DROPS Belle

Hverdagsluksus!

Indhold: 53% Bomuld, 33% Viskose, 14% Hør
Garngruppe: B (20 - 22 masker) / 8 ply / DK / worsted
Vægt/længde: 50 g = ca. 120 meter
Anbefalede pinde: 4 mm
Strikkefasthed: 10 x 10 cm = 21 m x 28 p
Finvask 30ºC / Tørres fladt

DROPS Belle er et fantastisk fint helårsgarn, som er spundet af en skøn blanding af bomuld, viscose og hør. Garnet ånder, har en delikat tekstur og lyster og er perfekt at bære direkte på kroppen!

DROPS Belle er et af de finere og mere eksklusive garner som tilhører Garngruppe B, det er et godt alternativ til modeller som er designet i bla Cotton Light og Muskat - resultatet bliver bare lidt mere luksuriøst!

Made in EU

Dette garn er Oeko-Tex® certifieceret (certifikat nummer 09.HBG.68250), Standard 100, Class I. Det betyder at det er blevet testet og at det er helt fri fra skadelige kemikalier og er trygt at bruge. Class I er den højeste niveau hvilket betyder at det også passer fint til babyartikler (0-3 år).

Garntype
Deals fra
DROPS BELLE UNI COLOUR
20.00 DKK
11.50 DKK

Butikker som sælger dette garn online

Klik på Bestil knappen, så kommer du direkte ind på DROPS forhandlerens egen webshop, hvor du kan bestille.

Butiksnavn Pris på nettet
Strikkes.dk
Brøndby
11.50 DKK
50g
Bestil
Yarno.dk
Webstore
12.90 DKK
50g
Bestil
Claras Garn
Webstore
13.00 DKK
50g
Bestil
Garn på Landet
Ryomgård
13.50 DKK
50g
Bestil
Håndlavet Sorgenfri
Brædstrup
14.00 DKK
50g
Bestil
Garnius.dk
Webstore
14.00 DKK
50g
Bestil
Strikkenyheder.dk
Silkeborg
14.50 DKK
50g
Bestil
Garnkassen.dk
Webstore
14.50 DKK
50g
Bestil
YarnLiving
Webstore
14.95 DKK
50g
Bestil
Naturlic
Vejle
16.00 DKK
50g
Bestil
Fiksefingre
Webstore
16.00 DKK
50g
Bestil
Roskilde Garn
Roskilde
16.00 DKK
50g
Bestil
Hobbygarn.dk
Webstore
17.00 DKK
50g
Bestil
MARISTA Garn & Strikkebutik
Varde
17.00 DKK
50g
Bestil
Smykkesten og Fritid
Frederiksværk
17.00 DKK
50g
Bestil
Rito
Webstore
17.00 DKK
50g
Bestil
Annettes-haandstrik
Odder
18.00 DKK
50g
Bestil
Anita Garn og Strik
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Centrum Garn
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Elfie.dk
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Garn-Bixen
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Garnbiksen
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Garnhimlen
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Garnnøglet
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Garnshoppen
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Garnværkstedet
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Kukuk.dk
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Netgarn
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Nicoline
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Strikkenet.dk
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
The Corner
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil

Se om din lokale forhandler har det her .

Farver i DROPS Belle (16)

hvid
uni colour 01
natur
uni colour 02
lys beige
uni colour 03
sølvgrå
uni colour 06
zink
uni colour 07
mælkebøtte
uni colour 04
gammelrosa
uni colour 11
malva
uni colour 16
kirsebær
uni colour 12
mørk lilla
uni colour 19
marineblå
uni colour 20
jeansblå
uni colour 15
mørk jeansblå
uni colour 13
petrol
uni colour 17
mosgrøn
uni colour 10
sort
uni colour 08
Vi minder om at farverne du ser her kan afvige noget fra skærm til skærm, på samme måde som farvepartierne ofte afviger lidt fra farvebad til farvebad.
(*) kommer snart, (#) udgår.

