Európai váll (a nyakkivágás szegélye)

Ebben a leckében megmutatjuk, hogyan szedjünk fels zemeket a nyakkivágás szegélyének kialakításához. A Sweet Peppermint (DROPS Children 47-12), nevű gyerekpulóver mintáját követjük, a 2 éveseknek való méretben, de ne feledjük, hogy a választott méret szemszámait és szaporításait kövessük!

Az oldal alján egy videót talál, ami segíthet, és helyet arra, ahol segítséget kérhet a szakértőinktől, ha szüksége lenne rá.

Fogjunk hozzá!

Ebben a leckében 2 fonaltípussal dolgozunk, a DROPS Lima 9029 sz. zsályazöld színével és a DROPS Kid Silk 45. sz. lágy menta színével és 5 mm vastag kötőtűkkel. Mindkét fonalból 1-1 szálat összefogva dolgozunk, vagy azzal a fonallal és szemszámmal, ami abban a mintában szerepel, amit éppen kötünk.

Kötő- vagy horgolótűt használunk, és egyik vállon kezdjük, majd a SZO felől a szélszem mellett kb. 68 szemet a nyakkivágás körül. A szemek száma legyen 2-vel osztható, ha 1 S / 1 F bordásmintával kötünk, vagy 4-gyel osztható, ha 2 S / 2 F bordásmintával kötünk. A videófelvételen 2 sima, 2 fordított bordásmintát mutatunk.

Kössünk bordás mintával körben (= 2 sima, 2 fordított szem), a mintában megadott hosszig. Lazán láncoljuk le a szemeket. Mi a felvételen duplanyakat választottunk, és a bord mintának megfelelően, lazán láncoljuk le a szemeket (a S szemeket sima szemekkel, a F szemeket fordított szemekkel)

Hajtsuk félbe, belülre a nyakkivágás szegélyt, és néhány öltéssel rögzítsük mindkét oldalon.

Varrjunk el minden szálat.

Ezzel elkészültünk a pulóverünkkel!

Ha ilyen pulóert köt, ossza meg velünk a képeket, hasznlja a #dropsfan taget.

Segítségre van szüksége?

Ha további segítségre van szüksége, vagy információra a különböző szemekről, az alábbiakban talál egy videólistát, olyan videókról, amelyek segíthetnek.

Hagyjon megjegyzést vagy kérdést ehhez a leckéhez

Az e-mail címét nem tesszük nyilvánossá. A kötelező mezőket *-al jelöltük.