DROPS Muskat

Merceriserad bomull med fin lyster!

från:

15kr

per 50 g

DROPS Muskat är ett färgglatt bomullsgarn, gjort av 100% egyptisk merceriserad bomull, den finaste långfibriga bomull du kan hitta!

Det är spunnet av flera tunna trådar vilket gör det mycket starkt och hållbart och garnet har en fin glans och god formstabilitet.

DROPS Muskat är en av våra underbara klassiker med mer än 25 år på marknaden, med ett stort urval mönster att välja mellan och många nöjda kunder.

Produktinformation

Innehåll: 100% Bomull
Garngrupp: B (20 - 22 masker) / 8 ply / DK / worsted
Vikt/längd: 50 g = ca. 100 meter
Rekommenderade stickor: 4 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 21 m x 28 v
Tvättinstruktioner: Fintvätt 40°C / Torkas plant

Made in: EU
Råvarans ursprung: Bomull från Egypten

Dette garnet har en Oeko-Tex® sertifisering (sertifikat nummer 951032), Standard 100, Class I fra INNOVATEXT Textile Engineering and Testing Institute. Dette betyr at det har blitt testet og er helt fri for skadelige kjemikalier og er trygt å bruke. Class I er det høyeste nivået, hvilket innebærer at det også passer for babyartikler (0-3 år)

Läs mer om vårat arbete med hållbarhet här


Mer information Behöver du hjälp? Skriv ut
Garnsort
Deals från
DROPS MUSKAT UNI COLOUR
25.00 SEK
15.00 SEK

Butiker som säljer detta garn online

Klicka på Beställ knappen så kommer du direkt in på DROPS återförsäljarens egen wehshop, där du kan lägga din order.

Butiknamn Pris på nätet
GrimmGarn AB
Webstore
15.00 SEK
50g
Beställ
Garn&Barn
Töckfors
18.00 SEK
50g
Beställ
Annas Garnstuga
Kil
18.00 SEK
50g
Beställ
Garnius.se
Webstore
18.00 SEK
50g
Beställ
Garnfeber.se
Webstore
20.00 SEK
50g
Beställ
LindeHobby
Webstore
20.95 SEK
50g
Beställ
Fridas Fina AB
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Hetanystan.se
Webstore
21.00 SEK
50g
Beställ
Garnaffären
Uddevalla / Webstore
22.00 SEK
50g
Beställ
Hemslöjden
Lidköping
23.00 SEK
50g
Beställ
Adlibris AB
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Creativa
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Deisy Design
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Dittgarn
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Eks Lilla Bod
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Favoritgarner
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Garnlagret
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Glittra
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Hemse Tyg & Garn
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Skapamer.se
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Soft Stop
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Staken & Veken
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Torills Garnbod
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ
Yllotyll.com
Webstore
25.00 SEK
50g
Beställ

Se om din lokala återförsäljare har det här .

46 Färger i DROPS Muskat

vit
uni colour 18
natur vit
uni colour 08
pärla
uni colour 83
ljus mullvad
uni colour 61
kamel
uni colour 23
mullvad
uni colour 24
ljus grå
uni colour 19
ljus gul
uni colour 07
vaniljgul
uni colour 30
solros
uni colour 84
senap
uni colour 85
ljus orange
uni colour 51
mörk orange
uni colour 49
röd
uni colour 12
vinröd
uni colour 41
granatäpple
uni colour 87
utgår
ljung
uni colour 39
pink panther
uni colour 29
ökenros
uni colour 06
puder rosa
uni colour 05
ljus persika
uni colour 10
rosa sand
uni colour 86
lera
uni colour 81
muskot
uni colour 09
kryddnejlika
uni colour 79
silver orkidé
uni colour 82
söt orkidé
uni colour 92
syren
uni colour 04
lavendel
uni colour 01
marinblå
uni colour 13
stormblå
uni colour 91
denim
uni colour 36
ljus denim
uni colour 76
ljus isblå
uni colour 60
ljus blå
uni colour 02
kungsblå
uni colour 15
petrol
uni colour 74
turkos
uni colour 32
mint
uni colour 03
ljus mint
uni colour 20
pistage
uni colour 88
ljus sjögrön
uni colour 89
salviagrön
uni colour 80
mossgrön
uni colour 90
äppelgrön
uni colour 53
svart
uni colour 17
Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.

