DROPS / 200 / 35

Pineapple Tote by DROPS Design

Virkad kasse i DROPS Safran. Arbetet virkas runt med hålmönster.

DROPS Design: Modell e-289
Garngrupp A
-------------------------------------------------------

STORLEK:
Mått: Omkrets: ca 75 cm. Längd utan handtagen: ca 42 cm. Handtag ca 38 cm.

GARNÅTGÅNG:
DROPS SAFRAN från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
150 g färg 11, klar gul

VIRKFASTHET:
24 stolpar på bredden och 13 varv på höjden = 10 x 10 cm.

VIRKNÅL:
DROPS VIRKNÅL NR 3.
Nånumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare virknål. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare virknål.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

100% Bomull
från 16.95 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 16.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 50.85kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.6 (A.1, A.3 och A.5 visar hur varvet börjar och slutar).

VIRKTIPS (gäller luftmaskor):
1 luftmaska ska motsvara 1 fastmaska/stolpe/dubbelstolpe osv på bredden. Se till att öglan som gör i luftmaskan dras med ett stycke upp på virknålen så att den inte blir för stram. Om luftmaskorna virkas för strama kommer mönstret att strama i de partierna där det är många luftmaskor.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

KASSE - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet virkas runt nerifrån och upp. Läs VIRKTIPS (gäller luftmaskorna).

KASSE:
Virka 4 luftmaskor med nål 3 med Safran och sätt ihop dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan som virkades. Virka mönster runt så: A.1 (visar hur varvet börjar), virka A.2 totalt 10 ggr runt på varvet. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN! När A.1 och A.2 är färdigvirkade på höjden är det 80 stolpar på varvet. Fortsätt sedan med stolpar och ökning på samma sätt, dvs det ökas 10 stolpar på varje varv och det blir 1 stolpe mer mellan varje ökning för varje varv som virkas. När det har virkats 15 varv med stolpar är det 150 stolapr på varvet. Virka 1 varv till där det ökas 30 stolpar jämnt fördelat = 180 stolpar.
Sätt en markör i arbetet. HÄRIFRÅN MÄTS ARBETET SEDAN!
Nu virkas det mönster runt så här: Virka A.3 (visar hur varvet börjar och slutar), virka A.4 totalt 15 rapporter på varvet. När hela A.3 och A.4 är färdigvirkade på höjden repeteras de sista 4 varven i diagrammet på höjden till arbetet mäter 25 cm från markören – anpassa så att det avslutas efter en hel rapport på höjden. Nu virkas det handtag så här:

KANT MED HANDTAG:
VARV 1: Virka A.5 (visar hur varvet börjar och slutar), virka A.6 totalt 15 ggr runt på varvet = 180 stolpar på varvet.
VARV 2: Virka 1 stolpe i varje stolpe.
VARV 3: Virka 1 stolpe i var och en av de första 30 stolparna, virka 90 lösa luftmaskor – kom ihåg VIRKTIPS, hoppa över de nästa 30 stolparna, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 60 stolparna, virka 90 lösa luftmaskor, hoppa över de nästa 30 stolparna, virka 1 stolpe i var och en av de resterande 30 stolparna.
VARV 4: Virka 1 fastmaska i var och en av de första 30 stolparna, virka 1 fastmaska i var och en av de nästa 90 luftmaskorna, 1 fastmaska i var och en av de nästa 60 fastmaskorna, 1 fastmaska i var och en av de nästa 90 luftmaskorna, 1 fastmaska i var och en av de sista 30 fastmaskorna.
VARV 5-8: Virka 1 fastmaska i varje maska. Klipp av tråden och fäst den.

Diagram

= börja här - denna luftmaskring är förklarad i beskrivningen (= 4 luftmaskor och 1 smygmaska i första luftmaskan). Fortsätt på symbolen över punkten på cirkeln och virka mot vänster
= 1 stolpe om luftmaskringen
= 1 stolpe i maskan
= 4 luftmaskor
= 1 fastmaska i maskan
= 1 fastmaska om luftmaskbågen
= 1 dubbelstolpe i maskan
= varvet börjar med 4 luftmaskor (ersätter första dubbelstolpen) och avslutas med 1 smygmaska i 4:e luftmaskan i början av varvet
= varvet börjar med 3 luftmaskor (ersätter första stolpen) och avslutas med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet
= varvet börjar med 1 luftmaska (ersätter inte första fastmaskan) och avslutas med 1 smygmaska i 1:a fastmaskan i början av varvet
= detta varv är redan virkat. Börja på nästa varv i diagrammet


Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 200-35) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (16)

Emilie 31.07.2020 - 14:08:

Hej Garnstudio Jeg er lige startet på denne opskrift, men kan simpelthen ikke ikke finde ud af hvor mange stangmasker jeg skal lave i ringen i starten. Jeg har nemlig prøvet på lidt af hvert, men det går ikke op når jeg så skal skifte til A3. Så mine spørgsmål er: - Hvor mange stangmasker skal jeg hækle ned i ringen? - Skal der så derefter (ud fra diagrammet) hækles 2 stang masker i hver stangmaske fra forrige omgang?

DROPS Design 05.08.2020 kl. 15:26:

Hej Emilie, du hækler A.2 1 stangm x 10 (men de første luftmasker erstatter første st). Det vil sige at efter 8.omgang har du 8x10 stangm = 80 stangm. God fornøjelse!

Inge 09.07.2020 - 22:49:

Hoeveel bollen garen heb ik nodig voor deze tas?

Josephine 02.07.2020 - 16:33:

Ich finde dieses Netz wunderhübsch und würde es mir so gern selbst häkeln, allerdings scheitere ich direkt zu Beginn. Die Beschreibung ist für mich unverständlich und nicht nachvollziehbar. Von den hinterlegten Videos kann ich zu dieser Anleitung keines nutzen. Vielleicht ist zu gegebener Zeit eine Überarbeitung denkbar!?

DROPS Design 02.07.2020 kl. 17:26:

Liebe Josephine, vielleicht kann Ihnen dieses Lektion über Diagramme helfen? Viel Spaß beim häkeln!

Helene Wold 07.06.2020 - 22:20:

Hei, i diagram A3 og A4, andre omgang, hvordan skal det startes der? Jeg har jo en km i 3lm fra forrige omgang, skal det da være en lm opp derfra, for så 3 fm? Med 180 staver fra forrige omgang går ikke det opp for meg.

DROPS Design 09.06.2020 kl. 13:29:

Hei Helene. 1. omgang i M.3 startes med 1 luftmaske (som IKKE erstatter første fastmaske), deretter hekles A.4 15 ganger og det avsluttes med 1 kjedemaske i luftmasken omgangen startet med (ovalt ikon i A.3). 2. omgang starter også med 1 luftmaske (som IKKE erstatter første fastmaske) og som avsluttes med en kjedemaske i luftmasken på begynnelsen av omgangen. 3. omgang startes med 4 luftmasker og disse luftmaskene ERSTATTER første dobbeltstav som man ser i A.4 (3.omgang). Omgangen avsluttes med 1 kjedemaske i 4.luftmaske på begynnelsen av omgangen. God Fornøyelse!

Tatane 06.05.2020 - 22:40:

Bonjour, lorsque vous dites une bride dans le rond de maille en l'air, je dois bien faire une bride dans chacune des mailles en l'air ? Soit 4 brides ? Car si je fais ça, ca me forme un genre de petit cône..🤔

DROPS Design 07.05.2020 kl. 09:49:

Bonjour Tatane, quand on crochète 1 bride autour du rond de mailles en l'air, cela signifie que l'on va insérer le crochet dans le rond de 4 mailles en l'air pour faire les brides. On doit crocheter 1 fois A.1 (= début du tour) + 10x A.2, on va donc avoir 10 brides + 3 mailles en l'air pour ce début de tour et un rond parfaitement plat. Cette vidéo montre comment crocheter des brides dans un rond de mailles en l'air, suivez bien les indications du modèle, la vidéo ne montrant que la technique. Bon crochet!

Camilla 10.02.2020 - 07:06:

Hej. Jeg skal til at starte, og prøver på at læse opskriften korrekt. A1 og a2 i det første kommer til at udgøre bunden af nettet/tasken ikke? Og så skal jeg høre om jeg har forstået begyndelsen korrekt, først cirkel, 4 stgm rundt om luftmaskerne, derefter 2 stangmasker i hver af de 4 masker, og så 1 stgm, og så to i en stgm? Osv osv . Er det forstået rigtig?

