DROPS Melody

En luksuriøs blanding af merinould og brushed alpaca!

Indhold: 71% Alpaca, 25% Uld, 4% Polyamid
Garngruppe: D (12 - 15 masker) / 12 ply / chunky
Vægt/længde: 50 g = ca. 140 meter
Anbefalede pinde: 8 mm
Strikkefasthed: 10 x 10 cm = 12 m x 14 p
Håndvask, max 30°C / Tørres fladt / Kan filtes

DROPS Melody er et blødt og luksuriøst garn som består af superfin alpaca og merinould. Det er varmt, og med et mohairagtigt udtryk har vi valgt smukke sofistikerede farver helt fra lys gyldenbeige til duse grå toner og videre til flotte røde og lilla nuancer. Passer til alle opskrifter som er skrevet til Garngruppe D og specielt godt som erstatning til DROPS Vienna som er udgået.

Det bløde og lette garn er perfekt for store oversize sweaters og jakker samt tilbehør som sjaler og tørklæder, det er letstrikket på tykke pinde og det bliver ikke for tung. Brug det gerne sammen med andre garnkvaliteter for at gøre tøjet blødt og for at give det ekstra fylde.

Made in Peru

Garntype
Deals fra
DROPS MELODY UNI COLOUR
42.00 DKK
30.00 DKK

Butikker som sælger dette garn online

Klik på Bestil knappen, så kommer du direkte ind på DROPS forhandlerens egen webshop, hvor du kan bestille.

Butiksnavn Pris på nettet
Garn på Landet
Ryomgård
30.00 DKK
50g
Bestil
Garnius.dk
Webstore
30.00 DKK
50g
Bestil
Strikkenyheder.dk
Silkeborg
31.75 DKK
50g
Bestil
Yarno.dk
Roskilde
31.90 DKK
50g
Bestil
Garnkassen.dk
Webstore
31.95 DKK
50g
Bestil
YarnLiving
Webstore
31.95 DKK
50g
Bestil
MARISTA Garn & Strikkebutik
Varde
32.00 DKK
50g
Bestil
Naturlic
Vejle
34.00 DKK
50g
Bestil
Kukuk.dk
Webstore
36.00 DKK
50g
Bestil
Rito
Webstore
37.00 DKK
50g
Bestil
Hobbygarn.dk
Webstore
37.25 DKK
50g
Bestil
Annettes-haandstrik
Odder
38.00 DKK
50g
Bestil
Anita Garn og Strik
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Centrum Garn
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Enghoff Garn
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Fasters Garn
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Garn-Bixen
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Garnbixen
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Garnshoppen
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Garnværkstedet
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Netgarn
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Nicoline
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Smykkesten og Fritid
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Strikkegarnet
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Strikkeriet
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
Strikkes.dk
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil
The Corner
Webstore
42.00 DKK
50g
Bestil

Se om din lokale forhandler har det her .

Farver i DROPS Melody (16)

natur
uni colour 01
beige
uni colour 15
perlegrå
uni colour 03
grå
uni colour 04
vaniljegul
uni colour 14
sennep
uni colour 18
mursten
uni colour 19
drue
uni colour 20
støvet rosa
uni colour 06
stærk rosa
uni colour 17
mørk jeansblå
uni colour 07
tåge
uni colour 02
lys søgrøn
uni colour 09
turkis
uni colour 16
petrol
uni colour 08
sort
uni colour 05
Vi minder om at farverne du ser her kan afvige noget fra skærm til skærm, på samme måde som farvepartierne ofte afviger lidt fra farvebad til farvebad.
(*) kommer snart, (#) udgår.

Find opskrifter for DROPS Melody

+ Se mere

Lær dig mere om garnet

Hvordan passer jeg på dette garn?

yarn wash

Håndvask, max 30°C / Tørres fladt

Der vil altid være lidt løse fibre i garn og særligt i garn hvor tråden er børstet (altså langhårede garner). Med andre ord: Garnet vil fælde mere eller mindre, alt efter hvordan garnet er spundet.

