DROPS Safran

Egyptisk kammad bomull i alla färger!

från:

14kr

per 50 g

Innehåll: 100% Bomull
Garngrupp: A (23 - 26 masker) / 5 ply / sport
Vikt/längd: 50 g = ca. 160 meter
Rekommenderade stickor: 3 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 24 m x 32 v
Tvättinstruktioner: Fintvätt 40°C / Torkas plant

Made in: EU
Råvarans ursprung: Bomull från Egypten

Detta garn har en Oeko-Tex®-certifiering (certifikatnummer 09.HBG.68250), Standard 100, Klass I från Hohenstein Institute. Det betyder att det har testats för skadliga ämnen och är säkert att använda. Klass I är den högsta nivån och det betyder att garnet även är lämpligt för babyartiklar (åldrar 0-3).

Garnsort
Deals från
DROPS Safran
uni colour
21.00 SEK
14.00 SEK

Butiker som säljer detta garn online

Klicka på Beställ knappen så kommer du direkt in på DROPS återförsäljarens egen wehshop, där du kan lägga din order.

Butiknamn Pris
Garnius.se
Webstore
14.00 SEK
50g
Beställ
Garnfeber.se
Webstore
15.00 SEK
50g
Beställ
Hetanystan.se
Webstore
15.00 SEK
50g
Beställ
Garnateljén
Webstore
16.00 SEK
50g
Beställ
LindeHobby
Webstore
16.95 SEK
50g
Beställ
Fridas Fina AB
Webstore
17.00 SEK
50g
Beställ
Deisy Design
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Garnaffären
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Glittra
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Hemslöjden
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Yllotyll.com
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Creativa
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Dittgarn
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Eks Lilla Bod
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Garn&Barn
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Garnbutiken Nystvindan
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Garnlagret
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Knittingroom.se
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Skapamer.se
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Soft Stop
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Staken & Veken
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Torills Garnbod
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Yarnmania.se
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Yll & Tyll
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ

Se om din lokala återförsäljare har det här .

42 Färger i DROPS Safran

vit
uni colour 17
krita
uni colour 72
naturvit
uni colour 18
marsipan
uni colour 71
ljus beige
uni colour 64
camel
uni colour 21
ljus brun
uni colour 22
kaffe
uni colour 68
djup taupe
uni colour 23
grå
uni colour 07
senap
uni colour 66
solsken
uni colour 11
vaniljkräm
uni colour 10
apelsin
uni colour 28
pumpa
uni colour 67
röd lera
uni colour 59
körsbär
uni colour 20
röd
uni colour 19
hallon
uni colour 13
persika
uni colour 12
plommon
uni colour 15
rosa
uni colour 02
ökenros
uni colour 01
dimrosa
uni colour 56
blush
uni colour 69
malva
uni colour 57
ametist
uni colour 58
sweet orchid
uni colour 70
lavendel
uni colour 05
jeansblå
uni colour 06
marinblå
uni colour 09
petrol
uni colour 51
turkos
uni colour 30
mint
uni colour 50
havsgrön
uni colour 63
salviagrön
uni colour 04
mossgrön
uni colour 60
pistage
uni colour 65
äppelgrön pistage
uni colour 31
grönt te
uni colour 61
citron
uni colour 62
svart
uni colour 16

Produktinformation

DROPS Safran är spunnet av långfibrig, kammad egyptisk bomull. Garnet är sammansatt av flera tunna trådar, som först tvinnas ihop två och två, innan de återigen tvinnas ihop. Allt detta ger extra slitstarka plagg med fin glans och yta!

DROPS Safran har funnits på marknaden under lång tid och är mycket populär på grund av sin blankhet, mjukhet och fina färgskala. Garnet kan användas till projekt för alla åldersgrupper och passar speciellt bra till sommarplagg, babyplagg och tillbehör. Har du provat det än?

Läs mer om vårat arbete med hållbarhet här


Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.

