DROPS Muskat

Merceriserad bomull med fin lyster!

 • Product image yarn Muskat
 • Product image yarn Muskat
 • Product image yarn Muskat
 • Product image yarn Muskat
 • Product image yarn Muskat
 • Product image yarn Muskat
 • Product image yarn Muskat
 • Product image yarn Muskat
 • Product image yarn Muskat
 • Product image yarn Muskat

Innehåll: 100% Bomull
Garngrupp: B (20 - 22 masker) / 8 ply / DK / worsted
Vikt/längd: 50 g = ca. 100 meter
Rekommenderade stickor: 4 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 21 m x 28 v
Fintvätt 40°C / Torkas plant

DROPS Muskat är ett färgglatt bomullsgarn, gjort av 100% egyptisk merceriserad bomull, den finaste långfibriga bomull du kan hitta!

Det är spunnet av flera tunna trådar vilket gör det mycket starkt och hållbart och garnet har en fin glans och god formstabilitet.

DROPS Muskat är en av våra underbara klassiker med mer än 25 år på marknaden, med ett stort urval mönster att välja mellan och många nöjda kunder.

Made in EU

Detta garn har en Oeko-Tex® certifiering (certifikat nummer 951032), Standard 100, Class I. Detta innebär att det har testats och är helt fritt från skadliga kemikalier och säkert för användning. Class I är den högsta nivån vilket innebär att det även passar för bebisar 0-3 år.

Garnsort
Deals från
DROPS MUSKAT UNI COLOUR
25.00 SEK
17.00 SEK

Butiker som säljer detta garn online

Klicka på Beställ knappen så kommer du direkt in på DROPS återförsäljarens egen wehshop, där du kan lägga din order.

Butiknamn Pris på nätet
Torills Garnbod
Strömstad
17.00 SEK
50g
Beställ
Garnius.se
Webstore
18.00 SEK
50g
Beställ
Hetanystan.se
Webstore
18.00 SEK
50g
Beställ
Garn&Barn
Töckfors
19.00 SEK
50g
Beställ
Annas Garnstuga
Kil
20.00 SEK
50g
Beställ
Garnlagret
Webstore
20.00 SEK
50g
Beställ
LindeHobby
Webstore
20.95 SEK
50g
Beställ
Fridas Fina AB
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Garnaffären
Uddevalla / Webstore
22.00 SEK
50g
Beställ
GrimmGarn AB
Webstore
22.00 SEK
50g
Beställ
Soft Stop
Piteå
22.00 SEK
50g
Beställ
Garnfeber.se
Webstore
23.00 SEK
50g
Beställ
Hemslöjden
Lidköping
23.00 SEK
50g
Beställ
Adlibris AB
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Creativa
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Deisy Design
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Dittgarn
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Eks Lilla Bod
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Favoritgarner
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Glittra
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Hemse Tyg & Garn
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Mamma Mia Garn
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Skapamer.se
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Staken & Veken
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Yllotyll.com
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ

Se om din lokala återförsäljare har det här .

48 Färger i DROPS Muskat

vit
uni colour 18
natur vit
uni colour 08
new
pärla
uni colour 83
ljus mullvad
uni colour 61
kamel
uni colour 23
mullvad
uni colour 24
ljus grå
uni colour 19
ljus gul
uni colour 07
vaniljgul
uni colour 30
new
solros
uni colour 84
new
senap
uni colour 85
ljus orange
uni colour 51
mörk orange
uni colour 49
röd
uni colour 12
vinröd
uni colour 41
new
granatäpple
uni colour 87
ljung
uni colour 39
utgår
korall
uni colour 40#
pink panther
uni colour 29
ökenros
uni colour 06
puder rosa
uni colour 05
ljus persika
uni colour 10
new
rosa sand
uni colour 86
lera
uni colour 81
muskot
uni colour 09
kryddnejlika
uni colour 79
silver orkidé
uni colour 82
new
söt orkidé
uni colour 92
syren
uni colour 04
lavendel
uni colour 01
utgår
aubergine
uni colour 38#
marinblå
uni colour 13
new
stormblå
uni colour 91
denim
uni colour 36
ljus denim
uni colour 76
ljus isblå
uni colour 60
ljus blå
uni colour 02
kungsblå
uni colour 15
petrol
uni colour 74
turkos
uni colour 32
mint
uni colour 03
ljus mint
uni colour 20
new
pistage
uni colour 88
new
ljus sjögrön
uni colour 89
salviagrön
uni colour 80
new
mossgrön
uni colour 90
äppelgrön
uni colour 53
svart
uni colour 17
Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.

