DROPS / 202 / 40

Hedera Tote by DROPS Design

Hæklet net i DROPS Muskat. Arbejdet hækles i hulmønster.

DROPS Design: Model r-742
Garngruppe B
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Ca 60 x 70 cm (målt fladt). Hankene måler ca 50 cm hver.
Færdigt mål:
Bredde i bunden af nettet: ca 64 cm op (inklusiv kanter).
Højde: ca 37 cm fra kanten øverst til midt under nettet.

MATERIALER:
DROPS MUSKAT fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
250 g farve 03, mintgrøn

HÆKLEFASTHED:
20 stangmasker i bredden og 10 rækker i højden (5 tern i bredden) = 10 x 10 cm.

HÆKLENÅL:
DROPS HÆKLENÅL NR 3,5.
Nål nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere hæklenål. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere hæklenål.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Bomuld
fra 11.00 kr /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 11.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 55kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.4.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

NET - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet hækles frem og tilbage fra side til side i et stykke. Derefter hækles der en kant i hver side med tilhørende hank, kanterne hækles rundt.

NET:
Hækl 31 luftmasker på nål 3,5 med Muskat. Første række hækles således: 1 fastmaske i 2.luftmaske fra nålen, hækl 1 fastmaske i hver af de resterende 29 luftmasker = 30 fastmasker på rækken. Videre hækles A.1. Når A.1 er hæklet færdig er det totalt 3 rækker med fastmasker. Sæt 1 mærke i arbejdet – ARBEJDET MÅLES VIDERE HERFRA!
Næste række hækles som vist i A.2. Når rækken A.2 er hæklet færdig er der 30 stangmasker på rækken med 3 luftmasker mellem hver stangmaske. Videre hækles A.3 frem og tilbage. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
OBS: Læg mærke til at når A.3 hækles vil arbejdet trække sig lidt sammen i hver side fordi sidste stangmaske på rækken hækles i første luftmaske i begyndelsen af forrige række.
Når arbejdet måler ca 70 cm fra mærket (målt midt på arbejdet hvor det ikke har trukket sig sammen), hækles A.4 så arbejdet slutter på samme måde som det starter. Efter A.4 klippes og hæftes tråden.

HANK:
Hækl en hank i den ene side af arbejdet således: Start fra retsiden langs med den ene side af arbejdet som trak sig sammen da nettet blev hæklet, hækl 1 fastmaske i hver af de 3 fastmaskerækker langs fastmaskekanten, hækl 2 fastmasker om hver stangmaske langs med kanten og hækl til sidst 1 fastmaske i hver af de 3 fastmaskerækker langs fastmaskekanten = ca 76 fastmasker på rækken. Klip ikke tråden, men hækl en luftmaskerække på ca 50 cm til hank. Sæt luftmaskerækken fast med 1 kædemaske i den første fastmaske som blev hæklet på denne omgang. Hvis man ønsker en kortere eller længere hank tilpasses den efter ønske, men vær opmærksom på at hanken bliver længere i brug.
Hækl 3 omgange til med fastmasker rundt i kanten og hanken, dvs på første omgang hækles der 1 fastmaske i hver maske, men langs med hanken hækles der 1 fastmaske i hver luftmaske. OBS: Hver omgang starter med 1 luftmaske (modsvarer 1 fastmaske) og hver omgang afsluttes med 1 kædemaske i luftmasken i begyndelsen af omgangen. Klip og hæft tråden. Hækl kant og hank på samme måde i den anden side af arbejdet.

