DROPS / 200 / 35

Pineapple Tote by DROPS Design

Hæklet net i DROPS Safran. Arbejdet hækles rundt med hulmønster.

DROPS Design: Model e-289
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Mål: Omkreds: ca 75 cm. Længde uden stropper: ca 42 cm. Stropper: ca 38 cm.

MATERIALER:
DROPS SAFRAN fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
150 g farve 11, stærk gul

HÆKLEFASTHED:
24 stangmasker i bredden og 13 rækker i højden = 10 x 10 cm.

HÆKLENÅL:
DROPS HÆKLENÅL NR 3.
Nål nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere hæklenål. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere hæklenål.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Bomuld
fra 10.95 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 10.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 32.85kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.6 (A.1, A.3 og A.5 viser hvordan omgangen starter og slutter).

HÆKLETIPS (gælder luftmasker):
1 luftmaske skal modsvare 1 fm/stangmaske/dobbelt-stangmaske osv i bredden. Sørg for at løkken som bliver lavet i luftmasken bliver trukket et stykke op på hæklenålen så den ikke bliver for stram. Hvis luftmaskerne bliver hæklet for stramme vil mønsteret stramme i de partier hvor der er mange luftmasker.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

NET - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet hækles rundt nedenfra og op. Læs HÆKLETIPS (gælder luftmaskerne).

NET:
Hækl 4 luftmasker på nål 3 med Safran og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske som blev hæklet. Hækl mønster rundt således: A.1 (viser hvordan omgangen starter), hækl A.2 totalt 10 gange rundt på omgangen. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når A.1 og A.2 er hæklet færdig i højden er der 80 stangmasker på omgangen. Fortsæt med stangmasker og udtagning på samme måde, dvs der tages 10 stangmasker ud på hver omgang og der bliver 1 stangmaske mere mellem hver udtagning for hver omgang som bliver hæklet. Når der er hæklet 15 omgange med stangmasker er der 150 stangmasker på omgangen. Hækl 1 omgang til hvor der tages 30 stangmasker ud jævnt fordelt = 180 stangmasker.
Sæt en mærketråd i arbejdet. HERFRA MÅLES ARBEJDET VIDERE!
Nu hækles der mønster rundt således: Hækl A.3 (viser hvordan omgangen starter og slutter), hækl A.4 totalt 15 rapporter på omgangen. Når hele A.3 og A.4 er hæklet færdig i højden repeteres de sidste 4 omgange i diagrammet i højden til arbejdet måler 25 cm fra mærketråden – sørg for at der afsluttes efter en hel rapport i højden. Nu hækles der stropper således:

KANT MED STROPPER:
1.OMGANG: Hækl A.5 (viser hvordan omgangen starter og slutter), hækl A.6 totalt 15 gange rundt på omgangen = 180 stangmasker på omgangen.
2.OMGANG: Hækl 1 stangmaske i hver stangmaske.
3.OMGANG: Hækl 1 stangmaske i hver af de første 30 stangmasker, hækl 90 løse luftmasker – husk HÆKLETIPS, spring over de næste 30 stangmasker, hækl 1 stangmaske i hver af de næste 60 stangmasker, hækl 90 løse luftmasker, spring over de næste 30 stangmasker, hækl 1 stangmaske i hver af de resterende 30 stangmasker.
4.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver af de første 30 stangmasker, hækl 1 fastmaske i hver af de næste 90 luftmasker, 1 fastmaske i hver af de næste 60 fastmasker, 1 fastmaske i hver af de næste 90 luftmasker, 1 fastmaske i hver af de sidste 30 fastmasker.
5-8.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver maske. Klip og hæft tråden.

Diagram

= start her - denne luftmaskering er forklaret i opskriften (= 4 luftmasker og 1 kædemaske i første luftmaske). Fortsæt på symbolet over punktet på cirklen og hækl mod venstre
= 1 stangmaske om luftmaskeringen
= 1 stangmaske i masken
= 4 luftmasker
= 1 fastmaske i masken
= 1 fastmaske om luftmaskebuen
= 1 dobbelt-stangmaske i masken
= omgangen starter med 4 luftmasker (erstatter første dobbelt-stangmaske) og afsluttes med 1 kædemaske i 4.luftmaske i begyndelsen af omgangen
= omgangen starter med 3 luftmasker (erstatter første stangmaske) og afsluttes med 1 kædemaske i 3.luftmaske i begyndelsen af omgangen
= omgangen starter med 1 luftmaske (erstatter ikke første fastmaske) og afsluttes med 1 kædemaske i 1.fastmaske i begyndelsen af omgangen
= denne omgang er allerede hæklet. Start på næste omgang i diagrammet


Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 200-35) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (16)

Emilie 31.07.2020 - 14:08:

Hej Garnstudio Jeg er lige startet på denne opskrift, men kan simpelthen ikke ikke finde ud af hvor mange stangmasker jeg skal lave i ringen i starten. Jeg har nemlig prøvet på lidt af hvert, men det går ikke op når jeg så skal skifte til A3. Så mine spørgsmål er: - Hvor mange stangmasker skal jeg hækle ned i ringen? - Skal der så derefter (ud fra diagrammet) hækles 2 stang masker i hver stangmaske fra forrige omgang?

DROPS Design 05.08.2020 kl. 15:26:

Hej Emilie, du hækler A.2 1 stangm x 10 (men de første luftmasker erstatter første st). Det vil sige at efter 8.omgang har du 8x10 stangm = 80 stangm. God fornøjelse!

Inge 09.07.2020 - 22:49:

Hoeveel bollen garen heb ik nodig voor deze tas?

Josephine 02.07.2020 - 16:33:

Ich finde dieses Netz wunderhübsch und würde es mir so gern selbst häkeln, allerdings scheitere ich direkt zu Beginn. Die Beschreibung ist für mich unverständlich und nicht nachvollziehbar. Von den hinterlegten Videos kann ich zu dieser Anleitung keines nutzen. Vielleicht ist zu gegebener Zeit eine Überarbeitung denkbar!?

DROPS Design 02.07.2020 kl. 17:26:

Liebe Josephine, vielleicht kann Ihnen dieses Lektion über Diagramme helfen? Viel Spaß beim häkeln!

Helene Wold 07.06.2020 - 22:20:

Hei, i diagram A3 og A4, andre omgang, hvordan skal det startes der? Jeg har jo en km i 3lm fra forrige omgang, skal det da være en lm opp derfra, for så 3 fm? Med 180 staver fra forrige omgang går ikke det opp for meg.

DROPS Design 09.06.2020 kl. 13:29:

Hei Helene. 1. omgang i M.3 startes med 1 luftmaske (som IKKE erstatter første fastmaske), deretter hekles A.4 15 ganger og det avsluttes med 1 kjedemaske i luftmasken omgangen startet med (ovalt ikon i A.3). 2. omgang starter også med 1 luftmaske (som IKKE erstatter første fastmaske) og som avsluttes med en kjedemaske i luftmasken på begynnelsen av omgangen. 3. omgang startes med 4 luftmasker og disse luftmaskene ERSTATTER første dobbeltstav som man ser i A.4 (3.omgang). Omgangen avsluttes med 1 kjedemaske i 4.luftmaske på begynnelsen av omgangen. God Fornøyelse!

Tatane 06.05.2020 - 22:40:

Bonjour, lorsque vous dites une bride dans le rond de maille en l'air, je dois bien faire une bride dans chacune des mailles en l'air ? Soit 4 brides ? Car si je fais ça, ca me forme un genre de petit cône..🤔

DROPS Design 07.05.2020 kl. 09:49:

Bonjour Tatane, quand on crochète 1 bride autour du rond de mailles en l'air, cela signifie que l'on va insérer le crochet dans le rond de 4 mailles en l'air pour faire les brides. On doit crocheter 1 fois A.1 (= début du tour) + 10x A.2, on va donc avoir 10 brides + 3 mailles en l'air pour ce début de tour et un rond parfaitement plat. Cette vidéo montre comment crocheter des brides dans un rond de mailles en l'air, suivez bien les indications du modèle, la vidéo ne montrant que la technique. Bon crochet!

Camilla 10.02.2020 - 07:06:

Hej. Jeg skal til at starte, og prøver på at læse opskriften korrekt. A1 og a2 i det første kommer til at udgøre bunden af nettet/tasken ikke? Og så skal jeg høre om jeg har forstået begyndelsen korrekt, først cirkel, 4 stgm rundt om luftmaskerne, derefter 2 stangmasker i hver af de 4 masker, og så 1 stgm, og så to i en stgm? Osv osv . Er det forstået rigtig?

