DROPS / 200 / 1

Back to the Beach by DROPS Design

Virkad kasse med ränder i DROPS Paris. Arbetet virkas runt nerifrån och upp.

DROPS Design: Modell w-767
Garngrupp C eller A + A
-------------------------------------------------------

STORLEK:
One-size.
Mått: Omkrets: 86 cm. Längd (utan axelband): 36 cm.

GARNÅTGÅNG (till 1 kasse i varje färg):
DROPS PARIS från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
250 g färg 17, naturvit
150 g färg 41, senap
100 g färg 59, gammalrosa
100 g färg 101, ljus blå
100 g färg 35, vaniljgul
Till 1 kasse behöver du 100 g färge17 naturvit, 50 g färg 41 senap och 100 g av färgen längst ner på kassen.

Om man vill ha arbetet enfärgat går det åt:
250 g Paris till 1 kasse.

VIRKFASTHET:
16 stolpar på bredden och 9 varv på höjden = 10 x 10 cm.

VIRKNÅL:
DROPS VIRKNÅL NR 4,5.
Nålnumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare virknål. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare virknål.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

100% Bomull
från 9.00 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 10.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 9.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 126kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

MÖNSTER:
Se diagram A.1 och A.2.

VIRKINFORMATION:
I början av varje varv med fastmaskor ersätts första fastmaskan med 1 luftmaska. Varvet avslutas med 1 smygmaska i första luftmaskan i början av varvet.
I början av varje varv med stolpar ersätts första stolpen med 3 luftmaskor. Varvet avslutas med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet.

VIRKTIPS (gäller luftmaskor):
1 luftmaska ska motsvara 1 stolpe på bredden. Se till att öglan som görs i luftmaskan dras upp ett stycke på virknålen så att den inte blir för stram. Om luftmaskorna virkas för strama kommer mönstret att strama i de partierna där det är många luftmaskor.

ÖKNINGSTIPS-1:
Det ökas 1 stolpe genom att virka 2 stolpar i 1 stolpe. Öka 1 stolpe i maskan före och efter båda markörerna (= 4 stolpar ökade på varvet).

ÖKNINGSTIPS-2 (jämn fördelning):
För att beräkna hur det ska ökas jämnt, räknar man det totala maskantalet på varvet (t.ex 130 maskor) och delar maskorna med det antal ökningar som ska göras (t.ex 8) = 16,25.
I detta exempel ökas det genom att virka 2 stolpar i ca var 16:e maska.

3 STOLPAR TILL 1 STOLPE:
Virka 1 stolpe i första maskan, men vänta med sista omslaget om genomdragningen (= 2 öglor på nålen), virka 1 stolpe till på samma sätt i var och en av de nästa 2 maskorna, men drag sista omslaget genom alla de 4 öglorna på nålen (= 1 maska)

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

KASSE - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet virkas runt nerifrån och upp. Till slut virkas botten ihop.

KASSE:
Virka 142 luftmaskor med nål 4,5 med gammalrosa och fäst dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan på varvet.
VARV 1: Virka 1 luftmaska (= 1 fastmaska) – läs VIRKINFORMATION, virka 1 fastmaska i nästa luftmaska, * hoppa över nästa luftmaska, virka 1 fastmaska i var och en av de nästa 4 luftmaskorna *, virka från *-* totalt 28 ggr = 114 fmaskor. Sätt en markör i början av varvet och en markör efter 57 fastmaskor (= 57 fastmaskor kvar på varvet).
VARV 2-5: Virka 1 stolpe i varje fastmaska, SAMTIDIGT på varje varv ökas det 1 maska på varje sida av båda markörerna så här – läs ÖKNINGSTIPS-1 = 130 maskor. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!
VARV 6: Virka 1 stolpe i varje stolpe och öka 8 stolpar jämnt fördelat på varvet – läs ÖKNINGSTIPS-2 = 138 stolpar.
Nu virkas det vidare så här – läs VIRKTIPS: Virka A.1 totalt 46 ggr på varvet. När hela diagrammet är färdigvirkat på höjden repeteras sista varvet i diagrammet. När arbetet mäter 18 cm från uppläggningskanten byts det till naturvit. Virka vidare med sista varvet i A.1 till arbetet mäter 31 cm från uppläggningskanten.