Garnet kan også fælde om det bruges under eller over andet tøj som trækker i fibrene, det er derfor ikke muligt at garantere at tøjet bliver helt fri for at fælde.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved brug af garn med lidt mere løse fibre:

  • Ryst tøjet godt før du tager det i brug. NB! Brug hverken tøjrulle eller andre metoder som trækker fibrene ud.
  • Hvis der stadigvæk er løse fibre efter at tøjet er rystet, så læg det i en plasticpose og put det ind i fryseren et par timer - ved at udsætte tøjet for frost vil fibrene ikke længere klistre sig så godt sammen og det vil være lettere at ryste løse fibre af.
  • Husk at tøjet altid skal vaskes ifølge vaskeanvisningen. Ryst gerne tøjet igen når det er tørt, så fibrene rejser sig og eventuelle løse fibre falder af.

Hvad betyder symbolerne?

Læs mere om vask af garn

Hvilke andre garner kan jeg kombinere med dette?

Mange af vore garner kan kombineres for at få en anden strikkefasthed, struktur, fornemmelse og udtryk. Her er nogle ideer til kombinationer som kan inspirere.

DROPS Big Delight 07, solopgang + DROPS Melody 15, beige
DROPS Melody 15, beige + DROPS Nord 7, lys beige

Har du lyst til at filte dette garn?

Se hvordan garnet ser ud før og efter filtning:

Før
Efter

Pinde: 7.00 mm
Før: 13 m x 15 p
Efter: 18 m x 30 p

Læs mere om at filte her

Behøver du hjælp

1) Hvilke fibre bliver der brugt i DROPS garn?

Garn kan producers af mange naturlige og syntetiske fibre. DROPS fører hovedsagelig garn fra uld, bomuld, alpaca, hør, mohair og silke. Hver fiber type har sine egenskaber og de bliver ofte blandet for at udnytte de bedste egenskaber fra hver og en. Grove garner har den fordel at de er stærkere og mere holdbare og finere fibre bliver bløde og komfortable. Her er lidt om de fibre vi hovedsagelig fører:

Alpaca:
Alpacauld er en naturlig fiber som kommer fra Alpacaen og den har en struktur som ligner fåreuld. Dens blødhed kommer fra den lille diameter af fiberen som ligner merinouldens. Det er en blød, slidstærk, luksuriøs og silkeagtig naturfiber. Garn lavet af Alpaca fibre er ikke let at filte og nopper ikke så let, den kan være let eller tung alt efter hvor hårdt den er spundet. Sammenligner man med fåreuld så er den varmere blødere og indeholder ingen lanolin hvilket gør den hypoallergen. Alpaca findes i 22 naturlige farver med mere end 300 nuancer fra blå-sort til brun-sort, brun, hvid, sølv, og grå.

Mohair:
Mohair kommer fra Angora geder og anses som en luksuriøs fiber. Mohair garn er varm som uld, men meget lettere, den er slidstærk og svær at filte. Mohair fibre har en karakteristisk glans skabt af den måde den reflekterer lyset på. Trods at det fra starten er en grov fiber er mohair normalt spundet til et meget blødt og let garn, hvilket resulterer I luftige og glansfulde modeller.

Uld:
Uldfibrene kommer fra fårene og er relativt grove fibre. To slående egenskaber er uldens modtagelighed overfor varme og dens evne til at filte, som kommer af overfladen af fibrene. Udseendet på ulden varierer afhængig af rase på fåret.
Uld fra Merino fåret anses som den fineste type uld, den er blød og pænt krøllet. Alt Merino uld i DROPS garnsortiment kommer fra Sydamerika og stammer fra får som ikke har været udsat for Mulesing.
Ren ny uld er lavet direkte af dyreuld og er ikke genbrugt fra eksisterende uldtøj. Uld som kan vaskes I vaskemaskine er kemisk behandlet for at reducere krøllerne på det yderste lag af fibrene, og er derfor egnet for maskinvask (Se Superwash).

