÁS ITT KEZDŐDIK:

----------------------------------------------------------

SAPKA: RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ
A darabot oda-vissza haladva készítjük a karimájától felfelé haladva, körkötőtűvel. A kalapot végül összevarrjuk a háta közepén.

KALAP:
A kezdéshez szedjünk fel 132-136 szemet az 3,5 mm vastag körkötőtűre a lime színű fonalból. Váltsunk a törtfehér fonalra, és oda-vissza haladva kössünk tovább a lustakötéssel - olvassuk el a fenti magyarázatot. Amikor a bordás minta 5 cm-es kössünk 1 sort S szemekkel a FO felől, miközben a körben, egyenletesen elosztva fogyasztunk 35-35 szemet a körben - olvassuk el a fenti tanácsot a fogyasztáshoz = 97-101 szemünk van a kötőtűn.
Ezután haladjunk az A.1 és A.2 jelű diagramoknak megfelelően a következő módon a SZO felől: Kössük az A.1 jelű diagram mintáját 1 szemen, és ism az A.2 jelű mintát a sor végéig.
NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ KÖTÉSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL!
Folytassuk a korábbiaknak megfelelően, a diagramok szerint, amíg a darabunk összesen 17 cm-es. ás a küöv sor egy SZO felől, tört fehér színnel kötött sor lesz. Folytassuk lustakötéssel és a törtfehér színnel, majd az 1. sorban egyenletesen elosztva fogyasszunk 27-11 szemet = 90 - 90 szem marad a sorban.
Kössünk 1 sort a FO felől, majd egyenletesen elosztva tegyünk 10 jelölőt a darabba - egymástól 9 szemnyire - az 1. jelölőt a 8. szem után tegyük, így az utolsó jelölő után még 1 szem marad. A következő sorban a AZO felől fogyasszunk 1 szemet minden jelölő előtt (2 szemet S összekötve). Ismételjük meg a fogyasztást a fentiek szerint, minden 2. bordánál (= minden 4. sorban), összesen 4 alkalommal = 50 -50 szem.
Ezután fogyasszunk minden bordánál (= minden 2. sorban) összesen 4 alkalommal = 10 -10 szem.
Minden szemet kössünk össze kettesével = 5 -5 szem marad a kötőtűn a sorban.
Vágjuk el a fonalat és vezessük át a megmaradt szemeken, húzzuk szorosra, és varrjuk el a szálat. Varrjuk össze a sapkát a háta közepén -a szélső szem külső ívébe öltve - így a varrásunk nem lesz túl vaskos. A kalap körül-belül 23 cm magas.

Diagram

symbols = sima a színe oldalon, sima a fonákoldalon a lime színnel.
symbols = sima a színe oldalon, sima a fonákoldalon a törtfehér színnel.
symbols = A szemet a jobboldali tűre emeljük, (a szemet F emeljük le, a fonal a darab előtt - felénk- van (a darab SZO-n).
symbols = A szemet a jobboldali tűre emeljük, (a szemet F emeljük le, a fonal a darab előtt - felénk- van (a darab FO-n).
symbols = A szemet a jobboldali tűre emeljük, (a szemet F emeljük le, a fonal a darab előtt - felénk- van (a darab SZO-n).
symbols = A szemet a jobboldali tűre emeljük, (a szemet F emeljük le, a fonal a darab előtt - felénk- van (a darab FO-n).
diagram
Kérdése van? Olvassa el a gyakran ismételt kérdések (GYIK) listáját!

A kötéspróba határozza meg a munkadarabunk végső méretét, általában 10 x 10 cm-ben mérjük. A következő módon adjuk meg: A szemek száma egymás mellett x a sorok száma egymás fölött- vagyis: 19 szem x 26 sor = 10 x 10 cm.

