Hoe u een boodschappentas haakt

Gehaakte tassen zijn helemaal in de mode dit seizoen! Nog nooit eerder eentje gehaakt? Geen zorgen! Hier is een stap-voor-stap instructie hoe u de tas Pacific Blues (DROPS 199-15) haakt, zodat u makkelijk kunt beginnen met uw eerste (of misschien tiende...) tas.

Heeft u vragen? Laat ze dan achter in het commentaar gedeelte onderaan de pagina en wij proberen zo spoedig mogelijk te reageren!

Maat: De gehaakte tas meet ongeveer 74 x 74 cm, voordat de rand en de schouderbanden zijn gehaakt.

Schouderbanden: ongeveer 33 cm zonder de rand (ongeveer. 43 cm inclusief de rand).

LET OP: De schouderbanden zullen bij het gebruik van de tas na verloop van tijd uit gaan rekken

Materialen:
DROPS Cotton Light van Garnstudio (behoort tot garengroep B)
250 gr kleurnr 34, licht denimblauw

Haaknaald: DROPS haaknaald 4 mm.

Stekenverhouding: 18 stokjes in de breedte en 9 toeren in de hoogte = 10 x 10 cm.

De haaknaald is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere haaknaald.

Laten we beginnen!

Hieronder vindt u het complete telpatroon voor de tas die we gaan haken. Heeft u er moeite mee om deze te volgen? Geen zorgen, als u een beetje verder naar beneden scrolt ziet u dat we het telpatroon in kleinere stukken hebben opgedeeld, gevolgd door afbeeldingen, zodat u de tas stap voor stap, samen met ons, kunt haken!

KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Het werk wordt in de rondte gehaakt vanaf de bodem van de tas en naar buiten toe in een vierkant. We beschrijven elke toer van A.1. Daarna de rest van het vierkant, de rand en de schouderbanden worden in de rondte gehaakt. Meer informatie, inclusief lessen en videoinstructies kunt u onderaan de pagina vinden.

Telpatroon

= Begin hier - deze ring van lossen (= 4 lossen + 1 halve vaste in de eerste losse) wordt in de tekst beschreven. Ga verder met het symbool over de punt op de circel en haak richting links
= 1 losse (als er verschillende lossen achter elkaar staan, wordt hiermee een lossenlus bedoeld)
= 6 lossen (lossenlus)
= 1 vaste om de losse/lossenlus
= 1 stokje om de losse/lossenlus
= Toer begint met 3 lossen (vervangt het eerste stokje op de toer) en eindigt met een halve vaste in de 3e losse aan het begin van de toer
= Toer begint met 3 lossen (vervangt het laatste stokje op de toer) en eindigt met een halve vaste in de 3e losse aan het begin van de toer
= Toer begint met 1 losse (vervangt niet de eerste vaste op de toer)
= Toer eindigt met 1 vaste om de lossenlus op de toer
= Halve vaste

Stap voor stap

We gaan nu telpatroon A.1stap voor stap haken. De rode pijlen geven de haakrichting aan.

Bent u al klaar met A.1? Klik hier om gelijk verder te gaan met stap 10 en verder te gaan met uw tas.

1) VIERKANT: Haak 4 lossen met Cotton Light en haaknaald 4 mm, en vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerste losse.

2) TOER 1: Ga verder in de rondte volgens telpatroon A.1, zie symboolverklaring hierboven.

3) Eindig de eerste toer met een halve vaste in de eerste losse van het begin van de toer.

4) TOER 2: Ga verder met de toer volgens A.1.

5) Einidg de toer met een halve vaste in de 3e losse van het begin van de toer..

6) TOER 3: Begin de toer met 1 losse (deze vervangt NIET de eerste halve vaste op de toer), ga verder volgens telpatroon A.1

7) Eindig de toer met een halve vaste om de eerste lossenlus van het begin van de toer.

8) TOER 4: Begin de toer met 6 lossen, ga verder volgens telpatroon A.1.

9) Eindig de toer met 1 halve vaste om de eeste lossenlus aan het begin van de toer..

10) Als A.1 1 keer in de hoogte is gehaakt, ga dan verder in de rondte volgens de laatste 2 toeren in het telpatroon. Dus: voor elke toer, komt er nog 1 lossenlus aan elke kant van het vierkant - DENK OM DE STEKENVERHOUDING!

