DROPS Cotton Merino

Ett superwash-behandlat garn för alla säsonger!

från:

35kr

per 50 g

Innehåll: 50% Ull, 50% Bomull
Garngrupp: B (20 - 22 masker) / 8 ply / DK / worsted
Vikt/längd: 50 g = ca. 110 meter
Rekommenderade stickor: 4 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 21 m x 28 v
Tvättinstruktioner: Fintvätt 40°C / Använd aldrig sköljmedel / Torkas plant

Made in: EU
Råvarans ursprung: Ull från Sydamerika, bomull från Turkiet

Detta garn har en Oeko-Tex®-certifiering (certifikatnummer 25.3.0016), Standard 100, Klass I från INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Det betyder att det har testats för skadliga ämnen och är säkert att använda. Klass I är den högsta nivån och det betyder att garnet även är lämpligt för babyartiklar (åldrar 0-3).

Garnsort
Deals från
DROPS Cotton Merino
uni colour
43.00 SEK
35.00 SEK

Butiker som säljer detta garn online

Klicka på Beställ knappen så kommer du direkt in på DROPS återförsäljarens egen wehshop, där du kan lägga din order.

Butiknamn Pris
Garnius.se
Webstore
35.00 SEK
50g
Beställ
Fridas Fina AB
Webstore
35.00 SEK
50g
Beställ
Annas Garnstuga
Kil
35.00 SEK
50g
Beställ
Garnfeber.se
Webstore
36.00 SEK
50g
Beställ
LindeHobby
Webstore
36.95 SEK
50g
Beställ
Deisy Design
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ
Garnaffären
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ
Glittra
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ
Hemslöjden
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ
Yllotyll.com
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ
Eks Lilla Bod
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ
Favoritgarner
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ
Garn&Barn
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ
Skapamer.se
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ
Staken & Veken
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ
Torills Garnbod
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ
Yarnmania.se
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ

Se om din lokala återförsäljare har det här .

23 Färger i DROPS Cotton Merino

natur
uni colour 01
puder
uni colour 28
beige
uni colour 03
vattensten
uni colour 20
mellangrå
uni colour 18
grå
uni colour 19
vaniljgul
uni colour 17
senapsgul
uni colour 15
rost
uni colour 25
körsbärsröd
uni colour 06
puder rosa
uni colour 05
vinröd
uni colour 07
syren
uni colour 04
lavendel
uni colour 23
isblå
uni colour 09
jeansblå
uni colour 16
marinblå
uni colour 08
storm blå
uni colour 26
sjögrön
uni colour 29
skogsgrön
uni colour 11
mörk grøn
uni colour 22
pistasch
uni colour 10
svart
uni colour 02

Produktinformation

DROPS Cotton Merino består en kombination av extra fine merinoull och långfibrig bomull. Vi har valt att inte karda ihop merinoullen och bomullen, vilket framhäver de olika fibrernas egenskaper på ett bättre sätt samtidigt som det uppnås mer levande i färg och struktur. Garnet är superwash-behandlat och mycket mjukt mot huden och passar därför väldigt bra till barn- och babykläder.

Det består av många tunna trådar som har spunnits ihop, vilket ger rundhet och elasticitet och gör att garnet passar speciellt bra till flätor, strukturmönster och mosstickning. Denna speciella konstruktion gör att det är extra viktigt att behandla plagget rätt: se till att hålla stickfastheten och sticka hellre för hårt än för löst. Tvätta inte plagget för varmt, låt det aldrig ligga i blöt och låt plagget plantorka.

Precis som alla våra andra merinogarner kommer merino-ullen från frigående djur i Sydamerika.

Läs mer om vårat arbete med hållbarhet här


Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.

Hur tar jag hand om detta garn?

yarn wash

Fintvätt 40°C / Använd aldrig sköljmedel / Torkas plant

Vad betyder symbolerna?

Läs mer om tvätt av garn

Hur kan jag ersätta detta garn?

Om du vill ersätta detta garn med ett annat DROPS garn kan du välja ett från samma garngrupp, eller prova vår konverterare!

Vill du se närmare på det?