DROPS Design 10.02.2020 kl. 19:17:

Hei Camilla. Ja, A.1 og A.2 utgjør bunnen på vesken. Når den er ferdig heklet og du har 180 staver, hekles det etter diagram A.3 og A.4. Start med A.3 slik (første lille sirkel): 1 luftmaske, deretter hekles A.4 slik: 3 fastmasker (kryss) i hver av de 3 neste stavene, 4 luftmasker (vinkel), hopp over 3 staver, 1 dobbeltstav i neste stav (lang loddrett strek med 2 vannrette streker) 4 luftmasker, 2 fastmasker i hver av de 2 neste stavene. Denne raden gjentas 15 ganger og avslutt med 1 kjedemaske i 1.fastmaske (den samme lille sirkelen) på begynnelsen av omgangen. God Fornøyelse!

Ana 02.08.2019 - 15:06:

If, at A1 round starts with 3 chain stitches (replaces first treble crochet) and finishes with 1 slip stitch in 3rd chain stitch at beginning of round , doesn't it count 90 at the end of the round? I had it 80 when I didn't count that tr crochet at A1. Do we count that A1 like first tr then first tr in A2 like second tr? Thank you for the pattern.

DROPS Design 07.08.2019 kl. 09:51:

Dear Ana, A.1 shows how to beg and end rounds but doesn't count as first stitch, so that you crochet A.1, then repeat A.2 a total of 10 times in the round. At the end of A.1/A.2, there are 8 tr in each A.2 x 10 = 80 tr + the 3 chains in A.1. If you choose to replace first st with A.1, you have then to replace the first st in A.2 with A.1, finish first A.1 and then repeat A.2 9 more times to get a total of 10 repeats in width. Happy crocheting!

Esta 17.06.2019 - 14:07:

Ich hänge schon direkt am Anfang: Ich mache nach der Kettmasche 3 Lm aber was bedeutet als nächstes 1 Stb um den Ring zu häkeln? Steche ich in den Kreis und geht es dann sofort mit der 2. Reihe des Diagrammes weiter oder wiederhole ich bis ich wieder bei meinen Anfangs Lm ankomme? Ich arbeite normalerweise einen Fadenkreis so ab, dass ich jede Masche "bediene". Hier weiß ich nicht, wie A1 und A2 mit meinen 4 Anfangsmaschen des Fadenkreises korrelieren. Danke

DROPS Design 17.06.2019 kl. 15:42:

Liebe Esta, 1 Stb um den Kreis bedeutet man sticht in den Kreis (nicht in die Luftmaschen vom Kreis), A.2 wird 10 Mal in der Breite wiederholt, dh bei der 1. Reihe haben Sie 3 Lm (= A.1) und 10 Stb (= 10 Mal A.2). Hier lesen Sie mehr über Diagramme. Viel Spaß beim stricken!

Henriette 31.05.2019 - 10:35:

Bonjour, à la fin du tour, on termine par une maille coulée.... vouliez-vous écrire...? Merci

DROPS Design 31.05.2019 kl. 11:08:

Bonjour Henriette, oops pardon tout à fait, on termine le tour par 1 maille coulée (pas 1 maille en l'air) dans la 1ère ms du tour. Bon croche!t

Henriette 30.05.2019 - 21:45:

Bonjour, petit blocage sur le début de A4. La ml en l'air ne remplace pas la 1ère maille serrée ? Et la mc de fin de tour tour ne se fait pas dans la ml en l'air de début du tour ? Merci d'avance.

DROPS Design 31.05.2019 kl. 09:41:

Bonjour Henriette, les mailles en l'air de A.3 au début des tours ne remplacent pas la 1ère maille serrée, c'est-à-dire que vous crochetez 1 maille en l'air au début des tours 1, 2, 4, 5, 6, 8 puis 1 ms dans la ms suivante (et ainsi de suite en fonction du rang), et à la fin du tour, on termine par 1 maille en l'air dans la 1ère maille serrée du début du tour (= la 1ère ms de A.4). Bon crochet!

Kommentér oppskrift DROPS 200-35

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

#dropsfan gallery

Pineapple Tote

Lise-Marie Lia, Norway

Pineapple Tote

Lise-Marie Lia, Norway

Pineapple Tote

Ruined Mama, Finland

Se mer