DROPS Brushed Alpaca Silk

En lyxig blandning av borstad alpacka och mulberry-silk.

från:

33kr

per 25 g

Innehåll: 77% Alpacka, 23% Silke
Garngrupp: C (16 - 19 masker) / 10 ply / aran / worsted
Vikt/längd: 25 g = ca. 140 meter
Rekommenderade stickor: 5 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 17 m x 22 v
Tvättinstruktioner: Handtvätt, max 30°C / Torkas plant

Made in: Peru
Råvarans ursprung: Alpacka från Peru, silke från Kina

Garnsort
Deals från
DROPS Brushed Alpaca Silk
uni colour
40.00 SEK
33.00 SEK

Butiker som säljer detta garn online

Klicka på Beställ knappen så kommer du direkt in på DROPS återförsäljarens egen wehshop, där du kan lägga din order.

Butiknamn Pris
Fridas Fina AB
Webstore
33.00 SEK
25g
Beställ
Garnateljén
Webstore
34.00 SEK
25g
Beställ
LindeHobby
Webstore
34.95 SEK
25g
Beställ
Garnfeber.se
Webstore
38.00 SEK
25g
Beställ
Deisy Design
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Garnaffären
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Glittra
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Hemslöjden
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Yllotyll.com
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Adlibris AB
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Creativa
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Dittgarn
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Eks Lilla Bod
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Favoritgarner
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Garn&Barn
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Garnbutiken Nystvindan
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Garnius.se
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Skapamer.se
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Staken & Veken
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ
Yarnmania.se
Webstore
40.00 SEK
25g
Beställ

Se om din lokala återförsäljare har det här .

29 Färger i DROPS Brushed Alpaca Silk

natur
uni colour 01
ljus beige
uni colour 04
beige
uni colour 05
ljus grå
uni colour 02
grå
uni colour 03
new
gul
uni colour 30
curry
uni colour 19
new
mandarin
uni colour 29
ljus rost
uni colour 22
rost
uni colour 24
korall
uni colour 06
röd
uni colour 07
cerise
uni colour 18
new
stark rosa
uni colour 31
rosa sand
uni colour 20
dovt rosa
uni colour 12
ljung
uni colour 08
burgunder
uni colour 23
jeansblå
uni colour 13
ljus lavendel
uni colour 17
new
pacific blue
uni colour 28
new
koboltblå
uni colour 26
stålblå
uni colour 25
morgondimma
uni colour 14
ljus sjögrön
uni colour 15
salviagrön
uni colour 21
new
regnskogsdagg
uni colour 27
skogsgrön
uni colour 11
svart
uni colour 16

Produktinformation

Ett lyxigt garn i en exklusiv blandning av mjuk, borstad superfin alpacka och subtilt skinande silke! DROPS Alpaca Silk är supermjukt och har ett sofistikerat färgspektrum som sträcker sig från mjuka beige- och gråtoner, till läckra röda och lila nyanser.

Garnet är väldigt lätt och överraskande varmt vilket gör att det passar bra till både mindre och större plagg och stickas relativt fort tid på större stickor. Det kan också gärna användas som ett effektgarn tillsammans med andra kvaliteter för ett extra mjukt och fint resultat!

Läs mer om vårat arbete med hållbarhet här


Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.

Hur tar jag hand om detta garn?

yarn wash

Handtvätt, max 30°C / Torkas plant

Vad betyder symbolerna?

Läs mer om tvätt av garn

Hur kan jag ersätta detta garn?

Om du vill ersätta detta garn med ett annat DROPS garn kan du välja ett från samma garngrupp, eller prova vår konverterare!

Vill du se närmare på det?

Se närmare på garnet och se hur ett stickprov ser ut i denna video:

Vilka andra garn kan jag kombinera med detta garn?

Många av våra garn kan kombineras för att få en annan stickfasthet, struktur och uttryck. Här är några idéer på kombinationer som kan inspirera dig.