Se närmare på garnet och se hur ett stickprov ser ut i denna video:

Vilka andra garn kan jag kombinera med detta garn?

Många av våra garn kan kombineras för att få en annan stickfasthet, struktur och uttryck. Här är några idéer på kombinationer som kan inspirera dig.

DROPS Kid-Silk 07, ljus himmelsblå + DROPS Cotton Merino 09, isblå

Har du en fråga om detta garn?

Se vanliga frågor (FAQ) om våra garn

1) Vilken typ av fibrer består DROPS garn av?

Garn kan göras av ett flera olika naturliga och syntetiska fibrer. DROPS har främst garn gjorda av ull, bomull, alpaca, lin, mohair och silke. Varje fiber har sina egna egenskaper och de blandas ofta för att ta fram det bästa ur varje fiber. Grövre garn har fördelen av att vara starkare och mer hållbara och finare fibrer är mjukare och bekvämare. Nedan följer lite information om de fibrer vi använder:

Alpaca:
Alpacaull är den naturliga fibern från alpacan och den har en liknande struktur som fibrer från fårull. Dess mjukhet beror på fiberns lilla diameter, i likhet med merino-ull. Det är en mjuk, hållbar, lyxig och silkeslen naturlig fiber. Alpacagarn tovas inte så lätt och blir inte så nopprig. Det kan vara lätt eller tungt beroende på hur det är spunnet. Den liknar ull från får men den är varmare, mindre irriterande och har ingen lanolin, vilket gör att den är hypoallergenisk. Alpacan finns i 22 naturliga färger, med fler än 300 nyanser från riktigt blå-svart till brun-svart, brun, vit, silver och grå.

Mohair:
Denna fiber kommer från angorageten och anses vara en lyxig fiber. Mohairgarn är varmt som ull, men väger mycket mindre; det är hållbart, fint att färgaoch svårt att tova. Mohair fibrer har också en speciell lyster som skapas av sättet det reflekterar ljus på. Trots att det är en ganska sträv fiber så spinns den till ett väldigt fluffig och mjukt garn som resulterar i luftiga och glansiga plagg.

Ull:
Ullfibrerna från får är relativt grova fibrer. Två utmärkande drag för denna fiber är dess värmande egenskaper och dess tovnings-egenskaper, vilka beror på fiberns yta. Utseendet på ullen kan variera beroende på fårens ras.
Ull från merinofår anses vara den finaste sortens ull, fibern är fint krusad och mycket mjuk. All merinoull i DROPS garner kommer från Sydamerika och djuren har inte utsatts för mulesing.
Ren, ny ull är ull som kommer direkt från djuren och som inte har återanvänts från existerande plagg. Ull som kan tvättas i maskin är kemiskt behandlad för att minimera det yttre luddiga skiktet på fibrerna, och kan då på grund av det tvättas i maskin (se Superwash).

Silke:
Silkesfibern är en fin sammanhängande fiber som tillverkas av de kokongtrådar som silkesfjärilens larver spinner in sig i. Silkeslarven odlas medan vildsilke eller tussahsilke fås genom ej uppodlade silkeskokonger. Silkesfiber är en av de starkaste naturliga fibrerna och skapar ett fantastiskt garn. Det blandar sig väldigt fint med andra fibrer, speciellt ull. Silkesfibern behåller värme, absorberar fukt och och väldigt stark och stabil när den stickas med och den varken krymper eller utvidgar sig. Silken blir väldigt fint när den färgas med naturliga färger.