Hur tar jag hand om detta garn?

yarn wash

Fintvätt 40°C / Torkas plant

Vad betyder symbolerna?

Läs mer om tvätt av garn

Hur kan jag ersätta detta garn?

Om du vill ersätta detta garn med ett annat DROPS garn kan du välja ett från samma garngrupp, eller prova vår konverterare!

Vill du se närmare på det?

Se närmare på garnet och se hur ett stickprov ser ut i denna video:

Har du en fråga om detta garn?

Se vanliga frågor (FAQ) om våra garn

1) Vilken typ av fibrer består DROPS garn av?

Garn kan göras av ett flera olika naturliga och syntetiska fibrer. DROPS har främst garn gjorda av ull, bomull, alpaca, lin, mohair och silke. Varje fiber har sina egna egenskaper och de blandas ofta för att ta fram det bästa ur varje fiber. Grövre garn har fördelen av att vara starkare och mer hållbara och finare fibrer är mjukare och bekvämare. Nedan följer lite information om de fibrer vi använder:

Alpaca:
Alpacaull är den naturliga fibern från alpacan och den har en liknande struktur som fibrer från fårull. Dess mjukhet beror på fiberns lilla diameter, i likhet med merino-ull. Det är en mjuk, hållbar, lyxig och silkeslen naturlig fiber. Alpacagarn tovas inte så lätt och blir inte så nopprig. Det kan vara lätt eller tungt beroende på hur det är spunnet. Den liknar ull från får men den är varmare, mindre irriterande och har ingen lanolin, vilket gör att den är hypoallergenisk. Alpacan finns i 22 naturliga färger, med fler än 300 nyanser från riktigt blå-svart till brun-svart, brun, vit, silver och grå.

Mohair:
Denna fiber kommer från angorageten och anses vara en lyxig fiber. Mohairgarn är varmt som ull, men väger mycket mindre; det är hållbart, fint att färgaoch svårt att tova. Mohair fibrer har också en speciell lyster som skapas av sättet det reflekterar ljus på. Trots att det är en ganska sträv fiber så spinns den till ett väldigt fluffig och mjukt garn som resulterar i luftiga och glansiga plagg.

Ull:
Ullfibrerna från får är relativt grova fibrer. Två utmärkande drag för denna fiber är dess värmande egenskaper och dess tovnings-egenskaper, vilka beror på fiberns yta. Utseendet på ullen kan variera beroende på fårens ras.
Ull från merinofår anses vara den finaste sortens ull, fibern är fint krusad och mycket mjuk. All merinoull i DROPS garner kommer från Sydamerika och djuren har inte utsatts för mulesing.
Ren, ny ull är ull som kommer direkt från djuren och som inte har återanvänts från existerande plagg. Ull som kan tvättas i maskin är kemiskt behandlad för att minimera det yttre luddiga skiktet på fibrerna, och kan då på grund av det tvättas i maskin (se Superwash).

Silke:
Silkesfibern är en fin sammanhängande fiber som tillverkas av de kokongtrådar som silkesfjärilens larver spinner in sig i. Silkeslarven odlas medan vildsilke eller tussahsilke fås genom ej uppodlade silkeskokonger. Silkesfiber är en av de starkaste naturliga fibrerna och skapar ett fantastiskt garn. Det blandar sig väldigt fint med andra fibrer, speciellt ull. Silkesfibern behåller värme, absorberar fukt och och väldigt stark och stabil när den stickas med och den varken krymper eller utvidgar sig. Silken blir väldigt fint när den färgas med naturliga färger.

