DROPS Bomull-Lin

Rustik elegans i bomull och lin

från:

23kr

per 50 g

Innehåll: 53% Bomull, 47% Lin
Garngrupp: C (16 - 19 masker) / 10 ply / aran / worsted
Vikt/längd: 50 g = ca. 85 meter
Rekommenderade stickor: 5 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 17 m x 22 v
Tvättinstruktioner: Fintvätt 40°C / Torkas plant

Made in: EU
Råvarans ursprung: Bomull från Pakistan, lin från Polen

Garnsort
Deals från
DROPS Bomull-Lin
uni colour
33.00 SEK
23.00 SEK

Butiker som säljer detta garn online

Klicka på Beställ knappen så kommer du direkt in på DROPS återförsäljarens egen wehshop, där du kan lägga din order.

Butiknamn Pris
Garn&Barn
Töckfors
23.00 SEK
50g
Beställ
Hetanystan.se
Webstore
23.00 SEK
50g
Beställ
Torills Garnbod
Strömstad
23.00 SEK
50g
Beställ
Garnateljén
Webstore
26.00 SEK
50g
Beställ
Annas Garnstuga
Kil
28.00 SEK
50g
Beställ
LindeHobby
Webstore
29.95 SEK
50g
Beställ
Hemslöjden
Lidköping
30.00 SEK
50g
Beställ
Deisy Design
Göteborg
33.00 SEK
50g
Beställ
Garnaffären
Uddevalla / Webstore
33.00 SEK
50g
Beställ
Glittra
Boden
33.00 SEK
50g
Beställ
Adlibris AB
Webstore
33.00 SEK
50g
Beställ
Dittgarn
Mörbylånga
33.00 SEK
50g
Beställ
Eks Lilla Bod
Värnamo
33.00 SEK
50g
Beställ
Garnfeber.se
Webstore
33.00 SEK
50g
Beställ
Hemse Tyg & Garn
Hemse
33.00 SEK
50g
Beställ
Skapamer.se
Webstore
33.00 SEK
50g
Beställ
Staken & Veken
Helsingborg
33.00 SEK
50g
Beställ
Yarnmania.se
Webstore
33.00 SEK
50g
Beställ

Se om din lokala återförsäljare har det här .

9 Färger i DROPS Bomull-Lin

vit
uni colour 01
natur
uni colour 02
sand
uni colour 03
beige
uni colour 11
brun
uni colour 05
ljus grå
uni colour 15
gråblå
uni colour 20
mörk blå
uni colour 21
svart
uni colour 16

Produktinformation

Ett naturligt och rustikt garn spunnet av flera trådar lin och bomull som skapar ett hållbart och starkt men ändå mjukt garn.

Färgskalan är inspirerad av de naturliga och vackra färgerna från nyskördade linplantor. Plagg stickade i DROPS Bomull-Lin andas bra, får en exklusiv linkänsla samt en vacker och glansig yta, vilket gör att det är ett perfekt val för sommarkläder.
Läs mer om vårat arbete med hållbarhet här


Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.

Hur tar jag hand om detta garn?

yarn wash

Fintvätt 40°C / Torkas plant

Vad betyder symbolerna?

Läs mer om tvätt av garn

Hur kan jag ersätta detta garn?

Om du vill ersätta detta garn med ett annat DROPS garn kan du välja ett från samma garngrupp, eller prova vår konverterare!

Har du en fråga om detta garn?

Se vanliga frågor (FAQ) om våra garn

1) Vilken typ av fibrer består DROPS garn av?

Garn kan göras av ett flera olika naturliga och syntetiska fibrer. DROPS har främst garn gjorda av ull, bomull, alpaca, lin, mohair och silke. Varje fiber har sina egna egenskaper och de blandas ofta för att ta fram det bästa ur varje fiber. Grövre garn har fördelen av att vara starkare och mer hållbara och finare fibrer är mjukare och bekvämare. Nedan följer lite information om de fibrer vi använder:

Alpaca:
Alpacaull är den naturliga fibern från alpacan och den har en liknande struktur som fibrer från fårull. Dess mjukhet beror på fiberns lilla diameter, i likhet med merino-ull. Det är en mjuk, hållbar, lyxig och silkeslen naturlig fiber. Alpacagarn tovas inte så lätt och blir inte så nopprig. Det kan vara lätt eller tungt beroende på hur det är spunnet. Den liknar ull från får men den är varmare, mindre irriterande och har ingen lanolin, vilket gör att den är hypoallergenisk. Alpacan finns i 22 naturliga färger, med fler än 300 nyanser från riktigt blå-svart till brun-svart, brun, vit, silver och grå.

Mohair:
Denna fiber kommer från angorageten och anses vara en lyxig fiber. Mohairgarn är varmt som ull, men väger mycket mindre; det är hållbart, fint att färgaoch svårt att tova. Mohair fibrer har också en speciell lyster som skapas av sättet det reflekterar ljus på. Trots att det är en ganska sträv fiber så spinns den till ett väldigt fluffig och mjukt garn som resulterar i luftiga och glansiga plagg.

Ull:
Ullfibrerna från får är relativt grova fibrer. Två utmärkande drag för denna fiber är dess värmande egenskaper och dess tovnings-egenskaper, vilka beror på fiberns yta. Utseendet på ullen kan variera beroende på fårens ras.
Ull från merinofår anses vara den finaste sortens ull, fibern är fint krusad och mycket mjuk. All merinoull i DROPS garner kommer från Sydamerika och djuren har inte utsatts för mulesing.
Ren, ny ull är ull som kommer direkt från djuren och som inte har återanvänts från existerande plagg. Ull som kan tvättas i maskin är kemiskt behandlad för att minimera det yttre luddiga skiktet på fibrerna, och kan då på grund av det tvättas i maskin (se Superwash).

Silke:
Silkesfibern är en fin sammanhängande fiber som tillverkas av de kokongtrådar som silkesfjärilens larver spinner in sig i. Silkeslarven odlas medan vildsilke eller tussahsilke fås genom ej uppodlade silkeskokonger. Silkesfiber är en av de starkaste naturliga fibrerna och skapar ett fantastiskt garn. Det blandar sig väldigt fint med andra fibrer, speciellt ull. Silkesfibern behåller värme, absorberar fukt och och väldigt stark och stabil när den stickas med och den varken krymper eller utvidgar sig. Silken blir väldigt fint när den färgas med naturliga färger.

Vegetabiliska fibrer:
Det finns flera sorters vegetabiliska fibrer i cellväggarna på plantor och grönsaker. Av alla sorter så finns det två som främst används vid stickning och textiltillverkning. Det är bomull och lin.
Bomull är den fiber som omger fröna på en bomullsplanta, och består av nästan ren cellulosa. Bomull är vanligtvis vit men det finns även gröna och bruna sorter. Bomullsfibern spinns ofta till garn eller tråd och används för att skapa en mjuk textil som andas och som är bra att använda till sommarkläder och tillbehör. Garnet är svagare än silke men starkare än ull.
Merceriserad bomull är bomull som har gått igenom en merceriserings behandling. Behandlingen gör att garnet blir mer glänsande än vanlig bomull. Det blir också starkare, lättare färga samt gör det mer motståndskraftigt mot mögel och minskar luddet. Det kan även göra att bomullen inte krymper eller förlorar sin form lika mycket som ”vanlig” bomull.
Lin är en fiber från stjälken av lin-växten. Linfibern är relativt mjuk, rak och glansig och blir finare med åren. Lin är behagligare än bomull att ha på sig när det är varmt på grund av dess förmåga att absorbera fukt och det torkar även fortare än bomull.

Andra material som används i våra garner innehåller konstgjorda fibrer som akryl, polyamid (nylon) och polyester. Dessa fibrer används mest för att ge ett slitstarkt garn (som vårt sockgarn, DROPS Fabel) eller en speciell struktur på garnet (som vårt blåsgarn, DROPS Air)

2) Vad är polyamid?

