DROPS Daisy

Mjukt till vardags i ren merinoull

från:

31kr

per 50 g

Innehåll: 100% Ull
Garngrupp: B (20 - 22 masker) / 8 ply / DK
Vikt/längd: 50 g = ca. 110 meter
Rekommenderade stickor: 4 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 21 m x 28 v
Tvättinstruktioner: Handtvätt, max 30°C / Torkas plant / Kan tovas
Superwash: no

Made in: Peru
Råvarans ursprung: Ull från Sydamerika

Detta garn har en Oeko-Tex®-certifiering (certifikatnummer 23.HPE.36896), Standard 100, Klass II från Hohenstein Institute. Det betyder att det har testats för skadliga ämnen och är säkert att använda. Klass II innebär att garnet är lämpligt för direkt kontakt med huden i stor utsträckning, som blusar, skjortor, madrasser etc.

Introduktionserbjudande

30% rabatt

Gäller till 30.09.2023
Garnsort
DROPS pris
Deals från
DROPS Daisy
uni colour
44.00 SEK
31.00 SEK
n/a

Butiker som säljer detta garn online

Klicka på Beställ knappen så kommer du direkt in på DROPS återförsäljarens egen wehshop, där du kan lägga din order.

Butiknamn Pris
LindeHobby
Webstore
31.00 SEK
50g
Beställ
Deisy Design
Göteborg
31.00 SEK
50g
Beställ
Garnaffären
Uddevalla / Webstore
31.00 SEK
50g
Beställ
Garnius.se
Webstore
31.00 SEK
50g
Beställ
Glittra
Boden
31.00 SEK
50g
Beställ
Hetanystan.se
Webstore
31.00 SEK
50g
Beställ

Se om din lokala återförsäljare har det här .

DROPS Daisy
mix
44.00 SEK
31.00 SEK
n/a

Butiker som säljer detta garn online

Klicka på Beställ knappen så kommer du direkt in på DROPS återförsäljarens egen wehshop, där du kan lägga din order.

Butiknamn Pris
LindeHobby
Webstore
31.00 SEK
50g
Beställ
Deisy Design
Göteborg
31.00 SEK
50g
Beställ
Garnaffären
Uddevalla / Webstore
31.00 SEK
50g
Beställ
Garnius.se
Webstore
31.00 SEK
50g
Beställ
Glittra
Boden
31.00 SEK
50g
Beställ
Hetanystan.se
Webstore
31.00 SEK
50g
Beställ

Se om din lokala återförsäljare har det här .

25 Färger i DROPS Daisy

new
natur
uni colour 01
new
marsipan
uni colour 02
new
ljus nougat
mix 11
new
mandel
mix 13
new
karamell
uni colour 12
new
brun
mix 14
new
mellangrå
mix 05
new
ljusgrå
mix 04
new
lemonad
uni colour 16
new
orange
uni colour 23
new
röd
uni colour 20
new
crimson röd
uni colour 21
new
magenta
uni colour 22
new
puderrosa
uni colour 06
new
söt orkidé
uni colour 07
new
ljus lavendel
uni colour 15
new
ljus blå
uni colour 10
new
koboltblå
uni colour 24
new
marinblå
uni colour 19
new
mörk blågrön
uni colour 18
new
isblå
uni colour 09
new
pistageglass
uni colour 08
new
papegojgrön
uni colour 25
new
mossgrön
uni colour 17
new
svart
uni colour 03

Produktinformation

DROPS Daisy är ett mjukt, icke superwash-behandlat garn, spunnet av 100 % extra fin merinoull. Ullfibrerna som används i detta garn är obehandlade, vilket innebär att de endast tvättas och inte utsätts för någon kemisk behandling innan färgningen. Detta förstärker ullens naturliga kvaliteter, låter fibrerna andas bättre och ger bättre formstabilitet och strukturkvalitet.

DROPS Daisy är gjord av 4 trådar spunna tillsammans, vilket ger garnet extra elasticitet, vilket resulterar i fina, definierade stygn som är särskilt lämpliga för flätor, struktur och mosstickning. Det passar perfekt till mönster som är designade för DROPS Karisma, DROPS Lima, DROPS Cotton Merino och DROPS Merino Extra Fine (Garngrupp B). Garnets speciella konstruktion gör det också extra viktigt att behandla plagget rätt: se till att du stickar med rätt stickfasthet – hellre för stramt än för löst - och följ skötselråden.