Vegetabiliska fibrer:
Det finns flera sorters vegetabiliska fibrer i cellväggarna på plantor och grönsaker. Av alla sorter så finns det två som främst används vid stickning och textiltillverkning. Det är bomull och lin.
Bomull är den fiber som omger fröna på en bomullsplanta, och består av nästan ren cellulosa. Bomull är vanligtvis vit men det finns även gröna och bruna sorter. Bomullsfibern spinns ofta till garn eller tråd och används för att skapa en mjuk textil som andas och som är bra att använda till sommarkläder och tillbehör. Garnet är svagare än silke men starkare än ull.
Merceriserad bomull är bomull som har gått igenom en merceriserings behandling. Behandlingen gör att garnet blir mer glänsande än vanlig bomull. Det blir också starkare, lättare färga samt gör det mer motståndskraftigt mot mögel och minskar luddet. Det kan även göra att bomullen inte krymper eller förlorar sin form lika mycket som ”vanlig” bomull.
Lin är en fiber från stjälken av lin-växten. Linfibern är relativt mjuk, rak och glansig och blir finare med åren. Lin är behagligare än bomull att ha på sig när det är varmt på grund av dess förmåga att absorbera fukt och det torkar även fortare än bomull.

Andra material som används i våra garner innehåller konstgjorda fibrer som akryl, polyamid (nylon) och polyester. Dessa fibrer används mest för att ge ett slitstarkt garn (som vårt sockgarn, DROPS Fabel) eller en speciell struktur på garnet (som vårt blåsgarn, DROPS Air)

2) Vad är polyamid?

Polyamid fibern, vanligen känd som nylon, är en väldigt stark, hållbar, lätt, lättskött (kan tvättas och torkas i maskin) och elastisk, vilket gör att den är perfekt att blanda med andra fibrer för att producera slitstarkt garn som t.ex. sockgarn.

Jämfört med polyester är polyamid mjukare och mer elastiskt, men det absorberar även mer vatten och torkar långsammare.

3) Vilken information hittar jag på DROPS garn etiketter?

Alla DROPS garn etiketter innehåller information om fiber innehåll (ull, bomull osv), vikt i gram och ounces, längd i meter och yards, tvätt instruktioner och symboler (förklaringar här), färgnummer, färgbad och information om garngrupp.

4) Vad är DROPS garngrupper?

Alla DROPS garn är uppdelade i 6 olika grupper efter tjocklek (A to F). Garn som tillhör samma garngrupp har liknande stickfasthet och kan därför användas till samma mönster; längden kan dock variera så när man byter ut ett garn i original-mönstret till ett annat i samma garngrupp måste man alltid beräkna hur många meter man behöver för att kunna beräkna garnåtgången på det andra garnet.

5) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Ja, så länge garnet har samma stickfasthet. Se alltid till att du får samma antal maskor på bredden och höjden som uppges i mönstret.

Kom ihåg att olika garn med olika struktur ger plagget olika utseende. Längden på garnet kan också skilja så när du byter ut ett garn måste du alltid beräkna hur många meter garn du behöver för att kunna beräkna riktig garnåtgång.

Läs mer om hur du räknar ut garnmängden med ett alternativt garn - och hur du ersättter 1 tråd av ett garn med 2 eller fler av ett annat garn, här.

6) Vad innebär det när det står att garnet är “Superwash”?

En superwash ull är en speciell product som har behandlats eller bearbetats på ett sätt som gör att det kan tvättas i maskin. Många är rädda för att arbeta med ull eftersom det krymper så lätt (vissa krymper det dock med flit) och superwash ull gör att de kan arbeta med ull utan att oroa sig för det. (Läs mer här).

7) Vad betyder “Oeko-Tex® certifierad”?

Oeko-Tex® Standard 100 introducerades i början av 1990-talet som ett svar på allmänhetens behov av textilier som inte var skadliga för hälsan. Oeko-Tex® Standard 100 är ett globalt enhetligt test-och certifierings-system för textilt råvaror, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Testet för skadliga ämnen omfattar ämnen som är förbjudna eller reglerade av lagar, kemikalier som är skadliga för hälsan och parametrar som inkluderas som en försiktighetsåtgärd för att skydda hälsan.

För mer info,se www.oeko-tex.com.

8) Var produceras DROPS garn?

Du kan läsa om var alla DROPS garn produceras på respektive garns färgkarta och på vår prislista.

9) Varför är era garn så billiga?