Polyamid fibern, vanligen känd som nylon, är en väldigt stark, hållbar, lätt, lättskött (kan tvättas och torkas i maskin) och elastisk, vilket gör att den är perfekt att blanda med andra fibrer för att producera slitstarkt garn som t.ex. sockgarn.

Jämfört med polyester är polyamid mjukare och mer elastiskt, men det absorberar även mer vatten och torkar långsammare.

3) Vilken information hittar jag på DROPS garn etiketter?

Alla DROPS garn etiketter innehåller information om fiber innehåll (ull, bomull osv), vikt i gram och ounces, längd i meter och yards, tvätt instruktioner och symboler (förklaringar här), färgnummer, färgbad och information om garngrupp.

4) Vad är DROPS garngrupper?

Alla DROPS garn är uppdelade i 6 olika grupper efter tjocklek (A to F). Garn som tillhör samma garngrupp har liknande stickfasthet och kan därför användas till samma mönster; längden kan dock variera så när man byter ut ett garn i original-mönstret till ett annat i samma garngrupp måste man alltid beräkna hur många meter man behöver för att kunna beräkna garnåtgången på det andra garnet.

5) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Ja, så länge garnet har samma stickfasthet. Se alltid till att du får samma antal maskor på bredden och höjden som uppges i mönstret.

Kom ihåg att olika garn med olika struktur ger plagget olika utseende. Längden på garnet kan också skilja så när du byter ut ett garn måste du alltid beräkna hur många meter garn du behöver för att kunna beräkna riktig garnåtgång.

Läs mer om hur du räknar ut garnmängden med ett alternativt garn - och hur du ersättter 1 tråd av ett garn med 2 eller fler av ett annat garn, här.

6) Vad innebär det när det står att garnet är “Superwash”?

En superwash ull är en speciell product som har behandlats eller bearbetats på ett sätt som gör att det kan tvättas i maskin. Många är rädda för att arbeta med ull eftersom det krymper så lätt (vissa krymper det dock med flit) och superwash ull gör att de kan arbeta med ull utan att oroa sig för det. (Läs mer här).

7) Vad betyder “Oeko-Tex® certifierad”?

Oeko-Tex® Standard 100 introducerades i början av 1990-talet som ett svar på allmänhetens behov av textilier som inte var skadliga för hälsan. Oeko-Tex® Standard 100 är ett globalt enhetligt test-och certifierings-system för textilt råvaror, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Testet för skadliga ämnen omfattar ämnen som är förbjudna eller reglerade av lagar, kemikalier som är skadliga för hälsan och parametrar som inkluderas som en försiktighetsåtgärd för att skydda hälsan.

För mer info,se www.oeko-tex.com.

8) Var produceras DROPS garn?

Du kan läsa om var alla DROPS garn produceras på respektive garns färgkarta och på vår prislista.

9) Varför är era garn så billiga?

Som norra Europas största varumärke för handstickningsgarn och design har vi unika möjligheter att arbeta med det bästa råmaterialet och göra besparingar som gynnar dig. Det är därför du kan köpa DROPS garn 20-30 % billigare än liknande produkter på marknaden!

10) Hur exakta är färgerna på hemsidan?

När vi skapar bilder till färgkartorna gör vi vårt bästa för att uppnå så bra återgivning av färgerna som möjligt. Dessvärre så kan vi inte garantera hur bilderna kommer att se ut på din dataskärm. Varje skärm visar färger olikt, en del färger kan se mörkare ut än vad de är, och vissa färger kan bli mer mättade på en del skärmar. Om du upplever att många av garnfärgerna ser annorlunda ut på skärmen än vad de gör i verkligheten så kan du justera inställningarna på din skärm.

11) Vad är micron? Vad innebär superfine / extra fine?