Som i alla våra merinogarn kommer merinoullen till DROPS Daisy från frigående djur i Sydamerika som inte utsatts för mulesing.

Läs mer om vårat arbete med hållbarhet här


Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.

Hur tar jag hand om detta garn?

yarn wash

Handtvätt, max 30°C / Torkas plant

DROPS Daisy är ett icke-superwash behandlat garn. Med det sagt så är det några viktiga riktningslinjer man ska följa när man tvättar detta garn:

 • Följ tvättinstruktionerna som står på etiketten och på färgkartan på hemsidan.
 • Tvätta merinoull för hand på 30ºC
 • Centrifugera det försiktigt på ett program som INTE tar in vatten.
 • Tvättas separat, och använd rikligt med vatten.
 • Använd en liten dos tvättmedel för ull (utan enzymer och optiskt blekmedel).
 • Använd ALDRIG sköljmedel (ullfibrerna blir för mjuka och kan glida ifrån varandra).
 • Lägg ALDRIG i blöt!
 • Låt ALDRIG våta plagg bli liggande i tvättmaskinen efter centrifugering!
 • Häng ALDRIG plagget på tork utan forma det till riktigt mått och plantorka det, gärna på ett varmt badrumsgolv.

Vad betyder symbolerna?

Läs mer om tvätt av garn

Har du en fråga om detta garn?

Se vanliga frågor (FAQ) om våra garn

1) Vilken typ av fibrer består DROPS garn av?

Garn kan göras av ett flera olika naturliga och syntetiska fibrer. DROPS har främst garn gjorda av ull, bomull, alpaca, lin, mohair och silke. Varje fiber har sina egna egenskaper och de blandas ofta för att ta fram det bästa ur varje fiber. Grövre garn har fördelen av att vara starkare och mer hållbara och finare fibrer är mjukare och bekvämare. Nedan följer lite information om de fibrer vi använder:

Alpaca:
Alpacaull är den naturliga fibern från alpacan och den har en liknande struktur som fibrer från fårull. Dess mjukhet beror på fiberns lilla diameter, i likhet med merino-ull. Det är en mjuk, hållbar, lyxig och silkeslen naturlig fiber. Alpacagarn tovas inte så lätt och blir inte så nopprig. Det kan vara lätt eller tungt beroende på hur det är spunnet. Den liknar ull från får men den är varmare, mindre irriterande och har ingen lanolin, vilket gör att den är hypoallergenisk. Alpacan finns i 22 naturliga färger, med fler än 300 nyanser från riktigt blå-svart till brun-svart, brun, vit, silver och grå.

Mohair:
Denna fiber kommer från angorageten och anses vara en lyxig fiber. Mohairgarn är varmt som ull, men väger mycket mindre; det är hållbart, fint att färgaoch svårt att tova. Mohair fibrer har också en speciell lyster som skapas av sättet det reflekterar ljus på. Trots att det är en ganska sträv fiber så spinns den till ett väldigt fluffig och mjukt garn som resulterar i luftiga och glansiga plagg.

Ull:
Ullfibrerna från får är relativt grova fibrer. Två utmärkande drag för denna fiber är dess värmande egenskaper och dess tovnings-egenskaper, vilka beror på fiberns yta. Utseendet på ullen kan variera beroende på fårens ras.
Ull från merinofår anses vara den finaste sortens ull, fibern är fint krusad och mycket mjuk. All merinoull i DROPS garner kommer från Sydamerika och djuren har inte utsatts för mulesing.
Ren, ny ull är ull som kommer direkt från djuren och som inte har återanvänts från existerande plagg. Ull som kan tvättas i maskin är kemiskt behandlad för att minimera det yttre luddiga skiktet på fibrerna, och kan då på grund av det tvättas i maskin (se Superwash).

Silke:
Silkesfibern är en fin sammanhängande fiber som tillverkas av de kokongtrådar som silkesfjärilens larver spinner in sig i. Silkeslarven odlas medan vildsilke eller tussahsilke fås genom ej uppodlade silkeskokonger. Silkesfiber är en av de starkaste naturliga fibrerna och skapar ett fantastiskt garn. Det blandar sig väldigt fint med andra fibrer, speciellt ull. Silkesfibern behåller värme, absorberar fukt och och väldigt stark och stabil när den stickas med och den varken krymper eller utvidgar sig. Silken blir väldigt fint när den färgas med naturliga färger.