11) Wanneer u 28 toeren heeft gehaakt vanaf de ring van lossen, zijn er 27 lossenlussen langs iedere zijde van het vierkant + de lossenlus in elke hoek. Eindig met een halve vaste (ster) zoals aangegeven in A.1.

12) Haak dan 6 lossen en 1 halve vaste in de eerste van de 4 stokjes voor de volgende hoek.

13) Het vierkant is nu klaar en meet ongeveer 74 x 74 cm.

14)
DE HOEK:
INFORMATIE VOOR HET HAKEN-1: De uitleg tussen twee * moeten telkens herhaald worden wanneer “van *-*” in het patroon staat..

INFORMATIE VOOR HET HAKEN-2:
Aan het begin van elke toer met vasten begint u met 1 losse; deze losse vervangt niet de eerste halve vaste. De toer eindigt met 1 halve vaste in de eerste halve vaste op de toer.

ROUND 1: * Haak 1 vaste in elk van de eerste 4 stokjes – lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN, haak 2 vasten om de lossenlus in de hoek , 5 lossen, 2 vasten om dezelfde lossenlus in de hoek, 1 vaste in elk van de volgende 4 stokjes..

15) Haak dan 3 vasten om elk van de volgende 3 lossenlussen.

16) Haak dan 1 vaste om elk van de volgende 21 lossenlussen.

17) Haak dan 3 vasten om elk van de volgende 3 lossenlussen *.

18) Haak nu van *-* (punt 14-17) - ZIE INFORMATIE VOOR HET HAKEN-1 - in totaal 4 keer op de toer (=51 vasten langs elke kant) en eindig met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer..

19) TOER 2: * Haak 1 vaste in elk van de volgende 6 steken, 2 vasten om de lossenlus in de hoek, 5 lossen, 2 vasten om dezelfde lossenlus in de hoek, 1 vaste in elk van de volgende 6 steken..

20) Haak dan 1 vaste in elk van de volgende 39 vasten *.

21) Herhaal van *-* (punt 19-20) in totaal 4 keer op de toer (= 55 vasten langs elke zijde). Eindig met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer..

22) TOER 3: * Haak 1 vaste in elk van de volgende 8 steken, 2 vasten om de lossenlus in de hoek, 5 lossen, 2 vasten om dezelfde lossenlus in de hoek, 1 vaste in elk van de volgende 8 steken.

23) Haak dan 1 vaste in elk van de volgende 39 vasten *.

24) Haak dan van *-* (punt 22-23) in totaal 4 keer op de toer (= 59 vasten aan elke zijde). Eindig met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer..

25) Haak nu de schouderbanden als volgt:
TOER 4: Haak 1 vaste in elk van de volgende 10 steken..

26) Dan, * haak 3 vasten om de lossenlus in de hoek, haak losjes 60 lossen voor de schouderband, sla de volgende zijde van het vierkant over en ga verder om de lossenlus in de volgende hoek (verzeker u ervan dat de ketting van lossen niet gedraaid is).

27) Haak 3 vasten om de lossenlus in de hoek..

28) Haak dan 1 vaste in elke vaste tot de volgende hoek *.

29) Haak van *-* nog 1 keer (punt 26-28). maar eindig met 1 halve vaste in de eerste losse aan het begin van de toer.

30) TOER 5: Haak 1 vaste in elke steek.

31) TOER 6: Haak 1 vaste in elke steek. Knip en hecht de draad af.

32) Haak nu 1 toer van vasten aan de tegenovergestelde kant van de schouderband, dus: haak in de toer van lossen die gehaakt was voor de schouderband:
Hecht de draad aan met een vaste in de eerste losse die na de hoek is gehaakt.

33) Ga verder met 1 vaste in elk van de 60 lossen voor de schouderband, haak 3 vasten om de losse in de hoek.

34) Ga verder met 1 halve vaste in elke steek tot de volgende hoek, haak 3 vasten om de losse in de hoek, eindig met een halve vaste in de vaste op de hoek.

35) Knip en hecht de draad af. Herhaal om de tweede schouderband.

Klaar

Bedankt voor het haken van deze tas met ons!

We zijn heel benieuwd hoe die van u eruit ziet. plaats uw afbeeldingen op social media met de hashtag #dropsalong en #pacificbluebag zodat we hem kunnen zien!

Heeft u hulp nodig?

