DROPS / 93 / 15

DROPS 93-15 by DROPS Design

Spets-stickad DROPS trekants-schal i ”Vivaldi”

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Mått:
Längd mitt bak: ca 50 cm
Bredd överst: ca 180 cm
Garnåtgång: DROPS Vivaldi från Garnstudio
50 gr nr 02, brun
50 gr nr 13, beige
50 gr nr 08, gammalrosa
50 gr nr 06, natur
DROPS Rundst nr 5.
DROPS Virknål nr 4.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Stickfasthet: St.nr är bara rekommenderad!
17 m x 24 v på st 5 och slätst = 10 x 10 cm

Rätst (fram och tillbaka på st):
varv 1: Räta, varv 2: Räta

Mönster: Se diagram M.1 till M.3.
Diagr visar mönstret sett från rätsidan.

Ökningstips: Öka mitt på schalen på vartannat v till färdigt mått genom att göra
1 omslag på varje sida om m med märktråd (omslagen görs på rätsidan av arb och stickas aviga på nästa v). Samtidigt läggs det upp 2 nya m löst i slutet på varje v till färdigt mått.

Schal: Pga antalet m stickas arb fram och tillbaka på en rundst - det startas överst och stickas neråt/utåt. Läs Ökningstips ovan!
Lägg upp 5 m på st 5 med natur Vivaldi och sätt 1 märktråd i den mittersta m (låt tråden följa med uppöver). Sticka slätst - samtidigt ökas det mitt i arb och i varje sida - se ökningstips ovan - till färdigt mått.
När det är 47 m på st (arb mäter ca 7 cm mätt mitt i arb) stickas nästa v så här från rätsidan: 1 kantm, M.1 (= 14 m), 8 m slätst,
1 omslag, 1 rm, 1 omslag (= ökningen mitt i arb), 8 m slätst, M.1 spegelvänt (så att mönstret blir lika i varje sida mot mitt bak),
1 kantm, och lägg upp 2 nya m. Fortsätt mönstret så samtidigt som det ökas mitt i arb och i varje sida som innan - Obs: de ökade m både i varje sida och mitt bak slätstickas tills de går upp i mönstret.

När arb mäter ca 30 cm (mätt mitt bak) - avpassa så att det är stickat minst 3 v slätst efter ett hålmönster (avsluta med ett varv från avigan) - stickas det 6 v rätst, byt till gammalrosa, sticka 1 v slätst och fortsätt med M.2 - Obs: 1:a v i M.2 = avigsidan, starta M.2 innanför 1 kantm, de m som inte går upp i mönstret mot mitt bak stickas aviga från rätsidan/räta från avigsidan tills de går upp i mönstret (gäller också ut mot varje sida efterhand som det ökas), kom ihåg att spegelvända mönstret mitt bak, dvs att diagr stickas från vänster mot höger efter mitten. När arb mäter ca 39 cm byts det till natur och det stickas 6 v rätst. Sedan byts det till beige. Nu stickas M.3 - starta M.3 innanför 1 kantm, de m på 1:a v i M.3 som inte går upp i mönstret mot mitt bak slätstickas tills de går upp i mönstret (gäller också ut mot varje sida efterhand som det ökas), kom ihåg att det ska vara lika många slätst m i varje sida mot mitt bak av M.3.
När arb mäter ca 49 cm (M.3 ska vara stickad 4 ggr på höjden), byts det till brun. Sticka M.3 en gång till (det är nu ca 305 m på st) och maska sedan av löst - Obs: för att avm.kanten inte ska strama och att mönstret ska våga sig stickas 1:a v i M.3 samtidigt som det maskas av löst.

Virkade kanter: Virka 1 varv med lm-bågar med nål 4 och gammalrosa så här - virka i den mittersta rätst randen över M.2 (sett nerifrån): 1 fm i första m, * 4 lm, hoppa över 2 m, 1 fm i nästa m *, upprepa *-*.
Virka en motsvarande kant med naturvit överst längs den bredaste kanten på schalen. Sedan virkas det på samma sätt med brunt längs de 2 andra sidorna.

Diagram

= rm från rätsidan, am från avigsidan
= am från rätsidan, rm från avigsidan
= sticka 3 m i m så här: 1 rm, 1 am och 1 rm
= 1 omslag
= 2 rm tills
= 2 rm tills, 1 omslag
= 1 omslag, lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över
= 1 omslag, lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 2 rm tills, drag den lyfta m över, 1 omslag
= sticka 3 am tills, strama tråden

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 93-15.