A kötés/horgoláspróba mindenkinél egyéni: egyesek lazábban dolgoznak, mások szorosabban. A kötéspróbán a kötő/horgolótű méretének változtatásával tudunk igazítani, ezért van az, hogy a javasolt tűméretet csak ajánlásnak szánjuk! A kötő/horgolótű méretének ellenőrzésével, esetleges cseréjével tudjuk biztosítani, hogy a SAJÁT kötéspróbánk megfeleljen a mintában megadottnak. Ha a mintában megadott kötés/horgoláspróbától eltérünk, a felhasznált fonalmennyisége változhat, és a kész darabunk mérete is eltérő lesz a mint a mintában megadott.

A szükséges fonalmennyiséget grammban adjuk meg, például: 450 gramm. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, hány gombolyagra lesz szükségünk, tudnunk kell hány gramm fonal van egy-egy gombolyagban (ez általában 25 gramm, 50 gramm vagy 100 gramm). Ezt az adatot megtudhatjuk, ha az oldalainkon az adott fonaltípusra kattintunk. A minta elkészítéséhez szükséges fonalmennyiséget osszuk el az egy-egy gombolyagban található fonalmennyiségével, Például, ha egy gombolyagban 50 gramm fonal van, akkor így számolunk: 450/50 = 9, vagyis 9 gombolyagra lesz szükségünk.

Amikor egy adott fonalat egy másikra cserélünk az a legfontosabb, hogy a kötés/horgoláspróba ugyanaz maradjon, így az elkészült darabunk mérete akkora lesz, mint a mintában található mintarajz méretei. Könnyebben tarthatjuk be a megadott kötés/horgoláspróbát, ha ugyanabból a fonalcsoportból használunk másik fonalat. Egy vastagabb fonal kötéspróbáját több szál, vékonyabb fonal összefogásával is elérhetjük. . Kérjük, próbálja ki a fonal-átváltónkat.r.Javasoljuk hogy mindig készítsen próbadarabot!.

Kérjük, ne feledje: mivel minden fonalunk más-más tulajdonságú, fonalváltásnál előfordulhat, hogy az elkészült darab a fotón látottól eltérő lesz.

A fonalakat vastagságuk, és a velük elérhető kötéspróba szerint csoportokba rendeztük, így könnyebben találhat mintát a kedvenc fonalához. Vagy könnyebben találhat egy mintához fonal-alternatívákat. Az ugyanabban a fonalcsoportban levő fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így egymással behelyettesíthetőek. Azonban, ettől függetlenül a minőségük, a struktúrájuk eltérő, így az elkészült darab különleges és egyedi lesz. Az egyes fonalcsoportok áttekintéséhez kattintson ide!.

A fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 26 -23 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

B fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 22 -20 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

C fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 19 -16 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

D fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 15 -12 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 11 -9 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 8 -5,5 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

Amennyiben több szál fonalat összefogva szeretne dolgozni, ehhez a következőket érdemes tudni: A C fonalcsoport 1 szálával hasonló kötéspróbát tudunk készíteni, mint az A. fonalcsoport 2 szálát összefogva, Az A fonalcsoportból tehát bármely fonalból 2 szálat, vagy bármely 2 fonalból 1-1 szálat összefogva megfelel a C fonal 1-1 szálának, ezt a mintákban így jeleztük: A + A = C.

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan működnek a fonalaink, ha 1 szálnál többel dolgozunk:

2 szál az A fonalcsoportból megfelel a C fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A = C

3 szál az A fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A = D

4 szál az A fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A+A+A = D

8 szál az A fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A+A +A+A+A+A = F

2 szál az B fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: B+B =D

2 szál a C fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C = E

4 szál a C fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C+C+C = F

2 szál az E fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: E+E= F

A fonalak ilyen cseréjével új minőségeket, új struktúrákat érhetünk el, a választott kombinációktól függően. Kifejlesztettünk egy fonal-kalkulátort, amivel kiszámolhatja, mennyi fonalra van szüksége, ha 1 szál fonal helyett 2 vagy több szál kombinációját választja. A kalkulátorhoz a linket minden minta oldalán megtalálja. Ne feledje, hogy a megadott kötéspróba határozza meg, melyik fonalakat használhatjuk. Feltétlenül készítsünk próbadarabot a választott fonalkombinációval, és ellenőrizzük, hogy be tudjuk-e tartani a megfelelő kötéspróbát.