Silk:
Silke er et fint og sammenhængende fiber lavet af tråde fra kokonen som silkelarven spinder. Mens silkelarven er dyrket, er vild- eller tussah silken hentet fra vildmarken. Silkefiber er et af de stærkeste naturlige fibre og bliver til et flot og rustikt garn. Det er fint at kombinere med andre fibre, specielt uld. Silke holder på varmen, absorberer fugt og er meget stærk og stabil når det er strikket, det hverken krymper eller vokser. Silken bliver meget smuk når den farves med naturlige farvestoffer.

Vegetabilske fibre:
Der findes flere varianter af vegetabilske fibre I cellevæggen på planter og grøntsager. Af alle varianter er der to som er kendt som de store strikke- eller tekstilfibre; bomuld og hør.
Bomuld er et blødt fiber som vokser rundt om frøene på bomuldsplanten og består af næsten ren cellulose. Bomuld er for det meste hvidt, men det findes også i grønne og brune varianter. Bomuldsfibre er ofte spundet i garn eller tråde som bruges til at lave et blødt, luftig tekstil som er godt egnet som sommertøj og tilbehør. Det er svagere end silke og hør, men mere slidstærk end uld.
Merceriseret bomuld er bomuld som har været igennem en merceriseret behandling. Behandlingen giver trådene mere glans og gør fibrene stærkere samtidig som de lettere tager imod farvestof og gør garnet mere slidstærk. Behandlingen gør også at tøjet lettere vil holde formen samtidig som det ikke vil krympe i samme udstrækning som almindelig bomuld kan gøre.
Hør er et fiber fra stilken af hørplanten, som er stærkere end noget andet fiber. Hørfiber er blødt og glansfuldt og bliver pænere med årene. Hør er mere komfortabelt at gå med I varmt vejr end bomuld, det er fordi den absorberer fugt bedre og tørrer hurtigere.

Andre materialer som bruges I vore garner, er syntetiske fibre som acryl, viscose, polyamid (nyon) og polyester. Disse fibre bruger vi mest for at tilføre slidstyrke i et garn (som feks vores strømpegarn DROPS Fabel) eller som et garn med en speciel konstruktion, som vores blow yarn DROPS Air, hvor nettet i polyamid holder fibrene på plads

til toppen

2) Hvad er polyamid?

Polyamid fibre, bedre kendt som nylon, er meget slidstærk, let at holde (kan vaskes I maskine og tørres I tumbler) og elastisk, som gør den perfekt at blande med andre fibre når man producerer slidstærkt garn som for eksempel sokkegarn.

Sammenlignet med polyester er polyamid blødere og mere elastisk, men det absorberer også mere vand og tørrer lidt mere langsomt.

til toppen

3) Hvilken information kan jeg finde på DROPS banderolerne?

Alle DROPS banderoler indeholder information om fiberindhold (uld, bomuld, osv), vægt I gram ounce, længde I meter og yards, vaskeanvisninger og symboler ( forklaret her ), farvenummer og partinummer og information om garngruppe.

til toppen

4) Hvad betyder DROPS garngrupper?

Alle DROPS garner er delt ind i 6 forskellige grupper baseret på tykkelse og strikkefasthed (A til F). Garn I samme gruppe har samme strikkefasthed, og kan derfor bruges til samme opskrifter; men løbelængden i nøglet varierer, beregn derfor altid hvor mange meter du skal bruge til opskriften før du erstatter garnet.

til toppen

5) Kan jeg bruge et andet garn end det som er brugt i opskriften?

Ja, så længe du kan bruge samme strikke-/hæklefasthed. Lav altid en prøve så du er sikker på at du får samme antal masker i bredden og i højden på 10 cm som vi skriver i opskriften.

Husk at forskellige garner giver forskellige strukturer, og det færdige resultat vil også se anderledes ud. Løbelængden i nøglet kan også være anderledes, så når du erstatter et garn, skal du altid regne garnforbruget ud for at kunne bestille det rigtige antal nøgler.

Du kan læse mere om hvordan du beregner garnforbruget til et garnalternativ - og hvordan du erstatter 1 tråd fra en garngruppe med 2 eller flere tråde fra andre garngrupper, her.

til toppen

6) Hvad betyder det at et garn er ”Superwash”-behandlet?

