DROPS / 200 / 1

Back to the Beach by DROPS Design

Virkad kasse med ränder i DROPS Paris. Arbetet virkas runt nerifrån och upp.

DROPS Design: Modell w-767
Garngrupp C eller A + A
-------------------------------------------------------

STORLEK:
One-size.
Mått: Omkrets: 86 cm. Längd (utan axelband): 36 cm.

GARNÅTGÅNG (till 1 kasse i varje färg):
DROPS PARIS från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
250 g färg 17, naturvit
150 g färg 41, senap
100 g färg 59, gammalrosa
100 g färg 101, ljus blå
100 g färg 35, vaniljgul
Till 1 kasse behöver du 100 g färge17 naturvit, 50 g färg 41 senap och 100 g av färgen längst ner på kassen.

Om man vill ha arbetet enfärgat går det åt:
250 g Paris till 1 kasse.

VIRKFASTHET:
16 stolpar på bredden och 9 varv på höjden = 10 x 10 cm.

VIRKNÅL:
DROPS VIRKNÅL NR 4,5.
Nålnumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare virknål. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare virknål.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

100% Bomull
från 14.00 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 16.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 14.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 196kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

MÖNSTER:
Se diagram A.1 och A.2.

VIRKINFORMATION:
I början av varje varv med fastmaskor ersätts första fastmaskan med 1 luftmaska. Varvet avslutas med 1 smygmaska i första luftmaskan i början av varvet.
I början av varje varv med stolpar ersätts första stolpen med 3 luftmaskor. Varvet avslutas med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet.

VIRKTIPS (gäller luftmaskor):
1 luftmaska ska motsvara 1 stolpe på bredden. Se till att öglan som görs i luftmaskan dras upp ett stycke på virknålen så att den inte blir för stram. Om luftmaskorna virkas för strama kommer mönstret att strama i de partierna där det är många luftmaskor.

ÖKNINGSTIPS-1:
Det ökas 1 stolpe genom att virka 2 stolpar i 1 stolpe. Öka 1 stolpe i maskan före och efter båda markörerna (= 4 stolpar ökade på varvet).

ÖKNINGSTIPS-2 (jämn fördelning):
För att beräkna hur det ska ökas jämnt, räknar man det totala maskantalet på varvet (t.ex 130 maskor) och delar maskorna med det antal ökningar som ska göras (t.ex 8) = 16,25.
I detta exempel ökas det genom att virka 2 stolpar i ca var 16:e maska.

3 STOLPAR TILL 1 STOLPE:
Virka 1 stolpe i första maskan, men vänta med sista omslaget om genomdragningen (= 2 öglor på nålen), virka 1 stolpe till på samma sätt i var och en av de nästa 2 maskorna, men drag sista omslaget genom alla de 4 öglorna på nålen (= 1 maska)

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

KASSE - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet virkas runt nerifrån och upp. Till slut virkas botten ihop.

KASSE:
Virka 142 luftmaskor med nål 4,5 med gammalrosa och fäst dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan på varvet.
VARV 1: Virka 1 luftmaska (= 1 fastmaska) – läs VIRKINFORMATION, virka 1 fastmaska i nästa luftmaska, * hoppa över nästa luftmaska, virka 1 fastmaska i var och en av de nästa 4 luftmaskorna *, virka från *-* totalt 28 ggr = 114 fmaskor. Sätt en markör i början av varvet och en markör efter 57 fastmaskor (= 57 fastmaskor kvar på varvet).
VARV 2-5: Virka 1 stolpe i varje fastmaska, SAMTIDIGT på varje varv ökas det 1 maska på varje sida av båda markörerna så här – läs ÖKNINGSTIPS-1 = 130 maskor. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!
VARV 6: Virka 1 stolpe i varje stolpe och öka 8 stolpar jämnt fördelat på varvet – läs ÖKNINGSTIPS-2 = 138 stolpar.
Nu virkas det vidare så här – läs VIRKTIPS: Virka A.1 totalt 46 ggr på varvet. När hela diagrammet är färdigvirkat på höjden repeteras sista varvet i diagrammet. När arbetet mäter 18 cm från uppläggningskanten byts det till naturvit. Virka vidare med sista varvet i A.1 till arbetet mäter 31 cm från uppläggningskanten.