Vegetabiliska fibrer:
Det finns flera sorters vegetabiliska fibrer i cellväggarna på plantor och grönsaker. Av alla sorter så finns det två som främst används vid stickning och textiltillverkning. Det är bomull och lin.
Bomull är den fiber som omger fröna på en bomullsplanta, och består av nästan ren cellulosa. Bomull är vanligtvis vit men det finns även gröna och bruna sorter. Bomullsfibern spinns ofta till garn eller tråd och används för att skapa en mjuk textil som andas och som är bra att använda till sommarkläder och tillbehör. Garnet är svagare än silke men starkare än ull.
Merceriserad bomull är bomull som har gått igenom en merceriserings behandling. Behandlingen gör att garnet blir mer glänsande än vanlig bomull. Det blir också starkare, lättare färga samt gör det mer motståndskraftigt mot mögel och minskar luddet. Det kan även göra att bomullen inte krymper eller förlorar sin form lika mycket som ”vanlig” bomull.
Lin är en fiber från stjälken av lin-växten. Linfibern är relativt mjuk, rak och glansig och blir finare med åren. Lin är behagligare än bomull att ha på sig när det är varmt på grund av dess förmåga att absorbera fukt och det torkar även fortare än bomull.

Andra material som används i våra garner innehåller konstgjorda fibrer som akryl, polyamid (nylon) och polyester. Dessa fibrer används mest för att ge ett slitstarkt garn (som vårt sockgarn, DROPS Fabel) eller en speciell struktur på garnet (som vårt blåsgarn, DROPS Air)

2) Vad är polyamid?

Polyamid fibern, vanligen känd som nylon, är en väldigt stark, hållbar, lätt, lättskött (kan tvättas och torkas i maskin) och elastisk, vilket gör att den är perfekt att blanda med andra fibrer för att producera slitstarkt garn som t.ex. sockgarn.

Jämfört med polyester är polyamid mjukare och mer elastiskt, men det absorberar även mer vatten och torkar långsammare.

3) Vilken information hittar jag på DROPS garn etiketter?

Alla DROPS garn etiketter innehåller information om fiber innehåll (ull, bomull osv), vikt i gram och ounces, längd i meter och yards, tvätt instruktioner och symboler (förklaringar här), färgnummer, färgbad och information om garngrupp.

4) Vad är DROPS garngrupper?

Alla DROPS garn är uppdelade i 6 olika grupper efter tjocklek (A to F). Garn som tillhör samma garngrupp har liknande stickfasthet och kan därför användas till samma mönster; längden kan dock variera så när man byter ut ett garn i original-mönstret till ett annat i samma garngrupp måste man alltid beräkna hur många meter man behöver för att kunna beräkna garnåtgången på det andra garnet.

5) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Ja, så länge garnet har samma stickfasthet. Se alltid till att du får samma antal maskor på bredden och höjden som uppges i mönstret.

Kom ihåg att olika garn med olika struktur ger plagget olika utseende. Längden på garnet kan också skilja så när du byter ut ett garn måste du alltid beräkna hur många meter garn du behöver för att kunna beräkna riktig garnåtgång.

Läs mer om hur du räknar ut garnmängden med ett alternativt garn - och hur du ersättter 1 tråd av ett garn med 2 eller fler av ett annat garn, här.

6) Vad innebär det när det står att garnet är “Superwash”?

En superwash ull är en speciell product som har behandlats eller bearbetats på ett sätt som gör att det kan tvättas i maskin. Många är rädda för att arbeta med ull eftersom det krymper så lätt (vissa krymper det dock med flit) och superwash ull gör att de kan arbeta med ull utan att oroa sig för det. (Läs mer här).

7) Vad betyder “Oeko-Tex® certifierad”?

Oeko-Tex® Standard 100 introducerades i början av 1990-talet som ett svar på allmänhetens behov av textilier som inte var skadliga för hälsan. Oeko-Tex® Standard 100 är ett globalt enhetligt test-och certifierings-system för textilt råvaror, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Testet för skadliga ämnen omfattar ämnen som är förbjudna eller reglerade av lagar, kemikalier som är skadliga för hälsan och parametrar som inkluderas som en försiktighetsåtgärd för att skydda hälsan.

För mer info,se www.oeko-tex.com.

8) Var produceras DROPS garn?

Du kan läsa om var alla DROPS garn produceras på respektive garns färgkarta och på vår prislista.

9) Varför är era garn så billiga?

Som norra Europas största varumärke för handstickningsgarn och design har vi unika möjligheter att arbeta med det bästa råmaterialet och göra besparingar som gynnar dig. Det är därför du kan köpa DROPS garn 20-30 % billigare än liknande produkter på marknaden!