DROPS Brushed Alpaca Silk 02, ljus grå + DROPS Big Merino 08, marmor
DROPS Sky 18, dimrosa + DROPS Brushed Alpaca Silk 20, rosa sand
DROPS Sky 03, ljus beige + DROPS Brushed Alpaca Silk 01, natur
DROPS Delight 17, hallontårta + DROPS Brushed Alpaca Silk 08, ljung
DROPS Air 01, natur + DROPS Brushed Alpaca Silk 20, rosa sand
DROPS Alpaca Bouclé 0100, natur + DROPS Brushed Alpaca Silk 12, dovt rosa
DROPS Fabel 623, rose mist + DROPS Brushed Alpaca Silk 1, natur
DROPS Fabel 542, grön + DROPS Brushed Alpaca Silk 1, natur
DROPS Fabel 917 djupt hav, + DROPS Brushed Alpaca Silk 13, jensblå
DROPS Fabel 903, gul/rosa + DROPS Brushed Alpaca Silk 19, curry
DROPS Fabel 330, skogsbärsdröm + DROPS Brushed Alpaca Silk 10, violett

Har du en fråga om detta garn?

Se vanliga frågor (FAQ) om våra garn

1) Vilken typ av fibrer består DROPS garn av?

Garn kan göras av ett flera olika naturliga och syntetiska fibrer. DROPS har främst garn gjorda av ull, bomull, alpaca, lin, mohair och silke. Varje fiber har sina egna egenskaper och de blandas ofta för att ta fram det bästa ur varje fiber. Grövre garn har fördelen av att vara starkare och mer hållbara och finare fibrer är mjukare och bekvämare. Nedan följer lite information om de fibrer vi använder:

Alpaca:
Alpacaull är den naturliga fibern från alpacan och den har en liknande struktur som fibrer från fårull. Dess mjukhet beror på fiberns lilla diameter, i likhet med merino-ull. Det är en mjuk, hållbar, lyxig och silkeslen naturlig fiber. Alpacagarn tovas inte så lätt och blir inte så nopprig. Det kan vara lätt eller tungt beroende på hur det är spunnet. Den liknar ull från får men den är varmare, mindre irriterande och har ingen lanolin, vilket gör att den är hypoallergenisk. Alpacan finns i 22 naturliga färger, med fler än 300 nyanser från riktigt blå-svart till brun-svart, brun, vit, silver och grå.

Mohair:
Denna fiber kommer från angorageten och anses vara en lyxig fiber. Mohairgarn är varmt som ull, men väger mycket mindre; det är hållbart, fint att färgaoch svårt att tova. Mohair fibrer har också en speciell lyster som skapas av sättet det reflekterar ljus på. Trots att det är en ganska sträv fiber så spinns den till ett väldigt fluffig och mjukt garn som resulterar i luftiga och glansiga plagg.

Ull:
Ullfibrerna från får är relativt grova fibrer. Två utmärkande drag för denna fiber är dess värmande egenskaper och dess tovnings-egenskaper, vilka beror på fiberns yta. Utseendet på ullen kan variera beroende på fårens ras.
Ull från merinofår anses vara den finaste sortens ull, fibern är fint krusad och mycket mjuk. All merinoull i DROPS garner kommer från Sydamerika och djuren har inte utsatts för mulesing.
Ren, ny ull är ull som kommer direkt från djuren och som inte har återanvänts från existerande plagg. Ull som kan tvättas i maskin är kemiskt behandlad för att minimera det yttre luddiga skiktet på fibrerna, och kan då på grund av det tvättas i maskin (se Superwash).

Silke:
Silkesfibern är en fin sammanhängande fiber som tillverkas av de kokongtrådar som silkesfjärilens larver spinner in sig i. Silkeslarven odlas medan vildsilke eller tussahsilke fås genom ej uppodlade silkeskokonger. Silkesfiber är en av de starkaste naturliga fibrerna och skapar ett fantastiskt garn. Det blandar sig väldigt fint med andra fibrer, speciellt ull. Silkesfibern behåller värme, absorberar fukt och och väldigt stark och stabil när den stickas med och den varken krymper eller utvidgar sig. Silken blir väldigt fint när den färgas med naturliga färger.