Vegetabiliska fibrer:
Det finns flera sorters vegetabiliska fibrer i cellväggarna på plantor och grönsaker. Av alla sorter så finns det två som främst används vid stickning och textiltillverkning. Det är bomull och lin.
Bomull är den fiber som omger fröna på en bomullsplanta, och består av nästan ren cellulosa. Bomull är vanligtvis vit men det finns även gröna och bruna sorter. Bomullsfibern spinns ofta till garn eller tråd och används för att skapa en mjuk textil som andas och som är bra att använda till sommarkläder och tillbehör. Garnet är svagare än silke men starkare än ull.
Merceriserad bomull är bomull som har gått igenom en merceriserings behandling. Behandlingen gör att garnet blir mer glänsande än vanlig bomull. Det blir också starkare, lättare färga samt gör det mer motståndskraftigt mot mögel och minskar luddet. Det kan även göra att bomullen inte krymper eller förlorar sin form lika mycket som ”vanlig” bomull.
Lin är en fiber från stjälken av lin-växten. Linfibern är relativt mjuk, rak och glansig och blir finare med åren. Lin är behagligare än bomull att ha på sig när det är varmt på grund av dess förmåga att absorbera fukt och det torkar även fortare än bomull.

Andra material som används i våra garner innehåller konstgjorda fibrer som akryl, polyamid (nylon) och polyester. Dessa fibrer används mest för att ge ett slitstarkt garn (som vårt sockgarn, DROPS Fabel) eller en speciell struktur på garnet (som vårt blåsgarn, DROPS Air)

2) Vad är polyamid?

Polyamid fibern, vanligen känd som nylon, är en väldigt stark, hållbar, lätt, lättskött (kan tvättas och torkas i maskin) och elastisk, vilket gör att den är perfekt att blanda med andra fibrer för att producera slitstarkt garn som t.ex. sockgarn.

Jämfört med polyester är polyamid mjukare och mer elastiskt, men det absorberar även mer vatten och torkar långsammare.

3) Vilken information hittar jag på DROPS garn etiketter?

Alla DROPS garn etiketter innehåller information om fiber innehåll (ull, bomull osv), vikt i gram och ounces, längd i meter och yards, tvätt instruktioner och symboler (förklaringar här), färgnummer, färgbad och information om garngrupp.

4) Vad är DROPS garngrupper?

Alla DROPS garn är uppdelade i 6 olika grupper efter tjocklek (A to F). Garn som tillhör samma garngrupp har liknande stickfasthet och kan därför användas till samma mönster; längden kan dock variera så när man byter ut ett garn i original-mönstret till ett annat i samma garngrupp måste man alltid beräkna hur många meter man behöver för att kunna beräkna garnåtgången på det andra garnet.

5) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Ja, så länge garnet har samma stickfasthet. Se alltid till att du får samma antal maskor på bredden och höjden som uppges i mönstret.

Kom ihåg att olika garn med olika struktur ger plagget olika utseende. Längden på garnet kan också skilja så när du byter ut ett garn måste du alltid beräkna hur många meter garn du behöver för att kunna beräkna riktig garnåtgång.

Läs mer om hur du räknar ut garnmängden med ett alternativt garn - och hur du ersättter 1 tråd av ett garn med 2 eller fler av ett annat garn, här.

6) Vad innebär det när det står att garnet är “Superwash”?

En superwash ull är en speciell product som har behandlats eller bearbetats på ett sätt som gör att det kan tvättas i maskin. Många är rädda för att arbeta med ull eftersom det krymper så lätt (vissa krymper det dock med flit) och superwash ull gör att de kan arbeta med ull utan att oroa sig för det. (Läs mer här).

7) Vad betyder “Oeko-Tex® certifierad”?

Oeko-Tex® Standard 100 introducerades i början av 1990-talet som ett svar på allmänhetens behov av textilier som inte var skadliga för hälsan. Oeko-Tex® Standard 100 är ett globalt enhetligt test-och certifierings-system för textilt råvaror, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Testet för skadliga ämnen omfattar ämnen som är förbjudna eller reglerade av lagar, kemikalier som är skadliga för hälsan och parametrar som inkluderas som en försiktighetsåtgärd för att skydda hälsan.

