Klikker du på BESTIL knappen, vil du komme til YarnLiving hjemmeside
Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!
-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her
-------------------------------------------------------
Klikker du på BESTIL knappen, vil du komme til YarnLiving hjemmeside
Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!
= ret fra retsiden, vrang fra vrangen | |
= vrang fra retsiden, ret fra vrangen | |
= slå om imellem 2 masker | |
= 2 ret sammen | |
= tag 1 m løs av p som om den skulle strikkes ret, 1 ret, løft den løse m over | |
= slå om, tag 1 m løs av p som om den skulle strikkes ret, 2 ret sm, løft den løse m over, slå om |
Alle vore opskrifter har instruktionsvideoer som kan være til hjælp.
Disse skridt-for-skridt lektioner kan hjælpe dig:
Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?
Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.
Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.
Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.
Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden
Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap
Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?
Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.
Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?
Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.
Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.
Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?
Hvad er garngrupper?
Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.
Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?
Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).
Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.
Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?
Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.
Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.
Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.
Hvilken størrelse skal jeg vælge?
Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.
Du finder måleskitsen nederst i opskriften.
Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse
Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.
Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.
Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.
Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden
See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve
Hvorfor er arbejdet skrevet oppefra og ned?
Når du strikker/hækler et arbejde oppefra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.
Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.
Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?
Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.
Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.
Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.
Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer
Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?
Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.
Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.
Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.
Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.
Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.
Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer
Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.
Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.
Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.
Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer
Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer
Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?
Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.
Hvor på tøjet måles længden?
Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.
På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.
Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse
Hvad er en rapport?
Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.
Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?
Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.
Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?
Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.
Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?
Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.
Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag
Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?
For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.
Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind
Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?
Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.
Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op
Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?
Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.
Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?
Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?
Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.
Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!
Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?
Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.
Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.
Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?
Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.
Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:
1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.
2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.
3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.
4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.
Hvorfor fnuller mit tøj?
Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.
Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.
Snow Baby |
|||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
Strikket sæt med jakke, bukser, kyse og sokker til baby og børn i DROPS Alpaca. Arbejdet strikkes med hullmønster, bølgemønster og rundt bærestykke. Størrelse 1 mnd - 4 år.
DROPS Baby 13-18 |
|||||||||||||||||||
JAKKE: Retstrik: Ret både frem og tilbage på p Retstrik på rundp: 1 omg ret, 1 omg vrang Mønster: Se diag M.1 til M.3. Diag viser mønsteret set fra retsiden. Knaphul: Der lukkes af til knaphul på højre forkant. 1 knaphul = luk 3. og 4. m af fra kanten og slå 2 nye m op over de aflukkede på næste p. Luk af til knaphul når arb måler: 1/3 mdr: 4, 10, 16, 22 og 26 cm. 6/9 mdr: 5, 11, 17, 23 og 28 cm. 12/18 mdr: 6, 13, 20, 27 og 32 cm. 2 år: 9, 16, 23, 30 og 36 cm. 3/4 år: 9, 17, 25, 33 og 39 cm. OBS: Sidste knaphul lukkes når der er 1 cm tilbage før kraven: Indtagningstips-1 (kraven på jakken): Alle indtagninger sker i beg af omg. Tag 1 m ind således i beg af p: Tag 1 m løst af p, strik 1 m ret og træk den løse m over. Udtagningstips (kraven på jakken): Der tages 1 m ud ved at hente tråden op mellem 2 m og strikke denne drejet ret. JAKKE: Ryg- og forstykke: Jakken strikkes frem og tilbage på rundp fra midt foran. Læg rundp dobbelt (brug evt 2 rundp med samme tykkelse) og slå 163-180-197 (214-231) m op (inkl 5 kantm i hver side mod midt foran) over 2 pinde (dette gøres for at opslåningskanten skal blive elastisk). Træk den ene p ud og strik 2 p ret. Derefter strikkes M.1 tre gange i højden med 5 kantm retstrik i hver side. Efter M.1 strikkes der 2 p glatstrik (forkanten fortsættes i retstrik til færdig mål) - samtidig tages der ind jævnt fordelt til 148-166-184 (196-214) m på 1.p (der tages ikke ind over forkanten). Sæt 1 mærketråd 39-44-49 (51-56) m ind fra hver side = 70-78-86 (94-102) m mellem mærketrådene på rygstk. Videre strikkes M.2 med 5 kantm i hver side. Samtidig når arb måler 5 cm tages der 1 m ind på hver side af begge mærketråde på hver 3.-3.-4. (4.-5.) cm totalt 4 gange = 132-150-168 (180-198) m – de m som ikke går op i mønst når der tages ind strikkes i glatstrik, sørg for at mønsteret ellers stemmer som før. Husk knaphul på højre forkant – se forkl over. Når arb måler ca 16-17-20 (23-25) cm - afpas så der er strikket 2 p glatstrik efter 1 p med hul - lukkes der 10 m af i hver side til ærmegab (dvs 5 m på hver side af mærketrådene) = 52-60-68 (76-84) m på rygstk og 30-35-40 (42-47) m på hver forstk. Læg arb til side og strik ærmerne. Ærme: Slå 36-36-42 (42-42) m løst op på strømpep 2,5. Strik 8 p retstrik, fortsæt med M.2. Samtidig når arb måler 4 cm tages der 2 m ud midt under ærmet totalt 8-10-10 (13-15) gange på hver 4.-4.-5. (5.