Vegetabiliska fibrer:
Det finns flera sorters vegetabiliska fibrer i cellväggarna på plantor och grönsaker. Av alla sorter så finns det två som främst används vid stickning och textiltillverkning. Det är bomull och lin.
Bomull är den fiber som omger fröna på en bomullsplanta, och består av nästan ren cellulosa. Bomull är vanligtvis vit men det finns även gröna och bruna sorter. Bomullsfibern spinns ofta till garn eller tråd och används för att skapa en mjuk textil som andas och som är bra att använda till sommarkläder och tillbehör. Garnet är svagare än silke men starkare än ull.
Merceriserad bomull är bomull som har gått igenom en merceriserings behandling. Behandlingen gör att garnet blir mer glänsande än vanlig bomull. Det blir också starkare, lättare färga samt gör det mer motståndskraftigt mot mögel och minskar luddet. Det kan även göra att bomullen inte krymper eller förlorar sin form lika mycket som ”vanlig” bomull.
Lin är en fiber från stjälken av lin-växten. Linfibern är relativt mjuk, rak och glansig och blir finare med åren. Lin är behagligare än bomull att ha på sig när det är varmt på grund av dess förmåga att absorbera fukt och det torkar även fortare än bomull.

Andra material som används i våra garner innehåller konstgjorda fibrer som akryl, polyamid (nylon) och polyester. Dessa fibrer används mest för att ge ett slitstarkt garn (som vårt sockgarn, DROPS Fabel) eller en speciell struktur på garnet (som vårt blåsgarn, DROPS Air)

2) Vad är polyamid?

Polyamid fibern, vanligen känd som nylon, är en väldigt stark, hållbar, lätt, lättskött (kan tvättas och torkas i maskin) och elastisk, vilket gör att den är perfekt att blanda med andra fibrer för att producera slitstarkt garn som t.ex. sockgarn.

Jämfört med polyester är polyamid mjukare och mer elastiskt, men det absorberar även mer vatten och torkar långsammare.

3) Vilken information hittar jag på DROPS garn etiketter?

Alla DROPS garn etiketter innehåller information om fiber innehåll (ull, bomull osv), vikt i gram och ounces, längd i meter och yards, tvätt instruktioner och symboler (förklaringar här), färgnummer, färgbad och information om garngrupp.

4) Vad är DROPS garngrupper?

Alla DROPS garn är uppdelade i 6 olika grupper efter tjocklek (A to F). Garn som tillhör samma garngrupp har liknande stickfasthet och kan därför användas till samma mönster; längden kan dock variera så när man byter ut ett garn i original-mönstret till ett annat i samma garngrupp måste man alltid beräkna hur många meter man behöver för att kunna beräkna garnåtgången på det andra garnet.

5) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Ja, så länge garnet har samma stickfasthet. Se alltid till att du får samma antal maskor på bredden och höjden som uppges i mönstret.

Kom ihåg att olika garn med olika struktur ger plagget olika utseende. Längden på garnet kan också skilja så när du byter ut ett garn måste du alltid beräkna hur många meter garn du behöver för att kunna beräkna riktig garnåtgång.

Läs mer om hur du räknar ut garnmängden med ett alternativt garn - och hur du ersättter 1 tråd av ett garn med 2 eller fler av ett annat garn, här.

6) Vad innebär det när det står att garnet är “Superwash”?

En superwash ull är en speciell product som har behandlats eller bearbetats på ett sätt som gör att det kan tvättas i maskin. Många är rädda för att arbeta med ull eftersom det krymper så lätt (vissa krymper det dock med flit) och superwash ull gör att de kan arbeta med ull utan att oroa sig för det. (Läs mer här).

7) Vad betyder “Oeko-Tex® certifierad”?

Oeko-Tex® Standard 100 introducerades i början av 1990-talet som ett svar på allmänhetens behov av textilier som inte var skadliga för hälsan. Oeko-Tex® Standard 100 är ett globalt enhetligt test-och certifierings-system för textilt råvaror, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Testet för skadliga ämnen omfattar ämnen som är förbjudna eller reglerade av lagar, kemikalier som är skadliga för hälsan och parametrar som inkluderas som en försiktighetsåtgärd för att skydda hälsan.

För mer info,se www.oeko-tex.com.

8) Var produceras DROPS garn?

Du kan läsa om var alla DROPS garn produceras på respektive garns färgkarta och på vår prislista.

9) Varför är era garn så billiga?