Hitta mönster för DROPS Muskat

Lär dig mer om garnet

Hur tar jag hand om detta garn?

yarn wash

Fintvätt 40°C / Torkas plant

Vad betyder symbolerna?

Läs mer om tvätt av garn

Vill du se närmare på det?

Se närmare på garnet och se hur ett stickprov ser ut i denna video:

Behöver du hjälp?

1) Vilken typ av fibrer består DROPS garn av?

Garn kan göras av ett flera olika naturliga och syntetiska fibrer. DROPS har främst garn gjorda av ull, bomull, alpaca, lin, mohair och silke. Varje fiber har sina egna egenskaper och de blandas ofta för att ta fram det bästa ur varje fiber. Grövre garn har fördelen av att vara starkare och mer hållbara och finare fibrer är mjukare och bekvämare. Nedan följer lite information om de fibrer vi använder:

Alpaca:
Alpacaull är den naturliga fibern från alpacan och den har en liknande struktur som fibrer från fårull. Dess mjukhet beror på fiberns lilla diameter, i likhet med merino-ull. Det är en mjuk, hållbar, lyxig och silkeslen naturlig fiber. Alpacagarn tovas inte så lätt och blir inte så nopprig. Det kan vara lätt eller tungt beroende på hur det är spunnet. Den liknar ull från får men den är varmare, mindre irriterande och har ingen lanolin, vilket gör att den är hypoallergenisk. Alpacan finns i 22 naturliga färger, med fler än 300 nyanser från riktigt blå-svart till brun-svart, brun, vit, silver och grå.

Mohair:
Denna fiber kommer från angorageten och anses vara en lyxig fiber. Mohairgarn är varmt som ull, men väger mycket mindre; det är hållbart, fint att färgaoch svårt att tova. Mohair fibrer har också en speciell lyster som skapas av sättet det reflekterar ljus på. Trots att det är en ganska sträv fiber så spinns den till ett väldigt fluffig och mjukt garn som resulterar i luftiga och glansiga plagg.

Ull:
Ullfibrerna från får är relativt grova fibrer. Två utmärkande drag för denna fiber är dess värmande egenskaper och dess tovnings-egenskaper, vilka beror på fiberns yta. Utseendet på ullen kan variera beroende på fårens ras.
Ull från merinofår anses vara den finaste sortens ull, fibern är fint krusad och mycket mjuk. All merinoull i DROPS garner kommer från Sydamerika och djuren har inte utsatts för mulesing.
Ren, ny ull är ull som kommer direkt från djuren och som inte har återanvänts från existerande plagg. Ull som kan tvättas i maskin är kemiskt behandlad för att minimera det yttre luddiga skiktet på fibrerna, och kan då på grund av det tvättas i maskin (se Superwash).

Silke:
Silkesfibern är en fin sammanhängande fiber som tillverkas av de kokongtrådar som silkesfjärilens larver spinner in sig i. Silkeslarven odlas medan vildsilke eller tussahsilke fås genom ej uppodlade silkeskokonger. Silkesfiber är en av de starkaste naturliga fibrerna och skapar ett fantastiskt garn. Det blandar sig väldigt fint med andra fibrer, speciellt ull. Silkesfibern behåller värme, absorberar fukt och och väldigt stark och stabil när den stickas med och den varken krymper eller utvidgar sig. Silken blir väldigt fint när den färgas med naturliga färger.

Vegetabiliska fibrer:
Det finns flera sorters vegetabiliska fibrer i cellväggarna på plantor och grönsaker. Av alla sorter så finns det två som främst används vid stickning och textiltillverkning. Det är bomull och lin.
Bomull är den fiber som omger fröna på en bomullsplanta, och består av nästan ren cellulosa. Bomull är vanligtvis vit men det finns även gröna och bruna sorter. Bomullsfibern spinns ofta till garn eller tråd och används för att skapa en mjuk textil som andas och som är bra att använda till sommarkläder och tillbehör. Garnet är svagare än silke men starkare än ull.
Merceriserad bomull är bomull som har gått igenom en merceriserings behandling. Behandlingen gör att garnet blir mer glänsande än vanlig bomull. Det blir också starkare, lättare färga samt gör det mer motståndskraftigt mot mögel och minskar luddet. Det kan även göra att bomullen inte krymper eller förlorar sin form lika mycket som ”vanlig” bomull.
Lin är en fiber från stjälken av lin-växten. Linfibern är relativt mjuk, rak och glansig och blir finare med åren. Lin är behagligare än bomull att ha på sig när det är varmt på grund av dess förmåga att absorbera fukt och det torkar även fortare än bomull.