Find opskrifter for DROPS Belle

+ Se mere

Lær dig mere om garnet

Hvordan passer jeg på dette garn?

yarn wash

Finvask 30ºC / Tørres fladt

Hvad betyder symbolerne?

Læs mere om vask af garn

Behøver du hjælp

1) Hvilke fibre bliver der brugt i DROPS garn?

Garn kan producers af mange naturlige og syntetiske fibre. DROPS fører hovedsagelig garn fra uld, bomuld, alpaca, hør, mohair og silke. Hver fiber type har sine egenskaber og de bliver ofte blandet for at udnytte de bedste egenskaber fra hver og en. Grove garner har den fordel at de er stærkere og mere holdbare og finere fibre bliver bløde og komfortable. Her er lidt om de fibre vi hovedsagelig fører:

Alpaca:
Alpacauld er en naturlig fiber som kommer fra Alpacaen og den har en struktur som ligner fåreuld. Dens blødhed kommer fra den lille diameter af fiberen som ligner merinouldens. Det er en blød, slidstærk, luksuriøs og silkeagtig naturfiber. Garn lavet af Alpaca fibre er ikke let at filte og nopper ikke så let, den kan være let eller tung alt efter hvor hårdt den er spundet. Sammenligner man med fåreuld så er den varmere blødere og indeholder ingen lanolin hvilket gør den hypoallergen. Alpaca findes i 22 naturlige farver med mere end 300 nuancer fra blå-sort til brun-sort, brun, hvid, sølv, og grå.

Mohair:
Mohair kommer fra Angora geder og anses som en luksuriøs fiber. Mohair garn er varm som uld, men meget lettere, den er slidstærk og svær at filte. Mohair fibre har en karakteristisk glans skabt af den måde den reflekterer lyset på. Trods at det fra starten er en grov fiber er mohair normalt spundet til et meget blødt og let garn, hvilket resulterer I luftige og glansfulde modeller.

Uld:
Uldfibrene kommer fra fårene og er relativt grove fibre. To slående egenskaber er uldens modtagelighed overfor varme og dens evne til at filte, som kommer af overfladen af fibrene. Udseendet på ulden varierer afhængig af rase på fåret.
Uld fra Merino fåret anses som den fineste type uld, den er blød og pænt krøllet. Alt Merino uld i DROPS garnsortiment kommer fra Sydamerika og stammer fra får som ikke har været udsat for Mulesing.
Ren ny uld er lavet direkte af dyreuld og er ikke genbrugt fra eksisterende uldtøj. Uld som kan vaskes I vaskemaskine er kemisk behandlet for at reducere krøllerne på det yderste lag af fibrene, og er derfor egnet for maskinvask (Se Superwash).

Silk:
Silke er et fint og sammenhængende fiber lavet af tråde fra kokonen som silkelarven spinder. Mens silkelarven er dyrket, er vild- eller tussah silken hentet fra vildmarken. Silkefiber er et af de stærkeste naturlige fibre og bliver til et flot og rustikt garn. Det er fint at kombinere med andre fibre, specielt uld. Silke holder på varmen, absorberer fugt og er meget stærk og stabil når det er strikket, det hverken krymper eller vokser. Silken bliver meget smuk når den farves med naturlige farvestoffer.