Virka A.2 över varje rapport A.1 – kom ihåg VIRKINFORMATION.
Byt till senap och virka kanten och axelbanden så här:
VARV 1: Virka * 1 stolpe i var och en av de första 23 stolparna, virka 72 luftmaskor – se till att luftmaskorna inte virkas för strama (luftmasksvarvet ska mäta 45 cm), hoppa över 23 stolpar, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 23 stolparna *, virka från *-* 1 gång till på varvet = 2 axelband.
VARV 2: Virka * 1 stolpe i var och en av de första 21 stolparna, virka 3 STOLPAR TILL 1 STOLPE – läs förklaring ovan, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 70 luftmaskorna (det återstår 1 lmaska före nästa stolpe på varvet), virka 3 STOLPAR TILL 1 STOLPE, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 21 stolparna *, virka från *-* 1 gång till på varvet = 228 stolpar.
VARV 3: Virka 1 fastmaska i varje stolpe.
Klipp av och fäst trådarna. Vänd arbetet så att rätsida ligger mot rätsida och virka ihop botten längst ner längs det första luftmasksvarvet som virkades. Virka med den färgen som det virkades med längst ner på kassen och virka genom båda lagren med början från markören i början av varvet så här: Virka 1 fastmaska i varje luftmaska, men hoppa över samma luftmaskor som hoppades över i början av arbetet. Klipp av tråden och fäst den.
Virka 2 kassar till på samma sätt, men börja med ljus blå eller vaniljgul istället för gammalrosa.

Detta mönster har uppdaterats. .

Uppdaterad online: 02.05.2019
Rättelse - VARV 2: Virka * 1 stolpe i var och en av de första 21 stolparna, virka 3 STOLPAR TILL 1 STOLPE – läs förklaring ovan, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 70 luftmaskorna (det återstår 1 lmaska före nästa stolpe på varvet), virka 3 STOLPAR TILL 1 STOLPE, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 21 stolparna *, virka från *-* 1 gång till på varvet = 228 stolpar.

Diagram

= 1 luftmaska
= 1 stolpe i maskan
= 1 stolpe om luftmaskbågen
= börja på detta varv - föregående varv är redan virkat

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 200-1) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (63)

Le Diagramme A1 Et A2 On Des Fautes? 14.06.2020 - 22:12:

Bonjour le diagramme A1 a une faute le dernier rang je crois

DROPS Design 15.06.2020 kl. 10:05:

Bonjour, les diagrammes A.1 et A.2 sont justes - on lit les diagramme à partir du rang 2 (celui avec la flèche) et on répète le 2ème rang. Bon crochet!

Rhona Liddle 07.06.2020 - 16:18:

I dont understand it at all. i've done the first 6 rows/rounds and am now onto doing the A1 diagram but i just dont understand. there's well over a hundred stitches in the row/round so how can i merely do three trebbles? or does it mean i do 3 trebbles all the way round as in one trebble in every stitch all the way round? OR... does it mean i do, 3 trebbles, 1 trebble & 2 chain, 1 trebble and 2 chain, repeated all the way round? + when i do the ch's do i skip 2 sts? else it changes shape

DROPS Design 08.06.2020 kl. 09:14:

Dear Mrs Liddle, find here how to read crochet diagrams - you will repeat A.1 a total of 46 times in the round starting with the row with an arrow (= 1 double crochet (US-English), 2 chains, skip 2 sts), repeat from *-*. Then work 2nd row: (1 dc in the dc, 2 ch). Happy crocheting!

Sandra 28.05.2020 - 18:19:

Hallo... auf den Fotos sieht es aus, als wären die Träger in der 3. R. mit festen M gehäkelt... in der Anleitung steht jedoch eine Reihe feste M häkeln... Was ist nun richtig? LG

DROPS Design 29.05.2020 kl. 07:46:

Liebe Sandra, je nach Wunsch können Sie ene zusätzliche Reihe mit feste Maschen häkeln oder nicht. Viel Spaß beim häkeln!

Birgitta Rödjer 24.05.2020 - 21:41:

Tack det blev lite klarare! Dock undrar jag om det 3:e varvet. På diagrammet ser det ut som man ska virka stolpar utan luftmaskor mellan. Kan det bli rätt?