Hitta mönster för DROPS Muskat

Lär dig mer om garnet

Hur tar jag hand om detta garn?

yarn wash

Fintvätt 40°C / Torkas plant

Vad betyder symbolerna?

Läs mer om tvätt av garn

Vill du se närmare på det?

Se närmare på garnet och se hur ett stickprov ser ut i denna video:

Behöver du hjälp?

1) Vilken typ av fibrer består DROPS garn av?

Garn kan göras av ett flera olika naturliga och syntetiska fibrer. DROPS har främst garn gjorda av ull, bomull, alpaca, lin, mohair och silke. Varje fiber har sina egna egenskaper och de blandas ofta för att ta fram det bästa ur varje fiber. Grövre garn har fördelen av att vara starkare och mer hållbara och finare fibrer är mjukare och bekvämare. Nedan följer lite information om de fibrer vi använder:

Alpaca:
Alpacaull är den naturliga fibern från alpacan och den har en liknande struktur som fibrer från fårull. Dess mjukhet beror på fiberns lilla diameter, i likhet med merino-ull. Det är en mjuk, hållbar, lyxig och silkeslen naturlig fiber. Alpacagarn tovas inte så lätt och blir inte så nopprig. Det kan vara lätt eller tungt beroende på hur det är spunnet. Den liknar ull från får men den är varmare, mindre irriterande och har ingen lanolin, vilket gör att den är hypoallergenisk. Alpacan finns i 22 naturliga färger, med fler än 300 nyanser från riktigt blå-svart till brun-svart, brun, vit, silver och grå.

Mohair:
Denna fiber kommer från angorageten och anses vara en lyxig fiber. Mohairgarn är varmt som ull, men väger mycket mindre; det är hållbart, fint att färgaoch svårt att tova. Mohair fibrer har också en speciell lyster som skapas av sättet det reflekterar ljus på. Trots att det är en ganska sträv fiber så spinns den till ett väldigt fluffig och mjukt garn som resulterar i luftiga och glansiga plagg.

Ull:
Ullfibrerna från får är relativt grova fibrer. Två utmärkande drag för denna fiber är dess värmande egenskaper och dess tovnings-egenskaper, vilka beror på fiberns yta. Utseendet på ullen kan variera beroende på fårens ras.
Ull från merinofår anses vara den finaste sortens ull, fibern är fint krusad och mycket mjuk. All merinoull i DROPS garner kommer från Sydamerika och djuren har inte utsatts för mulesing.
Ren, ny ull är ull som kommer direkt från djuren och som inte har återanvänts från existerande plagg. Ull som kan tvättas i maskin är kemiskt behandlad för att minimera det yttre luddiga skiktet på fibrerna, och kan då på grund av det tvättas i maskin (se Superwash).

Silke:
Silkesfibern är en fin sammanhängande fiber som tillverkas av de kokongtrådar som silkesfjärilens larver spinner in sig i. Silkeslarven odlas medan vildsilke eller tussahsilke fås genom ej uppodlade silkeskokonger. Silkesfiber är en av de starkaste naturliga fibrerna och skapar ett fantastiskt garn. Det blandar sig väldigt fint med andra fibrer, speciellt ull. Silkesfibern behåller värme, absorberar fukt och och väldigt stark och stabil när den stickas med och den varken krymper eller utvidgar sig. Silken blir väldigt fint när den färgas med naturliga färger.