Andra material som används i våra garner innehåller konstgjorda fibrer som akryl, polyamid (nylon) och polyester. Dessa fibrer används mest för att ge ett slitstarkt garn (som vårt sockgarn, DROPS Fabel) eller en speciell struktur på garnet (som vårt blåsgarn, DROPS Air)

till toppen

2) Vad är polyamid?

Polyamid fibern, vanligen känd som nylon, är en väldigt stark, hållbar, lätt, lättskött (kan tvättas och torkas i maskin) och elastisk, vilket gör att den är perfekt att blanda med andra fibrer för att producera slitstarkt garn som t.ex. sockgarn.

Jämfört med polyester är polyamid mjukare och mer elastiskt, men det absorberar även mer vatten och torkar långsammare.

till toppen

3) Vilken information hittar jag på DROPS garn etiketter?

Alla DROPS garn etiketter innehåller information om fiber innehåll (ull, bomull osv), vikt i gram och ounces, längd i meter och yards, tvätt instruktioner och symboler (förklaringar här), färgnummer, färgbad och information om garngrupp.

till toppen

4) Vad är DROPS garngrupper?

Alla DROPS garn är uppdelade i 6 olika grupper efter tjocklek (A to F). Garn som tillhör samma garngrupp har liknande stickfasthet och kan därför användas till samma mönster; längden kan dock variera så när man byter ut ett garn i original-mönstret till ett annat i samma garngrupp måste man alltid beräkna hur många meter man behöver för att kunna beräkna garnåtgången på det andra garnet.

till toppen

5) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Ja, så länge garnet har samma stickfasthet. Se alltid till att du får samma antal maskor på bredden och höjden som uppges i mönstret.

Kom ihåg att olika garn med olika struktur ger plagget olika utseende. Längden på garnet kan också skilja så när du byter ut ett garn måste du alltid beräkna hur många meter garn du behöver för att kunna beräkna riktig garnåtgång.

Läs mer om hur du räknar ut garnmängden med ett alternativt garn - och hur du ersättter 1 tråd av ett garn med 2 eller fler av ett annat garn, här.

till toppen

6) Vad innebär det när det står att garnet är “Superwash”?

En superwash ull är en speciell product som har behandlats eller bearbetats på ett sätt som gör att det kan tvättas i maskin. Många är rädda för att arbeta med ull eftersom det krymper så lätt (vissa krymper det dock med flit) och superwash ull gör att de kan arbeta med ull utan att oroa sig för det. (Läs mer här).

till toppen

7) Vad betyder “Oeko-Tex® certifierad”?

Oeko-Tex® Standard 100 introducerades i början av 1990-talet som ett svar på allmänhetens behov av textilier som inte var skadliga för hälsan. Oeko-Tex® Standard 100 är ett globalt enhetligt test-och certifierings-system för textilt råvaror, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Testet för skadliga ämnen omfattar ämnen som är förbjudna eller reglerade av lagar, kemikalier som är skadliga för hälsan och parametrar som inkluderas som en försiktighetsåtgärd för att skydda hälsan.

För mer info,se www.oeko-tex.com.

till toppen

8) Var produceras DROPS garn?

Du kan läsa om var alla DROPS garn produceras på respektive garns färgkarta och på vår prislista.

till toppen

9) Varför är era garn så billiga?

Som norra Europas största varumärke för handstickningsgarn och design har vi unika möjligheter att arbeta med det bästa råmaterialet och göra besparingar som gynnar dig. Det är därför du kan köpa DROPS garn 20-30 % billigare än liknande produkter på marknaden!

till toppen

10) Hur exakta är färgerna på hemsidan?

När vi skapar bilder till färgkartorna gör vi vårt bästa för att uppnå så bra återgivning av färgerna som möjligt. Dessvärre så kan vi inte garantera hur bilderna kommer att se ut på din dataskärm. Varje skärm visar färger olikt, en del färger kan se mörkare ut än vad de är, och vissa färger kan bli mer mättade på en del skärmar. Om du upplever att många av garnfärgerna ser annorlunda ut på skärmen än vad de gör i verkligheten så kan du justera inställningarna på din skärm.

till toppen

11) Vad är micron? Vad innebär superfine / extra fine?

Finheten på fibrer mäts i micron (tusendels millimeter). Super fine alpaca-ull är 26-28 micron. Fine merino-ull är mindre än 21,5 micron och extra fine merino är under 19,5 micron. Lägre micron ger mjukare och finare garn och högre micron ger strävare garn.