Minden mintánk tetején talál linket a fonal-átváltónkhoz, ami segítséget nyújt, ha a mintában megadottól eltérő fonalat szeretne használni. A cserélni kívánt fonalat, a méretünkhöz szükséges fonalmennyiséget és a szálak számát megadva, a fonal átváltó megadja, milyen más, hasonló kötéspróbát adó lehetőségek közül választhat. Azt is megmondja, hogy az új típusból milyen mennyiségre van szükség, és kell-e több szálat használnunk egyszerre. A legtöbb gombolyagunk 50 grammos (némelyik 25 vagy 100 grammos).

Ha a mintában több színt használunk, minden színt külön ki kell számolnunk. Ugyanígy, ha a mintát több, különböző típusú fonalból készítjük (például 1 szál Alpaca és 1 szál Kid Silk fonalból), akkor mindegyikhez külön-külön kell alternatívát keresnünk.

Mivel a különböző fonalak tulajdonságai, struktúrája eltér, úgy döntöttünk, hogy a mintáinkban megtartjuk azt az eredeti fonalat, amihez az adott mintát terveztük. Ugyanakkor, a most is elérhető fonalaink között könnyen találhat megfelelő alternatívát, ha a fonal-átváltónkat használja, vagy ugyanabból a fonalcsoportból választ ma is gyártott típust.

Az is előfordulhat, hogy egy-egy kereskedőnél még van a már nem gyártott fonalból készlet, vagy valakinek a saját készleteiben lapul olyan gombolyag, amihez szeretne mintát találni.

The a fonal átváltó segít alternatív fonalat keresni és kiszámolni az új típusból szükséges fonalmennyiséget.

Ha úgy gondolja, nehéz eldönteni, melyik méretet készítse, jó ötlet, ha megmér egy hasonló típusú, már meglevő, kényelmes darabot, aminek a méretét jónak találja, és ennek a darabnak a méreteit összehasonlítja a diagramon megadott méretekkel.

A rajzot a méretekkel a minták alján találja..

Nézze meg a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A mintákban megadott tűméret csak javaslat, a fontos, hogy a megadott kötés/ horgoláspróbát tartani tudjuk. Mivel mindenki más kötéspróbával dolgozik, előfordulhat, hogy más méretű tűvel kell dolgoznunk, hogy a minta kötés/horgoláspróbáját be tudjuk tartani- akár 1-2 mérettel kisebb vagy nagyobb kötőtűre is szükség lehet, hogy a megfelelő kötés/horgoláspróbát elérjük. Ezért azt tanácsoljuk mindig készítsen próbadarabot.

Ha a mintában megadottól eltérő kötés/horgoláspróbával dolgozik, az elkészült darab méretei eltérhetnek a méretrajzon megadottaktól.

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan mérjük a kötés/horgoláspróbát?

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan készítsünk próbadarabot a kötéspróba ellenőrzéséhez?

Ha egy darabot fentről lefelé haladva készít, lehetősége lesz arra, hogy rugalmasabban kezelje a mintát, és a saját alkatára, méreteire igazítsa. Például könnyebb munka közben felpróbálni a darabot, és a vállrész hosszán változtatni.

A mintaleírások minden lépést elmagyaráznak, a megfelelő sorrendben. A diagramokat a kötés irányénak megfelelően adjuk meg, és a szokásos módon olvassuk őket.

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal (SZO) felől nézve mutat jobbról balra. 1 négyzet = 1 szem.

Amikor oda-vissza haladva (síkban) dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől, minden 2. sort pedig a fonákoldal felől kötünk, ezért a diagramot át kell fordítanunk: balról jobbra haladva olvassuk, a sima szemeket fordított szemekkel kötjük, a fordított szemeket sima szemként, stb.