Som norra Europas största varumärke för handstickningsgarn och design har vi unika möjligheter att arbeta med det bästa råmaterialet och göra besparingar som gynnar dig. Det är därför du kan köpa DROPS garn 20-30 % billigare än liknande produkter på marknaden!

10) Hur exakta är färgerna på hemsidan?

När vi skapar bilder till färgkartorna gör vi vårt bästa för att uppnå så bra återgivning av färgerna som möjligt. Dessvärre så kan vi inte garantera hur bilderna kommer att se ut på din dataskärm. Varje skärm visar färger olikt, en del färger kan se mörkare ut än vad de är, och vissa färger kan bli mer mättade på en del skärmar. Om du upplever att många av garnfärgerna ser annorlunda ut på skärmen än vad de gör i verkligheten så kan du justera inställningarna på din skärm.

11) Vad är micron? Vad innebär superfine / extra fine?

Finheten på fibrer mäts i micron (tusendels millimeter). Super fine alpaca-ull är 26-28 micron. Fine merino-ull är mindre än 21,5 micron och extra fine merino är under 19,5 micron. Lägre micron ger mjukare och finare garn och högre micron ger strävare garn.

Anledningen till att garnets fibrer är viktigt är för att garnet kommer bli något annat och mjukheten i garnet bestämmer vad vi vill använda det till. Det är därför vi rekommenderar de mjukaste garnen (som Baby Merino) till baby kläder, och vi rekommenderar ett grövre garn som DROPS Snow till sittunderlag eller tofflor.

12) Varför är färgerna i mina nystan av print-garn olika?

Anledningen till att 2 nystan av samma print-garn kan se olika ut kan vara; 1) de har olika partinummer 2) de har färgats genom en teknik som kallas ”magic print” (som används i t.ex. DROPS Delight) vilken skapar unika mönster och jämna färgövergångar på alla nystan, vilket innebär att det även inom samma parti kan förekomma skillnader i nyanser. Detta är inget fel, utan en del av garnets karaktär.

13) Min butik har inte den färgen jag vill ha, vad kan jag göra?

Om din DROPS butik inte har den färgen du vill ha så kan du kontakta en DROPS Super Store (de butikerna med ett guldmärken) – de har ett stort utbud av färger och även om de inte har färgen på lager så ser de till att få tag i den åt dig. Se en lista över alla DROPS butiker här.

14) Hur hittar jag en specifik infärgning på ett nystan?

Prova alltid att ta kontakt med din DROPS återförsäljare först. Om de inte har den infärgning du vill ha, så rekommenderar vi att du tar kontakt med andre stickare och virkare i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, där många har olika infärgningar i gömmorna och gärna hjälper varandra genom att skicka till de som behöver.

15) Varför fäller mitt garn?

Garn fäller för att det inte är spunnet tillräckligt för att hålla ihop fibrerna. Allt garn har överskott av fibrer (från produktionen) som kommer fälla mer eller mindre, beroende på hur garnet är spunnet. Borstade garn (och ”långhåriga” garn) som t.ex. DROPS Melody, har mer lösa fibrer än andra garn och fäller därför mer. Det beror också på vad man har på sig över och under sitt stickade plagg, om det är något plagg som drar ut fibrerna. Därför kan man aldrig garantera att ett garn inte kommer att fälla.

Nedanför har vi några tips om hur man får det bästa resultat, när man arbetar med långhåriga garn:

  • När plagget är färdigt (innan du tvättar det) ska det skakas ordentligt så att överskottsfibrerna ramlar av. OBS: Använd inte klädrulle eller borste, det kommer bara att dra ut ännu mer fibrer ur garnet.
  • Lägg plagget i en plastpåse och lägg det i frysen i några timmar - temperaturen kommer få fibrerna att glida från varandra och de lösa fibrerna kommer vara lättare att skaka bort efteråt.
  • Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen. Plagg som är gjorda i långhårigt garn, ska normalt alltid skakas efter tvätt, dels för att få fibrerna att resa sig igen men också för att få bort eventuella lösa fibrer.
Har du problem med ett DROPS garn du har köpt? När du beställer garn från färgkartorna eller mönster på vår sida så köper du inte direkt från DROPS, men från en av de hundratals DROPS butikerna runt om i världen. Det är därför viktigt att du tar kontakt med DROPS butiken du köpt garnet från, och att du tar vara på banderollerna till de nystan du köpt (de är din garanti). DROPS butiken du kontaktar kommer hjälpa dig och ta reklamationen vidare om det är nödvändigt. Se listan över DROPS butiker här.