Vegetabiliska fibrer:
Det finns flera sorters vegetabiliska fibrer i cellväggarna på plantor och grönsaker. Av alla sorter så finns det två som främst används vid stickning och textiltillverkning. Det är bomull och lin.
Bomull är den fiber som omger fröna på en bomullsplanta, och består av nästan ren cellulosa. Bomull är vanligtvis vit men det finns även gröna och bruna sorter. Bomullsfibern spinns ofta till garn eller tråd och används för att skapa en mjuk textil som andas och som är bra att använda till sommarkläder och tillbehör. Garnet är svagare än silke men starkare än ull.
Merceriserad bomull är bomull som har gått igenom en merceriserings behandling. Behandlingen gör att garnet blir mer glänsande än vanlig bomull. Det blir också starkare, lättare färga samt gör det mer motståndskraftigt mot mögel och minskar luddet. Det kan även göra att bomullen inte krymper eller förlorar sin form lika mycket som ”vanlig” bomull.
Lin är en fiber från stjälken av lin-växten. Linfibern är relativt mjuk, rak och glansig och blir finare med åren. Lin är behagligare än bomull att ha på sig när det är varmt på grund av dess förmåga att absorbera fukt och det torkar även fortare än bomull.

Andra material som används i våra garner innehåller konstgjorda fibrer som akryl, polyamid (nylon) och polyester. Dessa fibrer används mest för att ge ett slitstarkt garn (som vårt sockgarn, DROPS Fabel) eller en speciell struktur på garnet (som vårt blåsgarn, DROPS Air)

till toppen

2) Vad är polyamid?

Polyamid fibern, vanligen känd som nylon, är en väldigt stark, hållbar, lätt, lättskött (kan tvättas och torkas i maskin) och elastisk, vilket gör att den är perfekt att blanda med andra fibrer för att producera slitstarkt garn som t.ex. sockgarn.

Jämfört med polyester är polyamid mjukare och mer elastiskt, men det absorberar även mer vatten och torkar långsammare.

till toppen

3) Vilken information hittar jag på DROPS garn etiketter?

Alla DROPS garn etiketter innehåller information om fiber innehåll (ull, bomull osv), vikt i gram och ounces, längd i meter och yards, tvätt instruktioner och symboler (förklaringar här), färgnummer, färgbad och information om garngrupp.

till toppen

4) Vad är DROPS garngrupper?

Alla DROPS garn är uppdelade i 6 olika grupper efter tjocklek (A to F). Garn som tillhör samma garngrupp har liknande stickfasthet och kan därför användas till samma mönster; längden kan dock variera så när man byter ut ett garn i original-mönstret till ett annat i samma garngrupp måste man alltid beräkna hur många meter man behöver för att kunna beräkna garnåtgången på det andra garnet.

till toppen

5) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Ja, så länge garnet har samma stickfasthet. Se alltid till att du får samma antal maskor på bredden och höjden som uppges i mönstret.

Kom ihåg att olika garn med olika struktur ger plagget olika utseende. Längden på garnet kan också skilja så när du byter ut ett garn måste du alltid beräkna hur många meter garn du behöver för att kunna beräkna riktig garnåtgång.

Läs mer om hur du räknar ut garnmängden med ett alternativt garn - och hur du ersättter 1 tråd av ett garn med 2 eller fler av ett annat garn, här.

till toppen

6) Vad innebär det när det står att garnet är “Superwash”?

En superwash ull är en speciell product som har behandlats eller bearbetats på ett sätt som gör att det kan tvättas i maskin. Många är rädda för att arbeta med ull eftersom det krymper så lätt (vissa krymper det dock med flit) och superwash ull gör att de kan arbeta med ull utan att oroa sig för det. (Läs mer här).

till toppen

7) Vad betyder “Oeko-Tex® certifierad”?

