DROPS / 93 / 15

DROPS 93-15 by DROPS Design

Blondestrikket DROPS trekantsjal i ”Vivaldi” med bølgemønster, brombær og hulmønster

Denne model har endnu ikke noget navn. Har du et godt forslag?

Mål:
Længde midt bagpå: ca 50 cm
Bredde øverst: ca 180 cm
Materialer: DROPS Vivaldi fra Garnstudio
50 gr f.nr 02, brun
50 gr f.nr 13, beige
50 gr f.nr 08, gammelrosa
50 gr f.nr 06, natur
DROPS Rundp nr 5.
DROPS Hæklenål nr 4.

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

Strikkefasthed: Husk p.nr er vejledende
17 m x 24 p på p 5 og glatstrik = 10 x 10 cm

Retstrik (frem og tilbage på p):
1.p: Ret, 2.p: Ret

Mønster: Se diag M.1 til M.3. Diag viser mønst set fra retsiden.

Udtagningstips: Der tages ud midt på sjalet på hver 2.p til færdig mål ved at lave omslag på hver side af m med mærketråd (omslagene laves på retsiden af arb og strikkes vrang på næste p). Samtidig slåes der 2 nye m løst op sidst på hver p til færdig mål.

Sjal: Pga m-ant strikkes arb frem og tilbage på rundp - der startes øverst og strikkes nedad/udad. Læs Udtagningstips!
Slå 5 m op på p 5 med natur Vivaldi og sæt 1 mærketråd i den midterste m (lad mærketråden følge med arb). Strik glatstrik - samtidig tages der ud midt i arb og i hver side - se Udtagningstips - til færdig mål.
Når der er 47 m på p (arb måler ca 7 cm målt midt bagpå) strikkes næste p således fra retsiden: 1 kantm, M.1 (= 14 m), 8 m glatstrik, slå om, 1 r, slå om (= udtagningen midt i arb), 8 m glatstrik, M.1 spejlvendt (så mønst bliver ens i begge sider midt bagpå), 1 kantm, og slå 2 nye m op. Fortsæt mønst således samtidig med at der tages ud midt i arb og i hver side som før - OBS: De nye m både i hver side og midt bagpå strikkes i glatstrik til de går op i mønst.
Når arb måler ca 30 cm (målt midt bagpå) - afpas så det er strikket mindst 3 p glatstrik efter et hulmønst (afslut efter en pind fra vrangen)- strikkes der 6 p retstrik, skift til gammelrosa, strik 1 pind glatstrik og fortsæt med M.2 - OBS: 1.p i M.2 = vrangen, start M.2 indenfor 1 kantm, de m som ikke går op i mønst midt bagpå strikkes vrang fra retsiden/ret fra vrangen til de går op i mønst (gælder også ud mod hver side efterhånden som der tages ud), husk at spejlvende mønst midt bagpå, dvs at diag strikkes fra venstre mod højre efter midten. Når arb måler ca 39 cm skiftes der til natur og der strikkes 6 p retstrik. Derefter skiftes der til beige. Nu strikkes M.3 - start M.3 indenfor 1 kantm, de m på 1.p i M.3 som ikke går op i mønst mod midt bagpå strikkes i glatstrik til de går op i mønst (gælder også ud mod hver side efterhånden som der tages ud), husk at der skal være lige mange m glatstrik på hver side af midt bagpå før M.3.
Når arb måler ca 49 cm (M.3 skal være strikket 4 gange i højden), skiftes der til brun. Strik M.3 en gang til (der er nu ca 305 m på p) og luk derefter løst af - OBS: For at aflukningskanten ikke skal stramme og mønst skal få lov til at bølge sig skal 1.p i M.3 strikkes samtidig med at der lukkes løst af.

Hæklede kanter: Hækl 1 række lm-buer på nål 4 med gammelrosa således - Hækl i den midterste retstrikkede m over M.2 (Set nede fra): 1 fm i første m, * 4 lm, spring over 2 m, 1 fm i næste m *, gentag fra *-*.
Hækl en tilsvarende kant med naturhvid øverst langs den bredeste kant på sjalet. Derefter hækles der på samme måde med brun langs de 2 andre sider på sjalet.

Diagram

= r fra retsiden, vr fra vrangen
= vr fra retsiden, r fra vrangen
= strik 3 m i m således: 1 r, 1 vr og 1 r
= slå om
= 2 r sammen
= 2 r sammen, slå om
= slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over
= slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes r, 2 r sammen, løft den løse m over, slå om
= strik 3 vr sammen, stram tråden

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 93-15.