DROPS / 211 / 28

Eco Tote by DROPS Design

Virkad väska med hålmönster och stolpgrupper i DROPS Bomull-Lin eller DROPS Paris.

  • Eco Tote / DROPS 211-28 - Virkad väska med hålmönster och stolpgrupper i DROPS Bomull-Lin eller DROPS Paris.
  • Eco Tote / DROPS 211-28 - Virkad väska med hålmönster och stolpgrupper i DROPS Bomull-Lin eller DROPS Paris.
  • Eco Tote / DROPS 211-28 - Virkad väska med hålmönster och stolpgrupper i DROPS Bomull-Lin eller DROPS Paris.
  • Eco Tote / DROPS 211-28 - Virkad väska med hålmönster och stolpgrupper i DROPS Bomull-Lin eller DROPS Paris.
  • Eco Tote / DROPS 211-28 - Virkad väska med hålmönster och stolpgrupper i DROPS Bomull-Lin eller DROPS Paris.
DROPS Design: Modell l-158
Garngrupp C eller A + A
-------------------------------------------------------

STORLEK:
Mått: Omkrets: ca 81 cm. Längd (utan axelband): 39 cm.
Axelbanden mäter ca 45 cm.

GARNÅTGÅNG:
DROPS BOMULL-LIN från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
250 g färg 05, brun
Eller använd:
DROPS PARIS från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
300 g färg 44, brun

VIRKFASTHET:
16 stolpar på bredden och 9 varv på höjden = 10 x 10 cm.

VIRKNÅL:
DROPS VIRKNÅL NR 4,5.
Nålnumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare virknål. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare virknål.

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här
-------------------------------------------------------


53% Bomull, 47% Lin
från 27.95 kr /50g
DROPS Bomull-Lin uni colour DROPS Bomull-Lin uni colour 27.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 139.75kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

LUFTMASKA:
Om du virkar ytterst på virknålen kommer luftmaskan ofta att bli för stram.
1 luftmaska ska vara lika lång som 1 fastmaska/stolpe är bred.

VIRKINFORMATION:
I början av varje varv med fastmaskor virkas det 1 luftmaska, denna luftmaskan ersätter inte 1:a fastmaskan. Varvet avslutas med 1 smygmaska i första fastmaskan på varvet.
I början av varje varv med stolpar virkas det 3 luftmaskor, dessa 3 luftmaskorna ersätter inte 1:a stolpen på varvet. Varvet avslutas med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet.

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.5.

ÖKNINGSTIPS-1:
Det ökas 1 stolpe genom att virka 2 stolpar i en maska. Öka 1 stolpe i maskan före och efter markören i varje sida (= 4 maskor ökade på varvet).

ÖKNINGSTIPS-2:
För att beräkna hur det ska ökas jämnt, räknar man det totala maskantalet på varvet (t.ex 130 maskor) och delar maskorna med det antal ökningar som ska göras (t.ex 14) = 9,3. I detta exempel ökas det genom att virka 2 stolpar i ca var 9:e maska.

3 STOLPAR TILL 1 STOLPE:
Virka 1 stolpe i första maskan, men vänta med sista omslaget och genomdragningen (= 2 öglor på nålen), virka 1 stolpe till på samma sätt i var och en av de nästa 2 maskorna, men drag sista omslaget genom alla de 4 öglorna på nålen (= 1 maska)

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

VÄSKA - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet virkas runt nerifrån och upp. Till slut virkas botten ihop.