Als u meer informatie wilt over de verschillende steken en technieken, dan is hier een lijst van lessen en video instructies om u te helpen:

Opmerkingen (12)

Sanna Halme wrote:

Tämä saattaa olla tyhmä kysymys, mutta olen aika aloittelija virkkauksen saralla. Riittääkö reunan virkkaukseen yksi kerä?

14.07.2022 - 16:34:

Vanessa wrote:

Buongiorno! quanti gomitoli del DROPS Cotton Light servono per fare la borsa? grazie

17.04.2022 - 07:52:

DROPS Design answered:

Buonasera Vanessa, sono necessari 5 gomitoli di Cotton Light per realizzare la borsa. Buon lavoro!

19.04.2022 - 21:28:

Claudia wrote:

Bonjour, je suis en train de faire le sac avec l'étoile au fond, j'ai eu un problème car en faisant les arc j'ai obtenu 240 points au lieux de 168 comme indiqué, est ce que si je suis ce tuto j'obtiendrai le résultat voulu?

20.05.2021 - 11:08:

DROPS Design answered:

Bonjour Claudia, parlez-vous du sac Sunset Shopper? Vous devez avoir 42 arceaux après avoir crocheté A.2 et A.3, puis pour la bordure, vous crochetez 4 brides dans chacun de ces 42 arceaux soit 4x42= 168 brides. Cette leçon porte sur un autre modèle et ne s'applique pas au sac cité. Bon crochet!

21.05.2021 - 08:04:

Valeria wrote:

Posso sostituire il filato da voi utilizzato con il filato Paris? Grazie 😊

21.08.2020 - 22:30:

DROPS Design answered:

Buonasera Valeria, il filato Paris appartiene al gruppo filati C: lavorandola con questo filato la borsa verrebbe più grande del modello proposto a meno che non intenda riproporzionare il modello in base al suo campione con il filato Paris. Buon lavoro!

27.08.2020 - 19:30:

Valeria Truitt wrote:

It took me a while to figure out that the symbol chart is British/UK! Fortunately, the photos are explicit, so it was easy to get on track when the first "double-crochet" joining did not look right, nor did the first star "double crochet." Thanks for including the photos.

18.08.2020 - 17:56:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Truitt, you can always check which "English" you are reading by checking the scroll down menu - all our lessons/crochet patterns are both in US and UK-English so that you can adjust to the desired language/crochet terminology. Happy crocheting!

19.08.2020 - 08:33:

Natalia wrote:

Thank you very much for the detailed description of the bag. It's very cool and I crocheted it. Love it!!!

23.05.2020 - 18:22:

Hetty Stok wrote:

Do you have left handed instructions for a very beginning beginner?

20.05.2020 - 09:53:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Stok, we have unfortunately not a left-crocheter in our team so that we cannot have specific instructions, but you might find help with this lesson explaining how diagrams are read. Please contact your yarn store, they might be able to provide you any individual assistance. Happy crocheting!

22.05.2020 - 10:41:

María Encina Fernández wrote:

Me ha encantado confeccionar la bolsa. Tenía en casa hilo de algodón you#7 y ha quedado genial. Gracias

10.05.2020 - 19:27:

Marlie wrote:

Ik vond het een hele uitdaging om op deze manier een tas te haken. Maar met het patroon en de uitleg ging het geweldig goed. Dank voor het leuke ontwerp!!

05.05.2020 - 20:39:

ZTREMJ wrote:

Je débute le crochet et j'ai trouvé ces explications illustrées très compréhensibles, plus faciles à reproduire. Merci

05.02.2020 - 13:35:

YOLANDA ARCHUNDIA ARRIAGA wrote:

ES EXCELENTE LA FORMA COMO LO EXPLICA, ME AGRADO MUCHO Y LE AGRADEZCO.

24.11.2019 - 00:58:

Lisa wrote:

Fantastico!!!! Non ho mai trovato un sito con spiegazioni così capillari, chiare e semplici da seguire: una vera scuola di knitting. Grazie!!! Se posso dire manca una sola cosa, il modo cioè di usare un "segnalibro" per ritrovare poi con facilità la spiegazione o il pattern preferito. Bravissimi. Io, grazie solo alla vostra cura nell'appassionare alla maglia, mi sono già rifornita di una montagna di lane e cotoni drop (colori magnifici)!!! Grazie

28.09.2019 - 16:54:

Laat een opmerking achter of stel een vraag over deze les

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *