DROPS Extra / 0-1455

Cafe Flamingo by DROPS Design

Virkad flamingo äggvärmare i DROPS Merino Extra Fine. Tema: Påsk

DROPS Design: Modell me-178
Garngrupp B
-------------------------------------------------------

STORLEK:
Flamingon är ca 12 cm hög med böjt huvud och utan ben.

GARNÅTGÅNG:
DROPS MERINO EXTRA FINE från Garnstudio (tillhör garngrupp B)
50 g färg 17, cerise
50 g färg 02, svart
50 g färg 01, natur
50 g färg 30, senap

VIRKFASTHET:
22 fastmaskor på bredden och 22 varv på höjden = 10 x 10 cm.

VIRKNÅL:
DROPS VIRKNÅL NR 3.
Nålnumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare virknål. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare virknål.
TILLBEHÖR: Vadd till fyllning.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Kommentarer (0)

100% Ull
från 26.00 kr /50g
DROPS Merino Extra Fine uni colour DROPS Merino Extra Fine uni colour 26.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Merino Extra Fine mix DROPS Merino Extra Fine mix 26.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 104kr. Läs mer.
-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

HOPVIRKNING-1:
VIRKA 2 STOLPAR TILLSAMMANS TILL 1 TJOCK STOLPE:
Virka 1 stolpe i nästa maska, men vänta med sista omslaget och genomdragningen (= 2 öglor på nålen), virka 1 stolpe till i samma maska och drag sista omslaget genom alla 3 öglorna på nålen (= 1 tjock stolpe).


HOPVIRKNING-2:
2 DUBBELSTOLPAR VIRKADE TILLSAMMANS TILL 1 TJOCK DUBBELSTOLPE:
Virka 1 dubbelstolpe i nästa maska, men vänta med sista omslaget och genomdragningen (= 2 öglor på nålen), virka 1 dubbelstolpe till i samma maska och drag sista omslaget genom alla 3 öglorna på nålen (= 1 tjock dubbelstolpe).
-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

FLAMINGO - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet virkas runt från näbben till huvudet och ner över kroppen.

NÄBB-HUVUD-KROPP:
Virka 2 luftmaskor med virknål nr 3 med svart.
VARV 1:
I den 2:a maskan från nålen virkas 6 halvstolpar, avsluta varvet med 1 smygmaska i första halvstolpen.
VARV 2:
1 luftmaska, virka 1 fastmaska i varje halvstolpe = 6 fastmaskor, virka 1 smygmaska med natur i första fastmaskan på varvet (= färgbyte). Klipp av tråden i svart.
VARV 3:
1 luftmaska, * 1 fastmaska i nästa fastmaska, 2 fastmaskor i nästa fastmaska*, upprepa *-* varvet ut = 9 fastmaskor, avsluta varvet med 1 smygmaska i första fastmaskan.
VARV 4:
1 luftmaska, 1 fastmaska i varje fastmaska = 9 fastmaskor, avsluta varvet med 1 smygmaska i första fastmaskan.
VARV 5:
1 luftmaska, * 1 fastmaska i var och en av de 2 nästa fastmaskorna, 2 fastmaskor i nästa fastmaska *, upprepa *-* varvet ut = 12 fastmaskor, avsluta varvet med 1 smygmaska i första fastmaskan.
VARV 6 och 7:
1 luftmaska, 1 fastmaska i varje fastmaska, avsluta varvet med 1 smygmaska i första fastmaskan.
VARV 8:
1 luftmaska, 1 fastmaska i varje fastmaska, virka 1 smygmaska med cerise i första fastmaskan på varvet (= färgbyte). Klipp av tråden i natur
VARV 9:
1 luftmaska, * 1 fastmaska i var och en av de 3 nästa fastmaskorna, 2 fastmaskor i nästa maska *, upprepa *-* varvet ut = 15 fastmaskor, avsluta varvet med 1 smygmaska i första fastmaskan.
VARV 10 - 15:
1 luftmaska, 1 fastmaska i var och en av de 3 nästa fastmaskorna, i var och en av de nästa 2 fastmaskorna virkas 2 hopvirkade stolpar – se HOPVIRKNING-1 i förklaringen ovan, i var och en av de nästa 5 fastmaskorna virkas 2 hopvirkade dubbelstolpar – se HOPVIRKNING-2 i förklaringen ovan, i var och en av de 2 nästa fastmaskorna virkas 2 hopvirkade stolpar, 1 fastmaska i var och en av de 3 nästa fastmaskorna och avsluta med 1 smygmaska i första fastmaskan på varvet. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!

Före nästa varv sys det på 2 ögon med en rest svart tråd.
VARV 16 och vidare:
Virka 1 luftmaska, 1 fastmaska i var och en av de 8 nästa maskorna – sätt en markör i 8:e maskan = mitt bak. Fortsätt med 1 fastmaska i varje maska varvet ut (= 15 fastmaskor). När sista fastmaskan på varvet har virkats fortsätts det runt med fastmaskor, utan avslutning på varvet (dvs, det börjas/slutas inte längre med luftmaska/smygmaska). Börja 17:e varvet med 1 fastmaska i första fastmaskan från föregående varv. Sedan virkas 1 fastmaska i varje fastmaska till halsen mäter 3 cm (mätt från markören mitt bak). Virka till fastmaskan mitt bak, nu virkas det 2 stolpar i varje fastmaska i 1 varv = 30 stolpar. Sedan virkas det med 1 stolpe i varje stolpe (utan avslutning på varvet) till kroppen med stolpar mäter ca 5 cm. Sedan virkas 1 varv med fastmaskor, men i sista stolpen virkas svansen så här: 1 smygmaska, 3 luftmaskor, 4 dubbelstolpar, 3 luftmaskor och 1 smygmaska.
Klipp av tråden och fäst den. Fyll näbb och huvud med lite vadd.

BEN:
Benen virkas över 3 maskor var, med 3 maskor mellan varje ben. Det virkas ett ben på varje sida av de 3 maskorna mitt fram. Benet virkas med 1 tråd senap.

FÖRSTA BENET:
Virka upp 1 ögla i var och en av de 3 maskorna som benet går över. Omslag om nålen och drag tråden genom alla 3 öglorna – detta liknar 3 maskor som har virkats tillsammans.
* Omslag om nålen, stick in nålen i den första av de 3 maskorna under. Hämta tråden på framsidan av arbetet (dvs det virkas om den främre maskbågen) och dra tråden igenom = 3 öglor på nålen, gör 1 omslag om nålen och drag genom alla öglorna på nålen *, upprepa *-* totalt 4 ggr.
Nu virkas knät så här: * Omslag om nålen, stick in nålen i den första av de 3 maskorna under. Hämta tråden på framsidan av arbetet (dvs det virkas om den främre maskbågen) och dra tråden igenom = 3 öglor på nålen, gör 1 omslag om nålen och drag genom alla öglorna på nålen *, upprepa *-* totalt 3 ggr, men upprepa i samma maska så att det blir ett litet knä. Sedan virkas det som före knät 4 ggr och sedan virkas foten på samma sätt som knät. Klipp av tråden och fäst den.
Virka 1 ben till på samma sätt.

There are no comments to this pattern yet! Leave yours below.

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-1455

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.