Amikor körbenhaladva dolgozunk, minden kört a színe oldal felől kötünk, és minden körben jobbról balra haladva dolgozunk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a kötésminták diagramjait?

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal felől ábrázol. Alulról felfelé, jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor oda-vissza haladva dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől készítünk, jobbról balra haladba, és minden 2. sort a fonákoldal feéá, ekkor a diagramot balról jobbra haladva kell olvasnunk.

Amikor körben haladva dolgozunk, a diagramminden sorát a színe oldal felől köjük, a diagramot jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor kör alakban dolgozunk, a darab közepén kezdünk, és onnan kifelé haladunk, az óra járásával ellentétes irányban, sorról sorra.

A sorok általában adott számú láncszemmel kezdődnek (a következő szem magasságának megfelelően), ezt vagy belerajzoljuk a diagramba, vagy elmagyarázzuk a mintában.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolási diagramokat?

ha egy körben/ sorban egymás mellett több, különböző diagram mintáját készítjük, a mintaleírásban gyakran ezt látjuk: "kössük az A.1 jelű mintát, A.2, A.3 jelű mintát összesen 0-0-2-3-4 alkalommal." Ez azt jelenti, hogy elkészítjük az A.1 jelű mintát egyszer, majd az A.2 jelű mintát egyszer, az A.3 jelű mintát ismételjük egymás mellett annyiszor, amennyit a minta a méretünkben megad, ebben az esetben: S méretben = 0 alkalommal, M méretben = 0 alkalommal, L méretben = 2 alkalommal, XL méretben = 3 alkalommal és XXL méretben = 4 alkalommal.

A diagramokat a szokásos módon készítjük: Az A.1 jelű minta első sorával kezdünk, utána az A.2 jelű minta első sorát készítjük, stb.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a kötésminta diagramokat?

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolásminták diagramjait?

A darabok teljes szélessége (csuklótól csuklóig) a nagyobb méretekben nagyobb lesz, annak ellenére, hogy magukat az ujjakat rövidebbre készítjük. A nagyobb méretek válla szélesebb, az ujjak felső íve hosszabb, így minden méretben jól illenek az adott alkatra.

A méretrajz adatokat tartalmas a darab teljes hosszáról. Ha ez egy pulóver, vagy kardigán, a hosszát a váll legmagasabb, a nyakkivágáshoz legközelebb eső, pontjától mérjük, a darabon egyenesen lefelé. NEM a vállcsúcstól. Ugyanígy a vállrészek hosszát is a váll legmagasabb pontjától mérjük addig a pontig, ahol szétválik a testre és a két ujjára.

Egy kardigán hosszát, soha nem a gomboláspántján mérjük (kivéve, ha ezt a minta külön kiemeli), A kardigán hosszát mindig a pánt mellett mérjük.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A diagramok mintáját gyakran ismételjük egymás mellett vagy egymás fölött. 1 ismétlés, amit a diagram rajzán látunk. Ha a minta azt mondja, készítsünk 5 ismétlést egymás mellett a körben az A.1 jelű mintából, akkor az A.1 jelű minta szemeit 5 alkalommal ismételjük egymás után/egymás mellett a körben. Ha a minta azt mondja, ismételjük az A.1 jelű minta sorait 2 alkalommal egymás fölött, akkor elkészítjük egymás fölött a minta sorait egyszer, majd elölről kezdjük, és újra elkészítjük a minta sorait még egyszer..

A láncszemek (lsz-ek) valamivel keskenyebbek, mint a több szem, így ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a kezdőszélünk túl szoros legyen, a kezdőszélen több lsz-t horgolunk. A szemek számát a következő sorban a mintarajz méreteinek és a mintának megfelelően igazítjuk.

A bordásminta rugalmasabb, és pl. a harisnyakötéshez képest kissé összehúzódik. A bordásminta előtti szaporítással elkerülhetjük, hogy a testrész és a bordásmintás szegély között látható különbség legyen.