För mer info,se www.oeko-tex.com.

8) Var produceras DROPS garn?

Du kan läsa om var alla DROPS garn produceras på respektive garns färgkarta och på vår prislista.

9) Varför är era garn så billiga?

Som norra Europas största varumärke för handstickningsgarn och design har vi unika möjligheter att arbeta med det bästa råmaterialet och göra besparingar som gynnar dig. Det är därför du kan köpa DROPS garn 20-30 % billigare än liknande produkter på marknaden!

10) Hur exakta är färgerna på hemsidan?

När vi skapar bilder till färgkartorna gör vi vårt bästa för att uppnå så bra återgivning av färgerna som möjligt. Dessvärre så kan vi inte garantera hur bilderna kommer att se ut på din dataskärm. Varje skärm visar färger olikt, en del färger kan se mörkare ut än vad de är, och vissa färger kan bli mer mättade på en del skärmar. Om du upplever att många av garnfärgerna ser annorlunda ut på skärmen än vad de gör i verkligheten så kan du justera inställningarna på din skärm.

11) Vad är micron? Vad innebär superfine / extra fine?

Finheten på fibrer mäts i micron (tusendels millimeter). Super fine alpaca-ull är 26-28 micron. Fine merino-ull är mindre än 21,5 micron och extra fine merino är under 19,5 micron. Lägre micron ger mjukare och finare garn och högre micron ger strävare garn.

Anledningen till att garnets fibrer är viktigt är för att garnet kommer bli något annat och mjukheten i garnet bestämmer vad vi vill använda det till. Det är därför vi rekommenderar de mjukaste garnen (som Baby Merino) till baby kläder, och vi rekommenderar ett grövre garn som DROPS Snow till sittunderlag eller tofflor.

12) Varför är färgerna i mina nystan av print-garn olika?

Anledningen till att 2 nystan av samma print-garn kan se olika ut kan vara; 1) de har olika partinummer 2) de har färgats genom en teknik som kallas ”magic print” (som används i t.ex. DROPS Delight) vilken skapar unika mönster och jämna färgövergångar på alla nystan, vilket innebär att det även inom samma parti kan förekomma skillnader i nyanser. Detta är inget fel, utan en del av garnets karaktär.

13) Min butik har inte den färgen jag vill ha, vad kan jag göra?

Om din DROPS butik inte har den färgen du vill ha så kan du kontakta en DROPS Super Store (de butikerna med ett guldmärken) – de har ett stort utbud av färger och även om de inte har färgen på lager så ser de till att få tag i den åt dig. Se en lista över alla DROPS butiker här.

14) Hur hittar jag en specifik infärgning på ett nystan?

Prova alltid att ta kontakt med din DROPS återförsäljare först. Om de inte har den infärgning du vill ha, så rekommenderar vi att du tar kontakt med andre stickare och virkare i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, där många har olika infärgningar i gömmorna och gärna hjälper varandra genom att skicka till de som behöver.

15) Varför fäller mitt garn?

Garn fäller för att det inte är spunnet tillräckligt för att hålla ihop fibrerna. Allt garn har överskott av fibrer (från produktionen) som kommer fälla mer eller mindre, beroende på hur garnet är spunnet. Borstade garn (och ”långhåriga” garn) som t.ex. DROPS Melody, har mer lösa fibrer än andra garn och fäller därför mer. Det beror också på vad man har på sig över och under sitt stickade plagg, om det är något plagg som drar ut fibrerna. Därför kan man aldrig garantera att ett garn inte kommer att fälla.

Nedanför har vi några tips om hur man får det bästa resultat, när man arbetar med långhåriga garn:

 • När plagget är färdigt (innan du tvättar det) ska det skakas ordentligt så att överskottsfibrerna ramlar av. OBS: Använd inte klädrulle eller borste, det kommer bara att dra ut ännu mer fibrer ur garnet.
 • Lägg plagget i en plastpåse och lägg det i frysen i några timmar - temperaturen kommer få fibrerna att glida från varandra och de lösa fibrerna kommer vara lättare att skaka bort efteråt.
 • Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen. Plagg som är gjorda i långhårigt garn, ska normalt alltid skakas efter tvätt, dels för att få fibrerna att resa sig igen men också för att få bort eventuella lösa fibrer.