Superwash uld er et specielt uldprodukt som er blevet behandlet på en måde så det kan vaskes I maskine. Mange er bange for at vaske uld i vaskemaskine da det let filter (derfor er der andre som gerne bruger uld når de vil at det skal filte) men med Superwash-behandlet uld kan man vaske tøjet i maskine uden at være bange for at det kryber eller filter. (Læs mere her).

til toppen

7) Hvad betyder “Oeko-Tex® certificeret”?

Oeko-Tex® Standard 100 blev introduceret I begyndelsen af 1990-erne som et svar på efterspørgslen af tekstiler uden helbreds-risiko. Oeko-Tex® Standard 100 er en globalt test- og certificerings system for råmateriale, mellemprodukter og slutprodukter i alle produktionsfaser. Testen for skadelige stoffer omfatter stoffer som er forbudt eller reguleret ved lov, kemikalier som er kendt for at være skadelig for helbred og parameter som indgår som et forebyggende tiltag for at bevare helbredet.

For mere information gå til www.oeko-tex.com

til toppen

8) Hvor er DROPS garn produceret?

Du kan læse mere om hvor alle DROPS garner er produceret på hvert enkelt farvekort og i vores prisliste.

til toppen

9) Hvorfor er DROPS garn så billig?

Som Nord- Europas største mærke indenfor garn, håndstrik og design, har vi unikke muligheder til at arbejde med de absolut bedste råvarer, samt gøre besparelser som kommer dig til gode. Derfor kan du købe DROPS garn som er 20-30% billigere end lignende produkter på markedet!

til toppen

10) Hvor nøjagtige er farverne I farvekortet på hjemmesiden?

Når vi laver billeder til farvekortet gør vi vort absolut bedste for at opnå højeste farvenøjagtighed. Desværre kan vi ikke garantere hvordan billederne vil se ud på din skærm. Hver enkel skærm viser farver forskelligt, nogle farver kan se mørkere ud end hvad de i virkeligheden er, og nogle farver kan være mere mættede på nogle skærme. Hvis du oplever at mange af garnfarverne ser anderledes ud på skærmen end de rent faktisk gør på nøglerne, kan du justere indstillingen på skærmen.

til toppen

11) Hvad er micron? Hvad betyder super fine / extra fine?

Garnfibrenes finhed måles i micron (tusinder af millimeter). Super fine alpacauld er 26-28 micron. Fine merinould er mindre end 21,5 micron og extra fine merino er under 19,5 micron. Jo færre micron, jo blødere og mere delikat vil en kvalitet være, jo flere micron, jo grovere og mere slidstærk vil kvaliteten være.

Årsagen til, at micron i garnets fibre er vigtige, er at garnet let kan blive noget andet end hvad man regner med. Hvor fint og delikat eller hvor groft det er, afgør hvad vi bruger det til. Derfor anbefaler vi det blødeste garn (som DROPS Baby Merino) til babytøj, og et grovere garn (som DROPS Eskimo) som er mere slidstærkt til bla tøfler, siddeunderlag og interiør.

til toppen

12) Hvorfor er farverne i mine nøgler med printfarver forskellige?

Anledningen til at to nøgler med printfarver fra samme indfarvning er forskellige kan være; 1) At nøglerne kommer fra forskellige farvepartier. 2) At nøglerne er blevet farvet med teknikken "magic print" (som feks DROPS Delight), hvilket betyder at der er forskellige mønstre og bløde farveovergange i hvert nøgle, det betyder også at der kan forekomme både lyse og mørke partier i samme indfarvning. Dette er ikke en fejl men en del af garnets egenskaber.

til toppen

13) Min butik har ikke farven jeg ønsker, hvad gør jeg?

Hvis din DROPS forhandler ikke har den farve du ønsker, så prøv at tage kontakt med en DROPS Super Store (de butikker med guldroset ud for navnet i forhandlerlisten) - de fører alle farver i sortimentet, og hvis den skulle være udsolgt, så vil den være bestilt og på vej hjem. Se DROPS forhandlerliste her.

til toppen

14) Hvor finder jeg en specifik indfarvning på et nøgle?