Som norra Europas största varumärke för handstickningsgarn och design har vi unika möjligheter att arbeta med det bästa råmaterialet och göra besparingar som gynnar dig. Det är därför du kan köpa DROPS garn 20-30 % billigare än liknande produkter på marknaden!

10) Hur exakta är färgerna på hemsidan?

När vi skapar bilder till färgkartorna gör vi vårt bästa för att uppnå så bra återgivning av färgerna som möjligt. Dessvärre så kan vi inte garantera hur bilderna kommer att se ut på din dataskärm. Varje skärm visar färger olikt, en del färger kan se mörkare ut än vad de är, och vissa färger kan bli mer mättade på en del skärmar. Om du upplever att många av garnfärgerna ser annorlunda ut på skärmen än vad de gör i verkligheten så kan du justera inställningarna på din skärm.

11) Vad är micron? Vad innebär superfine / extra fine?

Finheten på fibrer mäts i micron (tusendels millimeter). Super fine alpaca-ull är 26-28 micron. Fine merino-ull är mindre än 21,5 micron och extra fine merino är under 19,5 micron. Lägre micron ger mjukare och finare garn och högre micron ger strävare garn.

Anledningen till att garnets fibrer är viktigt är för att garnet kommer bli något annat och mjukheten i garnet bestämmer vad vi vill använda det till. Det är därför vi rekommenderar de mjukaste garnen (som Baby Merino) till baby kläder, och vi rekommenderar ett grövre garn som DROPS Snow till sittunderlag eller tofflor.

12) Varför är färgerna i mina nystan av print-garn olika?

Anledningen till att 2 nystan av samma print-garn kan se olika ut kan vara; 1) de har olika partinummer 2) de har färgats genom en teknik som kallas ”magic print” (som används i t.ex. DROPS Delight) vilken skapar unika mönster och jämna färgövergångar på alla nystan, vilket innebär att det även inom samma parti kan förekomma skillnader i nyanser. Detta är inget fel, utan en del av garnets karaktär.

13) Min butik har inte den färgen jag vill ha, vad kan jag göra?

Om din DROPS butik inte har den färgen du vill ha så kan du kontakta en DROPS Super Store (de butikerna med ett guldmärken) – de har ett stort utbud av färger och även om de inte har färgen på lager så ser de till att få tag i den åt dig. Se en lista över alla DROPS butiker här.

14) Hur hittar jag en specifik infärgning på ett nystan?

Prova alltid att ta kontakt med din DROPS återförsäljare först. Om de inte har den infärgning du vill ha, så rekommenderar vi att du tar kontakt med andre stickare och virkare i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, där många har olika infärgningar i gömmorna och gärna hjälper varandra genom att skicka till de som behöver.

15) Varför fäller mitt garn?

Garn fäller för att det inte är spunnet tillräckligt för att hålla ihop fibrerna. Allt garn har överskott av fibrer (från produktionen) som kommer fälla mer eller mindre, beroende på hur garnet är spunnet. Borstade garn (och ”långhåriga” garn) som t.ex. DROPS Melody, har mer lösa fibrer än andra garn och fäller därför mer. Det beror också på vad man har på sig över och under sitt stickade plagg, om det är något plagg som drar ut fibrerna. Därför kan man aldrig garantera att ett garn inte kommer att fälla.

Nedanför har vi några tips om hur man får det bästa resultat, när man arbetar med långhåriga garn:

  • När plagget är färdigt (innan du tvättar det) ska det skakas ordentligt så att överskottsfibrerna ramlar av. OBS: Använd inte klädrulle eller borste, det kommer bara att dra ut ännu mer fibrer ur garnet.
  • Lägg plagget i en plastpåse och lägg det i frysen i några timmar - temperaturen kommer få fibrerna att glida från varandra och de lösa fibrerna kommer vara lättare att skaka bort efteråt.
  • Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen. Plagg som är gjorda i långhårigt garn, ska normalt alltid skakas efter tvätt, dels för att få fibrerna att resa sig igen men också för att få bort eventuella lösa fibrer.
Har du problem med ett DROPS garn du har köpt? När du beställer garn från färgkartorna eller mönster på vår sida så köper du inte direkt från DROPS, men från en av de hundratals DROPS butikerna runt om i världen. Det är därför viktigt att du tar kontakt med DROPS butiken du köpt garnet från, och att du tar vara på banderollerna till de nystan du köpt (de är din garanti). DROPS butiken du kontaktar kommer hjälpa dig och ta reklamationen vidare om det är nödvändigt. Se listan över DROPS butiker här.