Hur kan jag ersätta detta garn?

Om du vill ersätta detta garn med ett annat DROPS garn kan du välja ett från samma garngrupp, eller prova vår konverterare!

Har du problem med ett DROPS garn du har köpt? När du beställer garn från färgkartorna eller mönster på vår sida så köper du inte direkt från DROPS, men från en av de hundratals DROPS butikerna runt om i världen. Det är därför viktigt att du tar kontakt med DROPS butiken du köpt garnet från, och att du tar vara på banderollerna till de nystan du köpt (de är din garanti). DROPS butiken du kontaktar kommer hjälpa dig och ta reklamationen vidare om det är nödvändigt. Se listan över DROPS butiker här.

Kommentarer / Frågor (8)

country flag MARTIN wrote:

Bonjour, prévoyez-vous une laine non Superwash comme Daisy mais de catégorie A ? Ce serait si bien ! Merci

16.09.2023 - 09:12:

country flag LAETITIA SURIRAY wrote:

Bonjour, combien faut il de pelotes pour un pull femme xxl? Merci

13.09.2023 - 18:09:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Suriray, tout va dépendre de la forme du pull, de son ampleur, du point utilisé, de la tension, etc..; retrouvez ici tous les modèles de pulls femme du groupe de fils B que vous pouvez également réaliser en Daisy - pensez à utiliser le convertisseur pour calculer la nouvelle quantité pour votre taille. Bon tricot!

14.09.2023 kl. 10:04:

country flag Susanne wrote:

Das neue Daisy ist in Pastellfarben gelb, ros und hellblau abgebildet. Welche Farbnummern sind das genau. Wieviel brauche ich bei 3 Farben für einen Blockstreifenpulli in Gr. 42 lang. Danke Susanne

10.09.2023 - 13:53:

DROPS Design answered:

Liebe Susanne, es sind Farben Nr 06-16-09. Viel Spaß beim stricken!

12.09.2023 kl. 11:51:

country flag Katja wrote:

Ich habe Drops sky oder air verstrickt, da diese wirklich nicht kratzt. Ist das bei daisy auch der Fall?

08.09.2023 - 17:11:

DROPS Design answered:

Liebe Katja, Unser DROPS Daisy ist weich aber jede empfinchkeit ist anders, am besten lassen Sie ich von Ihrem DROPS Händler (auch per E-Mail oder Telefon) beraten. Viel Spaß beim stricken!

11.09.2023 kl. 10:28:

country flag Susi wrote:

Mir ist auch nicht klar, was Daisy ohne Superwash für eine Alternative zu Merino Extra Fine sein soll ? Die Vorteile und die Unterschiede werden im Text so nicht klar... Der Unterschied ist nur, daß ich sie nicht in der Maschine waschen kann. Was ja eher ein Nachteil gegenüber Merino Extra Fine ist...

07.09.2023 - 10:53:

country flag Sylvie wrote:

Bonjour, Quelle différence entre Daisy et Merinos extra fine ?

30.08.2023 - 23:10:

DROPS Design answered:

Bonjour Sylvie, DROPS Daisy n'est pas traitée Superwash comme l'est Merino Extra Fine, et elle est filée à partir de 4 fils, comme Karisma. Bon tricot!

31.08.2023 kl. 16:09:

country flag Anette wrote:

Glæder mig til at strikke med dette garn. Vides det, hvornår det kommer i handelen?

29.08.2023 - 15:35:

DROPS Design answered:

Hej Anette. Vi har börjat skicka ut det till våra forhandlere så inom några dagar ska du kunna köpa det. Mvh DROPS Design

30.08.2023 kl. 12:01:

country flag Emma wrote:

Such pretty colours!

28.08.2023 - 14:04:

Sänd en kommentar till DROPS Daisy

Vi vill gärna veta vad du har att säga om detta garn!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

DROPS Daisy 06, puderrosa
+ DROPS Kid-Silk 53, ljus persika
DROPS Daisy 20, röd
+ DROPS Kid-Silk 49, elektrisk orange
DROPS Daisy 16, lemonad
+ DROPS Kid-Silk 52, lemonad