DROPS Belle

Vardagslyx!

Innehåll: 53% Bomull, 33% Viskos, 14% Lin
Garngrupp: B (20 - 22 masker) / 8 ply / DK / worsted
Vikt/längd: 50 g = ca. 120 meter
Rekommenderade stickor: 4 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 21 m x 28 v
Fintvätt 30°C / Torkas plant

Blandningen av bomull, viscose och lin gör DROPS Belle till ett helårsgarn som andas, har en fin struktur och lyster och som är perfekt att ha direkt mot huden!

Det tillhör Garngrupp B och är ett bra alternativ att använda för att göra mönster gjorda i andra bomullsgarn - som Cotton Light och Muskat - extra lyxiga!

Made in EU

Detta garn har en Oeko-Tex® certifiering (certifikat nummer 09.HBG.68250), Standard 100, Class I. Detta innebär att det har testats och är helt fritt från skadliga kemikalier och säkert för användning. Class I är den högsta nivån vilket innebär att det även passar för bebisar 0-3 år.

Garnsort
Deals från
DROPS BELLE UNI COLOUR
27.00 SEK
20.00 SEK

Butiker som säljer detta garn online

Klicka på Beställ knappen så kommer du direkt in på DROPS återförsäljarens egen wehshop, där du kan lägga din order.

Butiknamn Pris på nätet
Garn&Barn
Töckfors
20.00 SEK
50g
Beställ
Yarnfinity
Webstore
20.00 SEK
50g
Beställ
LindeHobby
Webstore
20.95 SEK
50g
Beställ
Garnfeber.se
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Hemslöjden
Lidköping
25.00 SEK
50g
Beställ
Garnaffären
Uddevalla / Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Creativa
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ
Deisy Design
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ
Dittgarn
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ
Eks Lilla Web-bod
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ
Fridas Fina AB
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ
Garnlagret
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ
Glittra
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ
GrimmGarn AB
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ
Rito.se
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ
Skapamer.se
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ
Staken & Veken
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ
Trend Tyg & Garn
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ
Yllotyll.com
Webstore
27.00 SEK
50g
Beställ

Se om din lokala återförsäljare har det här .

Färger i DROPS Belle (16)

vit
uni colour 01
natur
uni colour 02
ljus beige
uni colour 03
silvergrå
uni colour 06
zink
uni colour 07
maskros
uni colour 04
gammelrosa
uni colour 11
malva
uni colour 16
körsbär
uni colour 12
mörk lila
uni colour 19
marinblå
uni colour 20
jeansblå
uni colour 15
mörk jeansblå
uni colour 13
petrol
uni colour 17
mossgrön
uni colour 10
svart
uni colour 08
Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.
(*) kommer snart, (#) utgår.

Hitta mönster för DROPS Belle

+ Se mer

Lär dig mer om garnet

Hur tar jag hand om detta garn?

yarn wash

Fintvätt 30°C / Torkas plant

Vad betyder symbolerna?

Läs mer om tvätt av garn

Behöver du hjälp?

1) Vilken typ av fibrer består DROPS garn av?

Garn kan göras av ett flera olika naturliga och syntetiska fibrer. DROPS har främst garn gjorda av ull, bomull, alpaca, lin, mohair och silke. Varje fiber har sina egna egenskaper och de blandas ofta för att ta fram det bästa ur varje fiber. Grövre garn har fördelen av att vara starkare och mer hållbara och finare fibrer är mjukare och bekvämare. Nedan följer lite information om de fibrer vi använder:

Alpaca:
Alpacaull är den naturliga fibern från alpacan och den har en liknande struktur som fibrer från fårull. Dess mjukhet beror på fiberns lilla diameter, i likhet med merino-ull. Det är en mjuk, hållbar, lyxig och silkeslen naturlig fiber. Alpacagarn tovas inte så lätt och blir inte så nopprig. Det kan vara lätt eller tungt beroende på hur det är spunnet. Den liknar ull från får men den är varmare, mindre irriterande och har ingen lanolin, vilket gör att den är hypoallergenisk. Alpacan finns i 22 naturliga färger, med fler än 300 nyanser från riktigt blå-svart till brun-svart, brun, vit, silver och grå.