Finheten på fibrer mäts i micron (tusendels millimeter). Super fine alpaca-ull är 26-28 micron. Fine merino-ull är mindre än 21,5 micron och extra fine merino är under 19,5 micron. Lägre micron ger mjukare och finare garn och högre micron ger strävare garn.

Anledningen till att garnets fibrer är viktigt är för att garnet kommer bli något annat och mjukheten i garnet bestämmer vad vi vill använda det till. Det är därför vi rekommenderar de mjukaste garnen (som Baby Merino) till baby kläder, och vi rekommenderar ett grövre garn som DROPS Snow till sittunderlag eller tofflor.

12) Varför är färgerna i mina nystan av print-garn olika?

Anledningen till att 2 nystan av samma print-garn kan se olika ut kan vara; 1) de har olika partinummer 2) de har färgats genom en teknik som kallas ”magic print” (som används i t.ex. DROPS Delight) vilken skapar unika mönster och jämna färgövergångar på alla nystan, vilket innebär att det även inom samma parti kan förekomma skillnader i nyanser. Detta är inget fel, utan en del av garnets karaktär.

13) Min butik har inte den färgen jag vill ha, vad kan jag göra?

Om din DROPS butik inte har den färgen du vill ha så kan du kontakta en DROPS Super Store (de butikerna med ett guldmärken) – de har ett stort utbud av färger och även om de inte har färgen på lager så ser de till att få tag i den åt dig. Se en lista över alla DROPS butiker här.

14) Hur hittar jag en specifik infärgning på ett nystan?

Prova alltid att ta kontakt med din DROPS återförsäljare först. Om de inte har den infärgning du vill ha, så rekommenderar vi att du tar kontakt med andre stickare och virkare i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, där många har olika infärgningar i gömmorna och gärna hjälper varandra genom att skicka till de som behöver.

15) Varför fäller mitt garn?

Garn fäller för att det inte är spunnet tillräckligt för att hålla ihop fibrerna. Allt garn har överskott av fibrer (från produktionen) som kommer fälla mer eller mindre, beroende på hur garnet är spunnet. Borstade garn (och ”långhåriga” garn) som t.ex. DROPS Melody, har mer lösa fibrer än andra garn och fäller därför mer. Det beror också på vad man har på sig över och under sitt stickade plagg, om det är något plagg som drar ut fibrerna. Därför kan man aldrig garantera att ett garn inte kommer att fälla.

Nedanför har vi några tips om hur man får det bästa resultat, när man arbetar med långhåriga garn:

  • När plagget är färdigt (innan du tvättar det) ska det skakas ordentligt så att överskottsfibrerna ramlar av. OBS: Använd inte klädrulle eller borste, det kommer bara att dra ut ännu mer fibrer ur garnet.
  • Lägg plagget i en plastpåse och lägg det i frysen i några timmar - temperaturen kommer få fibrerna att glida från varandra och de lösa fibrerna kommer vara lättare att skaka bort efteråt.
  • Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen. Plagg som är gjorda i långhårigt garn, ska normalt alltid skakas efter tvätt, dels för att få fibrerna att resa sig igen men också för att få bort eventuella lösa fibrer.
Har du problem med ett DROPS garn du har köpt? När du beställer garn från färgkartorna eller mönster på vår sida så köper du inte direkt från DROPS, men från en av de hundratals DROPS butikerna runt om i världen. Det är därför viktigt att du tar kontakt med DROPS butiken du köpt garnet från, och att du tar vara på banderollerna till de nystan du köpt (de är din garanti). DROPS butiken du kontaktar kommer hjälpa dig och ta reklamationen vidare om det är nödvändigt. Se listan över DROPS butiker här.

Kommentarer / Frågor (113)

country flag Daniela wrote:

Buongiorno,è possibile se è prevista una promozione in Italia per questo filato? Grazie

12.05.2023 - 17:47:

DROPS Design answered:

Buonasera Daniela, non ci è possibile conoscere in anticipo le promozioni per i filati DROPS, in ogni caso se clicca su "ordinare" nella cartella colori può vedere i prezzi dei vari rivenditori, e magari individuare delle offerte. Buon lavoro!

