sustainability

Bæredygtighed

DROPS Design arbejder for bæredygtighed og for at beskytte miljøet i det vi gør, samt respektere både mennesker og dyrs rettigheder. Ved at skabe sporbarhed i både oprindelse og produktion af vores produkter, har vi taget yderligere et skridt i den retning vi vil gå. Vi kender til de vanskeligheder som findes og vi ved at det altid findes rum for forbedringer, men vi vil gøre det vi kan for at forbedre vores miljø og vi vil fortsætte vores arbejde for bæredygtighed. Vi vil være et firma som er bæredygtige, som tager ansvar og som hele tiden stræber efter at gå fremad i udviklingen.

Samarbejdspartnere

DROPS Design har sat en række forpligtelser (Code of Conduct) op som vores leverandører skal følge, hvilket omfatter internationale standarder for menneskelige rettigheder, arbejdstageres rettigheder, miljø, dyrevelfærd og anti-korruption. Disse principper baseres på FN og ILO's konventioner og er minimumsstandard. Alle vores leverandører har underskrevet og forpligtet sig til at overholde vores Code of Conduct.

Vores produkter kommer først og fremmest fra producenter i EU som, på samme måde som Norge (hvor vores hovedkontor og lager findes), skal følge EU's taksonomi for bæredygtig økonomi. De følger naturligvis også EU’s regelværk for menneskelige rettigheder, dyrevelfærd og holdbarhed. Vi har også leverancer fra Peru, hvor vores alpacagarn kommer fra og vi ved, at de har lignende regler som EU i disse spørgsmål og de arbejder aktivt med at tage sit sociale ansvar. Vores strikkepinde og hæklenåle kommer fra Indien hvor vores leverandør arbejder aktivt for arbejderne velfærd, sikkerhed, ligestilling og uddannelse. De har også et dokumenteret arbejde for miljø og holdbarhed, som omfatter bl.a. energibesparende tiltag og vandgenanvendelse..

Vi samarbejder med få men store, velrenommerede producenter, som vi kender godt og har arbejdet sammen med i mange år. Vi er i konstant kontakt med dem vedrørende deres nuværende og kommende certificeringer og arbejde for bæredygtighed, som de arbejder aktivt på. Vi har altid haft som mål at bygge et langsigtet samarbejde op med vores leverandører, for at opnå den bedst mulige kontinuitet i forbedringsarbejdet.

Her kan du læse vores Code of Conduct i sin helhed.

Råvarer

Noget der er vigtigt for alle forbrugere, er sporbarhed og at vide hvor råvaren stammer fra. For at være så transparent som mulig, har vi valgt at informere om både produktionsland og oprindelsesland på alle vores garner på farvekortet. Vores sortiment består til absolut største del af nedbrydelige naturfibre. I nogle få garner, som f.eks strømpegarn, er der tilsat lidt polyamid for at få ekstra slidstyrke, så tøjet holder længere.

Vi fokuserer på uld fra Sydamerika, hvor det er garanteret, at dyrene ikke udsættes for mulesing. Vi har valgt at ikke købe uld som kommer fra Australien, da vi ved at mulesing kan forekomme der. Vi vil også undgå kontroversielle fibre som angora pga dyrenes behandling. Vores bomuld kommer fra Tyrkiet, Egypten, Pakistan og Indien. Polyamid kommer fra Italien og Tyskland.
Silken vi bruger, er Mulberry Silk Slivers fra Kina hvor producenten har bekræftet at den er Cruelty-Free, hvilket betyder at silken produceres uden at silkelarven skades eller dør. Man bruger kun silken fra silkerester og kokoner hvor sommerfuglene allerede er fløjet ud.

