Európai váll (eleje)

Ebben a leckében megmutatjuk, lépésről lépésre, hogyan készítjük el a jobb és bal elejét az európai vállakhoz. A Sweet Peppermint (DROPS Children 47-12), nevű gyerekpulóver mintáját követjük, a 2 éveseknek való méretben, de ne feledjük, hogy a választott méret szemszámait és szaporításait kövessük!

Az oldal alján egy videót talál, ami segíthet, és helyet arra, ahol segítséget kérhet a szakértőinktől, ha szüksége lenne rá.

Fogjunk hozzá!

Már elkészítettük a háta első részét, és most a két elejét kötjük meg.

2 fonaltípussal dolgozunk, a DROPS Lima 9029 sz. zsályazöld színével és a DROPS Kid Silk 45. sz. lágy menta színével és 5 mm vastag kötőtűkkel. Mindkét fonalból 1-1 szálat összefogva dolgozunk.

Szedjünk fel 14 szemet a szélszem mellett, a háta darab bal válla részén (vagyis szedjünk fel szemeket, egyenletesen elosztva a nyakkivágás és a darab oldalába tett jelölő között - figyeljük meg a D-t a méretrajzon). Harisnyakötéssel kötünk oda-vissza.

Amikor a darabunk 4 cm-es lesz a felszedett szemektől mérve, szaporítsunk a nyakkivágás kialakításához:

Most szaporítsunk szemeket balra, minden SZO sor elején, a 3 szem után. A baloldali kötőtűvel emeljük fel az előző sor 2 szeme közötti első szálat

A felemelt szem hátsó szálába kössünk S szemet.

Szaporítsunk 1 szemet összesen 4 alkalommal = 18 szem.

Kössünk vissza a FO felől. Vágjuk el a fonalat és tegyük a szemeket szemtartóra (vagy maradék fonalra). Ezután készítsük el a jobb vállat az alábbi magyarázat szerint:

Szedjünk fel 14 szemet a szélszem mellett, a háta darab jobb válla részén (vagyis szedjünk fel szemeket, egyenletesen elosztva a jelölő és a nyakkivágás oldala között - figyeljük meg az E-t a méretrajzon).

Harisnyakötéssel kötünk oda-vissza. Amikor a darabunk 4 cm-es lesz a felszedett szemektől mérve, szaporítsunk a nyakkivágás kialakításához:

Most szaporítsunk szemeket jobbra, minden SZO sor végén, az utolsó 3 szem előtt. A baloldali kötőtűvel emeljük fel az előző sor 2 szeme közötti szálat, hátulról.

A szem első szálába öltve S szemként kötjük le

Szaporítsunk 1 szemet összesen 4 alkalommal = 18 szem. Az utolsó szaporítás után kössünk vissza a fonák oldal felől.

Mindkét eleje készen áll arra, hogy csatlakoztassuk őket egymáshoz.

Mindkét vállrészt elkészítettük.

A következő lépésben szemeket szedünk fel a nyakkivágás kialakításához, és csatlakoztatjuk a két elejét. A következő leckénkben megnézheti, hogyan. Európai vállak (a szemek csatlakoztatása)

Segítségre van szüksége?

Ha további segítségre van szüksége, vagy információra a különböző szemekről, az alábbiakban talál egy videólistát, olyan videókról, amelyek segíthetnek.

Hagyjon megjegyzést vagy kérdést ehhez a leckéhez

Az e-mail címét nem tesszük nyilvánossá. A kötelező mezőket *-al jelöltük.