18.05.2023 kl. 21:36:

country flag Ute wrote:

Schönen guten Tag , würden sie auch nach Italien liefern ?

21.07.2022 - 17:42:

DROPS Design answered:

Liebe Ute, Hier finden Sie Geschäfte, die nach Italien verkaufen: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=4&cid=9

24.07.2022 kl. 19:31:

country flag Ellinor Jonasson wrote:

Jag har köpt Drops garn på nätet. Kommer inte ihåg varifrån. Behöver komplettera 1 nystan Bomull-Lin färg 03 Deylot 0420 och 1 nystan delight print färg 05 och dyelot 945 hjälp hur/ var kan jag beställa detta?

12.07.2022 - 14:11:

DROPS Design answered:

Hej Ellinor. Vi har dessvärre inte översikt på vilka partier våra återförsäljare har på lager så du måste själv ta kontakt med återförsäljarna för att se om någon av de har det på lager. Mvh DROPS Design

13.07.2022 kl. 14:37:

country flag Rosalyn wrote:

I want to make Hat DROPS 209-8 how many skeins of Bomull-Lin would i need..ans what is the yardage I would need? Thank you.

08.07.2022 - 23:40:

DROPS Design answered:

Dear Rosalyn, you need 3 balls (150gr in total) of Bomull-Lin. Since each ball has 85m, you need 255m of yarn. Happy crocheting!

09.07.2022 kl. 18:26:

country flag Birgit Gass wrote:

Jeg vil starte på en bluse fra Susanne-Gustafsson.dk Der står, jeg skal bl.a. skal bruge Drops Bomull/Linn i hørfarve, men jeg kan ikke finde den på bestillingslisten

01.07.2022 - 10:15:

DROPS Design answered:

Hei Birgit. Anbefaler deg å kontakte Susanne-Gustafsson.dk for å få vite hvilken fargenr det er brukt til den blusen du skal strikke, slik at du får den riktige fargen. mvh DROPS Design

04.07.2022 kl. 09:42:

country flag Y Jacobs wrote:

Ik heb het vorig jaar gekocht om een trui te haken maar ik kan nergens de patronen voor dit garen vinden voor een trui?

01.07.2022 - 00:17:

DROPS Design answered:

Dag Y Jacobs,

Geen idee welk patroon je had gevonden, maar misschien zit hij hier tussen?

03.07.2022 kl. 19:40:

country flag Rosy wrote:

Bonjour, ce fil est vraiment très agréable à tricoter, mais est-il prévu de créer d'autres couleurs : bleu ciel, rose blush, vert mousse, etc... Les vêtements en lin seul ou mélangé arborent souvent de très belles couleurs, pourquoi pas le fil "lin coton" ?

12.06.2022 - 17:23:

country flag Patty Walk wrote:

How can I order some of the Bomull Lin beige yarn? I'm not able to pull up the order category.

28.05.2022 - 16:52:

DROPS Design answered:

Dear Patty, if you press order, you can find a list of stores shipping this yarn to your country. You can also press "find a store!" and select your country to see all our stores shipping to your country; but maybe some of them won't have Bomull Lin. You need to check with each store if they have your colour available, we don't have any information regarding stock.

29.05.2022 kl. 22:07:

country flag Mascha wrote:

Die Farbe Graublau (20) sollte besser Graugrau heißen - es ist ein wunderbares Grau ohne jedes Blau. :-/ Aber es strickt sich gut und fühlt sich angenehm weich an. Ich verwende Nadeln Nr. 3,5 und bekomme ein einigermaßen dichtes Gestrick. Meines Erachtens sollte das Garn in die Garngruppe A oder B eingeordnet werden.

20.05.2022 - 14:08:

country flag Mascha wrote:

Mir erscheint es sehr kompliziert, dass völlig verschiedene Farben gleich heißen. "Graublau" z. B. sieht bei Alaska, Merino Extra Fine und Bomull-Lin ganz unterschiedlich aus. Könnte das nicht etwas vergleichbarer gemacht werden?

