Frequently Asked Questions

  1. Milyen anyagból készülnek a DROPS fonalak?
  2. Mi a poliamid?
  3. Milyen információk találhatóak a DROPS címkéken?
  4. Mia z a DROPS fonalcsoport? ?
  5. Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?
  6. Mit jelent ha egy fonal “Superwash”, vagyis “Szupermosott”?
  7. Mit jelent ha egy fonal “Oeko-Tex® bevizsgált”?
  8. Hol gyártják a DROPS fonalakat
  9. Miért ilyen olcsóak a DROPS fonalak?
  10. Mennyire színhelyesek a weboldalon látható színek?

1) Milyen anyagból készülnek a DROPS fonalak?

Fonalat rengetek különböző típusú szintetikus és természetes szálból lehet készíteni. A DROPS által forgalmazott fonalak legnagyobb részben természetes szálból készülnek, gyapjúból, pamutból, alpakából, lenből, moherből és selyemből. Minden szálnak megvannak a maga sajátos tulajdonságai, és gyakran keverjük össze őket, hogy kihasználjunk mindegyik legjobb tulajdonságait. A durvább fonalak erősebbek, tartósabbak, strapabíróbbak, a finomabb fonalak puhábbak és kényelmesebbek. Itt olvashat a DROPS által használt alapanyagokról.

Alpaka:
Az alpaka szösz, az alpaka állatról lenyírt szőr. Szerkezete hasonló a birkagyapjúhoz. A puhaságát a szál kicsi átmérője okozza. Puha, strapabíró, selymes természetes szál. Az alpaka szőre nem nemezelődik, vagy göbösödik könnyen, attól függően, hogyan fonják, lehet könnyű vagy nehéz. Miközben hasonlít a gyapjúhoz, nem szúr, és nem tartalmaz lanolint sem, ezért hypoallergén. Az alpaka 22 természetes színben érhető el, 300-nál is több árnyalatban, a valódi feketétől a barna-feketén át a fehérekig, és az ezüstös, rózsaszínes szürkeárnyalatokig..

Mohair:
Ez a szál az angóra kecskékről származik, és luxusalapanyagnak számít. A Mohair fonalak melegek, mint a gyapjú, de sokkal könnyebbek. Strapabíróak, könnyen, szépen festhetőek, de nem nemezelődnek könnyen. A mohair fonalaknak jellegzetes fénye van, mert különleges módon verik vissza a fényt. Annak ellenére, hogy az elemi szálak viszonylag kemények, a mohairből gyakran fonnak könnyű, “habos” fonalakat, így könnyű, különleges darabokat lehet belőlük készíteni.

Gyapjú:
A gyapjú a bárányokról levágott, viszonylag durvább elemi szál. Két különleges tulajdonsággal rendelkezik, a szálakon található pikkelyek miatt érzékeny a hőre, és nemezelhető. A bárány fajtájától függően a gyapjú tulajdonságai s megjelenése változatos lehet.
A merinói bárányról származó gyapjút tartják a legfinomabb gyapjúnak, az elemi szál finoman recézett és puha, A DROPS fonalakban található minden merinó gyapjú Dél Afrikából vagy Dél Amerikából származik, és a bárányokat nem teszik ki kegyetlen eljárásoknak.
A tiszta élő gyapjú egyenesen a bárányról levágott szöszből készül, nem már elkészült gyapjúdarabokból újrafelhasznált szálakból. A géppel mosható gyapjút kémiai úton kezelik, a szál külső szöszös felületét lecsökkentik, így géppel moshatóvá válnak. (lásd még “Superwash”).

Selyem:
A selyemszál egy vékony hosszú folyamatos szál, amit a selyemhernyó gubójából készítenek. A selyemhernyót tenyésztik, a vadselyem, vagy Tussah (tuszak) selyem pedig a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemfonal az egyik legerősebb természetes szál, és csodálatos kötőfonal készíthető belőle. Nagyszerűen keverhető más szálakkal, és szépen festhetőek.

Növényi szálak:
Több különféle típusú növényi szálból lehet fonalat fonni, ezek körül kettő a legismertebb a pamut és a len.
Pamut A pamut magját körülvevő szál, szinte tisztán cellulózból áll. A pamut általában fehér, de zöldes és barnás változatok is léteznek. A pamutszálat a leggyakrabban fonalnak vagy cérnának fonják, amiből puha légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nagyszerűen használhatók nyári ruhának, alsóneműnek, kiegészítőnek. A pamutszál gyengébb a lennél, de erősebb a gyapjúszálnál.
Mercerizált pamut olyan pamutszál, amelyet mercerizálási kezelésnek vetettek alá. Ez a kezelés a pamutszálakat, fonalakat, textíliákat fényesebbé teszi a hagyományos pamutnál. Erősebb is less, és könnyebben festhető, a fonal pedig jobban ellenáll a penésznek és a dohos szagoknak. A hagyományos pamutnál jobban tartja a formáját, és kevésbé megy össze.
Len A len növény szárából kivon elemi szál, strapabíróbb és erősebb minden más szálnál. A len szál viszonylag puha, egyenes, fényes, és a korral egyre szebbé válik. Meleg, forró éghajlatú területeken a len viselete a pamutnál is kényelmesebb, mert az egyenes felületű szál miatt jobban elvezeti a hőt, beszívja a nedvességet, és gyorsabban szárad.