Kommentarer / Frågor (395)

country flag Assi wrote:

I ‘ve knitted with this yarn and it is super soft. However after using the garment the yarn becomes really felted and horribly used looking. Especially with light colors , it is something you would never use in public. Have you gotten other feedback about POOR QUALITY OF THIS YARN?!

13.01.2023 - 13:44:

country flag Margarete wrote:

Hallo ihr Lieben! Ich möchte gerne wissen wieviele Knäule ich für einen Pullover Gr.48 brauchen würde. liebe Grüße Margarete

05.01.2023 - 16:37:

DROPS Design answered:

Liebe Margarete, je nach der Maschenprobe, der Schnitt, dem Muster, usw wird die Garnmenge unterschiedlich sein - hier finden Sie alle unsere Anleitungen von Pullover im/mit Brushed Alpaca Silk davon lassen Sie sich inspirieren. Viel Spaß beim stricken!

05.01.2023 kl. 16:41:

country flag MARTIN wrote:

Bonjour, j'ai besoin en urgence du coloris Drops Brushed Alpaca Silk 20 rose sable. Il est introuvable partout en France et ailleurs. Je téléphone à la terre entière sans réponse. Comment faire ? Merci.

30.11.2022 - 16:17:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Martin, cette couleur est malheureusement en rupture de stock et nous devrions en recevoir courant de cette semaine; ajoutez ensuite le temps que votre magasin la reçoive. Vous pouvez également essayer de demander à d'autres tricoteuses via notre DROPS Workshop. Bonne chance!

01.12.2022 kl. 11:52:

country flag Linchy wrote:

Bonjour, J’ai commencé un pull avec de la laine couleur numéro 9 Lilas et je me rend compte qu’il est en rupture de stock partout. Il va me manquer une pelote… allez-vous en refabriquer ? D’avance merci

27.11.2022 - 20:50:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Linchy, je suis désolée, cette couleur a été retirée du nuancier de Brushed Alpaca Silk - n'hésitez pas à contacter les différents magasins en France ou expédiant en France pour savoir si l'un d'eux en a encore - ou bien essayez de demander à d'autres tricoteuses via notre DROPS Workshop si l'une d'elle peut vous aider. Bonne chance!

28.11.2022 kl. 11:12:

country flag Marion wrote:

Bonjour, sur l'image de présentation, la pile qui contient une pelote naturel, rose et bleu/mauve, pouvez-vous me dire quelle est la référence de la pelote bleu/mauve? Est-ce le coloris 17 ou 28? Merci à vous! :) Marion

23.11.2022 - 09:16:

DROPS Design answered:

Bonjour Marion, sur cette photo, c'est la couleur 17 qui est tout en dessous. Bon tricot!

23.11.2022 kl. 09:29:

country flag Marga wrote:

I love the yarn brushed Alpaca Silk and saw nr 10 Violet can not be ordered anywhere. I really Ike to order16 peaces of it. Can i get it anywhere?

18.11.2022 - 00:28:

DROPS Design answered:

Dear Marga, we unfortunately do not have this colour anymore, maybe one of our DROPS stores have still some? Feel free to contact them to check with them if they do. Or you can ask in our DROPS Workshop if someone can help you. Happy knitting!

18.11.2022 kl. 08:58:

country flag Kay Radford wrote:

Hi I ordered this yarn from a now non-existent supplier so I need an answer from you as I can't visit original supplier or shop. No supplier of Drops in Australia and that is one of my questions. When will it be more readily available to Australian yarn suppliers? Q. 2 I am looking for a pattern in which I have the yarn doubled. Can you let me know what weight I should be searching for in patterns? Yarnsub says this is a lace weight. So double I should be looking for a sporting weight? Thanks

09.11.2022 - 14:03:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Radford; you will find the list of DROPS stores shipping worldwide here - you can contact them for any individual assistance. You can get help from our yarn groups where you can find the matching thickness - and more about yarn alternatives. Happy knitting!