10) Hur exakta är färgerna på hemsidan?

När vi skapar bilder till färgkartorna gör vi vårt bästa för att uppnå så bra återgivning av färgerna som möjligt. Dessvärre så kan vi inte garantera hur bilderna kommer att se ut på din dataskärm. Varje skärm visar färger olikt, en del färger kan se mörkare ut än vad de är, och vissa färger kan bli mer mättade på en del skärmar. Om du upplever att många av garnfärgerna ser annorlunda ut på skärmen än vad de gör i verkligheten så kan du justera inställningarna på din skärm.

11) Vad är micron? Vad innebär superfine / extra fine?

Finheten på fibrer mäts i micron (tusendels millimeter). Super fine alpaca-ull är 26-28 micron. Fine merino-ull är mindre än 21,5 micron och extra fine merino är under 19,5 micron. Lägre micron ger mjukare och finare garn och högre micron ger strävare garn.

Anledningen till att garnets fibrer är viktigt är för att garnet kommer bli något annat och mjukheten i garnet bestämmer vad vi vill använda det till. Det är därför vi rekommenderar de mjukaste garnen (som Baby Merino) till baby kläder, och vi rekommenderar ett grövre garn som DROPS Snow till sittunderlag eller tofflor.

12) Varför är färgerna i mina nystan av print-garn olika?

Anledningen till att 2 nystan av samma print-garn kan se olika ut kan vara; 1) de har olika partinummer 2) de har färgats genom en teknik som kallas ”magic print” (som används i t.ex. DROPS Delight) vilken skapar unika mönster och jämna färgövergångar på alla nystan, vilket innebär att det även inom samma parti kan förekomma skillnader i nyanser. Detta är inget fel, utan en del av garnets karaktär.

13) Min butik har inte den färgen jag vill ha, vad kan jag göra?

Om din DROPS butik inte har den färgen du vill ha så kan du kontakta en DROPS Super Store (de butikerna med ett guldmärken) – de har ett stort utbud av färger och även om de inte har färgen på lager så ser de till att få tag i den åt dig. Se en lista över alla DROPS butiker här.

14) Hur hittar jag en specifik infärgning på ett nystan?

Prova alltid att ta kontakt med din DROPS återförsäljare först. Om de inte har den infärgning du vill ha, så rekommenderar vi att du tar kontakt med andre stickare och virkare i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, där många har olika infärgningar i gömmorna och gärna hjälper varandra genom att skicka till de som behöver.

15) Varför fäller mitt garn?

Garn fäller för att det inte är spunnet tillräckligt för att hålla ihop fibrerna. Allt garn har överskott av fibrer (från produktionen) som kommer fälla mer eller mindre, beroende på hur garnet är spunnet. Borstade garn (och ”långhåriga” garn) som t.ex. DROPS Melody, har mer lösa fibrer än andra garn och fäller därför mer. Det beror också på vad man har på sig över och under sitt stickade plagg, om det är något plagg som drar ut fibrerna. Därför kan man aldrig garantera att ett garn inte kommer att fälla.

Nedanför har vi några tips om hur man får det bästa resultat, när man arbetar med långhåriga garn:

  • När plagget är färdigt (innan du tvättar det) ska det skakas ordentligt så att överskottsfibrerna ramlar av. OBS: Använd inte klädrulle eller borste, det kommer bara att dra ut ännu mer fibrer ur garnet.
  • Lägg plagget i en plastpåse och lägg det i frysen i några timmar - temperaturen kommer få fibrerna att glida från varandra och de lösa fibrerna kommer vara lättare att skaka bort efteråt.
  • Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen. Plagg som är gjorda i långhårigt garn, ska normalt alltid skakas efter tvätt, dels för att få fibrerna att resa sig igen men också för att få bort eventuella lösa fibrer.
Har du problem med ett DROPS garn du har köpt? När du beställer garn från färgkartorna eller mönster på vår sida så köper du inte direkt från DROPS, men från en av de hundratals DROPS butikerna runt om i världen. Det är därför viktigt att du tar kontakt med DROPS butiken du köpt garnet från, och att du tar vara på banderollerna till de nystan du köpt (de är din garanti). DROPS butiken du kontaktar kommer hjälpa dig och ta reklamationen vidare om det är nödvändigt. Se listan över DROPS butiker här.

