Hogyan készítsük el a Court Jester lábbelit?

Egy hideg napon igazán jól jöhet egy meleg lábbeli, ráadásul remek ötlet ajándéknak is. Kövesse hát ezt a leckét, és tanulja meg, hogyan kötheti meg a (DROPS 109-57) mintájának Court Jester lábbelijét, ami egy egyszerű, lustakötéssel készült lábbeli 8 színből, különböző szögekben kötve. A lépésről lépésre haladó leckét az alábbiakban találja:

Kérdése van? Kérdezzen a lap alján található részen, és a lehető leghamarabb válaszolunk!

Ebben a leckében a 35/37 méretet készítjük, az ehhez a mérethez tartozó adatokat vastagon kiemelt betűkkel találja. A minta azonban egészen 44-es méretig elérhető.

A teljes mintát keresse itt!

Minden megvan, ami a kezdéshez kell?

Alapanyagok:
DROPS Eskimo a Garnstudiótól (az E fonalcsoporthoz tartozik)
50 gramm a 04 sz. orhidea színből,
50 gramm a 66 sz. tengerzöld színből,
50 gramm a 15sz. sötétkék színből,
50 gramm a 20 sz, szolva színből
50 gramm a 21. sz, kék / ibolya színből
50 gr amm a 23 sz. barnás bézs színből,
50 gramm a 36. sz. ametiszt színből
50 gramm az 50 sz. sötét rózsaszínből
(minden érethez ugyanannyi fonalra van szükségünk.s)

DROPS kötőtű 7 mm vastag? vagy olyan méret, amellyel 12 szem X 24 sor lustakötéssel = 10 x 10 cm.

DROPS horgolótű 8 mm vastag a horgolt szegélyhez

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a kötőtű mérete csak ajánlás. Mindig készítsünk, és ellenőrizzük a kötéspróbát. Ha a 10 cm-n túl sok szemünk van, váltsunk nagyobb kötőtűre. Ha a 10 cm-n túl kevés szemünk van, váltsunk kisebb kötőtűre.


Fogjunk hozzá!

Méretek: 35/37 - 38/40 - 42/44

RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ
A lábbelit a kötőtűn oda-vissza haladva kötjük, és a kötés befejezése után, végül összevarrjuk. Ebben a leckében az 1. lábbelit lészítjük el az M.1A jelű minta színeivel. Ha a 2. lábbelit szeretné elkészíteni, az M.1B jelű minta színeivel kell dolgoznia.


Tanács a fonalváltáshoz
Mindenúj gombolyagot kb 25 cm hosszú szálat hagyva kezdjük. Ezt a szálat az összeállításhoz használjuk majd.

TANÁCS A MÉRÉSHEZ:
Fontos, hogy betartsuk a megfelelő kötéspróbát, különben a négyszögeink nem lesznek pontosan négyzet alakúak, és ez eltorzíthatja a lábbeli formáját. 1 négyzet átlója x 2 = a lábbeli (talpának a) hossza.

SZÍN:
A 8 színű lábbelit a színeket ábrázoló diagramok alapján (M.1A és M.1B) készítjük, amelyek megadják a különböző négyzetek színeit M.1A = 1. lábbeli és az M.1B = a 2. lábbeli.

NÉGYZETEK:
A négyzetek számait keressük az M.2 jelű mintán.

ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Az összeállításhoz a magyarázatot keressük az M.2 jelű mintán. Az M.3 jelű ábra a négyzetek helyzetét mutatja az összeállítás után.

LUSTAKÖTÉS (oda-vissza haladva):
Minden sorban S szemekkel kötünk (1 borda = 2 S szemekkel kötött sor)


1. lábbeli (M.1A):
A kezdéshez szedjünk fel 10-11-12 szemet a 7 mm vastag kötőtűre a tengerzöld színű fonallal (vagy a sötétrózsaszínnel, ha az M.1B jelű mintát kötjük). OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A MÉRÉSHEZ! Kössünk lustakötéssel- olvassuk el a fenti magyarázatot- 8?-9-10 cm (= az 1. négyzet)

Váltsunk az orhidea színre, és kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-t (= 1. négyzet / / a 04. sz. orchidea szín).

Váltsunk a barnás bézs színre, és kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-t (= 3. négyzet / a 23. sz.barnás bézs szín).

Váltsunk a szilvaszínre, és kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-t (= 4. négyzet / a 20. sz. szilva szín).

Váltsunk a kék / ibolya színre, és kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-t (= 5. négyzet / a 21. sz. kék / ibolya szín).

Váltsunk a sötét kék színre, és kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-t (= 6. négyzet / a 15. sz. sötétkék szín).

Amikor 6 négyzetet elkészítettünk a sorban, s a darabunk 51-54-60 cm-es, láncoljuk le a szemeket.