Mohair:
Denna fiber kommer från angorageten och anses vara en lyxig fiber. Mohairgarn är varmt som ull, men väger mycket mindre; det är hållbart, fint att färgaoch svårt att tova. Mohair fibrer har också en speciell lyster som skapas av sättet det reflekterar ljus på. Trots att det är en ganska sträv fiber så spinns den till ett väldigt fluffig och mjukt garn som resulterar i luftiga och glansiga plagg.

Ull:
Ullfibrerna från får är relativt grova fibrer. Två utmärkande drag för denna fiber är dess värmande egenskaper och dess tovnings-egenskaper, vilka beror på fiberns yta. Utseendet på ullen kan variera beroende på fårens ras.
Ull från merinofår anses vara den finaste sortens ull, fibern är fint krusad och mycket mjuk. All merinoull i DROPS garner kommer från Sydamerika och djuren har inte utsatts för mulesing.
Ren, ny ull är ull som kommer direkt från djuren och som inte har återanvänts från existerande plagg. Ull som kan tvättas i maskin är kemiskt behandlad för att minimera det yttre luddiga skiktet på fibrerna, och kan då på grund av det tvättas i maskin (se Superwash).

Silke:
Silkesfibern är en fin sammanhängande fiber som tillverkas av de kokongtrådar som silkesfjärilens larver spinner in sig i. Silkeslarven odlas medan vildsilke eller tussahsilke fås genom ej uppodlade silkeskokonger. Silkesfiber är en av de starkaste naturliga fibrerna och skapar ett fantastiskt garn. Det blandar sig väldigt fint med andra fibrer, speciellt ull. Silkesfibern behåller värme, absorberar fukt och och väldigt stark och stabil när den stickas med och den varken krymper eller utvidgar sig. Silken blir väldigt fint när den färgas med naturliga färger.

Vegetabiliska fibrer:
Det finns flera sorters vegetabiliska fibrer i cellväggarna på plantor och grönsaker. Av alla sorter så finns det två som främst används vid stickning och textiltillverkning. Det är bomull och lin.
Bomull är den fiber som omger fröna på en bomullsplanta, och består av nästan ren cellulosa. Bomull är vanligtvis vit men det finns även gröna och bruna sorter. Bomullsfibern spinns ofta till garn eller tråd och används för att skapa en mjuk textil som andas och som är bra att använda till sommarkläder och tillbehör. Garnet är svagare än silke men starkare än ull.
Merceriserad bomull är bomull som har gått igenom en merceriserings behandling. Behandlingen gör att garnet blir mer glänsande än vanlig bomull. Det blir också starkare, lättare färga samt gör det mer motståndskraftigt mot mögel och minskar luddet. Det kan även göra att bomullen inte krymper eller förlorar sin form lika mycket som ”vanlig” bomull.
Lin är en fiber från stjälken av lin-växten. Linfibern är relativt mjuk, rak och glansig och blir finare med åren. Lin är behagligare än bomull att ha på sig när det är varmt på grund av dess förmåga att absorbera fukt och det torkar även fortare än bomull.

Andra material som används i våra garner innehåller konstgjorda fibrer som akryl, polyamid (nylon) och polyester. Dessa fibrer används mest för att ge ett slitstarkt garn (som vårt sockgarn, DROPS Fabel) eller en speciell struktur på garnet (som vårt blåsgarn, DROPS Air)

till toppen

2) Vad är polyamid?

Polyamid fibern, vanligen känd som nylon, är en väldigt stark, hållbar, lätt, lättskött (kan tvättas och torkas i maskin) och elastisk, vilket gör att den är perfekt att blanda med andra fibrer för att producera slitstarkt garn som t.ex. sockgarn.

Jämfört med polyester är polyamid mjukare och mer elastiskt, men det absorberar även mer vatten och torkar långsammare.

till toppen

3) Vilken information hittar jag på DROPS garn etiketter?

Alla DROPS garn etiketter innehåller information om fiber innehåll (ull, bomull osv), vikt i gram och ounces, längd i meter och yards, tvätt instruktioner och symboler (förklaringar här), färgnummer, färgbad och information om garngrupp.

till toppen

4) Vad är DROPS garngrupper?

