Hogyan készítsük el a Court Jester lábbelit?

Egy hideg napon igazán jól jöhet egy meleg lábbeli, ráadásul remek ötlet ajándéknak is. Kövesse hát ezt a leckét, és tanulja meg, hogyan kötheti meg a (DROPS 109-57) mintájának Court Jester lábbelijét, ami egy egyszerű, lustakötéssel készült lábbeli 8 színből, különböző szögekben kötve. A lépésről lépésre haladó leckét az alábbiakban találja:

Kérdése van? Kérdezzen a lap alján található részen, és a lehető leghamarabb válaszolunk!

Ebben a leckében a 35/37 méretet készítjük, az ehhez a mérethez tartozó adatokat vastagon kiemelt betűkkel találja. A minta azonban egészen 44-es méretig elérhető.

A teljes mintát keresse itt!

Minden megvan, ami a kezdéshez kell?

Alapanyagok:
DROPS Eskimo a Garnstudiótól (az E fonalcsoporthoz tartozik)
50 gramm a 04 sz. orhidea színből,
50 gramm a 66 sz. tengerzöld színből,
50 gramm a 15sz. sötétkék színből,
50 gramm a 20 sz, szolva színből
50 gramm a 21. sz, kék / ibolya színből
50 gr amm a 23 sz. barnás bézs színből,
50 gramm a 36. sz. ametiszt színből
50 gramm az 50 sz. sötét rózsaszínből
(minden érethez ugyanannyi fonalra van szükségünk.s)

DROPS kötőtű 7 mm vastag? vagy olyan méret, amellyel 12 szem X 24 sor lustakötéssel = 10 x 10 cm.

DROPS horgolótű 8 mm vastag a horgolt szegélyhez

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a kötőtű mérete csak ajánlás. Mindig készítsünk, és ellenőrizzük a kötéspróbát. Ha a 10 cm-n túl sok szemünk van, váltsunk nagyobb kötőtűre. Ha a 10 cm-n túl kevés szemünk van, váltsunk kisebb kötőtűre.


Fogjunk hozzá!

Méretek: 35/37 - 38/40 - 42/44

RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ
A lábbelit a kötőtűn oda-vissza haladva kötjük, és a kötés befejezése után, végül összevarrjuk. Ebben a leckében az 1. lábbelit lészítjük el az M.1A jelű minta színeivel. Ha a 2. lábbelit szeretné elkészíteni, az M.1B jelű minta színeivel kell dolgoznia.


Tanács a fonalváltáshoz
Mindenúj gombolyagot kb 25 cm hosszú szálat hagyva kezdjük. Ezt a szálat az összeállításhoz használjuk majd.

TANÁCS A MÉRÉSHEZ:
Fontos, hogy betartsuk a megfelelő kötéspróbát, különben a négyszögeink nem lesznek pontosan négyzet alakúak, és ez eltorzíthatja a lábbeli formáját. 1 négyzet átlója x 2 = a lábbeli (talpának a) hossza.

SZÍN:
A 8 színű lábbelit a színeket ábrázoló diagramok alapján (M.1A és M.1B) készítjük, amelyek megadják a különböző négyzetek színeit M.1A = 1. lábbeli és az M.1B = a 2. lábbeli.

NÉGYZETEK:
A négyzetek számait keressük az M.2 jelű mintán.

ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Az összeállításhoz a magyarázatot keressük az M.2 jelű mintán. Az M.3 jelű ábra a négyzetek helyzetét mutatja az összeállítás után.

LUSTAKÖTÉS (oda-vissza haladva):
Minden sorban S szemekkel kötünk (1 borda = 2 S szemekkel kötött sor)


1. lábbeli (M.1A):
A kezdéshez szedjünk fel 10-11-12 szemet a 7 mm vastag kötőtűre a tengerzöld színű fonallal (vagy a sötétrózsaszínnel, ha az M.1B jelű mintát kötjük). OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A MÉRÉSHEZ! Kössünk lustakötéssel- olvassuk el a fenti magyarázatot- 8?-9-10 cm (= az 1. négyzet)

Váltsunk az orhidea színre, és kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-t (= 1. négyzet / / a 04. sz. orchidea szín).

Váltsunk a barnás bézs színre, és kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-t (= 3. négyzet / a 23. sz.barnás bézs szín).

Váltsunk a szilvaszínre, és kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-t (= 4. négyzet / a 20. sz. szilva szín).

Váltsunk a kék / ibolya színre, és kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-t (= 5. négyzet / a 21. sz. kék / ibolya szín).

Váltsunk a sötét kék színre, és kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-t (= 6. négyzet / a 15. sz. sötétkék szín).

Amikor 6 négyzetet elkészítettünk a sorban, s a darabunk 51-54-60 cm-es, láncoljuk le a szemeket.

Ezek után szedjünk fel a SZO felől, a 2. négyzet jobboldalán 10-11-12 szemet a bézs színű fonallal (= a 7. négyzet/ a 36. sz. ametiszt szín). Kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-ig, majd láncoljuk le a szemeket.

Ezek után szedjünk fel a SZO felől, a 6. négyzet baloldalán 10-11-12 szemet a bézs színű fonallal (= a 8. négyzet/ a 50. sz. sötét rózsaszín). Kössünk lustakötéssel 8?-9-10 cm-ig, majd láncoljuk le a szemeket.

Most összeállítjuk a lábbelit.
Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 5. és a 8. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az A-val jelölt részt az M.2 jelű mintában.

Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 7. és a 8. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az B-vel jelölt részt az M.2 jelű mintában.

Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 3. és a 8. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az C-vel jelölt részt az M.2 jelű mintában.

Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 4. és a 6. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az B-vel jelölt részt az M.2 jelű mintában.

Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 5. és a 6. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az E-vel jelölt részt az M.2 jelű mintában.

Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 2. és a 3. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az F-fel jelölt részt az M.2 jelű mintában.

Hajtsuk félbe és varrjuk össze az 1. és a 4. négyzeteket apró öltésekkel, a széleket egymás mellé illesztve - figyeljük meg az G-vel jelölt részt az M.2 jelű mintában.

A lábbeli talprésze 24-26-28 cm hosszú. Ugyanilyen módon készítsünk egy másik lábbelit, de az M.1B mintában megadott színekkel.


Az M.1A ? lábbeli balra fordítva. Az M.1A ? lábbeli jobbra fordítva.

HORGOLT SZEGÉLY:
A lábbeli nyílása körül, a 8 mm vastag horgolótűvel, az általunk választott színű fonallal horgoljunk szegélyt a köv módon:

Kezdjük a háta közepén, és 1 ksz-mel rögzítsük a szálat. Körben haladva folytatjuk a munkát a következő módon: *1 rp, 2 lsz, hagyjunk ki kb 0,5 -1 cm-t,* Ismételjük meg a *-* közötti részt, és az 1. rp-ba öltött ksz-mel zárjuk a kört.

Elkészültünk!

Bízunk benne, hogy kellemes élmény volt elkészíteni velünk ezt a lábbelit.

Alig várjuk, hogy megmutassák nekünk, hogyan sikerült az önök lábbelijét! Ha a közösségi felületeken megjelelenteti a lábbeli képét, használja melléjük a #dropsalong és a #courtjesterslippers tageket és / vagy lüédje el a képet a #dropsfan galériába.

Segítségre van szüksége?

Ha további információt szeretne a leckében használt különböző öltésekről és / vagy technikákról, az alábbi listában található leckék és videók segíthetnek!