DROPS Design 25.05.2020 kl. 09:02:

Hej. Varv 3 i diagram A.1 virkar du *1 stolpe i stolpen under, 2 luftmaskor*. Detta upprepas varvet ut. Varv 3 i diagram A.2 är 1 stolpe i stolpen under och det upprepas hela varvet. Diagram A.2 virkar du då alltså endast precis innan du byter till färg senap (du virkar diagram A.1 tills arbetet mäter 31 cm). Mvh DROPS Design

Birgitta Rödjer 18.05.2020 - 16:00:

Tyvärr blev jag inte klokare av svaret!\\r\\nJag vill ha diagrammet beskrivet varv för varv! Tack

DROPS Design 19.05.2020 kl. 07:52:

Hej Birgitta På varvet med pilen i A.1 virkar du: *1 stolpe i stolpen under, 2 luftmaskor, hoppa över 2 stolpar*. Detta upprepas varvet ut. På nästa varv i diagram A.1 virkar du: *1 stolpe i stolpen under, 2 luftmaskor*. Detta upprepas varvet ut. Mvh DROPS Design

Valérie Ciaccafava 16.05.2020 - 16:10:

Même soucis que Gauthier (commentaire posé en juillet 2019) Avec 100gr de gris, je suis arrivée à ne faire que 4 rangs de grille. Sur la photo, il y en a 9... Pourtant, les dimensions semblent bonnes....

Birgitta 15.05.2020 - 14:09:

Hur löser jag diagram A1 och A2 på kassen 200-1? Första varvet är väl 1 stolpe och 2 luftmassor i vart stolp-mellanrum från föregående varv? På mönstret ser det ut som att varv 2 är likadant, blir bara större då? Blev inte klokare av uppdateringen från 2 maj 2020! Tacksam för hjälp!

DROPS Design 18.05.2020 kl. 13:22:

Hej. Du virkar först diagram A.1 tills arbetet mäter 31 cm (med färgbytet efter 18 cm). Sedan virkar du A.2 över varje rapport av A.1. När du ska virka första varvet i A.2 virkar du 1 stolpe i maskan under och sedan 2 luftmaskor på samma sätt som du gjorde på varv 2 och 3 i A.1. Mvh DROPS Design

Elina 12.05.2020 - 23:33:

Hei. I 2.omgang på kant og stropper, så skal man hekle staver i de 21 første stavene, og så 3 staver til en stav. Men når jeg har heklet de første 21, så er det bare 2 staver igjen før luftmaskeraden til stroppen begynner. Hva har jeg gjort feil? Eller har jeg bare misforstått noe? Mvh Elina

DROPS Design 18.05.2020 kl. 12:55:

Hei Elina. Ja, du skal ha 2 staver igjen og når du skal hekle 3 staver til 1 stav, hekler du i de 2 stavene + i 1.luftmasken i luftmaskeraden. Nå har du 71 luftmasker igjen på luftmaskeraden/stroppen, hekle 1 stave i hver av de neste 70 luftmaskene, deretter hekles det 3 staver til 1 stav. Det hekle 3 staver til 1 stav i hver overgang, 4 steder på omgangen. God Fornøyelse!

Adriana 04.05.2020 - 13:57:

In portuguese there is a mistake: it was that is made up to botton instead of botton up

DROPS Design 04.05.2020 kl. 16:53:

Obrigado pelo seu interesse nos nossos modelos. Efectivamente, havia uma falha que já foi corrigida, Bom croché!

Beate 02.05.2020 - 14:19:

Hallo liebes Drops-Team, ich verstehe leider die Anleitung ab Beginn von A1 nicht. Was ist gemeint mit: „ Wenn das ganze Diagramm in der Höhe zu Ende gehäkelt wurde, die letzte Runde des Diagramms häkeln“? 1. was ist mit „in der Höhe“ gemeint? 2. die „letzte“ Runde des Diagramms stimmt doch mit der vorherigen genau überein? Es wäre super, wenn Ihr mir behilflich sein könntet! LG Beate

DROPS Design 04.05.2020 kl. 11:54:

Liebe Beate, wenn die 2 Runden in A.1 einmal gestrickt werden, wiederholen Sie die letzte Runde bis geschriebene Höhe/Länge. Viel Spaß beim häkeln!

Kommentér oppskrift DROPS 200-1

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.