A leláncolást könnyen készíthetjük túl szorosra. Ha a leláncolás közben rendszeres közönként ráhajtást iktatunk be, amint rendes szemként leláncolunk, elkerülhetjük, hogy a leláncolt szélünk túl szoros legyen..

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan lándoljunk le ráhajtásokkal (rh-sokkal)?

Egyenletesen szaporíthatunk vagy fogyaszthatunk, ha felváltva kell például minden 3. és minden 4. sorban/körben szaporítanunk/fogyasztanunk. Ezt úgy csináljuk: két sort készítünk, a harmadik sorban szaporítunk, készítünk újabb 3 sort és a 4. sorban szaporítunk, majd ismételjük a fentieket, amíg minden szaporítást elkészítettünk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Szaporítsunk vagy fogyasszunk 1 szemet felváltva minden 3. és 4. sorban .

Ha valaki oda-vissza haladva helyett körben szeret kötni, természetesen módosíthatja a mintát. Az eleje közepéhez a felvágáshoz (a steek-hez) szemeket kell adnunk általában 5 szemet). Amikor alapesetben (oda-vissza haladva) megfordulnánk, egyszerűen tovább kötünk, lekötjük a steek szemeit, és körben haladva folytatjuk. Végül a steek szemei közepén elvágjuk a darabot, szemeket szedünk fel a pántokhoz, és eltakarjuk a vágott széleket.

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan kötjük és vágjuk fel a steek szemeit?

Ha a körben haladva helyett inkább oda-vissza haladva szeretnénk egy darabot kötni, természetesen módosíthatjuk a mintát, és a darabokat külön-külön készítjük el, majd végül összevarrjuk. A testrész szemeinek számát osszuk el kettővel, adjunk hozzá mindét oldalon 1-1 szélszemet (az összevarráshoz), és az eleje és háta darabot kössük meg külön-külön.

Olvassuke l a következő DROPS leckét:: Tudok körkötőtűre iírt mintát egyenes kötőtűre adaptálni?

A mintaismétlések a különböző méretekben eltérhetnek, hogy végül a megfelelő arányokat és méreteket kapjuk. Ha nem pontosan ugyanazt a méretet kötjük, mint ami a fotón van, néhány apró részletben kissé eltérhet a saját méretünkben készített darab. A mintákat gondosan dolgozzuk ki és igazítjuk, hogy minden méretben hasonló hatást érjünk el.

Ügyeljünk arra, hogy a méretünknek megfelelő leírást kövessük!

ha találtunk egy női mértekben elérhető darabot, ami tetszik, nem túl bonyolult átalakítani férfi méretre. A legnagyobb különbség az ujjak és a test hossza lesz. Kezdjük azzal a mérettel, amelynek a mellbősége megfelel. A hozzáadott hosszakat akkor kötjük, mielőtt a karöltőhöz vagy az ujjak felső ívéhez elkezdjük a fogyasztásokat. Ha a mintát fentről lefelé haladva készítjük, a plusz hosszt közvetlenül a karöltők kialakítása után adjuk a testhez, az ujjához pedig az első fogyasztások előtt..

A szükséges fonalmennyiség attól függ, mennyit adtuk hozzá a hosszakhoz, de jobb, ha egy gombolyaggal töbet veszünk, mintha kevesesebbet.

Alább néhány tanácsot adunk, hogyan tudja a legjobb eredményt elérni, amikor szöszösebb fonalakkal dolgozik:

1. Miután elkészítettük a darabot (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki. MEGJEGYZÉS: Ne használjunk szösztelenítőt, boholytalanítót, kefét, stb., olyan eszközt, ami beleakadhat a szálakba.

2. Tegyük a darabot egy műanyag zsákba és a fagyasztóba. A hidegben a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szöszök könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

3. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban, majd újra alaposan rázzuk ki..