Oeko-Tex® Standard 100 introducerades i början av 1990-talet som ett svar på allmänhetens behov av textilier som inte var skadliga för hälsan. Oeko-Tex® Standard 100 är ett globalt enhetligt test-och certifierings-system för textilt råvaror, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Testet för skadliga ämnen omfattar ämnen som är förbjudna eller reglerade av lagar, kemikalier som är skadliga för hälsan och parametrar som inkluderas som en försiktighetsåtgärd för att skydda hälsan.

För mer info,se www.oeko-tex.com.

till toppen

8) Var produceras DROPS garn?

Du kan läsa om var alla DROPS garn produceras på respektive garns färgkarta och på vår prislista.

till toppen

9) Varför är era garn så billiga?

Som norra Europas största varumärke för handstickningsgarn och design har vi unika möjligheter att arbeta med det bästa råmaterialet och göra besparingar som gynnar dig. Det är därför du kan köpa DROPS garn 20-30 % billigare än liknande produkter på marknaden!

till toppen

10) Hur exakta är färgerna på hemsidan?

När vi skapar bilder till färgkartorna gör vi vårt bästa för att uppnå så bra återgivning av färgerna som möjligt. Dessvärre så kan vi inte garantera hur bilderna kommer att se ut på din dataskärm. Varje skärm visar färger olikt, en del färger kan se mörkare ut än vad de är, och vissa färger kan bli mer mättade på en del skärmar. Om du upplever att många av garnfärgerna ser annorlunda ut på skärmen än vad de gör i verkligheten så kan du justera inställningarna på din skärm.

till toppen

11) Vad är micron? Vad innebär superfine / extra fine?

Finheten på fibrer mäts i micron (tusendels millimeter). Super fine alpaca-ull är 26-28 micron. Fine merino-ull är mindre än 21,5 micron och extra fine merino är under 19,5 micron. Lägre micron ger mjukare och finare garn och högre micron ger strävare garn.

Anledningen till att garnets fibrer är viktigt är för att garnet kommer bli något annat och mjukheten i garnet bestämmer vad vi vill använda det till. Det är därför vi rekommenderar de mjukaste garnen (som Baby Merino) till baby kläder, och vi rekommenderar ett grövre garn som DROPS Snow till sittunderlag eller tofflor.

till toppen

12) Varför är färgerna i mina nystan av print-garn olika?

Anledningen till att 2 nystan av samma print-garn kan se olika ut kan vara; 1) de har olika partinummer 2) de har färgats genom en teknik som kallas ”magic print” (som används i t.ex. DROPS Delight) vilken skapar unika mönster och jämna färgövergångar på alla nystan, vilket innebär att det även inom samma parti kan förekomma skillnader i nyanser. Detta är inget fel, utan en del av garnets karaktär.

till toppen

13) Min butik har inte den färgen jag vill ha, vad kan jag göra?

Om din DROPS butik inte har den färgen du vill ha så kan du kontakta en DROPS Super Store (de butikerna med ett guldmärken) – de har ett stort utbud av färger och även om de inte har färgen på lager så ser de till att få tag i den åt dig. Se en lista över alla DROPS butiker här.

till toppen

14) Hur hittar jag en specifik infärgning på ett nystan?

Prova alltid att ta kontakt med din DROPS återförsäljare först. Om de inte har den infärgning du vill ha, så rekommenderar vi att du tar kontakt med andre stickare och virkare i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, där många har olika infärgningar i gömmorna och gärna hjälper varandra genom att skicka till de som behöver.

till toppen

15) Varför fäller mitt garn?

Garn fäller för att det inte är spunnet tillräckligt för att hålla ihop fibrerna. Allt garn har överskott av fibrer (från produktionen) som kommer fälla mer eller mindre, beroende på hur garnet är spunnet. Borstade garn (och ”långhåriga” garn) som t.ex. DROPS Melody, har mer lösa fibrer än andra garn och fäller därför mer. Det beror också på vad man har på sig över och under sitt stickade plagg, om det är något plagg som drar ut fibrerna. Därför kan man aldrig garantera att ett garn inte kommer att fälla.

