Garden Paths by DROPS Design

Virkad väska i DROPS Bomull-Lin eller DROPS Paris.

DROPS Design: Modell l-157
Garngrupp C eller A + A
-------------------------------------------------------

STORLEK:
Diameter på halvcirkeln: ca 35 cm. Höjd utan axelband: ca 30 cm. Axelband: ca 40 cm.

GARNÅTGÅNG:
DROPS BOMULL-LIN från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
200 g färg 03, ljus beige

Eller använd:
DROPS PARIS från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
250 g färg 26, beige

VIRKFASTHET:
14 stolpar på bredden och 8½ varv på höjden = 10 x 10 cm.

VIRKNÅL:
DROPS VIRKNÅL NR 5.
Nålnumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare virknål. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare virknål.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


53% Bomull, 47% Lin
från 33.00 kr /50g
DROPS Bomull-Lin uni colour DROPS Bomull-Lin uni colour 33.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 132kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------
MÖNSTER: Se diagram A.1, A.2 och A.3 (A.w till A.z visar hur varven i A.2 och A.3 börjar och slutar).

VIRKTIPS (gäller luftmaskor):
1 luftmaska ska motsvara 1 fastmaska/stolpe/dubbelstolpe på bredden. Se till att öglan som görs i luftmaskan dras ett stycke upp på virknålen så att den inte blir för stram. Om luftmaskorna blir för strama, kommer mönstret att strama i de partierna där det är många luftmaskor.

VIRKINFORMATION:
I början av varje varv med fastmaskor virkas det 1 luftmaska, denna luftmaskan ersätter första fastmaskan, dvs hoppa över första maskan på föregående varv. Varvet avslutas med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan i början av varvet.
I början av varje varv med stolpar virkas det 3 luftmaskor, dessa 3 luftmaskorna ersätter första stolpen, dvs hoppa över 1:a stolpen från föregående varv. Varvet avslutas med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet.

MINSKNINGSTIPS (jämn fördelning):
För att beräkna hur det ska minskas jämnt, räknar man det totala maskantalet det ska minskas över (t.ex 110 maskor), och delar med det antal minskningar som ska göras (t.ex 10 maskor) = 11.
I detta exempel minskas det genom att virka var 10:e och var 11:e fastmaska tillsammans så här: stick nålen genom nästa maska, hämta tråden, stick nålen genom nästa maska, hämta tråden, gör 1 omslag om nålen och drag omslaget genom alla 3 öglorna på nålen (= 1 maska minskad).

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

VÄSKA - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Väskan virkas först fram och tillbaka i 2 delar som liknar halvcirklar. Dessa 2 delarna sys ihop längs bågen längst ut. Sedan virkas det en kant runt öppningen överst på väskan till färdigt mått. Till slut virkas det ett axelband. Axelbandet virkas fram och tillbaka och fästs i varje sida på öppningen.

HALVCIRKEL:
Börja med nål 5 med Bomull-Lin eller Paris, virka 5 luftmaskor och sätt ihop luftmaskorna till en ring med 1 smygmaska i den första luftmaskan som virkades – läs VIRKTIPS!
Virka diagram A.1 (A.1 = 1 varv från rätsidan och 1 varv från avigsidan).
När de två varven i A.1 är färdigvirkade, virkas nästa varv så här: Virka A.w över första maskan (A.w visar hur varvet börjar från rätsidan och slutar från avigsidan), virka diagram A.2 totalt 7 gånger på bredden, och avsluta med A.x över sista maskan (A.x visar hur varvet slutar från rätsidan och börjar från avigsidan).
När A.2 är färdigvirkat på höjden, är det 42 luftmaskbågar på varvet.
Sätt 1 markör mitt på varvet – arbetet ska senare mätas från denna markör.
Nu virkas det som ska bli botten på väskan, dvs virka A.y över första maskan, virka A.3 totalt 21 gånger på bredden, och avsluta med A.z över sista maskan. Klipp av tråden och fäst den när A.3 är färdigvirkat. Virka en halvcirkel till på samma sätt.