4. A darabot a fonal címkéjén található kezelési utasítás szerint mossuk ki..

A szöszölés / bögösödés a legfinomabb szálakból készült daraboknál is előfordul. Ez a használat természetes jele, következménye, szinte lehetetlen elkerülni, és a leglátványosabb a legnagyobb kopásnak kitett területeken, a mandzsettáknál, vagy a karöltők alatt.

A szöszök, bögök eltávolításával felfrissítheti a darabját, ehhez használjon boholytalanítót, vagy szösztelenítő hengert.

Még mindig nem találta meg a választ, amire szüksége van? Görgessen lejjebb, és tegye fel kérdését, és szakembereink megpróbálnak segíteni. Ez általában 5-10 munkanapon beül megtörténik..
Addig is elolvashatja a korábban, mások által feltett kérdéseket és a válaszokat, vagy csatlakozhat a Facebook-on a DROPS Workshophoz, hogy kézimunkázó társaitól kaphasson segítséget.

Post a comment to pattern DROPS 209-9

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

Megjegyzések / Kérdések (20)

country flag ANTOINETTE VAN KESSEL wrote:

Snap telpatroon 209-9 niet

04.01.2024 - 11:03

DROPS Design answered:

Dag Antoinette,

Misschien is het mogelijk om aan te geven waar je precies tegenaan loopt, zodat we je beter kunnen helpen. Via deze link vind je een uit leg over hoe je telpatronen voor breien leest. Wellicht heb je hier wat aan.

07.01.2024 - 13:57

country flag ANTOINETTE VAN KESSEL wrote:

Snap het telpatroon niet van drops 209-9

04.01.2024 - 11:01

country flag Christine wrote:

J’ai tout défait et refait les 8 dernières mailles il n’y a pas de marqueurs donc encore 54 m Comment faut il diminuer ? Merci

28.04.2023 - 20:20

DROPS Design answered:

Bonjour Christine, avant de mettre les marqueurs, vous devez avoir 90 m, tricotez ainsi: *tricotez jusqu'à ce qu'il reste 2 m avant le marqueur, tricotez 2 m ensemble à l'endroit*, répétez de *à* jusqu'à la fin du rang, tournez, tricotez 3 rangs sans diminuer. Répétez ces 4 rangs encore 3 fois - il reste 50 m. Diminuez maintenant tous les rangs sur l'endroit seulement (tricotez 1 rang sans diminuer entre les rangs avec diminutions) jusqu'à ce qu'il reste 10 mailles. Bon tricot!

02.05.2023 - 07:59

country flag Christine wrote:

Bonjour, j'avais 90 m puis j'ai fait ce que vous m'avez dit mais il me reste 54 mailles et pas 50 ?? J'ai diminuer tous les 4 rands en tricotant 2m ensembles avant le marqueur Merci de m'aider

28.04.2023 - 12:11

DROPS Design answered:

Bonjour Christine, vous devez diminuer 10 mailles à chaque rang de diminutions (à chaque marqueur), 4 fois au total = vous diminuez 40 mailles au total. Vous aviez 90 mailles - 40 diminutions = il doit vous rester 50 mailles. Vérifiez que vous avez bien diminué 10 mailles à chaque fois. Bon tricot!

28.04.2023 - 13:19

country flag Christine wrote:

Quand vous dites tricoter le 1er rang sur l'envers que voulez vous dire car c'est du point mousse ? tout à l'endroit ? Merci

25.04.2023 - 13:04

DROPS Design answered:

Bonjour Christine, par "sur l'envers", on entend l'envers de l'ouvrage, qui va se tricoter certes à l'endroit car on tricote au point mousse, mais ce rang se trouve sur l'envers (la partie des rangs qui se trouve à l'intérieur du chapeau quand il est terminé et assemblé). Bon tricot!