Nedanför har vi några tips om hur man får det bästa resultat, när man arbetar med långhåriga garn:

  • När plagget är färdigt (innan du tvättar det) ska det skakas ordentligt så att överskottsfibrerna ramlar av. OBS: Använd inte klädrulle eller borste, det kommer bara att dra ut ännu mer fibrer ur garnet.
  • Lägg plagget i en plastpåse och lägg det i frysen i några timmar - temperaturen kommer få fibrerna att glida från varandra och de lösa fibrerna kommer vara lättare att skaka bort efteråt.
  • Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen. Plagg som är gjorda i långhårigt garn, ska normalt alltid skakas efter tvätt, dels för att få fibrerna att resa sig igen men också för att få bort eventuella lösa fibrer.

till toppen

Kommentarer / Frågor (245)

country flag Cathy Atlija wrote:

Hi - I'm using Drops Muskat for a one year old's cardigan, I'm using 4mm needles and getting the correct tension for the pattern, but I'm finding the fabric is knitting up a bit stiff - will this yarn soften up after being washed? Any tips on making it softer by using different products when washing it? Thank you.

07.06.2022 - 23:21:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Atlija, this might be because of the tension required in the pattern - you can wash your swatch to check how it will be afterwards, but it is not supposed to change (remember to follow the care instructions) - your DROPS Store might have some more tipps for you, feel free to contact them even per mail or telephone. Happy knitting!

08.06.2022 kl. 08:18:

country flag Gabriele Schödl wrote:

Mit welchem Garn könnte ich Muskat verstricken? Kid Silk? Danke für eine Antwort...... Gabi

10.05.2022 - 18:29:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schödl, also ja sicher, Sie können Muskat mit irgendeinem anderen Garn, wie Kid-Silk z.B. hier finden Sie Modellen, wo Muskat mit einem anderen Garn (Garngruppe A) gestrickt wurde oder hier noch anderen mit einer anderen Maschenprobe. Sicher können sie Ihnen inspieren. Viel Spaß beim stricken!

11.05.2022 kl. 08:55:

country flag Anette wrote:

Går det att köpa färgprover på Drops muskat?

08.05.2022 - 18:03:

DROPS Design answered:

Hei Anette. Vi har ingen fargeprøver som vi selger. Vi selger kun kilovis og kun til butikker, så hør med din butikk om de har noe Muskat å avse :) mvh DROPS Design

09.05.2022 kl. 07:37:

country flag Caroline wrote:

Hej. Jag söker efter Muskat färg nummer 35 (typ mellan senapsgul och koppar). Misstänker att den inte produceras längre men ville ändå kolla om den ev går att få tag på på något sätt, eller om färgen finns i något annat material är bomullsgarn? mvh Caroline

04.05.2022 - 18:44:

DROPS Design answered:

Hej Caroline, du ved at du kan søge på farver: Her finder du Orange som et eksempel :)

06.05.2022 kl. 14:48:

country flag Luisa wrote:

Quisiera saber si este hilo es adecuado para hacer una bolso wayuu

03.05.2022 - 21:47:

DROPS Design answered:

Hola Luisa, sí, este es el grosor y calidad que suele usarse para hacer los bolsos wayuu, por lo que es adecuado.

05.05.2022 kl. 21:27:

country flag Mascha wrote:

Moin! Mit Schrecken habe ich gerade gesehen, dass meine Lieblingsfarbe Nr. 39 (erika) "aus dem Sortiment" ist. Ist sie nur vorübergehend nicht lieferbar oder ganz aus dem Sortiment genommen?

01.05.2022 - 23:13:

DROPS Design answered:

Liebe Mascha, diese Farbe wurde aus dem Sortiment genommen, aber einige DROPS Händler können diese Farbe immer noch haben - Viel Spaß beim stricken!

