DROPS / 211 / 25

Garden Paths by DROPS Design

Heklet veske i DROPS Bomull-Lin eller DROPS Paris.

Stikkord: hullmønster, sirkel, vesker,
DROPS Design: Modell l-157
Garngruppe C eller A + A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Diameter på halvsirkelen: ca 35 cm. Høyde uten stropper: ca 30 cm. Stropp: ca 40 cm.

MATERIALER:
DROPS BOMULL-LIN fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
200 g farge 03, lys beige

Eller bruk:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
250 g farge 26, beige

HEKLEFASTHET:
14 staver i bredden og 8½ rader i høyden = 10 x 10 cm.

HEKLENÅL:
DROPS HEKLENÅL NR 5.
Nål nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

53% Bomull, 47% Lin
fra 33.00 kr /50g
DROPS Bomull-Lin uni colour DROPS Bomull-Lin uni colour 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 132kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1, A.2 og A.3 (A.w til A.z viser hvordan radene i A.2 og A.3 starter og slutter).

HEKLETIPS (gjelder luftmasker):
1 luftmaske skal tilsvare 1 fastmaske/stav/dobbeltstav i bredden. Pass på at løkken som blir laget i luftmasken blir dratt et stykke opp på heklenålen slik at den ikke blir for stram. Dersom luftmaskene blir heklet for stramme, vil mønsteret stramme i de partiene der det er mange luftmasker.

HEKLEINFORMASJON:
På begynnelsen av hver omgang med fastmasker hekles det 1 luftmaske, denne luftmasken erstatter første fastmaske, dvs hopp over første maske på forrige omgang. Omgangen avsluttes med 1 kjedemaske i 1.luftmaske på begynnelsen av omgangen.
På begynnelsen av hver omgang med staver hekles det 3 luftmasker, disse 3 luftmaskene erstatter første stav, dvs hopp over 1.stav fra forrige omgang. Omgangen avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen.

FELLETIPS (jevn fordeling):
For å beregne hvordan det skal felles jevnt, regner man det totale maskeantallet det skal felles over (f.eks 110 masker), og deler med antall fellinger som skal gjøres (f.eks 10 masker) = 11.
I dette eksempelet felles det ved å hekle hver 10. og 11 fastmaske sammen slik: stikk nålen gjennom neste maske, hent tråden, stikk nålen gjennom neste maske, hent tården, lag 1 kast om nålen og trekk kastet gjennom alle 3 løkkene på nålen (= 1 maske felt).

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

VESKE - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Vesken hekles først frem og tilbake i 2 deler som likner halvsirkler. Disse 2 delene sys sammen langs buen ytterst. Deretter hekles det en kant rundt åpningen øverst på vesken til ferdig mål. Til slutt hekles det en hank. Hanken hekles frem og tilbake og festes i hver side på åpningen.

HALVSIRKEL:
Start på nål 5 med Bomull-Lin eller Paris, hekle 5 luftmasker og sett luftmaskene sammen til en ring med 1 kjedemaske i den første luftmasken som ble heklet – les HEKLETIPS!
Hekle diagram A.1 (A.1 = 1 rad fra retten og 1 rad fra vrangen).
Når de to radene i A.1 er heklet ferdig, hekles neste rad slik: Hekle A.w over første maske (A.w viser hvordan raden starter fra retten og slutter fra vrangen), hekle diagram A.2 totalt 7 ganger i bredden, og avslutt med A.x over siste maske (A.x viser hvordan raden slutter fra retten og starter fra vrangen).
Når A.2 er heklet ferdig i høyden, er det 42 luftmaskebuer på raden.
Sett 1 merke midt på raden – arbeidet skal senere måles fra dette merket.
Nå hekles det som skal bli bunnen på vesken, dvs hekle A.y over første maske, hekle A.3 totalt 21 ganger i bredden, og avslutt med A.z over siste maske. Klipp og fest tråden når A.3 er heklet ferdig. Hekle en halvsirkel til på samme måte.

MONTERING:
Sy de to halvsirklene sammen langs buen ytterst – sy kant i kant med små, pene sting.