-5.) omg = 52-56-62 (68-72) m – de nye m strikkes ind i mønst løbende. Når arb måler 15-16-19 (23-27) cm lukkes der 10 m af midt under ærmet = 42-46-52 (58-62) m. Læg arb til side og strik 1 ærme til. Bærestk: Sæt ærmerne ind på samme rundp som ryg- og forstykke hvor der er lukket af til ærmegab = 196-222-252 (276-302) m. Strik 1 p vrang fra vrangen, derefter strikkes der 1 p ret fra retsiden samtidig med at der tages ind jævnt fordelt til 186-218-250 (266-298) m (der tages ikke ind over forkanten). Videre strikkes der og tages ind efter M.3 (de 5 kantm i hver side fortsættes som før) – slut diag af ved pilen for rigtig str. Efter M.3 er der 109-114-115 (122-136) m på p. Strik 1 p glatstrik samtidig med at der tages ind jævnt fordelt til 72-76-82 (86-92) m. Krave: Luk de yderste 3 m af i hver side = 66-70-76 (80-86) m. Strik retstrik - samtidig på 3.p tages der 1 m ud i hver side - se Udtagningstips! Der tages ud imellem de 2 første og de 2 sidste m på p på hver 2.p totalt 3 gange. Samtidig når kraven måler 2 cm sættes der 3 mærketråde i arb (1 ved hver skulder og 1 midt bagpå). Videre tages der 1 m ud på hver side af alle mærketråde - se Udtagningstips. Gentag udtagningen efter 4 p = 84-88-94 (98-104) m. Når kraven måler 5 cm tages der ind yderst i hver side på hver 2.p - se Indtagningstips-1: 1 m 3 gange = 78-82-88 (92-98) m. Luk de resterende m løst af. Montering: Sy åbningerne sammen under ærmerne og sy knapperne i. Hæklekant: Hækl rundt om kraven således: 1 fm i første m, * 3 lm, 1 st i den første lm, spring over 2 m, 1 fm i næste m *, gentag fra *-*. Hækl nederst rundt om ærmerne således: 1 fm i første m, * 5 lm, spring over 2 m, 1 fm i næste m *, gentag fra *-*. BUKSER: Mønster: Se diag M.2 og M.4. Diag viser mønsteret set fra retsiden. Indtagningstips-2 (bukserne): Tag ind således 1 m efter mærketråden: 2 ret sm. Tag ind således 1 m før mærketråden: 2 drejet ret sm. Der startes øverst i livet og strikkes nedad. Slå 120-128-136 (140-144) m op på rundp 2,5. Strik Rib (2 r, 2 vr) i 4 cm. Fortsæt i glatstrik samtidig med at der tages ud jævnt fordelt til 156-168-180 (192-204) m. Sæt 1 mærketråd i beg af omg = midt bagpå og 1 mærketråd efter 78-84-90 (96-102) m = midt foran. Strik M.2 samtidig med at der strikkes en forhøjning bagpå således: Strik 12 m, vend arb (for at undgå hul tages 1.m løs af når der strikkes tilbage og tråden strammes lidt). Strik 24 m, vend arb. Fortsæt således ved at strikke 12 m mere for hver gang der vendes 8-10-10 (12-12) gange til. Derefter strikkes der rundt over alle m. Når arb måler 12-15-16 (17-18) cm (målt midt foran) tages der 1 m ud på hver side af de 2 midterste m foran på hver 2.omg totalt 10 gange (tag ud ved at hente m op fra forrige omg og strik denne ret) = 176-188-200 (212-224) m. Efter sidste udtagning måler arb ca 18-21-22 (23-24) cm midt foran. Næste omg strikkes således: Luk 3 m af, strik 82-88-94 (100-106) m, luk 6 m af, strik 82-88-94 (100-106) m, luk 3 m af. Hver ben strikkes færdig for sig. Ben: Sæt m fra det ene ben på 1 tråd og m fra det andet ben på strømpep 2,5 = 82-88-94 (100-106) m. Strik rundt på p (mønsteret fortsættes som før) - sæt 1 mærketråd på indersiden af benet = omg beg. Når benet måler 2 cm tages der 1 m ind på hver side af mærketråden - se Indtagningstips-2: på hver 2.-2.-2,5. (2,5.-3.) cm totalt 4-5-6 (7-8) gange = 74-78-82 (86-90) m. Når benet måler 10-13-16 (21-26) cm strikkes M.4 (start nederst i diagrammet). Derefter strikkes der 1 omg glatstrik samtidig med at der tages ind jævnt fordelt til 60-64-68 (72-76) m. Strik Rib (= 2 r, 2 vr) i 10 cm og luk derefter løst af i Rib. Strik det andet ben på samme måde. Montering: Sy åbningen sammen mellem benene. Buk Ribben nederst på benene dobbelt. KYSE: Størrelse: 1/3 - 6/9 - 12/18 mdr Hovedmål: ca 40/42 - 42/44 - 44/46 cm Retstrik: Ret både frem og tilbage på p. Mønster: Se diag M.2. Diag viser mønsteret set fra retsiden. Strik frem og tilbage på rundp. Slå 82-88-100 m op på p 2,5. Strik retstrik samtidig med at der laves 1 hul i hver side på hver 6.p ved at lukke den 3.m af fra kanten og lav 1 omslag over den aflukkede på næste p. Læs hele næste afsnit før du strikker! Når arb måler 6 cm strikkes M.2 med 5 m retstrik i hver side (hullerne fortsæter på hver 6.p) til arb måler 14-15-16 cm. Afpas så der er 2 p glatstrik efter sidste hulmønster. Samtidig på sidste p lukkes de 5 retstrik-m i hver side af og m-antallet justeres til 70-80-90 m. Sæt 5 mærketråde i arb således: Første efter 1 m, derefter skal der være 14-16-18 m mellem hver, der bliver da 13-15-17 m efter sidste mærketråd. Strik retstrik samtidig med at der tages 1 m ind efter hver mærketråd på hver 2. p totalt 12-14-16 gange = 10 m igen på p. Klip tråden, træk den gennem de resterende m, træk sammen og sy godt fast. Montering: Sy retstrikkanten nederst på huen sammen midt bagpå i yderste led af yderste m. Hækl på nål 2,5 langs opslåningskanten på kysen således: 1 fm i