Kommentarer / Frågor (259)

country flag Caron See French wrote:

Is it possible for the manufacturer to confirm if they use the same dyes and processes in the paris and safran range.

22.01.2023 - 10:56:

DROPS Design answered:

Dear Mrs French, there might be varation in the dyes between Paris and Safran - for any assistance choosing the best matching colours, please feel free to contact your DROPS store, they will help you even per mail or telephone. Happy knititng!

23.01.2023 kl. 10:57:

country flag Inga wrote:

Are the dyes used in Drops Safran are the same as the dyes used in drops Paris?

04.01.2023 - 12:19:

DROPS Design answered:

Dear Inga, both garns are made from the same producers but we cannot guarantee that the same dying process is used. Read more about the certificate on the shadecards. Should you need extra help choosing the best matching colours, please contact your DROPS store, they will be able to help you even per mail or telephone. Happy knitting!

06.01.2023 kl. 10:40:

country flag Sonia wrote:

Wo finde ich die Kommentare und/oder Fragen zu den einzelnen Garnen ?

25.07.2022 - 17:25:

DROPS Design answered:

Liebe Sonia, Leider sind die Kommentare im Garnbereich nicht öffentlich zugänglich.

28.07.2022 kl. 13:15:

country flag Daniela wrote:

Ame trabajar con este hilo … mis proyectos quedaron hermosos !!! Gracias

01.07.2022 - 02:08:

country flag Valérie P wrote:

J'adore la couleur beige clair 64 que j'ai déjà utilisée de nombreuses fois (bains n° 0132, 0693 et 0782 )... Malheureusement, je suis très déçue par les 22 pelotes du bain que je viens de recevoir, le n° 0167, dont la couleur est beaucoup plus foncée et s'apparente à la couleur 21, et beaucoup plus rosée que les bains précédents! Que vous est-il possible de faire, car, en ayant déjà commandé plus de 3 fois cette couleur, je pensais qu\'elle était à peu près "stable"?

24.06.2022 - 18:16:

DROPS Design answered:

Bonjour Valérie, il peut effectivement y avoir des différences de nuances entre les différents bains, merci de bien vouloir contacter le magasin où vous avez acheté votre fil, ils pourront volontiers vous aider, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

27.06.2022 kl. 09:23:

country flag Sally Edmonds wrote:

Hej, I have recently downloaded your knitting pattern Drops 78-8 which includes your Cotton Viscose yarn. I am looking for the colour Pearl Grey. I am struggling to find this yard in France and have now seen that it has been discontinued. Is this correct? If so, please could you tell me which yarn of your to use as an alternative. Thank you for your help. Sally Edmonds.

13.06.2022 - 08:55:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Edmonds, correct our DROPS Cotton Viscose is now discontinued, use our yarn converter to find any new alternative and new yarn amount. Your DROPS Store will assist - even per mail or telephone - you if you need help. Happy knitting!

13.06.2022 kl. 12:18:

country flag Renate wrote:

Hallihallo Ist diese Baumwolle mercerisiert oder nicht? Ich finde dazu keinen Hinweis. Danke für Euer Feedback und beste Grüsse Renate

09.06.2022 - 19:29:

DROPS Design answered:

Liebe Renate, DROPS Safran ist nicht mecerisiert, nur DROPS Muskat ist mercerisiert. Viel Spaß beim stricken!