09.11.2022 kl. 14:54:

country flag Clotilde wrote:

Bonjour, Je souhaiterais faire un gilet pour ma fille en taille 4 ans. Savez vous combien de pelotes je dois prendre s'il vous plaît ? Cette laine a l'air parfaite ! En vous remerciant

01.11.2022 - 17:35:

DROPS Design answered:

Bonjour Clotilde, tout va dépendre de votre tension/échantillon, texture choisie, forme voulue, point employé, etc... Nous n'avons pas vraiment de modèles à tricoter en taille enfant avec cette laine, mais vous trouverez ici des gilets à tricoter avec une laine du groupe C, comme Brushed Alpaca Silk - vous y trouverez peut-être l'inspiration. Bon tricot!

02.11.2022 kl. 07:49:

country flag Kasia wrote:

Sklep bohoyarn.pl ma inne ceny, sporo wyższe, niż w promocji - trochę szkoda, że jest na pierwszej pozycji listy. Ale nitka jest cudna :)

15.10.2022 - 22:15:

country flag Cristina wrote:

Hi, I'm considering making your pattern "Pearl Pointe" using your Brushed Alpaca Silk yarn in burgundy color - but I wonder, will the eyelets and details be visible? or is this yarn too fluffy and/or the color too dark to make them noticeable? I've looked through your patterns with eyelets for this yarn and they are mostly light-colored, so I can't tell whether it would work. Thanks in advance for your reply.

11.10.2022 - 15:29:

DROPS Design answered:

Dear Cristina, you can find all our lace patterns worked with a red shade here as examples - using an alternative might always give you something more or less slightly different than on the picture, it might be a good idea to ask your DROPS Store for any further tips, they will help you to find the best matching alternative (even per mail or telephone). Happy knitting!

11.10.2022 kl. 16:22:

country flag Hailey wrote:

How many skeins does it typically take to make a sweater? I don’t want to under buy!

26.08.2022 - 14:04:

DROPS Design answered:

Dear Hailey, this will depend on your tension, on the shape of the sweater, on the number of strands worked, of the pattern chose etc... you will find all sweaters worked in Brushed Alpaca Silk here to inspire you. Happy knitting!

26.08.2022 kl. 15:54:

country flag Deloras wrote:

Time to buy bitcoin at a bargain price. holder binance

19.08.2022 - 23:47:

country flag Simone wrote:

Ich möchte gern einen Damenpullover in Größe S oversized stricken. Dazu möchte ich Alpaca brushed doppelfädig mit dicker Nadel verstricken. Wieviel Wolle benötige ich dafür? Vielen Dank

27.07.2022 - 20:37:

country flag Veerle Smolders wrote:

Beste, is het mogelijk een staalkaart te bestellen met alle kleuren? Mvg

24.07.2022 - 22:27:

DROPS Design answered:

Dag Veerle,

Helaas hebben wij geen staalkaarten voor onze wol. Wat vaak wel mogelijk is, is dat je bij je verkooppunt een aantal bollen extra besteld en de kleuren die je niet mooi vindt terug stuurt.

Het bestellen van garens gaat trouwens via een van de verkooppunten die onze artikelen verkopen; wij verkopen geen garens via de site. Via deze link vind je een lijst met verkooppunten.

16.08.2022 kl. 21:50:

country flag Colleen Flemmer wrote:

Love your wool. Do you ship to New Zealand?

16.07.2022 - 13:12:

DROPS Design answered:

Dear Colleen Flemmer, you can check out our shops with international shipping through the following link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=19&w=1&cid=19

17.07.2022 kl. 07:52:

country flag Eva wrote:

Estoy en duda entre el mojar y la alpaca para hacer un chal ,ustedes cual me aconsejan y porqué?

29.05.2022 - 19:58:

DROPS Design answered:

Hola Eva, tanto nuestro mohair como nuestra alpaca son del mismo grupo de lanas. Si prefieres más ligero y te gustan las lanas con pelo, puedes usar Mohair; si necesitas caída es mejor Alpaca. Lo mejor es que busques modelos con estas lanas en nuestro catalógo online de patrones y mires cuál se ajusta más a tu proyecto.

29.05.2022 kl. 22:04:

country flag Anna wrote:

Cuantos ovillos necesitaria para una talla xxl?