Kommentarer / Frågor (246)

country flag Angelica wrote:

Hei, er garnet fargeekte? Jeg har kjøpt hvit og sort garn jeg vil bruke i et sjal, men plutselig tenkte jeg at den sorte fargen ville kanskje smitte over på den hvite under vask? Skal ikke all strikkegarn være fargeekte? Ellers kunne man jo ikke blandet farger sammen..

10.01.2023 - 14:55:

DROPS Design answered:

Hej Angelica, jo det skal den være. Dog kan der være overskudsfarve og det skal i så fald skylles ud til skyllevandet er helt klart. Og du skal ikke lade det sorte ligge ovenpå det hvide. Prøv at vaske en lille prøve først :)

12.01.2023 kl. 15:42:

country flag Max wrote:

I have been very disappointed with Drops Merino Cotton. I have never had any problem with any of the Drops Wool or Alpaca lines. I bought 25 balls of this to make a very large and long cardigan. Every ball had several rejoined breaks. Some balls had as many as 6 rejoined breaks. Sometimes the breaks weren't even joined so the wool thread might be intact but the cotton thread broken. This is a really frustrating issue when knitting when you keep having to undo rows on account of a sudden knot.

20.11.2022 - 11:52:

DROPS Design answered:

Dear Max, sorry to hear that, please contact your DROPS store with all details, including dyelot. Happy knitting!

21.11.2022 kl. 11:11:

country flag Anna wrote:

Thanks for the answer, but I will find a way around the possible colour difference, I wanted to know about the difference in ratio cotton/wool. In my case 48/52 and now 50/50. Could you please answer that too. Thanks!

06.11.2022 - 23:37:

DROPS Design answered:

Dear Anna, for any further individual assistance choosing the best yarn for your project, you are welcome to contact your yarn store, they will help you even per mail or telephone. Happy knitting!

07.11.2022 kl. 10:28:

country flag Anna wrote:

Hi, I’m currently knitting with Cotton Merino, # 3, bit I’m running short. I noticed that my stash is 52% wool and 48% cotton, while it’s 50/50 now. Can I still add the new version or will it show? Thanks.

05.11.2022 - 11:45:

DROPS Design answered:

Dear Anna, it's not recommended to mix different batches or lots of the same colour, since it may affect the final product and will most probably show. Happy knitting!

06.11.2022 kl. 23:15:

country flag Gabriele Reiter wrote:

Ich denke das wäre die richtige Wolle zu meinem Vorhaben. Österreich Mankerstr.27 3393 Zelking Gabriele Reiter

05.08.2022 - 22:42:

country flag Merete Spendrup wrote:

Hej igen, vet inte varför man aldrig får ett svar från er!kan man köpa garn privat från er?Hittar ingen där har den garn i rost färgat.\r\nOch hon där tar 27,- st har tyvärr imte så många färgar att välja på. DROPS Cotton Merino

03.08.2022 - 13:40:

country flag Spendrup wrote:

Hej, kommer den att utgå undrade eftersom på rea överallt.Ingen ide börja p ngt. om man inte kan köpa till mera garn.Kan man inte beställa från er?

30.07.2022 - 02:24:

DROPS Design answered:

Hej Spendrup, DROPS Cotton Merino skal IKKE udgå :) Der er generelt mycket rea just nu. Men våra butiker har på lager så det är bara att beställa :)

05.08.2022 kl. 15:25:

country flag Di wrote:

Please, please, please can you create a yarn that can be washed at 60 degrees centigrade. I now knit almost exclusively for the Special Baby Care Unit at the John Radcliffe hospital here in Oxford, UK. Every charity donation that's knitted or crocheted goes through their washing machines and dryers at 60 degrees. I love a lot of your patterns and yarn, but cannot use them because of the delicate nature of the yarns. I have my fingers and toes crossed. Thank you. Di :o)

07.07.2022 - 18:32:

country flag Rebekka wrote:

"Waschen Sie das Teil nicht zu warm, und es sollte sich nie völlig mit Wasser vollsaugen." Heißt das, dass waschen durch Einlegen hier ausscheidet und die Waschmaschine bevorzugt werden sollte?

