DROPS / 93 / 15

DROPS 93-15 by DROPS Design

Pitsineuleinen kolmikulmainen hartiahuivi ”Vivaldi”-langasta

Tällä ohjeella ei vielä ole nimeä. Tee nimiehdotus!

Drops 93-15
Mitat:
Pituus keskeltä takaa: n. 50 cm
Leveys ylimpänä: n. 180 cm
Langanmenekki: Vivaldi:
50 g nro 02, ruskea
50 g nro 13, beige
50 g nro 08, vanharoosa
50 g nro 06, luonnonvalkoinen

DROPS Pyöröpuikko nro 5.
DROPS Virkkuukoukku nro 4.
Neuletiheys: Puikkonro on ainoastaan suositus!
17 s x 24 krs sileää neuletta puikolla nro 5 = 10 x 10 cm.

Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.

(Siirry ohjeeseen)

Vinkkejä & Apua

Kiitos kun valitsit DROPS Design mallin!

Teemme parhaamme, jotta ohjeemme olisivat mahdollisimman helppoja seurata.

Tästä syystä jokaisella ohjeella on omat opastavat ohjevideot, jotka löytyvät sivun alareunasta.

Meiltä löydät myös oppitunteja, joiden avulla opit ohjeissamme käytettyjä tekniikoita vaihe vaiheelta. Löydät ne tästä!

Ainaoikeinneule (edestakaisin puikolla):
1. krs: Oikein, 2. krs: Oikein.

Mallineule: Katso ruutupiirrokset M.1-M.3.
Piirrokset näyttävät mallineuletta oikealta puolelta katsottuna.

Lisäysvinkki: Lisää hartiahuivin keskellä joka 2. krs lopulliseen mittaan asti tekemällä langankierto puikolle merkkilangalla merkityn s:n molemmin puolin (tee langankierrot työn oikealla puolella ja neulo ne seuraavalla krs:lla nurin). Luo samanaikaisesti jokaisen krs:n lopussa 2 uutta löyhää s lopulliseen mittaan asti.

Hartiahuivi: S-määrän johdosta työ neulotaan edestakaisin pyöröpuikolla - aloita ylimpänä ja neulo alaspäin/ulospäin. Lue Lisäysvinkki yllä!
Luo pyöröpuikolle nro 5 luonnonvalkoisella Vivaldi-langalla 5 s ja kiinnitä merkkilanka keskimmäiseen s:aan (anna merkkilangan roikkua työn mukana). Neulo sileää neuletta - tee samanaikaisesti lisäykset työn keskellä ja kummassakin reunassa - kts. Lisäysvinkki yllä - lopulliseen mittaan asti.
Kun puikolla on 47 s (työn pituus on n. 7 cm keskeltä mitattuna), neulo seuraava krs näin oikealta puolelta: 1 reuna-s, M.1 (= 14 s), 8 s sileää neuletta, 1 langankierto, 1 o, 1 langankierto (= lisäys työn keskellä), 8 s sileää neuletta, M.1 peilikuvana (jotta mallineuleesta tulisi samanlainen kummallakin puolella keskitakaa), 1 reuna-s ja luo lopuksi 2 uutta s. Jatka mallineuletta samalla tavalla ja tee lisäykset työn keskellä ja kummassakin reunassa kuten aiemmin - Huom: neulo kaikilla lisätyillä s:illa sileää neuletta kunnes niitä voidaan liittää mukaan mallineuleeseen.
Kun työn korkeus on n. 30 cm (keskeltä takaa mitattuna) - sopeuta niin, että olet neulonut ainakin 2 krs sileää neuletta pitsineuleen jälkeen - neulo 6 krs ainaoikeaa, vaihda vanharoosaan lankaan ja jatka neulomalla M.2:n mukaan - Huom: M.2:n 1. krs = nurja puoli, neulo ensin 1 reuna-s ja aloita sitten neulominen M.2:n mukaan. Neulo niillä s:illa, joita ei voida liittää mallineuleeseen keskellä takana nurjaa oikealta puolelta/oikeaa nurjalta puolelta kunnes niitä voidaan liittää mallineuleeseen (koskee myös lisättyjä s:ita kummassakin reunassa). Muista että mallineule neulotaan peilikuvana keskellä takana, ts. keskikohdan jälkeen neulotaan piirroksen vasemmasta reunasta kohti oikeaa. Kun työn korkeus on n. 39 cm, vaihda luonnonvalkoiseen lankaan ja neulo 6 krs ainaoikeaa. Vaihda sitten beigeen lankaan ja neulo M.3:n mukaan - neulo ensin 1 reuna-s ja aloita tämän jälkeen neulominen M.3:n mukaan, neulo niillä s:illa M.3:n 1. krs:lla, joita ei voida liittää mallineuleeseen keskellä takana sileää neuletta kunnes niitä voidaan liittää mallineuleeseen (koskee myös lisättyjä s:ita kummassakin reunassa) - huolehdi siitä, että neulot yhtä monta sileää s M.3:n mukaan kummallakin puolella keskitakaa.
Kun työn korkeus on n. 49 cm (olet nyt neulonut M.3:n mukaan 4 kertaa korkeudessa), vaihda ruskeaan lankaan. Neulo vielä kerran M.3:n mukaan (puikolla on nyt n. 305 s) ja päätä tämän jälkeen s:t löyhästi - Huom: jottei päätösreuna kiristäisi ja jotta mallineule aaltoilisi, neulo M.3:n 1. krs samalla kuin päätät.

Virkatut reunukset: Virkkaa 1 krs kjs-kaaria koukulla nro 4 ja vanharoosalla langalla näin - virkkaa M.2:n yläpuolella olevaan keskimmäiseen ainaoikeinneulottuun raitaan (alhaalta katsottuna): 1 ks ensimmäiseen s:aan, * 4 kjs, jätä 2 s väliin, 1 ks seuraavaan s:aan *, toista *-*.
Virkkaa vastaavanlainen reunus luonnonvalkoisella langalla ylimpänä pitkin hartiahuivin leveintä reunaa. Virkkaa sitten samalla tavalla ruskealla langalla pitkin hartiahuivin 2:ta muuta reunaa.

Piirros

= oikea s oikealta puolelta, nurja s nurjalta puolelta
= nurja s oikealta puolelta, oikea s nurjalta puolelta
= neulo samaan s:aan 3 s näin: 1 o, 1 n ja 1 o
= 1 langankierto
= 2 s oikein yhteen
= 2 s oikein yhteen, 1 langankierto
= 1 langankierto, nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 oikein, vedä nostettu s neulotun yli
= 1 langankierto, nosta 1 s oikein neulomatta, 2 s oikein yhteen, vedä nostettu s kavennuksen yli, 1 langankierto
= neulo 3 s nurin yhteen, kiristä lanka

Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 93-15 alkuperäisohjeeseen.