Vegetabilske fibre:
Der findes flere varianter af vegetabilske fibre I cellevæggen på planter og grøntsager. Af alle varianter er der to som er kendt som de store strikke- eller tekstilfibre; bomuld og hør.
Bomuld er et blødt fiber som vokser rundt om frøene på bomuldsplanten og består af næsten ren cellulose. Bomuld er for det meste hvidt, men det findes også i grønne og brune varianter. Bomuldsfibre er ofte spundet i garn eller tråde som bruges til at lave et blødt, luftig tekstil som er godt egnet som sommertøj og tilbehør. Det er svagere end silke og hør, men mere slidstærk end uld.
Merceriseret bomuld er bomuld som har været igennem en merceriseret behandling. Behandlingen giver trådene mere glans og gør fibrene stærkere samtidig som de lettere tager imod farvestof og gør garnet mere slidstærk. Behandlingen gør også at tøjet lettere vil holde formen samtidig som det ikke vil krympe i samme udstrækning som almindelig bomuld kan gøre.
Hør er et fiber fra stilken af hørplanten, som er stærkere end noget andet fiber. Hørfiber er blødt og glansfuldt og bliver pænere med årene. Hør er mere komfortabelt at gå med I varmt vejr end bomuld, det er fordi den absorberer fugt bedre og tørrer hurtigere.

Andre materialer som bruges I vore garner, er syntetiske fibre som acryl, viscose, polyamid (nyon) og polyester. Disse fibre bruger vi mest for at tilføre slidstyrke i et garn (som feks vores strømpegarn DROPS Fabel) eller som et garn med en speciel konstruktion, som vores blow yarn DROPS Air, hvor nettet i polyamid holder fibrene på plads

til toppen

2) Hvad er polyamid?

Polyamid fibre, bedre kendt som nylon, er meget slidstærk, let at holde (kan vaskes I maskine og tørres I tumbler) og elastisk, som gør den perfekt at blande med andre fibre når man producerer slidstærkt garn som for eksempel sokkegarn.

Sammenlignet med polyester er polyamid blødere og mere elastisk, men det absorberer også mere vand og tørrer lidt mere langsomt.

til toppen

3) Hvilken information kan jeg finde på DROPS banderolerne?

Alle DROPS banderoler indeholder information om fiberindhold (uld, bomuld, osv), vægt I gram ounce, længde I meter og yards, vaskeanvisninger og symboler ( forklaret her ), farvenummer og partinummer og information om garngruppe.

til toppen

4) Hvad betyder DROPS garngrupper?

Alle DROPS garner er delt ind i 6 forskellige grupper baseret på tykkelse og strikkefasthed (A til F). Garn I samme gruppe har samme strikkefasthed, og kan derfor bruges til samme opskrifter; men løbelængden i nøglet varierer, beregn derfor altid hvor mange meter du skal bruge til opskriften før du erstatter garnet.

til toppen

5) Kan jeg bruge et andet garn end det som er brugt i opskriften?

Ja, så længe du kan bruge samme strikke-/hæklefasthed. Lav altid en prøve så du er sikker på at du får samme antal masker i bredden og i højden på 10 cm som vi skriver i opskriften.

Husk at forskellige garner giver forskellige strukturer, og det færdige resultat vil også se anderledes ud. Løbelængden i nøglet kan også være anderledes, så når du erstatter et garn, skal du altid regne garnforbruget ud for at kunne bestille det rigtige antal nøgler.

Du kan læse mere om hvordan du beregner garnforbruget til et garnalternativ - og hvordan du erstatter 1 tråd fra en garngruppe med 2 eller flere tråde fra andre garngrupper, her.

til toppen

6) Hvad betyder det at et garn er ”Superwash”-behandlet?

Superwash uld er et specielt uldprodukt som er blevet behandlet på en måde så det kan vaskes I maskine. Mange er bange for at vaske uld i vaskemaskine da det let filter (derfor er der andre som gerne bruger uld når de vil at det skal filte) men med Superwash-behandlet uld kan man vaske tøjet i maskine uden at være bange for at det kryber eller filter. (Læs mere her).

til toppen

7) Hvad betyder “Oeko-Tex® certificeret”?

Oeko-Tex® Standard 100 blev introduceret I begyndelsen af 1990-erne som et svar på efterspørgslen af tekstiler uden helbreds-risiko. Oeko-Tex® Standard 100 er en globalt test- og certificerings system for råmateriale, mellemprodukter og slutprodukter i alle produktionsfaser. Testen for skadelige stoffer omfatter stoffer som er forbudt eller reguleret ved lov, kemikalier som er kendt for at være skadelig for helbred og parameter som indgår som et forebyggende tiltag for at bevare helbredet.