Virka A.2 över varje rapport A.1 – kom ihåg VIRKINFORMATION.
Byt till senap och virka kanten och axelbanden så här:
VARV 1: Virka * 1 stolpe i var och en av de första 23 stolparna, virka 72 luftmaskor – se till att luftmaskorna inte virkas för strama (luftmasksvarvet ska mäta 45 cm), hoppa över 23 stolpar, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 23 stolparna *, virka från *-* 1 gång till på varvet = 2 axelband.
VARV 2: Virka * 1 stolpe i var och en av de första 21 stolparna, virka 3 STOLPAR TILL 1 STOLPE – läs förklaring ovan, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 70 luftmaskorna (det återstår 1 lmaska före nästa stolpe på varvet), virka 3 STOLPAR TILL 1 STOLPE, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 21 stolparna *, virka från *-* 1 gång till på varvet = 228 stolpar.
VARV 3: Virka 1 fastmaska i varje stolpe.
Klipp av och fäst trådarna. Vänd arbetet så att rätsida ligger mot rätsida och virka ihop botten längst ner längs det första luftmasksvarvet som virkades. Virka med den färgen som det virkades med längst ner på kassen och virka genom båda lagren med början från markören i början av varvet så här: Virka 1 fastmaska i varje luftmaska, men hoppa över samma luftmaskor som hoppades över i början av arbetet. Klipp av tråden och fäst den.
Virka 2 kassar till på samma sätt, men börja med ljus blå eller vaniljgul istället för gammalrosa.

Detta mönster har uppdaterats. .

Uppdaterad online: 02.05.2019
Rättelse - VARV 2: Virka * 1 stolpe i var och en av de första 21 stolparna, virka 3 STOLPAR TILL 1 STOLPE – läs förklaring ovan, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 70 luftmaskorna (det återstår 1 lmaska före nästa stolpe på varvet), virka 3 STOLPAR TILL 1 STOLPE, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 21 stolparna *, virka från *-* 1 gång till på varvet = 228 stolpar.

Diagram

= 1 luftmaska
= 1 stolpe i maskan
= 1 stolpe om luftmaskbågen
= börja på detta varv - föregående varv är redan virkat

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 200-1) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (47)

Dani 05.10.2019 - 09:25:

Hallo! Auf den Bildern sehe ich, dass in Natur der Abschluss mit A.2 gehäkelt ist. In der Anleitung finde ich davon aber nichts. Wieviele Reihen mache ich bevor ich zu den Trägern in senf wechsle? Danke, Dani

DROPS Design 07.10.2019 kl. 10:57:

Liebe Dani, Sie häkeln A.1 mit Natur bis die Arbeit 31 cm misst, dann häkeln Sie A.2 (= 2 Reihen mit Natur), und dann zu senf wechseln und Sie häkeln jetzt die 3 Runde wie beschrieben. Viel Spaß beim häkeln!

Isabella 17.08.2019 - 20:11:

Hej, jeg er ikke sikker på hvor mange omgange jeg skal bruge det lyserøde garn?

Vicente 07.08.2019 - 08:58:

Je je comprends pas vos explications Pourriez vous m’envoyer le diagramme du modèle ? Merci

DROPS Design 07.08.2019 kl. 12:33:

Bonjour Vicente, vous trouverez les diagrammes des points utilisés en bas des explications. Lisez attentivement les explications écrites, vous trouverez ici plus d'infos sur les diagrammes au crochet. Bon crochet!

Denise Angel 24.07.2019 - 17:07:

Please tell me on the pattern where I can find the band that is shown in the pictures directly beneath the row with the handles. I see the bag pattern and then it switches to the handle. but where is the band section that looks like double crochets? Thank you SOO much! Denise

DROPS Design 25.07.2019 kl. 18:58:

Hi Denise! Work A.2 over each repeat of A.1, in other words you have to do 2 rounds in treble crochets in off white. I have this bag and it is fantastic. Good luck!

Chantal Michaud 22.07.2019 - 13:56:

Bonjour, Je ne comprends pas les diagramme A.1 et A.2. Est-ce possible d'avoir un tutoriel ? merci beaucoup

DROPS Design 22.07.2019 kl. 19:39:

Bonjour Chantal! Pour le moment il n’y a pas de video correspondant a ce projet. Suivez les explications: pour le fond vous faites 1 bride dans chaque bride, ensuite vous crochetez le 1er rang de A.1 ainsi: *1 bride dans la bride suivante, 2 ml, sautez 2 brides*, et répétez de *-* tout le tour (en commençant le tour par 3 ml pour remplacer la 1ère bride, vous avez ainsi, 5 ml au début du tour, sautez 2 brides, répétez de *-* et terminez par 1 mc dans la 3ème des 5 ml du début du tour. Continuez ainsi pendant toute la partie A.1. Pour le haut du sac vous crochetez de nouveau 1 bride dans chaque bride. Bon crochet!

