Hogyan szedjünk fel több sornyit lefutott, leejtett szemet?

Amikor leejtünk egy szemet harisnyakötés közben, és az a szem több sornyit leszalad: Ne essünk kétségbe,, megmutatjuk, hogyan lehet az ilyen leejtett... (Olvasson tovább)

category: Kötésleckék

Hogyan szedjünk fel leejtett szemet:

Olyankor, amikor sima szemekkel dolgozunk, a SZO felől, és leejtettünk egy szemet. Ne essünk kétségbe,, megmutatjuk, hogyan lehet az ilyen leejtett szemet felszedni, és... (Olvasson tovább)

category: Kötésleckék

Hogyan kössünk pulóvert fentről lefelé haladva?

Több pulóvert is fentrõl lefelé haladva készítünk elsõsorban azért, mert így rugalmasabban alakíthatjuk a darabok méreteit egyéni... (Olvasson tovább)

category: Kötésleckék

Hogyan olvassuk a kötésminták mintarajzait?

Egy kötéshez használt diagram négyzetekbõl áll 1 négyzet = 1 szem. A szimbólum magyarázata mondja el, hogyan kell az adott szemet kötnünk.... (Olvasson tovább)

category: Kötésleckék

Mackókötés- áttekintés

A mackókötés (angolul Brioche-nak is hívják). egy olyan kötéstechnika, ahol dupla szemeket használunk tiszta, jól látható csíkos... (Olvasson tovább)

category: Kötésleckék

Hogyan láncolunk le szemeket fordítottan a FO felől?

Szemek leláncolása a fonákoldal felől fordított szemek kötésekor. Amikor több mint eggyel kevesebb szemre van szükségünk a következő sorban, pl. a karöltőknél, nyakkivágásnál, vagy a... (Olvasson tovább)

category: Kötésleckék

Hogyan láncoljuk le szemeket a színoldal felől

Szemek leláncolása a színoldal felől, harisnyakötésnél. Például nyakkivágásnál, karöltőknél, vállaknál. Ügyeljünk arra, hogy a leláncolt szél ne legyen se túl laza, se túl szoros.... (Olvasson tovább)

category: Kötésleckék

Hogyan fogyasztunk?

A kötött darabok formázásánál, például a karöltő, nyakkivágás, derékvonal kialakításánál fogyasztásra lehet szükség. Amikor a jelölőknél, vagy a darab szélén fogyasztunk a következő... (Olvasson tovább)

category: Kötésleckék

Hogyan szedünk fel új szemeket a sor végén?

A kötött darabok formázásához szükség lehet arra, hogy a sor végén új szemeket szedjünk fel, például ujjak kialakításához. Ehhez a következő módon haladunk: 1. ábra: Kössük végig... (Olvasson tovább)

category: Kötésleckék

Hogyan szaporítunk úgy, hogy a szaporítás helyén apró lyuk keletkezik?

Így szaporítunk egy szemet az előző sor két szeme közötti szálat felemelve. Az új szem alatt kis lyuk keletkezik: 1. ábra: Kössünk addig a szemig, ahova a szaporítást, és az új szemet... (Olvasson tovább)

category: Kötésleckék