Prøv altid at tage kontakt med din DROPS forhandler først. Hvis de ikke har den indfarvning du skal bruge, så vil vi anbefale at du tager kontakt med andre strikkere og hæklere i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, hvor mange har forskellige indfarvninger i gemmerne og gerne hjælper hinanden, ved at sende til de som behøver.

til toppen

15) Hvorfor fælder mit garn?

Garn fælder fordi det ikke er spundet nok for at holde fibrene sammen. Alt garn har overskud af fibre (fra produktionen) som vil fælde mere eller mindre, afhængig af hvordan garnet er spundet. Børstede garner (og "langhårede" garner) som feks DROPS Melody, har flere af disse løse fibre end andre garner og fælder derfor mere. Det kommer også an på hvad man har på over og under sit strikketøj, om det er noget tøj som trækker fibrene ud. Derfor vil det aldrig være muligt at garantere at et garn ikke vil fælde.

Nedenfor har vi nogle tips om hvordan man får det bedste resultat, når man arbejder med langhårede garner:

  • Når tøjet er færdigt (inden du vasker det) skal det rystes godt så overskudsfibre falder af. NB: Brug IKKE tøjrulle eller børste, det vil trække endnu flere fibre ud af garnet.
  • Læg tøjet i en plasticpose og put det i fryseren i nogle timer - temperaturen vil få fibrene til at glide fra hinanden og de løse fibre vil efterfølgende lettere kunne rystes af.
  • Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen. Tøj som er lavet i langhåret garn, skal normalt altid rystes efter vask, dels for at få fibrene til at rejse sig igen men også for at fjerne eventuelle løse fibre.

til toppen

Kommentarer / Spørgsmål (70)

Henriette Goa 05.09.2020 - 12:41:

Får dere inn garn 13 (rose) inn igjen?

DROPS Design 07.09.2020 kl. 07:00:

Hei Henriette. Farge nr. 13 er dessverre utgått fra sortimentet. mvh DROPS design

Sandra 03.09.2020 - 21:58:

Kiedy będzie dostępna ponownie w sprzedaży włóczka Melody beż nr 15?

DROPS Design 09.09.2020 kl. 19:04:

Witaj Sandro! Musisz pytać w sklepach, które sprzedają włóczki DROPS w Polsce. Pozdrawiamy!

Matilda Ekström Sundberg 30.06.2020 - 05:56:

Hej, jag behöver köpa mer av detta garn: Drops Melody i färg nr 13, det står "dyelit" 7B1056, har ni det? Kostnad? Vänligen Matilda

DROPS Design 30.06.2020 kl. 09:20:

Hej Matilda. Färg nr 13 har dessvärre utgått ur sortimentet och vi har inget kvar av det på vårt lager. Det du kan göra är att ta kontakt med våra återförsäljare för att se om någon av dem har kvar något av denna färg på lager. Mvh DROPS Design

Svanbjørg Manai 26.06.2020 - 15:39:

Jeg vil gerne købe 2 nogler farve nummer 11 af Melody. Hvor kan det køber.? Farven er udgået, så der er meget få butikker, som har farven på lager. Jeg har ingen fundet.

DROPS Design 29.06.2020 kl. 07:27:

Hei Svanbjørg. Vi har dessverre ikke oversikt over hver enkelts butikk lagerbeholdning. Du må neste kontakte butikkene, evnt kan du legge ut en forespørsel på sosiale medier. Utrolig hvor mange "strikkere" som hjelper hverandre med manglende garn nøster, fargerparti ol. mvh DROPS design

Marie Françoise BOULANGER 18.06.2020 - 11:36:

Bonjour, je souhaiterais savoir combien il me faut de grammes de laine Melody pour remplacer la Drops Sky 600g tricoté en 2 fils ? Le convertisseur ne trouve pas tandis que le model n° ai-133 met qu'il se tricote également F. Merci par avance pour votre réponse. Cordialement

DROPS Design 19.06.2020 kl. 08:09:

Bonjour Mme Boulanger, le modèle Perfect Day, ai-133/196-16 se tricote avec soit 4 fils du groupe C (Air par exemple) ou bien 1 fil du groupe F (Polaris). Ni Sky ni Melody ne seront donc des alternatives pour ce modèle. Vous trouverez ici plus d'infos sur les alternatives. Bon tricot!