06.05.2022 - 23:56:

DROPS Design answered:

Liebe Mascha, wenn Sie Hilfe brauchen, Ihre Farben zu wählen, können Sie sich gerne an Ihrem DROPS Laden wenden, dort wird man auch telefonisch oder per E-Mail gerne weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

09.05.2022 kl. 09:06:

country flag Mascha wrote:

Danke für die schnelle Antwort (auch wenn sie mir nicht weiterhilft). Noch eine Frage: Ist \"Graublau\" (Farbe 20) tatsächlich blau? Auf dem Bildschirm kann ich das nicht erkennen.

04.05.2022 - 21:23:

DROPS Design answered:

Liebe Mascha, Graublau ist mehr grau aber mit etwas blau - Ihr DROPS Laden kann Ihnen damit besser helfen, auch telefonisch oder per E-Mail, die besten passenden Farben zu wählen. Viel Spaß beim stricken!

05.05.2022 kl. 09:25:

country flag Mascha wrote:

Moin! Erhält man mit diesem Garn und 5er-Nadeln ein dichtes Gestrick, oder wird es eher locker, so dass der Wind durchpfeifen kann?

02.05.2022 - 21:17:

DROPS Design answered:

Liebe Mascha, es hängt von jeder eigenen Maschenprobe ab - hier finden Sie alle unsere gestrickte Anleitungen mit Bomull-Lin. Gerne wird Ihnen Ihr DROPS Laden noch weiter - auch telefonisch oder per E-Mail- helfen. Viel Spaß beim stricken!

03.05.2022 kl. 11:04:

country flag Lorraine Bruce wrote:

I am confused with the instructions for Drops 60-7. This pattern says Bomull-Lin should be knitted on 4mm needles at a gauge of 21 sts. However in the instructions for the yarn on this page it says the yarn should be knitted on 5mm needles at a gauge of 16-17 sts. There is a big difference in the finished fabric. Which is correct?

27.02.2022 - 02:04:

DROPS Design answered:

Dear Lorraine, the most important thing is not the needle size, but rather the gauge. The texture of this jacket is quite tight, to keep its shape. So it needs to be worked more tightly, with a higher than usual gauge. That is why it's different from the one stated in general for the yarn. In any case, when in doubt, you should follow the gauge indicated in the pattern always. Happy knitting!

27.02.2022 kl. 16:23:

country flag Sissel Merete Horn wrote:

Får ikke bestilt! Når jeg trykker på det aktuelle garnet kommer det bare bilde av det og ikke mulig å trykke antall og legge i handlekurven!

13.02.2022 - 10:19:

DROPS Design answered:

Hei Sissel. Da er det mulig at den nettbutikken du bestiller fra ikke har den aktuelle fargen. Prøv en annen nettbutikk og se om det da fungerer og bestille. mvh DROPS Design

14.02.2022 kl. 07:16:

country flag Karen_2006 wrote:

Ich habe mir einen Pulli mit Bomull Lin gestrickt und im Wollwaschgang bei 30 ° gewaschen. Nun ist er 2 Nummern kleiner und ich kann ihn direkt in die Tonne treten. Sehr ärgerlich um Geld und die ganze Arbeit.

31.01.2022 - 17:30:

DROPS Design answered:

Liebe Karen, beachten Sie, Schleudergang muss auch als Feinwäsche/Schonwaschgang sein, hier lesen Sie noch weitere Tipps.

01.02.2022 kl. 15:07:

country flag Outi Muranen wrote:

Paljonkohan tarvitsen Drops Bomull-Lin lankaa liiviin, jossa kaulus. Koko M. Etukappaleen pituus 57 cm ja takakappaleen pituus 62 cm. Kappaleiden helman leveys 52-54cm. Sileää neuletta, ehkä helmassa resori

30.01.2022 - 22:07:

country flag Yvonne wrote:

Goedemorgen, Heb 17 bollen Bomull Lin gekocht en wil graag vest Drops 60-3 breien. Nu zie ik dat, alhoewel er op de label van Bomull-lin steekverhouding van17stx 22 rows vermeld staat, er in het patroon 21st x 28 staat. Dit vind ik erg verwarrend. Ben nog geen ervaren breister. Hebben jullie een patroon van een soortgelijk vest, maar dan in de dezelfde stekenverhouding als op de label? Alvast bedankt.