Alla DROPS garn är uppdelade i 6 olika grupper efter tjocklek (A to F). Garn som tillhör samma garngrupp har liknande stickfasthet och kan därför användas till samma mönster; längden kan dock variera så när man byter ut ett garn i original-mönstret till ett annat i samma garngrupp måste man alltid beräkna hur många meter man behöver för att kunna beräkna garnåtgången på det andra garnet.

till toppen

5) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Ja, så länge garnet har samma stickfasthet. Se alltid till att du får samma antal maskor på bredden och höjden som uppges i mönstret.

Kom ihåg att olika garn med olika struktur ger plagget olika utseende. Längden på garnet kan också skilja så när du byter ut ett garn måste du alltid beräkna hur många meter garn du behöver för att kunna beräkna riktig garnåtgång.

Läs mer om hur du räknar ut garnmängden med ett alternativt garn - och hur du ersättter 1 tråd av ett garn med 2 eller fler av ett annat garn, här.

till toppen

6) Vad innebär det när det står att garnet är “Superwash”?

En superwash ull är en speciell product som har behandlats eller bearbetats på ett sätt som gör att det kan tvättas i maskin. Många är rädda för att arbeta med ull eftersom det krymper så lätt (vissa krymper det dock med flit) och superwash ull gör att de kan arbeta med ull utan att oroa sig för det. (Läs mer här).

till toppen

7) Vad betyder “Oeko-Tex® certifierad”?

Oeko-Tex® Standard 100 introducerades i början av 1990-talet som ett svar på allmänhetens behov av textilier som inte var skadliga för hälsan. Oeko-Tex® Standard 100 är ett globalt enhetligt test-och certifierings-system för textilt råvaror, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Testet för skadliga ämnen omfattar ämnen som är förbjudna eller reglerade av lagar, kemikalier som är skadliga för hälsan och parametrar som inkluderas som en försiktighetsåtgärd för att skydda hälsan.

För mer info,se www.oeko-tex.com.

till toppen

8) Var produceras DROPS garn?

Du kan läsa om var alla DROPS garn produceras på respektive garns färgkarta och på vår prislista.

till toppen

9) Varför är era garn så billiga?

Som norra Europas största varumärke för handstickningsgarn och design har vi unika möjligheter att arbeta med det bästa råmaterialet och göra besparingar som gynnar dig. Det är därför du kan köpa DROPS garn 20-30 % billigare än liknande produkter på marknaden!

till toppen

10) Hur exakta är färgerna på hemsidan?

När vi skapar bilder till färgkartorna gör vi vårt bästa för att uppnå så bra återgivning av färgerna som möjligt. Dessvärre så kan vi inte garantera hur bilderna kommer att se ut på din dataskärm. Varje skärm visar färger olikt, en del färger kan se mörkare ut än vad de är, och vissa färger kan bli mer mättade på en del skärmar. Om du upplever att många av garnfärgerna ser annorlunda ut på skärmen än vad de gör i verkligheten så kan du justera inställningarna på din skärm.

till toppen

11) Vad är micron? Vad innebär superfine / extra fine?

Finheten på fibrer mäts i micron (tusendels millimeter). Super fine alpaca-ull är 26-28 micron. Fine merino-ull är mindre än 21,5 micron och extra fine merino är under 19,5 micron. Lägre micron ger mjukare och finare garn och högre micron ger strävare garn.

Anledningen till att garnets fibrer är viktigt är för att garnet kommer bli något annat och mjukheten i garnet bestämmer vad vi vill använda det till. Det är därför vi rekommenderar de mjukaste garnen (som Baby Merino) till baby kläder, och vi rekommenderar ett grövre garn som DROPS Eskimo till sittunderlag eller tofflor.

till toppen

12) Varför är färgerna i mina nystan av print-garn olika?

Anledningen till att 2 nystan av samma print-garn kan se olika ut kan vara; 1) de har olika partinummer 2) de har färgats genom en teknik som kallas ”magic print” (som används i t.ex. DROPS Delight) vilken skapar unika mönster och jämna färgövergångar på alla nystan, vilket innebär att det även inom samma parti kan förekomma skillnader i nyanser. Detta är inget fel, utan en del av garnets karaktär.

till toppen

13) Min butik har inte den färgen jag vill ha, vad kan jag göra?