Stefanie 16.05.2020 - 22:02:

Guten Tag, ich finde es sehr unfair, dass wir in Österreich bei mancher Wolle gleich um 2 € mehr bezahlen müssen als die Deutschen. Beim Porto würde ich es mir ja einreden lassen, aber die Ware müsste doch für jeden gleich viel kosten. Bei so viel Ungerechtigkeit werde ich sicher keine Wolle bei Drops kaufen. Schöne Grüße aus Wien Stefanie Onic

DROPS Design 19.05.2020 kl. 08:33:

Liebe Stefanie, die Preisfestsetzung ist unterschiedlich je nach jedem Land - deshalb sind die Preisen je nach dem Land unterschiedlich. Hier finden Sie die Liste von DROPS Händlern die nach Österreich senden. Viel Spaß beim stricken!

Irene Helen Johnsen 11.03.2020 - 08:22:

Dette garnet mister så mye hår at det er umulig å strikke med. Møbler, andre klær og hele huset generelt blir fullt av disse hårene. Har vasket det ferdige produktet, børstet det, hatt det i fryseboksen i 4 døgn men uten hjelp. Har strikket mange plagg med børstet alpakka fra vikinggarn og Sandnes ullvare og har ikke opplevd det samme med det.

Pasutto Catherine 04.03.2020 - 17:54:

Je voudrais tricoter le modèle Vienna Sun Children avec la laine Melody puisque Vienna n'existe plus. Pourriez vous me dire si c'est une laine qui risque de «gratter» ? Et si oui, quelle autre laine me conseillez vous? D'avance merci!

DROPS Design 05.03.2020 kl. 10:48:

Bonjour Mme Pasutto, la sensibilité de chacun/chacune étant différente, nous vous recommandons de contacter votre magasin DROPS qui saura vous conseiller de façon plus personnalisée, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

Joyce Van Der Aa 18.02.2020 - 18:23:

Verschrikkelijk gaten om te dragen.. Verliest enorm veel haren..

Ragnhild Nesset 05.02.2020 - 18:16:

Strikker nå av Drops Melody. Et lett og mykt garn. Men det loer veldig. Har dere noe tips om hvordan en skal få det til å slutte å loe?

DROPS Design 10.02.2020 kl. 07:37:

Hei Ragnhild. Alle fine langhårede garn vil røyte, spesielt i begynnelsen til all overskuddsfibre er borte. Det vil bli bedre ette en tids bruk. Men bruk en mjuk børste og prøv å børste bort all "løse" fibre. God Fornøyelse!

Hvordan kan jeg erstatte dette garn? Hvis du vil erstatte dette garn med et andet DROPS garn, kan du vælge et fra samme garngruppe, eller prøve vores garn omregner!

Har du et problem med et DROPS garn du har købt? Når du bestiller garn fra et farvekort eller fra en opskrift på vores hjemmeside, så handler du ikke direkte fra DROPS, men fra en af de mange DROPS butikker rundt omkring i landet. Det er derfor vigtigt at du gemmer banderolerne som sidder på nøglerne, de er din garanti, når du skal tage kontakt med den DROPS butik hvor du har købt garnet. DROPS butikken du tager kontakt med, hjælper dig med en eventuel reklamation og de tager den videre om nødvendigt. Se listen over DROPS butikker her.
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Så kan du scrolle dig ned og skrive dit spørgsmål her og en af vore eksperter vil prøve at hjælpe dig. Du vil normalt få svar i løbet af 5-10 arbejdsdage.

Send en kommentar til DROPS Melody

Vi glæder os til at høre, hvad du har at sige om dette garn!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

Fra #dropsfan galleriet

Sweet melody cardigan

Zsófi - Antha Knits, Hungary

Sweet Melody Cardigan with Drops Melody

Valeri Jenart Of CuddlesOfYarn, Belgium

Candy Wool Sweater

@konturek, Poland

Se mere