DROPS / 202 / 40

Hedera Tote by DROPS Design

Virkad kasse i DROPS Muskat. Arbetet virkas i nätmönster.

DROPS Design: Modell r-742
Garngrupp B
-------------------------------------------------------

STORLEK:
Ca 60 x 70 cm (mätt platt). Handtagen mäter ca 50 cm varje.
Färdigt mått:
Bredd i botten av kassen: ca 64 cm (inklusive kanter).
Höjd: ca 37 cm från kanten överst till mitt under kassen.

GARNÅTGÅNG:
DROPS MUSKAT från Garnstudio (tillhör garngrupp B)
250 g färg 03, mintgrön

VIRKFASTHET:
20 stolpar på bredden och 10 varv på höjden (5 rutor på bredden) = 10 x 10 cm.

VIRKNÅL:
DROPS VIRKNÅL NR 3,5.
Nålnumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare virknål. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare virknål.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Kommentarer (3)

100% Bomull
från 25.00 kr /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 25.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 125kr. Läs mer.
-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.4.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

KASSE - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet virkas fram och tillbaka från sida till sida i ett stycke. Sedan virkas det en kant i varje sida med tillhörande handtag, kanterna virkas runt.

KASSE:
Virka 31 luftmaskor med nål 3,5 med Muskat. Första varvet virkas så här: 1 fastmaska i 2:a luftmaskan från nålen, virka 1 fastmaska i var och en av de resterande 29 luftmaskorna = 30 fastmaskor på varvet. Sedan virkas A.1. När A.1 är färdigvirkat är det totalt 3 varv med fastmaskor. Sätt 1 markör i arbetet – ARBETET MÄTS SEDAN HÄRIFRÅN!
Nästa varv virkas som visat i A.2. När varv A.2 är färdigvirkat är det 30 stolpar på varvet med 3 luftmaskor mellan varje stolpe. Sedan virkas A.3 fram och tillbaka. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!
OBS: Lägg märke till att när A.3 virkas kommer arbetet att dra ihop sig lite i varje sida eftersom sista stolpen på varvet virkas i första luftmaskan i början av föregående varv.
När arbetet mäter ca 70 cm från markören (mätt mitt på arbetet där det inte har dragit ihop sig), virkas A.4 så att arbetet slutar på samma sätt som det började. Efter A.4 klipps tråden av och fästs.

HANDTAG:
Virka ett handtag i den ena sidan av arbetet så här: Börja från rätsidan längs den ena sidan av arbetet som drog ihop sig när kassen virkades, virka 1 fastmaska i var och en av de 3 fastmasksvarven längs fastmaskskanten, virka 2 fastmaskor om varje stolpe längs kanten och virka till slut 1 fastmaska i var och en av de 3 fastmasksvarven längs fastmaskskanten = ca 76 fastmaskor på varvet. Klipp inte av tråden, utan virka en luftmasksrad på ca 50 cm till handtag och fäst luftmasksraden med 1 smygmaska i den första fastmaskan som virkades på detta varv. Om man vill ha ett kortare eller längre handtag anpassas det enligt önskan, men tänk på att handtaget töjer sig vid användning.
Virka 3 varv till med fastmaskor runt kanten och handtaget, dvs på första varvet virkas det 1 fastmaska i varje maska, men längs handtaget virkas det 1 fastmaska i varje luftmaska. OBS: Varje varv börjar med 1 luftmaska (motsvarar 1 fastmaska) och varje varv avslutas med 1 smygmaska i luftmaskan i början av varvet. Klipp av tråden och fäst den. Virka kant och handtag på samma sätt i den andra sidan av arbetet.

Diagram

= 1 luftmaska
= 1 fastmaska i maskan
= 3 luftmaskor i början av varvet (motsvarar 1 stolpe)
= 1 stolpe i maskan
= 1 stolpe i den första av de 3 luftmaskorna som virkades i början av föregående varv
= 3 luftmaskor
= detta varv är redan virkat och visar endast hur maskorna i A.1 ska virkas

Anne 25.05.2019 - 16:40:

Habe das Netz nachgearbeitet. Bitte bei den Trägern nur eine feste Masche statt zwei um jedes Stäbchen häkeln. Es wird sonst viel zu weit. Sonst gut beschrieben, danke

Calvario 14.01.2019 - 11:15:

J aime beaucoup ce genre de fourre tout tres pratique

Jensen 16.12.2018 - 09:31:

Meget smart facon. Lidt mere rå end de andre taske-modeller.

Kommentér oppskrift DROPS 202-40

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.