Diagram

= 1 luftmaske
= 1 fastmaske i masken
= 3 luftmasker i starten af rækken (modsvarer 1 stangmaske)
= 1 stangmaske i masken
= 1 stangmaske i den første af de 3 luftmasker som blev hæklet i starten af forrige række
= 3 luftmasker
= denne række er allerede hæklet og viser kun hvor maskerne i A.1 skal hækles

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 202-40) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (10)

Lasportes Veronique 23.06.2020 - 17:37:

Bonjour, comment avec 30 brides espacées de 3 m en l4air arrivez vous a avoir 74cm e large pour ce sac ne manque t il pas 1 diagramme d'augmentation? ou alors , votre échantillon est faux? d'avance, merci pour votre réponse

DROPS Design 24.06.2020 kl. 07:16:

Bonjour Mme Lasportes, vos mailles en l'air doivent être crochetées de sorte qu'elles soient aussi larges qu'une bride, ainsi vous aurez 30 brides espacées de 3 ml chacune = 30 x 4 mailles = 120 mailles = 60 cm de large. Le sac mesure 64 cm avec les bordures, à ce niveau là, on n'a pas encore les bordures de faites. Vous pouvez visualiser un mini version du sac dans cette vidéo. Bon crochet!

De Vilmorin 17.02.2020 - 16:04:

Bonjour, avez-vous un modèle de filet pour cheveux comme dans les années 40. J'en ai trouvé un mais en anglais :)

DROPS Design 17.02.2020 kl. 16:06:

Bonjour Mme De Vilmorin, nous n'avons pas ce type de modèles, mais notre lexique pourra peut-être vous aider. Bon crochet!

Isabel 29.10.2019 - 07:53:

Bonjour Je voudrai me lancer et commander les pelotes drops muskat pour faire ce sac filet mais combien de pelotes faut il pour réaliser ce modèle ?

DROPS Design 29.10.2019 kl. 08:04:

Bonjour Isabel! Il faut acheter 5 pelotes de DROPS Muskat. Bon travail!

Michelle 15.10.2019 - 07:27:

Bonjour, si je comprend bien , en A2 le rang se montre plus large qu'en A1 visuellement et en A il se rétrécit ? Merci Michelle

DROPS Design 15.10.2019 kl. 10:19:

Bonjour Michelle, tout à fait, A.1 se crochète en ms, mais A.2 /A.3 se crochètent en brides avec des arceaux, l'ouvrage sera donc plus large. Quand on va crocheter A.4, l'ouvrage deviendra de nouveau plus serré, comme au début quand on a fait A.1. Bon crochet!

Dijana 02.10.2019 - 10:56:

I Need an offer for mesh bag jar in rosa Color, thank you

DROPS Design 02.10.2019 kl. 13:31:

Dear Diajana, you will find all our free patterns for knitted or crocheted bags here; for any assistance choosing the colour, please contact your DROPS store. Happy knitting!

Gisele 19.06.2019 - 23:49:

Is there a written pattern for crocheters who cannot work with diagrams? Pretty patterns ....

DROPS Design 20.06.2019 kl. 08:32:

Dear Gisele, you will find how to read diagrams here and this video shows how to crochet the bag (with less stitches). Happy crocheting!

Michèle Stubbé 01.06.2019 - 15:02:

Bonjour, Je voudrais commander sans me référer à un de vos modèles. Comment choisir la (les) couleur(s) que je veux ?

DROPS Design 03.06.2019 kl. 09:08:

Bonjour Mme Stubbé, vous pouvez vous référer au nuancier de DROPS Muskat pour ce sac par exemple. Pour toute assistance au choix d'une couleur, n'hésitez pas à contacter votre magasin DROPS, même par mail ou téléphone. Bon crochet!

Anne 25.05.2019 - 16:40:

Habe das Netz nachgearbeitet. Bitte bei den Trägern nur eine feste Masche statt zwei um jedes Stäbchen häkeln. Es wird sonst viel zu weit. Sonst gut beschrieben, danke

Calvario 14.01.2019 - 11:15:

J aime beaucoup ce genre de fourre tout tres pratique

Jensen 16.12.2018 - 09:31:

Meget smart facon. Lidt mere rå end de andre taske-modeller.

Kommentere opskrift DROPS 202-40

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.