KANT RUNDT ÅPNINGEN:
Start ved sømmen i den ene siden på vesken, hekle 1 kjedemaske, hekle 3 luftmasker (tilsvarer 1 stav), og hekle deretter ca 109 staver rundt kanten øverst på vesken (for å få en jevn fordeling av staver, hekles det ca 2 staver om hver stav og 1 stav om hver fastmaske) = ca 110 staver.
Les HEKLEINFORMASJON og hekle rundt slik:
1.OMG: Hekle 1 fastmaske i hver stav.
2.OMG: Hekle 1 stav i hver fastmaske.
Gjenta 1. og 2. omgang til arbeidet måler ca 28 cm fra merket.
Hekle 1 omgang med fastmasker og fell samtidig 10 fastmasker jevnt fordelt - les FELLETIPS = ca 100 fastmasker. Videre hekles det fastmasker rundt i 2 cm, med 1 fastmaske i hver maske. Klipp og fest tråden. Vesken måler ca 30 cm fra merket.

STROPP:
Start i den ene siden på vesken, og hekle 1 fastmaske i hver av de midterste 8 fastmaskene i siden. Hekle fastmasker frem og tilbake over disse 8 fastmaskene til stroppen måler ca 40 cm (eller til ønsket lengde).
Hekle stroppen fast i motsatt side på veske med 1 fastmaske i hver av de midterste 8 fastmaskene i siden (hekle gjennom begge lag). Klipp og fest trådene.

Diagram

= Start her: Hekle 5 luftmasker og sett dem sammen til 1 ring med 1 kjedemaske i den første luftmasken som ble heklet. Fortsett på symbolet over punktet på sirkelen, og hekle mot venstre
= 1 luftmaske, dersom du hekler ytterst på heklenålen vil luftmasken ofte bli for stram. 1 luftmaske skal være like lang som 1 stav er bred
= 1 kjedemaske i 4.luftmaske på 1. omgang/ i 1.luftmaske på 2.omgang
= 1 fastmaske om luftmaske/luftmaskebu
= 1 dobbelstav om luftmaskering
= På begynnelsen av raden erstattes første stav med 3 luftmasker
= 1 stav om luftmaske
= 1 stav i maske
= På begynnelsen av raden erstattes første maske med 1 luftmaske
= 1 fastmaske i maske
= Hekle 2 staver sammen i 1 maske slik: Hekle 1 stav, men vent med siste kast og gjennomtrekking (= 2 løkker på nålen), hekle 1 stav til i samme maske, men ved siste gjennomtrekking trekkes tråden gjennom alle løkkene på nålen
= Hekle 2 staver sammen om 1 luftmaskebue slik: Hekle 1 stav om luftmaskebuen, men vent med siste kast og gjennomtrekking (= 2 løkker på nålen), hekle 1 stav til om samme luftmaskebue, men ved siste kast og gjennomtrekking trekkes tråden gjennom alle løkkene på nålen
= viser siste omgang i A.2, denne omgangen er allerede heklet, start på neste omgangHar du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (46)

Linda Hanson 20.01.2021 - 21:37:

Are the Aw and Ay replacing the stitch or in addition to the 7 xs in the round. In other words my rounds are x7 plus the 2 extra on either side (Aw 7 Ay) or not in each row of A2? I am reading your answers and some seem to indicate yes and others no. This is messing with my count at the end to get 42 spaces.

DROPS Design 21.01.2021 kl. 08:05:

Dear Mrs Hanson, at the beginning of the row from RS replace first stitch with A.w and end the row from RS with A.x - from WS replace the first stitch as shown in A.x and end the row with the stitch in A.w. In between repeat 7 times A.2 in width: at the end of A.1 you should have 7 times 1-ch-space, you will work A.2 in each of these chains = 7 times and end with a dc (A.x) in the last stitch on row. Happy crocheting!

LC 07.01.2021 - 16:38:

Where do I find the quantity of Paris yarn required for this pattern?

DROPS Design 07.01.2021 kl. 16:43:

Dear LC, you will find the amount of DROPS Paris required under the header, ie 250 g DROPS Paris/50 g a ball = 5 balls. Happy crocheting!