Gauthier 17.07.2019 - 14:57:

Bonjour les quantités mentionnées sont erronées avec 2 pelotes de coloris bleu clair (100 g), je n'ai pu faire que les 6 rangs de brides et 4 rang de filet.

DROPS Design 17.07.2019 kl. 15:22:

Bonjour Mme Gauthier, aviez-vous bien le bon échantillon? Soit 16 brides x 9 rangs = 10 x 10 cm? Merci!

Kris Forsyth 03.07.2019 - 06:51:

OK now I am on the A2 portion of this pattern. Can you give me the written directions instead of the diagram please? This is the handle section, correct?

DROPS Design 03.07.2019 kl. 07:53:

Dear Mrs Forsyth, on first row in A.2 work: (1 dc in first dc, 2 dc around the 2-ch-space), repeat from (to) all the round. On row 2 in A.2, work 1 dc in each dc around. Happy crocheting!

Miriam Schmidt-Ertl 02.07.2019 - 09:26:

Liebes Drops Design Team, hab´s immer noch nicht verstanden. Die Tasche besteht doch aus einem Lochmuster. Wenn ich aber nun bei A2 zwei Stäbchen um den Luftmaschenbogen von A1 häkel, dann habe ich doch kein Lochmuster, also keine Zwischenräume zwischen den Stäbchen von A1. Dann hätte ich doch eine Reihe nur aus Stäbchen...viele Grüße, Miriam

DROPS Design 02.07.2019 kl. 10:39:

Liebe Frau Schmidt-Ertl, stimmt, A.1 (= Lochmuster) wird bis 31 cm gehäkelt, Sie werden A.2 nur fur das obere Kante von der Tasche häklen (= die 4 letzten Reihen oben an der Tasche, inkl; die Hänger werden im Stb gehäkelt). Die erste Reihe in A.2 zeigt, wie man nach A.1 häkelt. Viel Spaß beim häkeln!

Miriam Schmidt-Ertl 01.07.2019 - 22:21:

Hallöchen,ich bin eigentlich eine erfahrene Häklerin,hab aber glaub ich ein Brett vorm Kopf bei dieser Anleitung. Ich verstehe nicht wie man das Muster hinbekommt. Wenn ich zunächst nach Diagramm A1 Häkel,dann hab ich doch immer nur Stäbchen mit zwei Luftmaschen dazwischen. Wie passt dann A2 dazu,wenn man die Stäbchen um die Luftmaschen häkelt? Dann hätte man doch keine Zwischenräume wie bei dem Netzmuster auf dem Bild oder? Habe ich mich verständlich ausgedrückt? LG,Miriam

DROPS Design 02.07.2019 kl. 08:47:

Liebe Frau Schmidt-Ertl, A.1 und A.2 werden beide über 3 Maschen gehäkelt, bei A.1 häkeln Sie: *1 Stb in das nächste Stb, 2 Lm, 2 Stb überspringen*, von *bis * immer wiederholen. Bei A.2 häkeln Sie: *1 Stb in das nächste Stb, 2 Stb um den 2 Lm*, von *bis* immer wiederholen, bei der nächsten Reihe häkeln Sie 1 Stb in jedem Stb. Bitte nur beachten, daß Ihre Luftmaschen die richtige länge haben, damit sie die Arbeit nicht verringern/vergrößern. Viel Spaß beim häkeln!

Douilly Busschots Françoise 21.06.2019 - 11:43:

Bonjour Je pense que je me suis mal exprimée. En fait j'ai terminé le sac. Ce que je ne parviens pas à crocheter, c'est la fermeture du fond du sac sur l'envers

DROPS Design 21.06.2019 kl. 12:34:

Bonjour Mme Douilly Busschots, quand il est terminé, mettez votre sac sur l'envers, pliez-le en double (attention à ce que les anses soient bien en vis à vis) et crochetez 1 maille serrée en piquant dans les deux épaisseurs (= les 2 côtés du sac) dans chacune des mailles en l'air où vous avez crocheté 1 maille serrée au tout premier rang (on avait monté 142 ml, et on a 114 ms, vous devez ainsi crocheter 57 ms pour fermer le fond du sac. Bon crochet!

Kommentér oppskrift DROPS 200-1

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

#dropsfan gallery

Handlenett

Ylva, Norway

200-1 Back to the Beach

szocskeagi, Hungary

Back to the Beach

Zuzana Papalova, Slovakia