For mere information gå til www.oeko-tex.com

til toppen

8) Hvor er DROPS garn produceret?

Du kan læse mere om hvor alle DROPS garner er produceret på hvert enkelt farvekort og i vores prisliste.

til toppen

9) Hvorfor er DROPS garn så billig?

Som Nord- Europas største mærke indenfor garn, håndstrik og design, har vi unikke muligheder til at arbejde med de absolut bedste råvarer, samt gøre besparelser som kommer dig til gode. Derfor kan du købe DROPS garn som er 20-30% billigere end lignende produkter på markedet!

til toppen

10) Hvor nøjagtige er farverne I farvekortet på hjemmesiden?

Når vi laver billeder til farvekortet gør vi vort absolut bedste for at opnå højeste farvenøjagtighed. Desværre kan vi ikke garantere hvordan billederne vil se ud på din skærm. Hver enkel skærm viser farver forskelligt, nogle farver kan se mørkere ud end hvad de i virkeligheden er, og nogle farver kan være mere mættede på nogle skærme. Hvis du oplever at mange af garnfarverne ser anderledes ud på skærmen end de rent faktisk gør på nøglerne, kan du justere indstillingen på skærmen.

til toppen

11) Hvad er micron? Hvad betyder super fine / extra fine?

Garnfibrenes finhed måles i micron (tusinder af millimeter). Super fine alpacauld er 26-28 micron. Fine merinould er mindre end 21,5 micron og extra fine merino er under 19,5 micron. Jo færre micron, jo blødere og mere delikat vil en kvalitet være, jo flere micron, jo grovere og mere slidstærk vil kvaliteten være.

Årsagen til, at micron i garnets fibre er vigtige, er at garnet let kan blive noget andet end hvad man regner med. Hvor fint og delikat eller hvor groft det er, afgør hvad vi bruger det til. Derfor anbefaler vi det blødeste garn (som DROPS Baby Merino) til babytøj, og et grovere garn (som DROPS Eskimo) som er mere slidstærkt til bla tøfler, siddeunderlag og interiør.

til toppen

12) Hvorfor er farverne i mine nøgler med printfarver forskellige?

Anledningen til at to nøgler med printfarver fra samme indfarvning er forskellige kan være; 1) At nøglerne kommer fra forskellige farvepartier. 2) At nøglerne er blevet farvet med teknikken "magic print" (som feks DROPS Delight), hvilket betyder at der er forskellige mønstre og bløde farveovergange i hvert nøgle, det betyder også at der kan forekomme både lyse og mørke partier i samme indfarvning. Dette er ikke en fejl men en del af garnets egenskaber.

til toppen

13) Min butik har ikke farven jeg ønsker, hvad gør jeg?

Hvis din DROPS forhandler ikke har den farve du ønsker, så prøv at tage kontakt med en DROPS Super Store (de butikker med guldroset ud for navnet i forhandlerlisten) - de fører alle farver i sortimentet, og hvis den skulle være udsolgt, så vil den være bestilt og på vej hjem. Se DROPS forhandlerliste her.

til toppen

14) Hvor finder jeg en specifik indfarvning på et nøgle?

Prøv altid at tage kontakt med din DROPS forhandler først. Hvis de ikke har den indfarvning du skal bruge, så vil vi anbefale at du tager kontakt med andre strikkere og hæklere i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, hvor mange har forskellige indfarvninger i gemmerne og gerne hjælper hinanden, ved at sende til de som behøver.

til toppen

15) Hvorfor fælder mit garn?