Claudia 23.08.2020 - 10:30:

Hallo, eine Frage zu A2 Runde 4. Nach dem 2. DStb werden 2 M übersprungen? Im Wechsel immer 1 M und dann 2 M überspringen? Danke

DROPS Design 24.08.2020 kl. 08:37:

Liebe Claudia, also ja genauso wie im Diagram muss man wiederholen: *1 Doppel-Stb in die nächste Masche, 3 Luftmaschen, 1 Masche überpsringen, 1 Doppel-Stb in die nächste Masche, 3 Luftmaschen, 2 Maschen überspringeng*, von *-* insgesamt 7 Male wiederholen. Viel Spaß beim häkeln!

Matilda 20.08.2020 - 10:44:

Har jag tolkat diagrammet rätt om jag i A.2 ersätter första maskan i varvet med vad som anges i A.w och sista maskan med A.x? Jag är nybörjare på att läsa diagram och känner mig lite förvirrad eftersom instruktionerna kring samma moment skiljer sig åt mellan olika delar av mönsterbeskrivningen.

DROPS Design 27.08.2020 kl. 13:38:

Hej Matilda, ja A.w visar hur varvet börjar från rätsidan och slutar från avigsidan. Ax visar hur varvet slutar från rätsidan och börjar från avigsidan. LYcka till :)

Jane 12.08.2020 - 23:31:

Do you have this pattern in English instead of symbols? Thank you.

DROPS Design 13.08.2020 kl. 07:13:

Hi Jane, We are sorry, but there are no written instructions for this pattern at the moment. Happy crocheting!

Isabelle 30.07.2020 - 12:24:

Hej, jag förstår inte riktigt hur jag ska virka botten på väskan. Virkas det längst sista raden på A2?

DROPS Design 05.08.2020 kl. 15:29:

Hej Isabelle, Ja det stemmer, den første rad med pilen er allerede hæklet. God fornøjelse!

Anja 25.07.2020 - 08:31:

Klopt het dat je bij dit patroon van de tas links en rechts van de halve cirkel niet gelijk is ? Bijvoorbeeld in A.2 begin je met 3 lossen en daarna 3 stokjes om de losse. En in diezelfde toer eindig je met 1losse en daarna 1 stokje. Waardoor beide zijden Van de cirkel (links en rechts) niet gelijk zijn?

DROPS Design 21.11.2020 kl. 18:17:

Dag Anja,

Ja, het klopt inderdaad dat de halve cirkel links en rechts niet precies gelijk is. Als je goed kijkt kun je dit ook zien op de foto.

Karin 06.07.2020 - 14:54:

A.w rad 1: har symbolen 3 luftmaskor som ersätter första stolpen. Sedan säger A.2 rad 1: 3 stolpar. Betyder detta 3 luftmaskor + 3 stolpar eller 3 luftmaskor+2 stolpar?

DROPS Design 07.07.2020 kl. 10:12:

Hej Karin, det betyder 3 luftmaskor+ 2 stolpar :)

Karin 04.07.2020 - 17:35:

En fråga till: A.2 4:e varvet slutar med 2 stolpar i en maska. Sen säger A.w 1 stolpe i maskan. Ska A.w stolpen göras i maskan efter de 2 stolparna? Dvs. ska det se ut som tre stolpar efter varandra?

DROPS Design 06.07.2020 kl. 13:33:

Hei Karin. Ja, i siste fastmaske på 4.rad hekles det 2 staver sammen (A.2) og det avsluttes med 1 stav i luftmasken(A.w). God Fornøyelse!

Karin 04.07.2020 - 16:02:

A.X 4:e varvet (början) har symbolen: 3 luftmaskor som ersätter första stolpen. Men A.2 4:e varvet har ingen stolpe som första maska utan 3 luftmaskor. Förstår inte vad jag ska göra?

DROPS Design 06.07.2020 kl. 13:28:

Hei Karin. Du starter med 3 luftmasker (A.x) og så hekler du 3 luftmasker som vises i 4. rad i A.2. Starten på denne omgangen blir 6 luftmasker og når du skal avslutte 5. rad hekler du en fastmaske i 3. luftmaske (A.x / 4. rad). God Fornøyelse!

Kommentér oppskrift DROPS 211-25

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

Garden Paths

Mena Rodrigues, Portugal