Anledningen till att garnets fibrer är viktigt är för att garnet kommer bli något annat och mjukheten i garnet bestämmer vad vi vill använda det till. Det är därför vi rekommenderar de mjukaste garnen (som Baby Merino) till baby kläder, och vi rekommenderar ett grövre garn som DROPS Snow till sittunderlag eller tofflor.

till toppen

12) Varför är färgerna i mina nystan av print-garn olika?

Anledningen till att 2 nystan av samma print-garn kan se olika ut kan vara; 1) de har olika partinummer 2) de har färgats genom en teknik som kallas ”magic print” (som används i t.ex. DROPS Delight) vilken skapar unika mönster och jämna färgövergångar på alla nystan, vilket innebär att det även inom samma parti kan förekomma skillnader i nyanser. Detta är inget fel, utan en del av garnets karaktär.

till toppen

13) Min butik har inte den färgen jag vill ha, vad kan jag göra?

Om din DROPS butik inte har den färgen du vill ha så kan du kontakta en DROPS Super Store (de butikerna med ett guldmärken) – de har ett stort utbud av färger och även om de inte har färgen på lager så ser de till att få tag i den åt dig. Se en lista över alla DROPS butiker här.

till toppen

14) Hur hittar jag en specifik infärgning på ett nystan?

Prova alltid att ta kontakt med din DROPS återförsäljare först. Om de inte har den infärgning du vill ha, så rekommenderar vi att du tar kontakt med andre stickare och virkare i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, där många har olika infärgningar i gömmorna och gärna hjälper varandra genom att skicka till de som behöver.

till toppen

15) Varför fäller mitt garn?

Garn fäller för att det inte är spunnet tillräckligt för att hålla ihop fibrerna. Allt garn har överskott av fibrer (från produktionen) som kommer fälla mer eller mindre, beroende på hur garnet är spunnet. Borstade garn (och ”långhåriga” garn) som t.ex. DROPS Melody, har mer lösa fibrer än andra garn och fäller därför mer. Det beror också på vad man har på sig över och under sitt stickade plagg, om det är något plagg som drar ut fibrerna. Därför kan man aldrig garantera att ett garn inte kommer att fälla.

Nedanför har vi några tips om hur man får det bästa resultat, när man arbetar med långhåriga garn:

 • När plagget är färdigt (innan du tvättar det) ska det skakas ordentligt så att överskottsfibrerna ramlar av. OBS: Använd inte klädrulle eller borste, det kommer bara att dra ut ännu mer fibrer ur garnet.
 • Lägg plagget i en plastpåse och lägg det i frysen i några timmar - temperaturen kommer få fibrerna att glida från varandra och de lösa fibrerna kommer vara lättare att skaka bort efteråt.
 • Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen. Plagg som är gjorda i långhårigt garn, ska normalt alltid skakas efter tvätt, dels för att få fibrerna att resa sig igen men också för att få bort eventuella lösa fibrer.

till toppen

Kommentarer / Frågor (232)

country flag Joan M Boyle wrote:

My granddaughter is requesting I use a vegan yarn. I suggested I use 100# cotton Muskat but she is still asking me if it’s vegan. Could you confirm if this particular wool is vegan.

14.01.2022 - 12:46:

DROPS Design answered:

Dear Joan, since this is a cotton yarn, the thread comes from plants and not animal fur. Therefore, it's a vegan yarn.

16.01.2022 kl. 20:35:

country flag Joan Smith Strange wrote:

Have given you 2 lots of orders in the past and I need 3 ball of colour 8 but can't get it to come up on your site. Can you help

11.01.2022 - 13:33:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Smith Strange, please contact the store where you placed your previous order, they will be able to help you further, even per mail or telephone. Happy knitting!

12.01.2022 kl. 07:52:

country flag Joan Smith Strange wrote:

I need 3 ball of muskat 100% cotton colour 08 can you help me .

11.01.2022 - 13:28:

DROPS Design answered:

Dear Ms. Strange, you can order this yarn through one of our retailers in your country - find the list of DROPS stores here . Happy knitting!

27.01.2022 kl. 18:32:

country flag Ajello Muguette wrote:

Quel fil coton et quelle quantité pour réaliser une jupe ajourée ? merci.

03.01.2022 - 11:31:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Ajello, en fonction de la tension, de la taille, du motif, de la forme etc... la quantité sera différente; retrouvez tous nos modèles de jupes ajourés réalisés dans une laine/un fil du groupe B ici. Bon tricot!