Nogle af vores garner er superwash-behandlet, hvilket betyder, at ulden først gennemgår en kloreringsproces for at fjerne skællene fra uldfibrene, som derefter bliver overtrukket med et meget tyndt lag Hercosett. Dette gøres for at få uldfibrene modstandsdygtige så ulden ikke krymper eller filter ved vask. Der er tilsat så lidt Hercosett, at sammensætningen af fibrene ikke påvirkes. Alt vores garn, der er superwash-behandlet, er OEKO-TEX® Standard 100 certificeret og produceret i EU og overholder dermed EU-lovgivningen for udslip og miljø.

Mange af vores produkter har OEKO-TEX® Standard 100 certificering, som er udstedt af en verdensomspændende sammenslutning af uafhængige forsknings- og testinstitutter for produktsikkerhed og bæredygtig produktion i tekstilindustrien. Oeko-Tex® blev introduceret i 1992 og bruges til test og certificering af tekstilprodukter. Hvis et produkt har denne certificering, kan man være sikker på, at alle komponenter i produktet er testet for skadelige stoffer, og at det ikke er sundhedsskadeligt. Den findes i 4 produktklasser, hvor den første produktklasse Standard 100 indeholder produkter til spædbørn og har de strengeste krav og grænseværdier.

Læs mere om Oeko-tex her

Produktion af DROPS produkter opfylder kravene i REACH forordningen, og nogle af vores produkter er også ZDHC certificerede. REACH omhandler restriktioner for brugen af kemiske stoffer og trådte i kraft 2007 for at beskytte mennesker og miljø mod skadelige effekter af kemiske stoffer.

Læs mere om REACH her

DROPS Designs miljøarbejde

Vi arbejder kontinuerligt på at blive bedre til at mindske belastningen af miljøet. DROPS Design var først i branchen til at udgive gratis opskrifter online, for at reducere brugen af papir. Lidt senere tog vi endnu et aktivt valg om at stoppe helt med trykte kataloger og dermed kun tilbyde vores opskrifter online. Som følge heraf faldt både ressourceforbruget og den transport, som dette indebar. Vi har heller ikke, og har aldrig haft, garn eller andre produkter, der smides ud eller destrueres. Kartoner vi modtager fra vores leverandører genbruges til at sende varer ud til kunder og det samme gælder træpaller. Vi bruger kun trucker, der kører på el, og de transportører, vi samarbejder med, har et dokumenteret miljøarbejde og arbejder aktivt på at reducere sine udslip.

DIY og slowfashion

Slow fashion og bæredygtig mode er en modreaktion på alle de usunde ting, som nutidens modebranche står for. At bruge så meget tøj og i så kort tid, som vi gør i dag, skaber problemer både ved produktion og senere med den mængde affald, som skabes, når vi er trætte af tøjet. Slow fashion er en indstilling til mode, hvor eftertanke og bevidsthed er i fokus, og hvor kvalitet går forud for kvantitet. Hvor vi prioriterer færre men finere beklædningsgenstande (ikke nødvendigvis dyrere, men i den forstand at man føler mere for det man har på) Slow fashion handler også om at genfinde al den kreativitet og glæde, som mode og tøj i virkeligheden handler om. Noget, som vi desværre alt for ofte glemmer i den forbrugskultur, vi lever i i dag. Der bliver smidt enorme mængder tøj ud i modebranchen, når de nye kollektioner kommer i butikkerne, noget man undgår, når man selv strikker eller hækler, det man vil have på. Garn har masser af anvendelsesmuligheder og bliver aldrig forældet på den måde, som en kollektion i modebranchen bliver.

Ved at lave sit eget tøj får man en helt anden forståelse af, hvilken tid og hvilke ressourcer der skal til for at skabe noget. Der er en tanke bag hvert stykke tøj og der er en tilfredsstillelse i at skabe noget med sine egne hænder. Det betyder også, at du passer bedre på tøjet og det bliver ofte brugt i mange år. DROPS Design opfordrer til både skaberglæde og mulighed for at ændre og reparere hjemmelavet tøj for at forlænge levetiden på dette.