02.05.2022 kl. 10:43:

country flag Stefanie Huber wrote:

Hallo, Ich würde gerne eine Temperatur Decke häkeln. (je nach Wetter bekommt jeder Tag im Jahr eine eigene Reihe mit passender Farbe.) Würde gerne eine richtig kuschelige und engmaschige Decke machen, die aber auch einfach zu verarbeiten ist (leicht zu häkeln, wenn möglich auch waschbar). Ich hätte gerne ca 7 verschiedene Farben für eine Decke mit ca 2,50x1,50. Könnt ihr mir da eine Wolle und Häkelnadel empfehlen? Habt ihr auch eine Vorlage? Wieviel Garn brauche ich?

22.04.2022 - 15:20:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Huber, je nach Maschenprobe und gewünschte Textur + Muster kann die Garnmenge unterschiedlich sein - hier finden Sie Decke, die mit einem Garn der Garngruppe B gehäkelt wird, es kann Ihnen sicher inspirieren; gerne wird Ihnen noch Ihr DROPS Laden weiterhelfen - auch telefonisch oder per E-Mail. Viel Spaß beim häkeln!

22.04.2022 kl. 15:37:

country flag Mary Toledo wrote:

Hola. Hacen envíos a Canarias?

04.04.2022 - 01:09:

DROPS Design answered:

Hola Mary, puedes consultar las tiendas con envío a España en el siguiente enlace: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=23&cid=23. Puedes consultar con las tiendas si realizan envíos a Canarias.

06.04.2022 kl. 19:49:

country flag ROSA SOLER MARTINEZ wrote:

Buenos dias, tenemos un tienda-taller de labores y estamos interesados en poder abrir cuenta en su pagina para comprar diferentes hilos para nuestro taller. os pedimos que contacten con nosotros en el teléfono 637 777 028 o bien por e-mail para poder hacer una compra de diferentes productos. muchas gracias

03.03.2022 - 09:13:

DROPS Design answered:

Buenos días, puedes rellenar el siguiente formulario para contactar para la compra de lanas al pormayor: https://www.garnstudio.com/wholesale.php?cid=23

06.03.2022 kl. 12:24:

country flag Sarah wrote:

Hei Jeg prøver å finne en farge på Drops muskat som tilsvarer tidligere Drops Palermo 39. Vanskelig å velge fra panelet. Vennligst hjelp meg med dette. Takk. Palermo fines ikke lenger på markedet. Mvh. Sarah

17.02.2022 - 01:06:

DROPS Design answered:

Hei Sarah Kan ikke finne kvaliteten DROPS Palermo og farge nr 39 i vårt arkiv. Kan du opplyse oss hvilken DROPS Katalog (Drops nr) du har funnet denne kvaliteten, så skal vi sjekke den opp mot våre farger i DROPS Muskat. mvh DROPS Design

21.02.2022 kl. 08:29:

Hur kan jag ersätta detta garn? Om du vill ersätta detta garn med ett annat DROPS garn kan du välja ett från samma garngrupp, eller prova vår konverterare!

Har du problem med ett DROPS garn du har köpt? När du beställer garn från färgkartorna eller mönster på vår sida så köper du inte direkt från DROPS, men från en av de hundratals DROPS butikerna runt om i världen. Det är därför viktigt att du tar kontakt med DROPS butiken du köpt garnet från, och att du tar vara på banderollerna till de nystan du köpt (de är din garanti). DROPS butiken du kontaktar kommer hjälpa dig och ta reklamationen vidare om det är nödvändigt. Se listan över DROPS butiker här.
Hittar du fortfarande inget svar på din fråga? Scrolla till längst ner på sidan och ställ din fråga här så kommer en av våra experter att hjälpa dig. Du får normalt svar inom 5-10 arbetsdagar.

Sänd en kommentar till DROPS Muskat

Vi vill gärna veta vad du har att säga om detta garn!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.