28.06.2022 - 11:30:

DROPS Design answered:

Liebe Rebekka, also ja die Superwash Wollen können Sie einfach in der Waschmaschninen im Schonwaschgang und 40°C waschen - aber nie Weichspüler verwenden. Viel Spaß beim stricken!

29.06.2022 kl. 09:28:

country flag Rebekka wrote:

"Achten Sie darauf, mit der richtigen Maschenprobe zu arbeiten und wählen Sie lieber eine etwas festere Maschenprobe als eine lockere. " Was bedeutet das? Dass das Material dazu neigt, sich zu weiten und daher von Anfang an etwas enger gestrickt werden sollte? Oder das Gegenteil: dass es dazu neigt, beim Waschen einzugehen?

28.06.2022 - 11:28:

DROPS Design answered:

Liebe Rebekka, stricken Sie oder häkeln Sie Ihre Maschenprobe und waschen Sie und lassen Sie flach trocknen, so können Sie am besten die richtige Breite/Länge prüfen. Sollte die Maßen noch nicht stimmen, dann mit einer dünneren/grösseren Nadel/Häkelnadel wiederholen. Viel Spaß beim stricken!

29.06.2022 kl. 09:30:

country flag TS wrote:

Hallo, ich habe einen Pullover aus dem Garn gestrickt und wasche ihn immer mit Wollwaschmittel in der Waschmaschine. Allerdings haben sich nun durch das Tragen (vermutlich wegen des Baumwollanteils) Schmutzränder innen an den Ärmeln und am Halsausschnitt gebildet, die mit dem Wollwaschmittel nicht weggehen. Hab ihr eine Idee, wie ich den Pulli wieder sauberbekomme?

25.06.2022 - 12:45:

DROPS Design answered:

Liebe TS, am besten wenden Sie sich an Ihrem DROPS Laden, sicher gibt man Ihnen dort weitere Hilfe - auch telefonisch oder per E-Mail. Viel Spaß beim stricken!

27.06.2022 kl. 09:26:

country flag Johanna Engen wrote:

You send med a list over shops in UK whp sell drops yarn?\r\nOh my god.\r\nI live i Norway. In Oslo.\r\nI wrote to you in norwegian .\r\nWhats wrong with you?\r\nAre you a robot?

06.05.2022 - 14:41:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Engen, if you live in Norway, then you will find the list of DROPS Stores there in English, here or in Norwegian, here. Happy knitting!

06.05.2022 kl. 16:14:

country flag Johanna Engen wrote:

Er det garnbutikker i Oslo som selger Cotton Merino?

04.05.2022 - 14:24:

DROPS Design answered:

Hej Johanna, Ja, klik på "bestil" på farvekortet, så får du en oversigt over alle de butikker som fører den aktuelle kvalitet :)

06.05.2022 kl. 14:34:

country flag Ruth Schäfer wrote:

Eignet sich das Garn auch, um einen Pullover im Halbpatent zu stricken?

05.04.2022 - 14:53:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schäfer, wahrscheinlich, hier finden Sie Ideen mit einigen Maschen im Patentmuster. Am besten - wie immer - eine Maschenprobe stricken. Viel Spaß beim stricken!

05.04.2022 kl. 16:44:

country flag Anne Brit Warholm wrote:

Hei, Jeg mangler 3 nøster i farge 3 Beige, parti nr 32704. Har dere flere nøster fra samme parti på lager?

31.03.2022 - 12:14:

DROPS Design answered:

Hei Anne Brit Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med din butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS design

04.04.2022 kl. 08:41:

country flag Kirsi Flinck wrote:

Hei! Miten Drops cotton merino käyttäytyy kastellessa/pestessä? Voiko neuletta venyttää tai kutistaa ja missä suunnassa? Tasoittaako kasteleminen kuviota samaan tapaan kuin 100% ?villalangoissa?