10.06.2022 kl. 09:04:

country flag MariaFerCo wrote:

Soy compradora habitual de lanas Drops desde hace muchos años. Normalmente compro lanas para bebes, pero esta vez quería hacerme un chal para mí de algodón. Lo quería de color verde. He visto que el color 04 de Safran (verde salvia) podría encajarme, pero según la foto que coja cambia totalmente el color. Vivo en Valencia y me gustaría saber si hay alguna tienda física donde poder ver el color.\r\nMuchas gracias.

07.06.2022 - 16:33:

country flag Niina Lipponen wrote:

Hei. Olen käyttänyt työssäni ruskeaa Safran lankaa ja vyötteessä on värikoodi 52. Nyt kun lanka on loppunut ja työ kesken niin etsin kaupoista uutta kerää, mutta tuota väriä 52 ei enää löydy! Onko tuo väri lopetettu vai onko värinumero vaihdettu? Mikä saatavilla oleva väri vastaisi parhaiten tuota vanhaa 52 ruskeaa?

24.05.2022 - 08:46:

country flag Christina Eriksson wrote:

Jag har lagt en order på Drops Safran men tappade bort beställningen så jag kan inte skicka beställningen till er. Hur gör jag??

22.05.2022 - 13:08:

DROPS Design answered:

Hei Christina. Vi sender ikke ordrer til privatpersoner, så om du har vært inne på vår hjemmesiden for bestilling av garn, ble du videresendte til en nettbestilling der du bestilte DROPS Safran. Så da må du finne ordrebrekreftelsen fra denne butikke og så høre med dem. Har du ikke fått en ordrebekreftelse, har nok ikke bestillingen gått igjennom. mvh DROPS Design

23.05.2022 kl. 07:45:

country flag Sam wrote:

Do you ship to Malaysia?

20.05.2022 - 02:36:

DROPS Design answered:

Dear Sam, you will find the list of DROPS stores shipping worldwide here - visit their website and do not hesitate to contact them for any further information. Happy knitting!

20.05.2022 kl. 09:01:

country flag Iwona wrote:

Kocham szydełkować I chcę zostać waszym klijentem

19.05.2022 - 17:19:

country flag Anna wrote:

Hej! Jag letar efter Drops garn safran med färg 07 och dyelot 3391. Hur kan jag få tag i det och är det viktigt att använda samma färgbad som de nystan jag redan har! Mvh Anna

14.05.2022 - 12:48:

DROPS Design answered:

Hei Anna. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med butikker / nettbutikker og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. Om du strikker et plagg der du må bytte nøste over f.eks et enfarget område, kan du få en "stripe" der det er byttet farge med forskjellige partinr. Ikke sikkert du ser det når du strikker, men det vil nok vises når du har strikket et stykke. mvh DROPS design

16.05.2022 kl. 07:46:

country flag Anne H wrote:

Drops Safran ist eigentlich ein sehr schönes Garn. Hatte ich 6x gekauft. Alle Knäuel hatten etliche Knoten und teil weise ausgefranste Fäden. Ich würde es nicht wieder kaufen !

04.05.2022 - 16:12:

country flag Elbjørg Bottolfsen Dahl wrote:

Går det ann å strikke oppvaskkluter av denne?

26.04.2022 - 17:14:

DROPS Design answered:

Hej Elbjørg, ja det kan du gøre :)

27.04.2022 kl. 15:14:

country flag Christina Jansson wrote:

Hej, Jag söker efter garnet Safran, färg 64 ljusbeige, med färgbad 0054. Går det att köpa någonstans? Jag skulle behöva 3 nystan. Vänliga hälsningar Christina Jansson

26.04.2022 - 14:47:

DROPS Design answered:

Hej Christina. Ta kontakt direkt med våra återförsäljare för att se om de har det på lager. Du kan också försöka efterlysa det på vår facebookgrupp DROPS Workshop för att se om någon privatperson har det. Mvh DROPS Design

27.04.2022 kl. 09:48:

country flag Eva Schmitt wrote:

Kann man die dazupassende Rundnadel mitsenden

25.04.2022 - 22:29:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schmitt, am besten wenden Sie sich direkt an Ihrem DROPS Laden, wo Sie die Wolle bestellen möchten. Viel Spaß beim stricken!