Garn fælder fordi det ikke er spundet nok for at holde fibrene sammen. Alt garn har overskud af fibre (fra produktionen) som vil fælde mere eller mindre, afhængig af hvordan garnet er spundet. Børstede garner (og "langhårede" garner) som feks DROPS Melody, har flere af disse løse fibre end andre garner og fælder derfor mere. Det kommer også an på hvad man har på over og under sit strikketøj, om det er noget tøj som trækker fibrene ud. Derfor vil det aldrig være muligt at garantere at et garn ikke vil fælde.

Nedenfor har vi nogle tips om hvordan man får det bedste resultat, når man arbejder med langhårede garner:

  • Når tøjet er færdigt (inden du vasker det) skal det rystes godt så overskudsfibre falder af. NB: Brug IKKE tøjrulle eller børste, det vil trække endnu flere fibre ud af garnet.
  • Læg tøjet i en plasticpose og put det i fryseren i nogle timer - temperaturen vil få fibrene til at glide fra hinanden og de løse fibre vil efterfølgende lettere kunne rystes af.
  • Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen. Tøj som er lavet i langhåret garn, skal normalt altid rystes efter vask, dels for at få fibrene til at rejse sig igen men også for at fjerne eventuelle løse fibre.

til toppen

Kommentarer / Spørgsmål (67)

Bente Lilian Nielsen 17.03.2020 - 09:14:

Vil I anbefale drops Belle til baby tøj? Mvh.Bente

DROPS Design 23.03.2020 kl. 08:01:

Hei Bente. Vi har ingen baby oppskrifter i DROPS Belle, men mange baby oppskrifter du kan bruke DROPS Belle til. Denne kvaliteten egner seg kanskje best til større barn og voksne, men dette er også en personlig mening hva man ønsker. mvh DROPS design

Steffi Sanmann 12.03.2020 - 14:10:

Moin, ich möchte gerne die Drops Jacke Arrowhead stricken. Dort wurde Drops Alaska benutzt. Ich würde gerne Drops Belle dafür benutzen. Ich gehe mal von 800g Alaska aus und habe 9,33 x Drops Belle errechnet. Kann das hinkommen? MfG Steffi

DROPS Design 13.03.2020 kl. 08:58:

Liebe Frau Sanmann, diese Jacke wird in Alaska getrickt, dh mit einem Garn von der Garngruppe C, Sie können irgendeinen Garn der Garngruppe C oder 2 Fäden von der Garngruppe A benutzen aber nicht 1 Faden Garngruppe B (wie Belle). Benutzen Sie den Garnumrechner bei dem Modell um Alternativen zu finden - hier lesen Sie mehr über Garnalternativen. Viel Spaß beim stricken!

Sophie 14.02.2020 - 11:52:

Ich habe gerade einen Sommerpullover mit Belle angefangen. Leider weist das Garn schon nach 8 Runden 3 Fehler auf, das also einer oder 2 Fäden länger sind und ich Schlaufen bilden. Was kann ich tun? Color 06 7071723012468

DROPS Design 17.02.2020 kl. 13:33:

Liebe Sophie, nehmen Sie bitte Kontakt mit Ihrem DROPS Laden auf, gerne wird man Ihnen weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

Sandra 12.02.2020 - 11:53:

Hej! Jag köpte ett nystan Belle Uni Coulour av färgen 18 (en ljusare lila) men den verkar inte finnas att beställa på hemsidan nu när jag tittar. Är det en färg som utgått ur sortimentet helt?

DROPS Design 13.02.2020 kl. 12:29:

Hej Sandra, Ja den har tyvärr utgått från sortimentet.

Christopher 10.10.2019 - 08:58:

Hello, I would like to know what dye is used to create the colourway. Is it colourfast, i.e. dyed with a fibre reactive dye or non-colourfast, for example, dyed with a direct dye? thank you

DROPS Design 10.10.2019 kl. 13:07:

Dear Christopher, we do not have further informations from our producer, but this yarn is OekoTex certified and you can get more informations on their website. Happy knitting!