11.03.2022 - 06:25:

country flag Angela Michaelis wrote:

Habe die Farbe Sturmblau uns möchte gern wissen mit welchen Farben Sturmblau zu kombinieren ist

20.02.2022 - 23:32:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Michaelis, am besten wenden Sie sich an Ihrem DROPS Laden, dort wird man damit auch telefonisch oder per E-Mail helfen, die besten passenden Farben zu finden. Viel Spaß beim stricken!

21.02.2022 kl. 11:21:

country flag Christine Nuttens wrote:

Svp, le coton merino convient il pour tricoter oull islandais jacquard en rond? merci

08.02.2022 - 20:16:

country flag Christine Nuttens wrote:

Bonjour, ce fil convient il pour tricoter le jacquard en rond ? merci

08.02.2022 - 20:14:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Nuttens, tout à fait, retrouvez-le par exemple pour les pulls Delphos ou bien Myosotis. Bon tricot!

09.02.2022 kl. 09:13:

country flag Gabriella Pili wrote:

Se uso due fili di questo filato che numero di ferri dovrei usare ? Oppure esiste un filato con le stesse caratteristiche nel gruppo C ? Grazie

05.02.2022 - 17:40:

DROPS Design answered:

Buonasera Gabriella, per poterlo usare doppio deve fare dei campioni e vedere il risultato che preferisce. Purtroppo non ci sono altri filati simili nel gruppo C. Buon lavoro!

05.02.2022 kl. 18:52:

country flag Andrea Saamann wrote:

Ab wann ist die Drops Cotton Marino in Rost wieder verfügbar? Ich würde 20 Knäuele benötigen

04.02.2022 - 12:22:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Saamna, diese Farbe erwarten wir ab 7. Woche (= ab 14. Februar). Gerne wird Ihnen Ihr DROPS Laden bescheid sagen, wann sie dort diese Farben bekommen werden. Viel Spaß beim stricken!

04.02.2022 kl. 16:14:

country flag Ann-Marie Holmström wrote:

Vilka mönster kan jag använda till Drops Cotton Merino

19.01.2022 - 21:54:

DROPS Design answered:

Hej Ann-Marie. Du kan använda alla mönster som är gjorda i ett garn som tillhör garngrupp B. Se bara till att få den stickfasthet som uppges i mönstret och att beräkna riktig garnåtgång (om mönstret är gjort i ett annat garn i garngrupp B). Mvh DROPS Design

21.01.2022 kl. 13:13:

country flag Sabine wrote:

Hallo zusammen, leider juckt mich Wolle sehr, besonders wenn mir warm wird. Ich hätte aber gerne einen Pulli im Norwegermuster. Geht dies auch mit einem Baumwollgarn oder Baumwollmischung?

18.01.2022 - 13:53:

country flag Sheila Rizzo wrote:

Could you describe the difference in texture, feel, and drape between Cotton Merino and Muskat (all-cotton)? I would like to use one of them for the pattern called "Don't Leaf Me Behind" (Drops/184/32). Thank you.

16.01.2022 - 22:59:

DROPS Design answered:

Dear Sheila, Cotton Merino is a mixture of wool and cotton, so it's softer but the colors are less bright than in Muskat, which is all cotton.

17.01.2022 kl. 00:30:

country flag Alejandra wrote:

No estoy aconstumbrada a tejer vuestros hilos y deseo hacer un jersey talla 42 con drops kid-Sílk y Cotton Merino, cuantos ovillos necesitaré de cada calidad?

28.12.2021 - 09:37:

DROPS Design answered:

Hola Alejandra, nosotros no hacemos patrones personalizados, pero puedes usar como referencia el patrón 227-46 para ver la cantidad que usan de cada tipo de hilo (Kid Silk y otra lana del grupo B, como Cotton Merino).

31.12.2021 kl. 19:10:

Sänd en kommentar till DROPS Cotton Merino

Vi vill gärna veta vad du har att säga om detta garn!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.