26.04.2022 kl. 10:17:

country flag Treunet wrote:

Bonjour, Je souhaite recevoir un échantillon de fil avant de passer commande. Comment procéder ? Je vous remercie de votre attention

04.04.2022 - 10:27:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Treunet, n'hésitez pas à contacter les différents magasins DROPS proposant cette laine en stock, certains proposent parfois des échantillons (sous conditions). Bon tricot!

04.04.2022 kl. 11:06:

country flag Beauchet wrote:

Bjr, Concerne : Couleur du produit Drops Safran référence 20 Selon les sites, la référence 20 indique des couleurs différentes : cerise, bordeaux et rouille et les visuels sont très différents d'un site à l'autre. Avez-vous la possibilité de vérifier visuellement ou d'interroger le fabricant ? Merci par avance. Cdlt

31.03.2022 - 11:02:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Beauchet, la couleur 20 s'appelle cherry, mais il est possible que certaines boutiques en ligne n'aient pas mis leur nuancier à jour, n'hésitez pas à leur demander directement - ils pourront en même temps vous aider à choisir votre couleur si besoin, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

31.03.2022 kl. 13:21:

country flag Jacqueline Charrier wrote:

Quel est le coton qui fera un pull léger à porter

15.03.2022 - 07:07:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Charrier, tout dépend quel type de modèle vous souhaitez ; retrouvez nos différents cotons ici et les modèles tricotés dans ces qualités sous chaque nuancier. Votre magasin pourra, même par mail ou téléphone, vous orienter dans votre choix si besoin. Bon tricot!

15.03.2022 kl. 10:49:

country flag Lori Fitzgerald Leger wrote:

Hello everybody!! I'd like to know the weight of Drops Safran yarn please to see if I can use a similar yarn instead . So is it a #2 , #3 or is it a fine weight? Thank you for any answers to help me !

14.03.2022 - 18:44:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Fitzgerald Leger, DROPS Safran is a 5 ply/sport yarn - read more under the header and find the list of DROPS stores shipping to USA here. Happy knitting!

15.03.2022 kl. 10:44:

country flag Linda Ott wrote:

I had asked if your cotton yarns are colorfast meaning will the colors become faded or washed out looking when washed . The answer I received was that the yarns are dyed but my question regarding colorfastness was not addressed. Thanks and look forward to seeing the response.

07.03.2022 - 17:23:

DROPS Design answered:

Dear Linda, the yarns should keep their original color after many washes so yes, they are colorfast.

08.03.2022 kl. 21:10:

country flag Linda Ott wrote:

Is Drops Safran cotton yarn colorfast?

06.03.2022 - 16:48:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Ott, All colours Safran are dyed. Happy knitting!

07.03.2022 kl. 15:28:

country flag Juan Villalba Fajardo wrote:

Me gustaría comunicarme con vosotros

27.02.2022 - 13:17:

DROPS Design answered:

Hola Juan, puedes escribir tu pregunta a través de estos comentarios. Si estás interesado en contactar con nosotros comercialmente, puedes rellenar el siguiente formulario: https://www.garnstudio.com/wholesale.php?cid=23

27.02.2022 kl. 16:10:

country flag Rovi wrote:

Hello, do you ship to Albania, please? What are the shipping costs for 10-20 balls of yarn? Thank you very much in advance!

23.02.2022 - 15:33:

DROPS Design answered:

Dear Rovi, we unfortunately not have DROPS stores in Albania, but you will find list of DROPS stores shipping worldwide here - feel free to visit their website and contact them for any further information. Happy knitting!

24.02.2022 kl. 11:05:

Sänd en kommentar till DROPS Safran

Vi vill gärna veta vad du har att säga om detta garn!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.