A fonalainkban egyéb, szintetikus szálakat is használunk, mint például az akril, poliamid (nejlon), és a poliészter.

2) Mi a poliamid?

A poliamid szál, közismert nevén a nejlon, nagyos erős, strapabíró, könnyű súlyú, könnyen kezelhető 8gépben mosható és szárítható), rugalmas szál, így tökéletes más sálakkal keveréshez, amivel erős, tartós fonalakat, például zokni-fonalakat készíthetünk..

3) Milyen információk találhatóak a DROPS címkéken?

Minden DROPS címkén található információ a szálösszetételről (gyapjú, pamut stb.) a súlyról grammban, a hosszról méterben és yardban, a mosási, kezelési utasításokról és jelekről, (itt magyarázzuk),a színszámáról a festés számáról és a fonalcsoporthoz kapcsolódó adatokról.

4) Mi az a DROPS fonalcsoport?

Minden DROPS fonalat hat csoportba soroljuk a vastagságuk (A to F). Az ugyanabba a csoportba tartozó fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így a mintákban egymással felcserélhetőek. Azonban a fonal hossza eltérő lehet, így behelyettesítésnél mindig számítsa ki a minta elkészítéséhez szükséges fonal hosszát..

5) Használhatok a mintában megadottól eltérő fonalat?

Igen, abban az esetben, ha tudunk ugyanolyan kötéspróbát kihozni belőle, Mindig készítsünk kötéspróbát, hogy megbizonyosodjunk arról, ugyanolyan kötéspróbát kapunk a szemszámra és a sorok számára vonatkozóan is, mint amit a mintában megadtak..

Ne feledkezzen meg arról, hogy a különböző fonalaknak, különböző a textúrájuk, , így az elkészült darabunk is eltérő külsőt kap majd. A fonal hossza 8adott súlyú gombolyagoknál) is eltérhet, így, amikor a megadottól eltérő fonallal dolgozik, különös figyelmet kell szentelni a megadott mennyiség kiszámítására..

Itt egy példa, hogyan számíthatja ki egy adott mintához szükséges fonal mennyiségét:

A mintához 300g garmm X fonal szükséges.
Az X foal hossza 170m/50g, ami azt jelenti 6 gombolyag (X fonal) x 170 m = 1020 m fonalra van szükség.
Ha az Y fonalat szeretné használni. Ez a fonal 150m/ 50g.
1020m / 150m = 6.8 = 7 gombolyag Y fonalra less szükség az X fonal behelyettesítésére.

6) Mit jelentm ha egy fonal “Superwash” vagyis “szupermosott”?

A szupermosott gyapjú egy különleges eljárással kezelt termék, amely lehetővé teszi a mosógépben mosást. Sokan félnek a gyapjútól, nem szeretik használni, mert félnek, hogy könnyen összemegy (bár vannak, akik szándékosan mossák a gyapjúholmit, úgy, hogy összemenjen), a szupermosott technológia lehetővé teszi, hogy aggodalom nélkül használják ezt a nagyszerű alapanyagot. (Read more here).

7) Mit jelent ha egy fonal “Oeko-Tex® bevizsgált”?

Az Oeko-Tex® 100 szabványt 1990-es évek elején vezették be, hogy bebizonyítsák a vásárló nagyközönségnek, hogy a textíliák nincsenek veszéllyel az egészségre. Az Oeko-Tex® 100Szabvány egy globálisan egységes ellenőrzési és igazolási endszer a textíliákra, a nyersanyagoktól kezdve a feldolgozás és gyártás minden lépésénél. A káros anyagok olyan anyagok, amelyek felhasználását a törvény tiltja, vagy szabályozza, olyan vegyi anyagok, amelyek károsak lehetnek az egészsége. Ezeket a megelőzési, egészségvédelmi szempontból ellenőrzik.

További információt itt keressen: www.oeko-tex.com

8) Hol gyártják a DROPS fonalakat?

A DROPS fonalak gyártási helyét megtalálja a címkéken, a színkártyáknál, és az árlistában is.

9) Miért ilyen olcsóak a DROPS fonalak? ?

Észak-Európa legnagyobb fonal, és minta termelőjeként különleges lehetőségeink vannak a legjobb, és legolcsóbb alapanyagok beszerzéséhez, és olyan kedvezményeket tudunk elérni, amelyeket továbbadunk. Ezért tudja a DROPS fonalakat a hasonló fonalakál 20-30%-kal olcsóbban megvenni.

10) Mennyire színhelyesek a weboldalon látható színek? h3>

A színkártyák készítésénél megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy a lehető legpontosabban mutassuk meg a fonalaink színét. Azonban nem tudunk garanciát vállalni arra, hogyan jelenik meg ez a szín az ön képernyőjén. Minden képernyőn másként jelennek meg a színek, egyesek sötétebbnek, mások teltebbeknek látszhatnak, a valóságosnál. Ha sokszor veszi észre, hogy a valódi gombolyag színe eltér a képernyőn láthatótól, a képernyő beállításán kell változtatnia.