første m, * 5 lm, spring over 2 m og sy fast med 1 fm i næste m *, gentag fra *-*. Hækl på samme måde rundt det retstrikkede parti bag på kysen. Buk retstrikskanten foran dobbelt mod retsiden og sy fast nederst i hver side. Træk 1 silkebånd i nederkanten af kysen. SOKKER: Størrelse: 1/3 - 6/9 - 12/18 mdr Passer fodlængde: 10-11-12 cm Mønster: Se diag M.1. Diag viser mønsteret set fra retsiden. Retstrik: Ret både frem og tilbage på p. Sokken strikkes frem og tilbage fra midt bagpå. Slå 68-68-68 m op over 2 p nr 2,5. Træk den ene p ud og strik 2 p ret. Derefter strikkes M.1 5-6-7 gange i højden (arb måler ca 5-6-7 cm). Nu strikkes der 1 p ret fra retsiden samtidig med at der tages ind jævnt fordelt til 34-38-42 m. Strik 1 p ret fra vrangen, derefter strikkes næste p således fra retsiden: 1 kantm, * 2 ret sm, slå om *, gentag fra *-* og slut af med 1 kantm. Strik 1 p ret fra vrangen igen, derefter sættes de yderste 12-13-15 m i hver side på 1 tråd = 10-12-12 m tilbage på p. Strik retstrik i 4-4½-5 cm over disse m. Derefter sættes m fra trådene tilbage på p, strik 10-11-13 m op på hver side af midtstykket = 54-60-68 m totalt på p. Strik 3-4-5 cm retstrik over alle m samtidig med at der efter 1½-2-2½ cm lukkes af således på hver 2.p til færdig mål: Luk 1 m af i beg og slutningen af arb og strik 2 m r sm på hver side af de 2 midterste m. Luk af og sy sømmen under foden og op langs midt bagpå i yderste led af yderste m så sømmen ikke bliver tyk. Træk et silkebånd igennem hulrækken på sokken. Tæppe: se opskrift under model nr b13-22 Bold og rangle: se opskrift under model nr b13-32 |
|||||||||||||||||||
Diagram forklaring |
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem! Behøver du hjælp med opskriften?Du finder instruktionsvideoer, kommentarer/spørgsmål og mere i opskriften på www.garnstudio.com © 1982-2024 DROPS Design A/S. Alle rettigheder er reserveret. Dette dokument med tilhørende underdokumenter har copyright. Læs mere om hvad du kan gøre med vore opskrifter, nedert i alle vore opskrifter på hjemmesiden. |
Med over 40 år i strikke- og hæklebranchen tilbyder DROPS Design en af de mest omfattende kollektioner med gratis opskrifter på internettet - oversat til 17 sprog. Dags dato har vi 309 kataloger og 11563 opskrifter på Dansk.
Vi arbejder hårdt for at kunne tilbyde Dig det bedste man kan få af strik og hækling, inspiration og gode råd men også kvalitetsgarn til fantastiske priser! Vil du bruge vore opskrifter til andet end for privat brug? Du kan læse om hvilke regler som gælder under teksten Copyright nederst på siden i alle vore opskrifter. God fornøjelse!
Kommentarer / Spørgsmål (137)
Gracia skrev:
Ik begin nu aan de ronde pas van het vestje. In M3 staat dat ik 2 toeren moet doen, 1 recht en 1 averecht. Maar, na het meebreien van de mouwen en het volgen van het patroon, zou ik uitkomen op 1 averecht en 1 recht aan het begin van M3, maar kom ik dan niet in de war met de rest van M3? Kan ik dan niet beter alleen 1 averecht doen en dan verdergaan met M3?
21.06.2024 - 08:00DROPS Design svarede:
Dag Gracia,
Het is de bedoeling om, nadat je de steken van de panden en mouwen bij elkaar op de naald hebt gezet, 1 ribbel te breien. Dus je breit om die reden een volledige naald averecht en daarna een volledige naald recht. In de naald recht minder je gelijkmatig steken, zodat je op het juiste aantal komt om M.3 te kunnen breien. Als de ribbel klaar is dan begin je dus met M.3.
25.06.2024 - 19:26Quratulain Qamar skrev:
Thank you so much for answering the earlier question. I love this pattern. I am almost finished with the sweater. I have 2 questions 1 Where can I post he picture 2. My bottom border curls over no matter what, what did I do wrong? how is your border loking so straight? Much appreciate your beautiful designs
16.11.2023 - 13:28DROPS Design svarede:
Dear Mrs Qamar, you can just block the jacket: wet it or wash it (always follow washing instructions) and let it dry flat, using pins if necessary. You can send us a link to add your project to our #dropsfangallery - read more here. Happy knitting!
17.11.2023 - 08:03Quratulain Qamar skrev:
Collar. "At the same time, when collar measures 2 cm / 3/4'', insert 3 markers in piece, 1 by each shoulder and 1 mid back." this is so vague. Can you please say after how many stitches . The sleeves and back and front are all on the same needle plus this is the yoke so where are the shoulders?