Om din DROPS butik inte har den färgen du vill ha så kan du kontakta en DROPS Super Store (de butikerna med ett guldmärken) – de har ett stort utbud av färger och även om de inte har färgen på lager så ser de till att få tag i den åt dig. Se en lista över alla DROPS butiker här.

till toppen

14) Hur hittar jag en specifik infärgning på ett nystan?

Prova alltid att ta kontakt med din DROPS återförsäljare först. Om de inte har den infärgning du vill ha, så rekommenderar vi att du tar kontakt med andre stickare och virkare i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, där många har olika infärgningar i gömmorna och gärna hjälper varandra genom att skicka till de som behöver.

till toppen

15) Varför fäller mitt garn?

Garn fäller för att det inte är spunnet tillräckligt för att hålla ihop fibrerna. Allt garn har överskott av fibrer (från produktionen) som kommer fälla mer eller mindre, beroende på hur garnet är spunnet. Borstade garn (och ”långhåriga” garn) som t.ex. DROPS Melody, har mer lösa fibrer än andra garn och fäller därför mer. Det beror också på vad man har på sig över och under sitt stickade plagg, om det är något plagg som drar ut fibrerna. Därför kan man aldrig garantera att ett garn inte kommer att fälla.

Nedanför har vi några tips om hur man får det bästa resultat, när man arbetar med långhåriga garn:

  • När plagget är färdigt (innan du tvättar det) ska det skakas ordentligt så att överskottsfibrerna ramlar av. OBS: Använd inte klädrulle eller borste, det kommer bara att dra ut ännu mer fibrer ur garnet.
  • Lägg plagget i en plastpåse och lägg det i frysen i några timmar - temperaturen kommer få fibrerna att glida från varandra och de lösa fibrerna kommer vara lättare att skaka bort efteråt.
  • Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen. Plagg som är gjorda i långhårigt garn, ska normalt alltid skakas efter tvätt, dels för att få fibrerna att resa sig igen men också för att få bort eventuella lösa fibrer.

till toppen

Kommentarer / Frågor (67)

Bente Lilian Nielsen 17.03.2020 - 09:14:

Vil I anbefale drops Belle til baby tøj? Mvh.Bente

DROPS Design 23.03.2020 kl. 08:01:

Hei Bente. Vi har ingen baby oppskrifter i DROPS Belle, men mange baby oppskrifter du kan bruke DROPS Belle til. Denne kvaliteten egner seg kanskje best til større barn og voksne, men dette er også en personlig mening hva man ønsker. mvh DROPS design

Steffi Sanmann 12.03.2020 - 14:10:

Moin, ich möchte gerne die Drops Jacke Arrowhead stricken. Dort wurde Drops Alaska benutzt. Ich würde gerne Drops Belle dafür benutzen. Ich gehe mal von 800g Alaska aus und habe 9,33 x Drops Belle errechnet. Kann das hinkommen? MfG Steffi

DROPS Design 13.03.2020 kl. 08:58:

Liebe Frau Sanmann, diese Jacke wird in Alaska getrickt, dh mit einem Garn von der Garngruppe C, Sie können irgendeinen Garn der Garngruppe C oder 2 Fäden von der Garngruppe A benutzen aber nicht 1 Faden Garngruppe B (wie Belle). Benutzen Sie den Garnumrechner bei dem Modell um Alternativen zu finden - hier lesen Sie mehr über Garnalternativen. Viel Spaß beim stricken!

Sophie 14.02.2020 - 11:52:

Ich habe gerade einen Sommerpullover mit Belle angefangen. Leider weist das Garn schon nach 8 Runden 3 Fehler auf, das also einer oder 2 Fäden länger sind und ich Schlaufen bilden. Was kann ich tun? Color 06 7071723012468

DROPS Design 17.02.2020 kl. 13:33:

Liebe Sophie, nehmen Sie bitte Kontakt mit Ihrem DROPS Laden auf, gerne wird man Ihnen weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

Sandra 12.02.2020 - 11:53:

Hej! Jag köpte ett nystan Belle Uni Coulour av färgen 18 (en ljusare lila) men den verkar inte finnas att beställa på hemsidan nu när jag tittar. Är det en färg som utgått ur sortimentet helt?

DROPS Design 13.02.2020 kl. 12:29:

Hej Sandra, Ja den har tyvärr utgått från sortimentet.