21.05.2022 - 23:58:

DROPS Design answered:

Hola Anna, aquí tienes una lista de patrones que usan DROPS Brushed Alpaca Silk; puedes buscar aquel modelo que se ajuste más a tu proyecto y ver la cantidad de gramos que utilizan para las medidas deseadas: https://www.garnstudio.com/search.php?action=browse&y=drops-brushed-alpaca-silk&lang=es

22.05.2022 kl. 22:15:

country flag Mel wrote:

I bought this yarn to make a sweater and although the sweater looks beautiful, the yarn sheds so much that I had to stop wearing the sweater. I find fibre from this yarn everywhere when I wear it. It's in my food when I cook wearing the sweater. It is on every corner of the apartment, it looks as if I have a dog that sheds, not a sweater. Sadly, I will not be buying this yarn again.

21.05.2022 - 08:47:

country flag Gabriele Schödl wrote:

Ich habe mir die Brushed Alpaca Silk in schwarz bestellt. Für eine Jacke, zweifädig gestrickt. Nach der Maschenprobe habe ich festgestellt, daß das Garn sehr matt und etwas filzig aussieht. Welches Garn würde sich als 2. Faden besser eignen. So sieht es sehr stumpf aus. Ich stricke z.Zt. die Kid Silk doppelfädig in pink. Wäre es besser, zur Brushed Alpaca Silk 1 Faden in Kid Silk zu nehmen? Oder wäre das immer noch zu stumpf? Danke für eine Antwort.....

15.05.2022 - 18:59:

DROPS Design answered:

Liebe Gabriele, die beste Kombination ist die Verwendung von 2 Fäden Kid-Silk (die Textur wird feiner).

15.05.2022 kl. 22:31:

country flag Clarissa Nilistiani wrote:

Hello, I'm reaching out because I couldn't find email regarding production matter. I'm planning to buy this yarn for weaving production which would be helpful if it's in Kilogram instead of small bundle. Would you be able to help me with this. Kind Regards Clarissa Nilistiani

07.05.2022 - 08:34:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Nilistiani, our yarns are only available in that format, ie for Brushed Alpaca Silk in balls 25 g/ca 140 m each. Please contact your DROPS store for any further information. Happy knitting!

09.05.2022 kl. 09:08:

country flag Ru Wilkie wrote:

Please can you let me know where I can buy the brushes Alpaca Silk in New Zealand or Australia? Thank you

04.05.2022 - 10:38:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Wilkie, you will find the list of DROPS stores shipping worldwide here - don't hesitate to contact them for any further information. Happy knitting!

04.05.2022 kl. 13:41:

country flag Nicole CONDAMIN wrote:

Bonjour, je voudrais faire un chale assez grand en alpaca silk, combien faut il de pelotes ???? puis le tricoter avec des aiguilles plus fines.

25.03.2022 - 09:27:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Condamin, la quantité va varier en fonction du point utilisé, de votre tension, de la taille souhaitée, etc... vous trouverez ici quelques modèles pour vous inspirer - votre magasin saura vous aider, même par mail ou téléphone, n'hésitez pas à le contacter. Bon tricot!

28.03.2022 kl. 10:58:

country flag Nicole CONDAMIN wrote:

Bonjour, je voudrais faire un châle en alpaca silk, combien faut il de pelotes.

25.03.2022 - 09:25:

country flag Morgan wrote:

Where do i find in Brasil?

24.03.2022 - 18:14:

DROPS Design answered:

Dear Morgan, you will find the list of DROPS Stores shipping worldwide here. Happy knitting!

25.03.2022 kl. 08:11:

country flag Wagon wrote:

Beaucoup de vos modèles sont tricotés avec des aiguilles circulaires et je ne sais pas comment faire avec les explications pour tricoter avec des aiguilles droites

16.03.2022 - 14:33:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Wagon, cette leçon vous explique comment on peut adapter un modèle sur des aiguilles droites, il est parfois plus simple de tricoter en rond, n'hésitez pas à essayer les circulaires, beaucoup les ont finalement adoptées après les avoir essayées. Bon tricot!

17.03.2022 kl. 10:07:

Sänd en kommentar till DROPS Brushed Alpaca Silk

Vi vill gärna veta vad du har att säga om detta garn!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.