DROPS / 199 / 15

Pacific Blues by DROPS Design

Virkad kasse i DROPS Cotton Light. Arbetet virkas runt med luftmaskbågar och stolpgrupper.

DROPS Design: Modell cl-098
Garngrupp B
-------------------------------------------------------

STORLEK:
Mått: Virkad fyrkant: ca 74 x 74 cm innan kanten och handtagen virkas.
Handtag: ca 33 cm utan kanten (ca 43 cm inklusive kanten). OBS: handtagen kommer att töja sig när kassen används.

GARNÅTGÅNG:
DROPS COTTON LIGHT från Garnstudio (tillhör garngrupp B)
250 g färg 34, ljus jeansblå

VIRKFASTHET:
18 stolpar på bredden och 9 varv på höjden = 10 x 10 cm.

VIRKNÅL:
DROPS VIRKNÅL NR 4.
Nålnumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare virknål. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare virknål.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Kommentarer (3)

50% Bomull, 50% Polyester
från 15.00 kr /50g
DROPS Cotton Light uni colour DROPS Cotton Light uni colour 15.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 75kr. Läs mer.
-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

MÖNSTER:
Se diagram A.1.

VIRKINFORMATION:
I början av varje varv med fastmaskor börjas det med 1 luftmaska, denna luftmaskan ersätter inte första fastmaskan. Varvet avslutas med 1 smygmaska i första fastmaskan på varvet.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

KASSE - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet virkas runt från botten av kassen och ut till en fyrkant. Sedan virkas kanten och handtagen runt.

FYRKANT:
Virka 4 luftmaskor med nål 4 med Cotton Light och sätt dem till en ring med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan som virkades. Fortsätt sedan runt med diagram A.1. När hela A.1 är färdigvirkat på höjden fortsätter det sedan runt som visat på de 2 sista varven i diagrammet, dvs det blir 1 luftmaskbåge mer på varje sida av fyrkanten för varje varv som virkats. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN! När det har virkats 28 varv från luftmaskringen och ut är det 27 luftmaskbågar längs varje sida + luftmaskbågen i varje hörn. Avsluta det 28:e varvet med 1 fastmaska (vit stjärna) som visat i A.1, sedan virkas det 6 luftmaskor och 1 smygmaska i den första av de 4 stolparna före nästa hörn. Arbetet mäter ca 74 x 74 cm.

KANT OCH HANDTAG:
Nu virkas det kant och handtag så här:
VARV 1: * Virka 1 fastmaska i var och en av de första 4 stolparna – läs VIRKINFORMATION, virka 2 fastmaskor om luftmaskbågen i hörnet, 5 luftmaskor, 2 fastmaskor om samma luftmaskbåge i hörnet, 1 fastmaska i var och en av de nästa 4 stolparna, 3 fastmaskor om var och en av de nästa 3 luftmaskbågarna, 1 fastmaska om var och en av de nästa 21 luftmaskbågarna, 3 fastmaskor om var och en av de nästa 3 luftmaskbågarna *, virka från *-* totalt 4 ggr på varvet (= 51 fastmaskor längs varje sida).
VARV 2: * Virka 1 fastmaska i var och en av de första 6 maskorna, virka 2 fastmaskor om luftmaskbågen i hörnet, 5 luftmaskor, 2 fastmaskor om samma luftmaskbåge i hörnet, 1 fastmaska i var och en av de nästa 6 maskorna, 1 fastmaska i var och en av de nästa 39 fastmaskorna *, virka från *-* totalt 4 ggr på varvet (= 55 fastmaskor längs varje sida).
VARV 3: * Virka 1 fastmaska i var och en av de första 8 maskorna, virka 2 fastmaskor om luftmaskbågen i hörnet, 5 luftmaskor, 2 fastmaskor om samma luftmaskbåge i hörnet, 1 fastmaska i var och en av de nästa 8 maskorna, 1 fastmaska i var och en av de nästa 39 fastmaskorna *, virka från *-* totalt 4 ggr på varvet (= 59 fastmaskor längs varje sida).
Nu virkas det handtag så här:
VARV 4: Virka 1 fastmaska i var och en av de första 10 maskorna, * virka 3 fastmaskor om luftmaskbågen i hörnet, virka 60 lösa luftmaskor till handtag, hoppa över nästa sida på fyrkanten och virka sedan om luftmaskbågen i nästa hörn (se till att luftmasksraden inte har vridit sig) virka 3 fastmaskor om luftmaskbågen i hörnet, virka 1 fastmaska i varje fastmaska fram till nästa hörn *, virka från *-* 1 gång till, men avsluta med 1 smygmaska i första luftmaskan i början av varvet.
VARV 5: Virka 1 fastmaska i varje maska.
VARV 6: Virka 1 fastmaska i varje maska. Klipp av tråden och fäst den.

Nu virkas det ett varv med fastmaskor på motsatt sida av handtaget, dvs, det virkas i luftmasksvarvet som virkades till handtag:
Fäst tråden med 1 fastmaska i den första luftmaskan som virkades efter ett hörn, virka 1 fastmaska i var och en av de 60 luftmaskorna till handtag, virka 3 fastmaskor om luftmaskan i hörnet, fortsätt sedan med 1 fastmaska i varje maska fram till nästa hörn, virka 3 fastmaskor om luftmaskan i hörnet, avsluta med 1 smygmaska i första fastmaskan på varvet. Klipp av tråden och fäst den noga. Upprepa runt det andra handtaget.

Diagram

= Börja här - denna luftmaskring (= 4 luftmaskor + 1 smygmaska i första luftmaskan) är förklarad i beskrivningen. Fortsätt på symbolen över punkten på cirkeln och virka mot vänster
= 1 luftmaska
= 6 luftmaskor
= 1 fastmaska om luftmaskan/luftmaskbågen
= 1 stolpe om luftmaskringen/luftmaskbågen
= Varvet börjar med 3 luftmaskor (ersätter första stolpen på varvet) och avslutas med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet
= Varvet börjar med 3 luftmaskor (ersätter sista stolpen på varvet) och avslutas med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet
= Varvet börjar med 1 luftmaska (ersätter inte första fastmaskan på varvet)
= Varvet avslutas med 1 fastmaska om den första luftmaskbågen på varvet

Thi-Duc 13.02.2019 - 07:00:

Oh, was für eine tolle Tasche, Warte sehnsüchtig auf die Anleitung..., ich nenne sie Simple on Tour..., Danke

Linda L 09.02.2019 - 14:28:

Er ikke oppskriften lagt ut enda? Min datter ønsker seg denne til backpackerreisen sin som starter om 14 dager

Katarzyna 29.01.2019 - 15:43:

Rewelacja . Czekam z niecierpliwością :))))

Kommentér oppskrift DROPS 199-15

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.