Christopher 10.10.2019 - 08:58:

Hello, I would like to know what dye is used to create the colourway. Is it colourfast, i.e. dyed with a fibre reactive dye or non-colourfast, for example, dyed with a direct dye? thank you

DROPS Design 10.10.2019 kl. 13:07:

Dear Christopher, we do not have further informations from our producer, but this yarn is OekoTex certified and you can get more informations on their website. Happy knitting!

Frances Miller 29.04.2019 - 17:49:

How do you block garments made from Drops Belle?

DROPS Design 30.04.2019 kl. 10:29:

Dear Mrs Miller, submerge your garment/pieces in lukewarmm water, carefully squeezed the excess water (or simply wash piece following instructions on label + general yarn care tips and lay it out flat, pinning if necessary and let dry. Your DROPS store might have more advices and tips for you, do not hesitate to contact them even per mail or telephone. Happy knitting!

Luciana Pignatelli 27.03.2019 - 15:07:

Buongiorno, Belle è un filato meraviglioso che ho già utilizzato in passato con grande successo. Secondo voi, essendo della stessa categoria del Merinos Extra Fine, è possibile utilizzarlo per un maglione da uomo con gli stessi risultati di consistenza e caduta? Non sarà più rigido in quanto cotone? Mio figlio soffre il caldo e Belle ha le stesse indicazioni peso/messaggio nelle spiegazioni per il maglione.

DROPS Design 09.04.2019 kl. 15:20:

Buongiorno Luciana, Belle è un filato traspirante, perfetto per l'uso nella stagione estiva ma anche nelle altre. Ricordi solo che Merino Extra Fine essendo Merino, tende a lasciarsi andare un pò, per cui Belle potrebbe comportarsi diversamente durante e dopo la lavorazione. Provi a fare un campione e lavarlo prima di iniziare a lavorare. Buon lavoro!

Daria 29.08.2018 - 08:16:

Dear DROPS, thank you for your answer. The seller mentioned is Wloczkowo.pl here in Poland. Order under reference 40218.

Daria 21.08.2018 - 12:55:

I have bought beautiful navy blue Belle, but got 2 out of 10 balls ordered (same order)from different dying lot (04 vs 07). I got unplanned "ombre effect". The local Drops Superstore refused any amendment/help, the owner suggested it is completely not possible since they always check it. How can you tell me I'm guaranteed good support from a superstore? :(I'm always very happy with your yarns replacing others in the projects but this time I sincerely don't know how to finish my project:(

DROPS Design 28.08.2018 kl. 20:24:

Dear Daria, we are sorry to hear that. If you could pinpoint which store you are talking about we could send a message to the department responsible for the Superstores so that they do something about it.

Cheryl Robinson 01.07.2018 - 17:15:

Looking for yarn that will not cling to the body and not be too warm, would Drops Belle work?

DROPS Design 02.07.2018 kl. 10:41:

Dear Mrs Robinson, for any individual assistance choosing a yarn, you are welcome to contact your DROPS store, even per mail, telephone or social medias, they can provide you any help after you have explained what you intend to do. Happy knitting!

Hur kan jag ersätta detta garn? Om du vill ersätta detta garn med ett annat DROPS garn kan du välja ett från samma garngrupp, eller prova vår konverterare!

Har du problem med ett DROPS garn du har köpt? När du beställer garn från färgkartorna eller mönster på vår sida så köper du inte direkt från DROPS, men från en av de hundratals DROPS butikerna runt om i världen. Det är därför viktigt att du tar kontakt med DROPS butiken du köpt garnet från, och att du tar vara på banderollerna till de nystan du köpt (de är din garanti). DROPS butiken du kontaktar kommer hjälpa dig och ta reklamationen vidare om det är nödvändigt. Se listan över DROPS butiker här.
Hittar du fortfarande inget svar på din fråga? Scrolla till längst ner på sidan och ställ din fråga här så kommer en av våra experter att hjälpa dig. Du får normalt svar inom 5-10 arbetsdagar.

Sänd en kommentar till DROPS Belle

Vi vill gärna veta vad du har att säga om detta garn!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

Från #dropsfan galleriet

Summer knit

Sif, Denmark

Belle Zweig

Sabine, Germany

Miles Away

JMFS, United States

Se mer