DROPS Design 10.02.2020 kl. 19:17:

Hei Camilla. Ja, A.1 og A.2 utgjør bunnen på vesken. Når den er ferdig heklet og du har 180 staver, hekles det etter diagram A.3 og A.4. Start med A.3 slik (første lille sirkel): 1 luftmaske, deretter hekles A.4 slik: 3 fastmasker (kryss) i hver av de 3 neste stavene, 4 luftmasker (vinkel), hopp over 3 staver, 1 dobbeltstav i neste stav (lang loddrett strek med 2 vannrette streker) 4 luftmasker, 2 fastmasker i hver av de 2 neste stavene. Denne raden gjentas 15 ganger og avslutt med 1 kjedemaske i 1.fastmaske (den samme lille sirkelen) på begynnelsen av omgangen. God Fornøyelse!

Ana 02.08.2019 - 15:06:

If, at A1 round starts with 3 chain stitches (replaces first treble crochet) and finishes with 1 slip stitch in 3rd chain stitch at beginning of round , doesn't it count 90 at the end of the round? I had it 80 when I didn't count that tr crochet at A1. Do we count that A1 like first tr then first tr in A2 like second tr? Thank you for the pattern.

DROPS Design 07.08.2019 kl. 09:51:

Dear Ana, A.1 shows how to beg and end rounds but doesn't count as first stitch, so that you crochet A.1, then repeat A.2 a total of 10 times in the round. At the end of A.1/A.2, there are 8 tr in each A.2 x 10 = 80 tr + the 3 chains in A.1. If you choose to replace first st with A.1, you have then to replace the first st in A.2 with A.1, finish first A.1 and then repeat A.2 9 more times to get a total of 10 repeats in width. Happy crocheting!

Esta 17.06.2019 - 14:07:

Ich hänge schon direkt am Anfang: Ich mache nach der Kettmasche 3 Lm aber was bedeutet als nächstes 1 Stb um den Ring zu häkeln? Steche ich in den Kreis und geht es dann sofort mit der 2. Reihe des Diagrammes weiter oder wiederhole ich bis ich wieder bei meinen Anfangs Lm ankomme? Ich arbeite normalerweise einen Fadenkreis so ab, dass ich jede Masche "bediene". Hier weiß ich nicht, wie A1 und A2 mit meinen 4 Anfangsmaschen des Fadenkreises korrelieren. Danke

DROPS Design 17.06.2019 kl. 15:42:

Liebe Esta, 1 Stb um den Kreis bedeutet man sticht in den Kreis (nicht in die Luftmaschen vom Kreis), A.2 wird 10 Mal in der Breite wiederholt, dh bei der 1. Reihe haben Sie 3 Lm (= A.1) und 10 Stb (= 10 Mal A.2). Hier lesen Sie mehr über Diagramme. Viel Spaß beim stricken!

Henriette 31.05.2019 - 10:35:

Bonjour, à la fin du tour, on termine par une maille coulée.... vouliez-vous écrire...? Merci

DROPS Design 31.05.2019 kl. 11:08:

Bonjour Henriette, oops pardon tout à fait, on termine le tour par 1 maille coulée (pas 1 maille en l'air) dans la 1ère ms du tour. Bon croche!t

Henriette 30.05.2019 - 21:45:

Bonjour, petit blocage sur le début de A4. La ml en l'air ne remplace pas la 1ère maille serrée ? Et la mc de fin de tour tour ne se fait pas dans la ml en l'air de début du tour ? Merci d'avance.

DROPS Design 31.05.2019 kl. 09:41:

Bonjour Henriette, les mailles en l'air de A.3 au début des tours ne remplacent pas la 1ère maille serrée, c'est-à-dire que vous crochetez 1 maille en l'air au début des tours 1, 2, 4, 5, 6, 8 puis 1 ms dans la ms suivante (et ainsi de suite en fonction du rang), et à la fin du tour, on termine par 1 maille en l'air dans la 1ère maille serrée du début du tour (= la 1ère ms de A.4). Bon crochet!

Kommentere opskrift DROPS 200-35

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

Pineapple Tote

Lise-Marie Lia, Norway

Pineapple Tote

Lise-Marie Lia, Norway

Pineapple Tote

Ruined Mama, Finland

Se mere