DROPS Flora
DROPS Flora
65% Ull, 35% Alpacka
från 30.95 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 217.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

DROPS SS24

Strawberry Sorbet

Stickad sjal med rätstickning, hålmönster och halvcirkelform. Arbetet är stickat uppifrån och ner i DROPS Flora

DROPS 190-15
DROPS Design: Modell fl-031
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Mått:
Längd mätt längs översidan: ca 176 cm.
Höjd mätt mitt på: ca 64 cm.
Garnåtgång:
DROPS FLORA från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
200 g färg 20, persiko rosa
100 g färg 01, natur

Arbetet kan också stickas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp A)" – se länken nedan.

DROPS RUNDSTICKA (80 cm) NR 4,5 – eller den sticka du måste använda för att få 20 maskor och 39 varv rätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------

DROPS Flora
DROPS Flora
65% Ull, 35% Alpacka
från 30.95 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 217.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

Instruktioner

INFORMATION TILL MÖNSTER:

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Maskorna stickas räta på alla varv.

MÖNSTER:
Se diagram A.1. Diagrammet visar alla varv i mönstret sett från rätsidan.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalen stickas uppifrån och ner. Det stickas fram och tillbaka på rundsticka för att få plats med alla maskorna.

Lägg upp 7 maskor på rundsticka 4,5 med persiko rosa.
Sticka så här från rätsidan: Sticka 1 rätmaska, * 1 omslag, 1 rätmaska *, upprepa *-* totalt 6 ggr = 13 maskor. Sticka 1 varv rätt från avigsidan. Nu sätts det 6 markörer i arbetet utan att sticka, markörerna sätts i maskorna och ska följa med i arbetet. Sätt markörerna i följande maskor: 2:a maskan, 4:e maskan, 6:e maskan, 8:e maskan, 10:e maskan och 12:e maskan.

Sedan ska det stickas och ökas så här:
Sticka 1 varv rätt och öka maskor genom att göra ett omslag före varje maska med markör = 6 omslag.
OBS! Alla omslagen ska stickas räta och bilda hål.
Sticka 1 varv rätt från avigsidan, 1 varv rätt från rätsidan (utan ökning) och 1 varv rätt från avigsidan = 19 maskor.
Sticka 1 varv rätt och öka maskor genom att göra ett omslag efter varje maska med markör = 6 omslag.
Sticka 1 varv rätt från avigsidan, 1 varv rätt från rätsidan (utan ökning) och 1 varv rätt från avigsidan = 25 maskor.
Sticka 1 varv rätt och öka maskor genom att göra ett omslag före varje maska med markör = 6 omslag.
Sticka 1 varv rätt från avigsidan, 1 varv rätt från rätsidan (utan ökning) och 1 varv rätt från avigsidan = 31 maskor.
Sticka 1 varv rätt och öka maskor genom att göra ett omslag efter varje maska med markör = 6 omslag.
Sticka 1 varv rätt från avigsidan, 1 varv rätt från rätsidan (utan ökning) och 1 varv rätt från avigsidan = 37 maskor.

Nu ska det stickas vidare med samma ökning, men det ska dessutom stickas forkortade varv. Det stickas så här:
VARV 1 med förkortat varv (= rätsidan): Sticka 2 rätmaskor, 1 omslag och sticka rätmaskor till första maskan med markör på detta varv, vänd och sticka rätmaskor tillbaka från avigsidan. Sedan stickas det 1 varv rätt från rätsidan där det ökas före/efter markörmaskorna.
VARV 2 med förkortat varv (= avigsidan): Sticka 2 rätmaskor, 1 omslag och sticka rätmaskor till första maskan med markör på detta varv, vänd och sticka rätmaskor tillbaka från rätsidan. Sedan stickas det 1 varv rätt från avigsidan = totalt 8 maskor ökade på varv 1-2.
VARV 3 (= rätsidan): Stickas rätt.
VARV 4 (= avigsidan): Stickas rätt.

Sedan upprepas varv1-4 (öka växelvis före och efter markörmaskorna som förut) till arbetet mäter ca 35 cm (varv 1-4 har stickats totalt 30 ggr) och det är 277 maskor på varvet.

Nu ska det stickas ränder med natur och periko rosa så här: * Byt till natur och sticka varv 1 och 2 (med förkortade varv). Byt till periko rosa och sticka varv 3 och 4 *. Upprepa *-* till arbeteet mäter ca 51 cm (varv 1-4 är stickade med ränder totalt 16 ggr) och det är 405 maskor på varvet.
Härifrån stickas resten av arbetet i natur.
Upprepa varv 1-2 1 gång till = 413 maskor på varvet.
Sticka 2 varv RÄTSTICKNING - se förklaring ovan, där det på första varvet ökas 10 maskor jämnt fördelat så här: Sticka 22 rätmaskor, * 1 omslag, 41 rätmaskor *, upprepa sedan *-* totalt 9 ggr och gör 1 omslag och sticka 22 rätmaskor. Sticka 1 varv rätt där alla omslagen stickas vridet räta = 423 maskor (maskantalet är delbart med 22 + 5 maskor).