03.01.2022 kl. 14:52:

country flag Jannie Wouters wrote:

Ik ben aan het breien met muskat aubergine nr. 38#. Ik kom 1 bol te kort. Is die kleur nog ergens te verkrijgen.?

19.12.2021 - 18:17:

DROPS Design answered:

Dag Jannie,

Voor vragen over kleurnummers, verfbaden, extra bollen, etc, kun je het beste terecht bij je verkooppunt. Zij kunnen je wellicht verder helpen om het juiste kleurbad te vinden.

06.01.2022 kl. 11:43:

country flag Minnanna wrote:

Bonjour, je constate une différence pour travailler les fils Muskat en fonction de la couleur. Par exemple pour le colori Vanille les fils se séparent rendant le travail au crochet très difficile et demande une vigilance à chaque maille , ralentissant l’avancée de l’ouvrage . Que faire? Merci

12.10.2021 - 07:26:

DROPS Design answered:

Bonjour Minnanna, merci de bien vouloir contacte votre magasin DROPS, on pourra vous renseigner, même par mail ou téléphone, merci pour votre compréhension. Bon crochet!

13.10.2021 kl. 16:07:

country flag Marie-noelle Eyssartier wrote:

Bonjour Pourquoi sur le détail de vos cotons et de vos laines il n'y jamais le numéro de crochet mais que celui des aiguilles quel coton prendre pour faire des amigurumi au crochet (exp licorne bonhomme doudou etc) dans l'attente je vous remercie de votre compréhension Mme EYSSARTIER Maire-Noëlle

09.09.2021 - 08:03:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Eyssartier, la taille du crochet va dépendre de votre tension, de votre façon de crocheter, du résultat souhaité et c... Vous pouvez vous inspirer de nos différents modèles au crochet, ex en Muskat ici. Bon crochet!

09.09.2021 kl. 09:19:

country flag Perlita Quintinita wrote:

How can I order the whole yarn group B?

29.08.2021 - 22:15:

DROPS Design answered:

Dear Perlita, you can order the yarns in your closest retail stores or the following online stores: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=15&cid=19

30.08.2021 kl. 18:59:

country flag Patricia Radenkovic wrote:

Hi, I am trying to order some Drops Muskat Colour 60 Dyelot 398 (if possible). I previously ordered this from the UK Wool Warehouse and they currently do not have any. Also do you post to Australia? I have purchased some of your other beautiful products whilst I was in Norway.

04.06.2021 - 18:39:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Radenkovic, you will find the list of DROPS stores shipping worldwide here. You might also like to ask other customers, maybe through our DROPS Workshop. Happy knitting!

07.06.2021 kl. 08:37:

country flag Diane Ursprung wrote:

I am unclear as to how many skeins of yarn to order for this pattern...made a rough calculation based on the yardage and appears I would need 8 - 10 skeins for the size M? Thank you

14.05.2021 - 16:46:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Ursprung, the total amount of yarn will depend on the pattern and the shape, in the written pattern you will find the total weight required in DROPS Muskat just divide it by 50 g to get the number of balls, for example if you read 600 g DROPS Muskat/50 g = 12 balls Muskat. Feel free to ask your question under the pattern you like to work to make sure you will have the correct number of balls. Happy knitting!

17.05.2021 kl. 10:33:

Hur kan jag ersätta detta garn? Om du vill ersätta detta garn med ett annat DROPS garn kan du välja ett från samma garngrupp, eller prova vår konverterare!

Har du problem med ett DROPS garn du har köpt? När du beställer garn från färgkartorna eller mönster på vår sida så köper du inte direkt från DROPS, men från en av de hundratals DROPS butikerna runt om i världen. Det är därför viktigt att du tar kontakt med DROPS butiken du köpt garnet från, och att du tar vara på banderollerna till de nystan du köpt (de är din garanti). DROPS butiken du kontaktar kommer hjälpa dig och ta reklamationen vidare om det är nödvändigt. Se listan över DROPS butiker här.
Hittar du fortfarande inget svar på din fråga? Scrolla till längst ner på sidan och ställ din fråga här så kommer en av våra experter att hjälpa dig. Du får normalt svar inom 5-10 arbetsdagar.

Sänd en kommentar till DROPS Muskat

Vi vill gärna veta vad du har att säga om detta garn!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

Från #dropsfan galleriet

Octodeer

Nikitas.pt, Portugal

Summer Shells Pillowcase

Nataša Štrok, Croatia

Summer Leaves Top

Paulien, Netherlands

Se mer