Frances Miller 29.04.2019 - 17:49:

How do you block garments made from Drops Belle?

DROPS Design 30.04.2019 kl. 10:29:

Dear Mrs Miller, submerge your garment/pieces in lukewarmm water, carefully squeezed the excess water (or simply wash piece following instructions on label + general yarn care tips and lay it out flat, pinning if necessary and let dry. Your DROPS store might have more advices and tips for you, do not hesitate to contact them even per mail or telephone. Happy knitting!

Luciana Pignatelli 27.03.2019 - 15:07:

Buongiorno, Belle è un filato meraviglioso che ho già utilizzato in passato con grande successo. Secondo voi, essendo della stessa categoria del Merinos Extra Fine, è possibile utilizzarlo per un maglione da uomo con gli stessi risultati di consistenza e caduta? Non sarà più rigido in quanto cotone? Mio figlio soffre il caldo e Belle ha le stesse indicazioni peso/messaggio nelle spiegazioni per il maglione.

DROPS Design 09.04.2019 kl. 15:20:

Buongiorno Luciana, Belle è un filato traspirante, perfetto per l'uso nella stagione estiva ma anche nelle altre. Ricordi solo che Merino Extra Fine essendo Merino, tende a lasciarsi andare un pò, per cui Belle potrebbe comportarsi diversamente durante e dopo la lavorazione. Provi a fare un campione e lavarlo prima di iniziare a lavorare. Buon lavoro!

Daria 29.08.2018 - 08:16:

Dear DROPS, thank you for your answer. The seller mentioned is Wloczkowo.pl here in Poland. Order under reference 40218.

Daria 21.08.2018 - 12:55:

I have bought beautiful navy blue Belle, but got 2 out of 10 balls ordered (same order)from different dying lot (04 vs 07). I got unplanned "ombre effect". The local Drops Superstore refused any amendment/help, the owner suggested it is completely not possible since they always check it. How can you tell me I'm guaranteed good support from a superstore? :(I'm always very happy with your yarns replacing others in the projects but this time I sincerely don't know how to finish my project:(

DROPS Design 28.08.2018 kl. 20:24:

Dear Daria, we are sorry to hear that. If you could pinpoint which store you are talking about we could send a message to the department responsible for the Superstores so that they do something about it.

Cheryl Robinson 01.07.2018 - 17:15:

Looking for yarn that will not cling to the body and not be too warm, would Drops Belle work?

DROPS Design 02.07.2018 kl. 10:41:

Dear Mrs Robinson, for any individual assistance choosing a yarn, you are welcome to contact your DROPS store, even per mail, telephone or social medias, they can provide you any help after you have explained what you intend to do. Happy knitting!

Hvordan kan jeg erstatte dette garn? Hvis du vil erstatte dette garn med et andet DROPS garn, kan du vælge et fra samme garngruppe, eller prøve vores garn omregner!

Har du et problem med et DROPS garn du har købt? Når du bestiller garn fra et farvekort eller fra en opskrift på vores hjemmeside, så handler du ikke direkte fra DROPS, men fra en af de mange DROPS butikker rundt omkring i landet. Det er derfor vigtigt at du gemmer banderolerne som sidder på nøglerne, de er din garanti, når du skal tage kontakt med den DROPS butik hvor du har købt garnet. DROPS butikken du tager kontakt med, hjælper dig med en eventuel reklamation og de tager den videre om nødvendigt. Se listen over DROPS butikker her.
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Så kan du scrolle dig ned og skrive dit spørgsmål her og en af vore eksperter vil prøve at hjælpe dig. Du vil normalt få svar i løbet af 5-10 arbejdsdage.

Send en kommentar til DROPS Belle

Vi glæder os til at høre, hvad du har at sige om dette garn!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

Fra #dropsfan galleriet

Belle Zweig

Sabine, Germany

Miles Away

JMFS, United States

Summer Detour

No Solo Punto, Spain

Se mere