MONTERING:
Sy ihop de två halvcirklarna längs bågen längst ut – sy kant i kant med små, fina stygn.

KANT RUNT ÖPPNINGEN:
Börja vid sömmen i den ena sidan på väskan, virka 1 smygmaska, virka 3 luftmaskor (motsvarar 1 stolpe), och virka sedan ca 109 stolpar runt kanten överst på väskan (för att få en jämn fördeling av stolpar, virkas det ca 2 stolpar om varje stolpe och 1 stolpe om varje fastmaska) = ca 110 stolpar.
Läs VIRKINFORMATION och virka runt så här:
VARV 1: Virka 1 fastmaska i varje stolpe.
VARV 2: Virka 1 stolpe i varje fastmaska.
Upprepa varv 1 och 2 till arbetet mäter ca 28 cm från markören.
Virka 1 varv med fastmaskor och minska samtidigt 10 fastmaskor jämnt fördelat - läs MINSKNINGSTIPS = ca 100 fastmaskor. Sedan virkas det fastmaskor runt i 2 cm, med 1 fastmaska i varje maska. Klipp av tråden och fäst den. Väskan mäter ca 30 cm från markören.

AXELBAND:
Börja i den ena sidan på väskan, och virka 1 fastmaska i var och en av de mittersta 8 fastmaskorna i sidan. Virka fastmaskor fram och tillbaka över dessa 8 fastmaskorna till axelbandet mäter ca 40 cm (eller till önskad längd).
Virka fast axelbandet i motsatt sida på väskan med 1 fastmaska i var och en av de mittersta 8 fastmaskorna i sidan (virka genom båda lagren). Klipp av trådarna och fäst dem.

Diagram

symbols = Börja här: Virka 5 luftmaskor och sätt ihop dem till 1 ring med 1 smygmaska i den första luftmaskan som virkades. Fortsätt på symbolen över punkten på cirkeln, och virka mot vänster
symbols = 1 luftmaska, om du virkar ytterst på virknålen kommer luftmaskan ofta att bli för stram. 1 luftmaska ska vara lika lång som 1 stolpe är bred
symbols = 1 smygmaska i 4:e luftmaskan på 1:a varvet/ i 1:a luftmaskan på 2:a varvet
symbols = 1 fastmaska om luftmaskan/luftmaskbåge
symbols = 1 dubbelstolpe om luftmaskringen
symbols = I början av varvet ersätts första stolpen med 3 luftmaskor
symbols = 1 stolpe om luftmaskan
symbols = 1 stolpe i maskan
symbols = I början av varvet ersätts första maskan med 1 luftmaska
symbols = 1 fastmaska i maskan
symbols = Virka 2 stolpar tillsammans i 1 maska så här: Virka 1 stolpe, men vänta med sista omslaget och genomdragningen (= 2 öglor på nålen), virka 1 stolpe till i samma maska, men vid sista genomdragningen dras tråden genom alla öglorna på nålen
symbols = Virka 2 stolpar tillsammans om 1 luftmaskbåge så här: Virka 1 stolpe om luftmaskbågen, men vänta med sista omslaget och genomdragningen (= 2 öglor på nålen), virka 1 stolpe till om samma luftmaskbåge, men vid sista omslaget och genomdragningen dras tråden genom alla öglorna på nålen
symbols = visar sista varvet i A.2, detta varvet är redan virkat, börja på nästa varv
diagram
diagram
diagram

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 211-25) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

signature-image signature

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Alla våra mönster har instruktionsvideor som kan vara till hjälp.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (61)

country flag Cheryl wrote:

Thank you for this beautiful free pattern. I am excited to learn to crochet from charts. I am struggling with row 4 of A2. Mine comes out with 12 square holes whereas yours looks to have 14. I have pulled it back and restarted three times, counting really carefully and following your videos. Any suggestions on what I might be doing wrong would be very gratefully recieved. Or maybe it doesn’t matter that mine looks different and I should just keep going?