25.04.2023 - 14:48

country flag Christine wrote:

J'ai besoin d'explication s'il vous plait à partir de Tricoter 1 rang sur l'envers et. jusqu'à au total toutes les 2 côtes mousse (= tous les 4 rangs) = 50-50 mailles. merci cdlt

25.04.2023 - 01:07

DROPS Design answered:

Bonjour Christine, tricotez ce rang sur l'envers en mettant 10 marqueurs (mettez le 1er marqueur après 8 mailles, puis espacez les suivants de 9 mailles); au rang suivant sur l'endroit, diminuez 1 maille avant chaque marqueur, tricotez 3 rangs endroit sans diminuer. Répétez 4 fois ces 4 rangs; vous diminuez 10 mailles à chaque rang de diminution. Vous aviez 90 mailles, vous avez diminué 4 fois 10 mailles (= 40 diminutions) = il reste 50 mailles. Bon tricot!

25.04.2023 - 08:28

country flag Courtney Marek wrote:

Hello I have been trying to knit the chart and I can not get the same results as the image. Do you knit on the round? If you knit this pattern on the round it will create stockinette st. I could really use help I am on the verge of giving up.

17.03.2023 - 12:55

DROPS Design answered:

Dear Mrs Marek, this pattern is worked in garter stitch with some slipped stitches : ex. row 1 (with 1st colour): K1 (A.1), *K2, slip 1 as if to P with yarn in front, K1*, repeat from *-* (A.2) row 2: *K1, slip 1 as if to P with yarn in front, K2*, repeat from *-* (A.2) and finish with K1 (A.1). Then row 3 with 2nd colour: K1, *slip 1 as if to P with y in front, K3*, repeat from *-*.. Row 4: *K3, slip 1 as if to P with yarn in front*, repeat from *-* and finish with K1. you might need some repeats in height to see the pattern. Try first on your swatch so that y ou get use for hat. Happy knitting!

17.03.2023 - 14:57

country flag Marianne Sandberg wrote:

Hej, jag förstår inte hur jag ska följa mönstret, var finns det? Ska jag bara följa instruktionsvideon? Eller ska jag upprepa A1 och A2 hela tiden när jag stickar mönstret? Ursäkta så dumma frågor...

06.03.2023 - 09:16

DROPS Design answered:

Hej Marianne. Du ska sticka som det står i beskrivningen dvs 5 cm rätstickning och sedan minska det antal maskor som står i beskrivningen för din storlek. Efter det stickar du (från rätsidan) första maskan som A.1 och efter det repeterar du A.2 varvet ut. Du stickar på detta sätt tills arbetet mäter 17 cm. Kom ihåg att diagrammen stickas från vänster till höger från avigsidan. Fortsätt sedan som det står i beskrivningen. Mvh DROPS design

07.03.2023 - 13:55

country flag Dohány Edit wrote:

Nem értem a mintaleírásban azt, hogy "sima a színe oldalon, sima a fonákoldalon" valamint a 4 átemelt szemnél is azonos szöveghez különböző jelet használ. Elkezdtem megkötni, de elakadtam. A fényképen lévő minta nem úgy néz ki, mint a leírás szerinti kötés...

16.05.2021 - 19:16

DROPS Design answered:

Kedves Edit, a S a SUO-n és a FO-n azt jelenti, hogy a szemet listakötéssel kötjük, vagyis mindig S szemként, az egyik jelnél a lime színnel a másiknál a törtfehér színnel. A 4 átemelt szemnél az eltérés a fonal színében van és/vagy abban, hogy a fonalat a darab előtt vagy mögött vezetjük. Sikeres kézimunkázást!

16.05.2021 - 21:08

country flag Anki Asking wrote:

Hej! Jag har stickat 1:a varvet av diagrammet, A1 över 1 maska och sen A2 varvet ut. När jag nu ska starta på varv 2 ska jag då läsa från vänster till höger, starta på A2 och sen A1 och fortsätta så varvet ut? Eller A2 hela varvet med avslut A1 på sista maskan?

06.04.2021 - 19:00

DROPS Design answered:

Hej Anki. På avigsidan läser du precis som du skriver diagrammen från vänster till höger. Du stickar A2 hela varvet och avslutar med 1 maska A1. Mvh DROPS Design

07.04.2021 - 10:50