24.11.2021 - 09:53:

DROPS Design answered:

Dag Yvonne,

De stekenverhouding in het patroon kan soms afwijken van de stekenverhouding op het label, om een bepaald effect (bewust losser of strakker) te creëren.

Met een zoekactie op Bomull-Lin vind je vast patronen in een stekenverhouding die meer overeenkomt met wat er op het label staat.

06.01.2022 kl. 12:01:

country flag Michaëlle wrote:

Bonjour. Je vais tricoter avec le bomull-lin dont l'échantillon est fait. Mais sachant que c'est un melabge de fibres végétales, dois-je le bloquer ou puis-je déjà le mesurer tel quel ? Merci

08.11.2021 - 13:41:

DROPS Design answered:

Bonjour Michaelle, je vous recommande toujours bloquer un echantillon avant de commencer l'ouvrage. Bon tricot!

08.11.2021 kl. 13:45:

country flag Bellmaus wrote:

Guten Tag, würden Sie dieses Garn auch für ein Patentmuster empfehlen? Vielen Dank!

08.10.2021 - 19:54:

DROPS Design answered:

Liebe Bellmaus, wahrscheinlich, am besten stricken Sie immer eine Mascheprobe zuerst, so können Sie die gewüsnchte Textur testen/prüfen. Viel Spaß beim stricken!

12.10.2021 kl. 09:18:

country flag Drops Bomull-lin wrote:

Finns det färgprover på garnet?

12.09.2021 - 17:31:

DROPS Design answered:

Hei. Nei, vi har ingen fargeprøve vi sender ut. Ta kontakt med din nærmeste butikk og hør om de har dette garnet inne og den fargen du ønsker å se. mvh DROPS design

13.09.2021 kl. 09:32:

country flag Sharon wrote:

I just pulled a few metres in half and worked a crochet sample . Its beautiful . Please make it thinner, people can always work 2 strands to get the original thickness, this is loosely plied anyway.

17.06.2021 - 09:11:

country flag Sharon wrote:

I'd like this better if it were thinner. 120m instead of 85 would allow for more detailed crochet and knit stitches and be thinner for summer clothing. This is perfect for bags and hats though.

17.06.2021 - 08:15:

country flag Robyn wrote:

Dear DROPS, Is it possible to have your yarns posted to Australia?

08.06.2021 - 02:33:

DROPS Design answered:

Dear Robyn, please find list of DROPS stores shipping worldwide here. Happy knitting!

08.06.2021 kl. 08:55:

country flag Jane Cheeseman wrote:

I am still relatively new to crocheting but i really like the look of this yarn. Could it be used to make a summer blanket?

31.05.2021 - 11:52:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Cheeseman, you can but it wouldn't be as soft as Cotton - see a selection of blankets in Cotton yarns here. Happy crocheting!

01.06.2021 kl. 09:42:

country flag Diana wrote:

Jammer dat het resultaat tegenvalt. Deze draad breit vlotjes, maar het eindresultaat valt wel tegen. Elke fout (knoop) in de draad zie je, overal waar je een nieuw bolletje begonnen bent lijkt het of je fouten maakte. Als je de tuniek (die ik maakte) een keer droeg, moet je hem wassen om opnieuw in model te krijgen. Erg jammer, het enthousiasme bij het beginnen breien met deze draad (die hoewel aangenaam breit) is nu wel erg bekoeld.

15.05.2021 - 10:44:

Sänd en kommentar till DROPS Bomull-Lin

Vi vill gärna veta vad du har att säga om detta garn!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.