28.08.2022 - 10:45

DROPS Design answered:

Dear Cheryl, A.2 is worked 7 times on the round. Each A.2 has 2 "squares" so, if you work it 7 times, you should have 14 "squares". Happy crochetting!

29.08.2022 kl. 00:05

country flag Elizabeth Little wrote:

Very frustrated with this chart and the videos have no sound which makes it hard to follow. It's great that people are learning to read charts but for those who are visually impaired, a chart is hard to follow and a video without sound is useless.

27.08.2022 - 10:06

country flag Doris wrote:

Liebes Drops-Team, vielen Dank für eure vielen schönen Anleitungen. Ich habe bisher nur gestrickt und mich dank eurer Videos an das Häkeln der Tasche getraut. Sie ist super geworden und ich habe viel lernen können, jetzt werde ich auch häufiger häkeln. Ganz lieben Dank für die Videos, ohne die ich es bestimmt nicht geschafft hätte.

04.07.2022 - 16:18

country flag Nicoletta wrote:

Bellissimo modello ho iniziato a fare i 2 semicerchi..Dove sbaglio che il diametro bin rimane diritto ma si incurva? Grazie

25.04.2022 - 10:50

DROPS Design answered:

Buonasera Nicoletta, probabilmente sta stringendo un po' troppo la lavorazione. Buon lavoro!

25.04.2022 kl. 21:08

country flag Aleksandra Chylak wrote:

Nigdzie nie jest podane jak ułożyć półkola do zszywania? Na lewej czy na prawej stronie?

09.03.2022 - 12:23

DROPS Design answered:

Witaj Aleksandro, na lewej. Pozdrawiamy!

09.03.2022 kl. 17:05

country flag Judy Caira wrote:

Is there a non diagram pattern available for this item?

12.02.2022 - 19:55

DROPS Design answered:

Dear Judy, this is the only format of this pattern available. Happy crocheting!

13.02.2022 kl. 18:58

country flag CS wrote:

Ik weet niet wie er bij jullie patronen tekent en uitschrijft, maar jullie zijn een eiland apart hoor. Wat een chaotische boel toch altijd. Kan er niets van lezen, terwijl ik zelf al jaren patronen ontwerp voor prive gebruik en vrienden. Ongezien dit.

21.11.2021 - 00:07

country flag Frances Rhea wrote:

What is the point of having patterns on the Internet if you don't allow printing of the images with the printed pattern. I like to print my pattern out so it is in front of me, especially when it contains charts. Great patterns though!

28.08.2021 - 09:57

country flag Sandra wrote:

Frage zum Boden, Diagramm A3: Die 2. Reihe endet im Diagramm mit einem Stäbchen in die 1. Steigeluftmasche der Vorreihe. Im Video häkelt sie dieses Stäbchen aber in die 3. Luftmasche! Das gibt einen unschönen Knick in der Arbeit. Ich denke, das Diagramm ist korrekt und der kleine Fehler passiert im Video. Können Sie das bestätigen bitte? Ansonsten sind alle Anleitungen top, es macht viel Freude!

22.07.2021 - 12:26

DROPS Design answered:

Liebe Sandra, oops das würde ich auch sagen, am ende der 2. Runde häkeln Sie das letzte Stäbchen (= A.y) in die 1. Luftmasche von der vorrigen Reihe. Viel Spaß beim häkeln!

22.07.2021 kl. 13:33

country flag Judy Breen wrote:

Love this. Can't wait to get going on it. Love the video tutorials, so helpful and easy to follow and I'm learning how to read charts too for future patterns. Thank you.

23.06.2021 - 10:46

Kommentér oppskrift DROPS 211-25

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

#dropsfan gallery

Garden Paths

NeedlesWLove, Portugal

Garden Paths

Neşe, Turkey

Garden Paths

Mena Rodrigues, Portugal