VÄSKA:
Virka 114 luftmaskor med nål 4,5 med Bomull-Lin eller Paris och fäst dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan som virkades på varvet – läs LUFTMASKA.
VARV 1: Virka 1 fastmaska i varje maska – läs VIRKINFORMATION = 114 fastmaskor på varvet. Sätt en markör i början av varvet och en markör efter 57 fastmaskor (= 57 fastmaskor mellan markörerna).
VARV 2-5: Virka 1 stolpe i varje fastmaska, SAMTIDIGT på varje varv ökas det 1 stolpe på varje sida av båda markörerna – läs ÖKNINGSTIPS-1 = 130 stolpar. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN! Virka vidare med 1 stolpe i varje stolpe till arbetet mäter 9 cm från uppläggningskanten.
Nästa varv virkas så här: Virka 1 stolpe i varje stolpe och öka 14 stolpar jämnt fördelat på varvet – läs ÖKNINGSTIPS-2 = 144 stolpar.
Nu virkas det mönster så här: Virka A.1 (visar hur varvet börjar och slutar), A.2 totalt 36 rapporter på varvet. När diagrammen är färdigvirkade på höjden, repeteras de 2 sista varven till arbetet mäter ca 32 cm – anpassa så att det avslutas efter ett varv som är som sista varvet i A.2. Klipp av tråden.
Nu virkas det fram och tillbaka i varje sida av väskan så här:
Fäst tråden med 1 smygmaska i stolpen före de sista 4 luftmaskbågarna på varvet och virka mönster från rätsidan så här: A.3, A.4 över de nästa 7 luftmaskbågarna, A.5 över nästa luftmaskbåge + stolpen efter luftmaskbågen. Fortsätt fram och tillbaka så till A.3 till A.5 är färdigvirkade på höjden. Klipp av tråden och fäst den.
Fäst tråden med 1 smygmaska i stolpen efter den 10:e luftmaskbågen, räknat från efter A.5 som virkades i den ena sidan av arbetet. Virka mönster så här: A.3, A.4 över de nästa 7 luftmaskbågarna, A.5 över nästa luftmaskbåge + stolpen efter luftmaskbågen. Det ska nu vara 10 luftmaskbågar mellan A.5 och A.3 mitt på väskan mellan sidorna som virkas. Fortsätt fram och tillbaka så till A.3 till A.5 är färdigvirkade på höjden. Klipp av tråden och fäst den.

HOPVIRKNING AV BOTTEN:
Vänd arbetet så att rätsida ligger mot rätsida och virka ihop botten längst ner längs den första luftmaskraden som virkades. Virka genom båda lagren med början från markören i början av varvet och virka 1 fastmaska i varje luftmaska. Klipp av tråden och fäst den.
AXELBAND:
Vänd arbetet igen så att det virkas från rätsidan.
VARV 1: Fäst tråden med 1 smygmaska i den ena sidan, i den mittersta stolpen (= 4 luftmaskbågar på varje sida). Virka 3 luftmaskor (= 1 stolpe) – kom ihåg VIRKINFORMATION, virka 4 stolpar om var och en av de nästa 4 luftmaskbågarna, virka 72 luftmaskor (se till att luftmaskorna inte virkas för strama, luftmaskraden ska mäta 45 cm), hoppa över de 10 luftmaskbågarna mitt på väskan mellan sidorna, virka 4 stolpar om var och en av de 8 luftmaskbågarna längs den andra sidan, virka 72 luftmaskor (se till att luftmaskorna inte virkas för strama, luftmaskraden ska mäta 45 cm), hoppa över de 10 luftmaskbågarna mitt på väskan mellan sidorna, virka 4 stolpar om var och en av de sista 4 luftmaskbågarna på varvet. Det är nu 32 stolpar i varje sida och 72 luftmaskor till axelband i varje sida = 208 maskor.
VARV 2: Virka * 1 stolpe i varje stolpe tills det återstår 2 stolpar före första luftmaskan, virka 3 STOLPAR TILL 1 STOLPE – läs förklaring ovan, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 70 luftmaskorna (dvs, tills det återstår 1 luftmaska före nästa stolpe), virka 3 stolpar till 1 stolpe, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 14 stolparna *, virka *-* 1 gång till på varvet = 200 stolpar på varvet:
VARV 3: Virka 1 fastmaska i varje maska. Klipp av tråden och fäst den.