Ezek után szedjünk fel a SZO felől, a 2. négyzet jobboldalán 10-11-12 szemet a bézs színű fonallal (= a 7. négyzet/ a 36. sz. ametiszt szín). Kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-ig, majd láncoljuk le a szemeket.

Ezek után szedjünk fel a SZO felől, a 6. négyzet baloldalán 10-11-12 szemet a bézs színű fonallal (= a 8. négyzet/ a 50. sz. sötét rózsaszín). Kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-ig, majd láncoljuk le a szemeket.

Most összeállítjuk a lábbelit.
Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 5. és a 8. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az A-val jelölt részt az M.2 jelű mintában.

Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 7. és a 8. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az B-vel jelölt részt az M.2 jelű mintában.

Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 3. és a 8. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az C-vel jelölt részt az M.2 jelű mintában.

Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 4. és a 6. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az B-vel jelölt részt az M.2 jelű mintában.

Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 5. és a 6. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az E-vel jelölt részt az M.2 jelű mintában.

Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 2. és a 3. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az F-fel jelölt részt az M.2 jelű mintában.

Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 1. és a 4. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az G-vel jelölt részt az M.2 jelű mintában.

A lábbeli talprésze 24-26-28 cm hosszú. Ugyanilyen módon készítsünk egy másik lábbelit, de az M.1B mintában megadott színekkel.


Az M.1A ? lábbeli balra fordítva. Az M.1A ? lábbeli jobbra fordítva.

HORGOLT SZEGÉLY:
A lábbeli nyílása körül, a 8 mm vastag horgolótűvel, az általunk választott színű fonallal horgoljunk szegélyt a köv módon:

Kezdjük a háta közepén, és 1 ksz-mel rögzítsük a szálat. Körben haladva folytatjuk a munkát a következő módon: *1 rp, 2 lsz, hagyjunk ki kb 0,5 -1 cm-t,* Ismételjük meg a *-* közötti részt, és az 1. rp-ba öltött ksz-mel zárjuk a kört.

Elkészültünk!

Bízunk benne, hogy kellemes élmény volt elkészíteni velünk ezt a lábbelit.

Alig várjuk, hogy megmutassák nekünk, hogyan sikerült az önök lábbelijét! Ha a közösségi felületeken megjelelenteti a lábbeli képét, használja melléjük a #dropsalong és a #courtjesterslippers tageket és / vagy lüédje el a képet a #dropsfan galériába.

Segítségre van szüksége?

Ha további információt szeretne a leckében használt különböző öltésekről és / vagy technikákról, az alábbi listában található leckék és videók segíthetnek!

Megjegyzések (4)

Roul 11.10.2020 - 11:23:

Bonjour Pouvez-vous me donner le nombre de mailles pour une taille 41 pour effectuer mes carrés merci Pouvez vous me donner le nombre de maille pour une taille 41 svp

DROPS Design 12.10.2020 - 09:32:

Bonjour Mme Roul, retrouvez ce modèle en entier, en taille 38/40 et 42/44 sur notre site ici. Bon tricot!

Annick HECKMANN 04.05.2020 - 08:41:

Bonjour Il me reste des pelotes orphelines de différentes couleurs , qualité KARISMA ; Je souhaiterais réaliser ces chaussons . Quel nombre de mailles pour un carré ? combien de fils ensemble ? Merci Cordialement

DROPS Design 04.05.2020 - 15:37:

Bonjour Mme Heckmann, ces chaussons se tricotent avec une laine du groupe E, que vous pouvez remplacer par 2 fils du groupe C, mais pas vraiment du groupe B comme Karisma. Retrouvez tous nos modèles du groupe de fils B ici. Bon tricot!

Barbara Lowell 29.02.2020 - 06:16:

I am unable to ask a question it keeps saying I have either a link or words that are forbidden????

DROPS Design 02.03.2020 - 13:11:

Dear Mrs Lowell, sorry for the convinience, try to reword your question/comment - and please send us the word you are using on our Facebook, depending of the language the list might have to be edited. Happy knitting!

Claude Lefebvre 18.02.2020 - 13:51:

Bonjour, merci pour ce tuto. Mais ne pourrait-on pas réaliser ces chaussons plus grand pour les feutrer ?? Cela serait aussi très joli, non ?

DROPS Design 19.02.2020 - 09:30:

Bonjour Mme Lefebvre, vous avez à votre disposition deux modèles de chaussons feutrés réalisés de cette façon, mais avec des laines du groupe C: Elfies, en Big Delight et Cosy Toes, en Nepal. Bon tricot!

Hagyjon megjegyzést vagy kérdést ehhez a leckéhez

Az e-mail címét nem tesszük nyilvánossá. A kötelező mezőket *-al jelöltük.