15.11.2023 - 11:29DROPS Design svarede:
Dar Mrs Qamar, lay the piece flat and just follow the shoulders on your piece and insert a marker there (make sure there is the same number of sts before 1st marker at the beg of the round and after 2nd marker at the end of the round), then count the number of stitches between shoulders and insert a 3rd marker here for mid back. Happy knitting!
16.11.2023 - 09:15Eva skrev:
Hej! Jag har stickat hättan men förstår inte riktigt monteringsanvisningen. Finns det fler bilder? Hur ska den se ut bakifrån?
22.08.2023 - 21:57DROPS Design svarede:
Hei Eva. Har kun det ene bildet bakfra som du ser øverst på oppskriften (bilde nr. 3), men der ser du fint hvordan den ser ut på baksiden. Når du har strikket ferdig luen, syr du rillekantene sammen (de 5 maskene i hver side). Så bretter du rillekanten dobbelt mot retten og syr fast nederst i hver side. Tre 1 silkebånd i nederkant av kysen. mvh DROPS Design
28.08.2023 - 11:30Leah G skrev:
M1 graph says the pattern is over 17 stitches but I don't understand how. 3 knit togethers, 6 yo and 3 knit togethers adds up to 18, not 17.
14.04.2023 - 15:47DROPS Design svarede:
Dear Leah, you work: k2tog 3 times (over 6 stitches) and 6 yarn overs, with 5 knit stitches between the yarn overs and k2tog 3 times. Since you have decreased 6 stitches and increased 6 stitches, the number of stitches remains the same (remember that yarn overs are worked between stitches and not in them). Happy knitting!
16.04.2023 - 19:45Angela skrev:
I cannot for various reasons understand graphs not matter how much I’d love to… are they available as written patterns? I miss out on all of your wonderful patterns with diagrams and it’s soul destroying. I can’t be the only one can I who struggles? Thank you
16.10.2022 - 03:24DROPS Design svarede:
Dear Angela, these patterns are only available in the format that you can see online. If you have trouble understanding the graphs, you can try reading the following lesson in case they can help you: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=68&cid=19. Happy knitting!
16.10.2022 - 23:09Terezia Cifrova skrev:
Nechápem.kabatik snou baby.zacinam na napr.168 ociek.potom nikde neuberam a mám pribrať na 148 očká kde sa stratili tie zvyšné.dakujem
16.04.2022 - 14:35DROPS Design svarede:
Dobrý den, v návodu byla chyba. Nahodíte např. na 163 ok a později upravíte počet ok na 148, tj. ujmete rovnoměrně 15 ok. Ať se daří!
09.05.2022 - 14:35Gail skrev:
Socks: After putting stitches on holder, do I cut yarn to knit the 10 remaining? \r\nOnce I knit the 4 cm on the 10 stitches, do I cut the yarn to pick up the stitches on the side?
05.04.2022 - 23:17DROPS Design svarede:
Dear Gail, yes, you can cut the yarn and then join it to work the middle 10 stitches. After you have worked 4 cm in garter stitch over these 10 stitches, cut the yarn aain. Then continue working from first stitch on the right side of the middle part, joining the yarn and working the 12 sts on a thread, picking up sts, etc. Happy knitting!
06.04.2022 - 07:59Ilse skrev:
Hallo, liebe Fachleute, ich habe eine Frage zum Muster 3. In Reihe 16 sollen zwei Umschläge direkt nacheinander erfolgen oder ist eine rechte Masche dazwischen zu stricken?
26.03.2022 - 13:08DROPS Design svarede:
Liebe Ilse, es gibt 1 rechte Masche dazwischen, dh: 2 Maschen rechts zusammen, 1 Umschlage, 1 Masche rechts, 1 Masche rechts abheben , 1 Masche rechts stricken und die abgehobene M darüber ziehen. Viel Spaß beim stricken!
28.03.2022 - 08:35Kina skrev:
Stickar koftan :) är de 10 kantmaskorna medräknade i uppläggningen ”163” el skall jag lägga till dessa :)
19.08.2021 - 18:38DROPS Design svarede:
Hej Kina. Kantmaskorna är medräknade, så du lägger upp totalt 163 maskor. Mvh DROPS design
20.08.2021 - 09:06