Nu virkas det på insidan av axelbandet om luftmaskraden, kanterna och de 10 luftmaskbågarna så här:
Virka den ena sidan så här:
VARV 1: Börja med 1 smygmaska i den första luftmaskan på insidan av ett av axelbanden, virka 1 stolpe i var och en av de 72 luftmaskorna – kom ihåg VIRKINFORMATION, virka 3 stolpar om var och en av de nästa 3 varven (= längs sidan på A.3/A.5), virka 2 stolpar om nästa varv, virka 3 STOLPAR TILL 1 STOLPE på samma sätt som tidigare, men nu virkas det 1 stolpe i det sista varvet och 2 stolpar om den första av de 10 luftmaskbågarna. Fortsätt med 2 stolpar till om denna luftmaskbågen, och virka 4 stolpar om var och en av de nästa 8 luftmaskbågarna, virka 2 stolpar om den 10:e luftmaskbågen, virka 3 STOLPAR TILL 1 STOLPE på samma sätt som tidigare, men det virkas 2 stolpar om den sista luftmaskbågen och 1 stolpe om nästa varv, virka 2 stolpar till om detta varvet, virka 3 stolpar om var och en av de nästa 3 varven.
VARV 2: Virka 1 fastmaska i varje maska. Klipp av tråden och fäst den.
Virka på samma sätt runt den andra öppningen till axelband.

Diagram

symbols = 1 luftmaska - om du virkar ytterst på virknålen kommer luftmaskan ofta att bli för stram. 1 luftmaska ska vara lika lång som 1 fastmaska/stolpe är bred
symbols = 4 luftmaskor
symbols = 1 stolpe i maskan
symbols = 1 stolpe om luftmaskan/luftmaskbågen
symbols = i början av varvet virkas det 3 luftmaskor. När det virkas runt avslutas varvet med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet
symbols = börja på detta varvet, föregående varv är redan virkat
diagram
signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 211-28) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (6)

country flag Leila Fonseca 05.05.2021 - 20:31:

Incompreensível! Tempo jogado fora!

country flag Leila Fonseca 05.05.2021 - 20:30:

Tentei, tentei e tentei de novo. É incompreensível a explicação dos gráficos Tempo jogado fora!

country flag Emma 17.04.2021 - 15:14:

Hi :) ich habe Probleme mit dem Ende dieser Anleitung. Genauer mit der Innenseite der Träger. Was ist mit den Reihen in den Runden gemeint? Ich habe verstanden, dass ich in die 72 Luftmaschen jeweils ein Stäbchen mache und dann? Würde ich sehr über Hilfe freuen🙈

user icon DROPS Design 19.04.2021 kl. 08:10:

Liebe Emma, wenn die Träger fertig sind, häkeln Sie noch 2 Runde in die andere Seite von den 72 Luftmaschen + in die 10 Maschen, die beim Träger übersprungen wurden. Viel Spaß beim häkeln!

country flag Antonella Bernardi 22.03.2021 - 00:14:

Non mi è chiaro da dove deve partire la lavorazione con gli schemi da A3 ad A5. Devono essere fatti 2 pezzi laterali ma non capisco da dove devono partire e quanto devono essere larghi anche perché io sono partita da 90 maglie e ne ho aggiunte 16 + 10. Grazie mille

user icon DROPS Design 24.03.2021 kl. 20:01:

Buonasera Antonella, deve affrancare il filo prima degli ultimi 4 archi di catenelle sul giro. Le catenelle iniziali sono 114. Buon lavoro!

country flag Antonella Bernardi 21.03.2021 - 18:23:

Non riesco a capire il passaggio alla lavorazione laterale e dei manici.

user icon DROPS Design 21.03.2021 kl. 23:09:

Buonasera Antonella, quale parte non le è chiara? Buon lavoro!

country flag Ilaria 24.12.2019 - 11:20:

Simple but beautiful.

Kommentér oppskrift DROPS 211-28

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.