Nu stickas det vidare efter diagram A.1 med natur i slätstickning. (1:a varvet = rätsidan): Sticka 2 kantmaskor i rätstickning, sticka A.1 över de nästa 418 maskorna (= 19 ggr på bredden och det återstår 3 maskor på stickan), sticka 1 maska slätstickning och 2 kantmaskor i rätstickning. Sticka diagrammen så 1 gång på höjden. Arbetet mäter ca 63 cm och det är 537 maskor på varvet.

AVMASKNING:
På nästa varv från rätsidan ska det maskas av med en i-cord avmaskning. Det är viktigt att kanten maskas av löst så att sjalen får en fin form och ett fint fall. Använd gärna en större sticka att maska av med och se till att det stickas lösa maskor.
Det stickas och maskas av så här: * Sticka 2 rätmaskor, de 2 nästa maskorna stickas vridet räta tillsammans. Skjut de 3 maskorna från höger sticka tillbaka på vänster sticka (i samma ordningsföljd som de har) *, upprepa *-* till alla maskor på vänster sticka har maskats av och det återstår 3 maskor på höger sticka.
Skjut maskorna över till vänster sticka och maska av dessa 3 maskorna rätt. Klipp av tråden och sy ihop avmaskningen från de sista 3 maskorna så att änden på sjalen blir fin. Fäst lösa trådar.

Detta mönster har uppdaterats.

Uppdaterad online: 06.11.2018
Ny garnåtgång på färg 01, natur. DROPS FLORA från Garnstudio (tillhör garngrupp A) 150 g färg 01, natur

Diagram

symbols = rätmaska från rätsidan, avigmaska från avigsidan
symbols = mellan 2 maskor görs 1 omslag om stickan, omslaget ska stickas avigt på nästa varv - det ska bli hål
symbols = sticka 2 maskor räta tillsammans
symbols = lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rätmaska och drag den lyfta maskan över den stickade maskan
symbols = lyft 2 maskor som om de skulle stickas räta tillsammans, sticka 1 maska och drag de 2 lyfta maskorna över den stickade maskan
diagram
Har du en fråga? Se en lista på ofta ställda frågor (F&Q)

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

Om du tycker att det är svårt att bestämma vilken storlek du ska göra kan det vara en bra idé att mäta ett plagg du redan har och gillar storleken på. Jämför sedan måtten med måtten i mönstrets måttskiss och välj den storlek som passar bäst.

Du hittar måttskissen längst ner i mönstret.

Se DROPS-lektion: Så här läser du en måttskiss

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

Pilling/noppor är en naturlig process som händer även med de mest fina och exklusiva fibrerna. Det är ett naturligt tecken på användning och slitage som är svårt att undvika. Det är mest synligt i områden med hög friktion av ditt plagg som under ärmarna och på handlederna.

Du kan få ditt plagg att se ut som nytt genom att ta bort pilling/noppor med en elektrisk noppborttagare.

Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar..
Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Du kanske även tycker om...

Kommentér oppskrift DROPS 190-15

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

Kommentarer / Frågor (32)

country flag Elisa wrote:

Bonjour, c'est la première fois que je tricote en rangs raccourcis. Je me demande si on doit tricoter la maille avec le marqueur avant de tourner le travail ou si on la laisse sur l'autre aiguille ? Merci !

31.08.2022 - 08:47

DROPS Design answered:

Bonjour Elisa, on ne tricote pas la maille avec le marqueur, on tourne juste avant (elle reste donc sur l'aiguille gauche). Bon tricot!

31.08.2022 - 09:47

country flag Anna wrote:

Dzień dobry, napisalam o markerach, bo tutaj w pytaniach i odpowiedziach, udzielano kilkakrotnie odpowiedzi od pracowników Dropsa, że zamiast nitki w oczko, co dla wielu jest niezrozumiałym rozwiązaniem, można stosować markery. Wzor jest niepotrzebnie skomplikowany, co również kilkakrotnie tutaj napisano. Czy mogę więc stosować markery? Bo raz piszecie, że tak, ponizej, innym klientom, potem, że nie. Czy ktoś pomoże mi z tym wzorem? Help!

19.08.2022 - 13:30

DROPS Design answered:

Witaj Aniu, oczywiście możesz użyć markerów. Co do zwiększania się liczby oczek: zanim dojdziesz do rzędów skróconych będziesz dodawać oczka, w jednym rzędzie będzie to PRZED każdym oczkiem z markerem, a w kolejnym rzędzie z narzutami (dodawaniem oczek) ZA każdym oczkiem z markerem. Jak na drutach będzie 37 oczek, to powinnaś mieć 3 oczka przed 1-szym oczkiem z markerem i 3 oczka za ostatnim oczkiem z markerem w rzędzie. Mam nadzieję, że udało mi się pomóc. Miłej pracy!

19.08.2022 - 14:08

country flag Anna wrote:

Korzystam z markerów, więc gdy mam 13 oczek M umieszczam PO 2-4-6-8-10-12 oczku. Narzut robię przed markerem. To sprawia, że na prawej str., na tzw. początku rzędu, ocz. PRZED M. się zwiększają, na końcu zaś PO M. wciąż mam tylko 1 ocz. Liczba oczek się zgadza, mam ich 37, ale gdy przechodzę do rzędów skróc. to w rzędzie 2 do Markera mam tylko 1 oczko. W rz. 1 natomiast do markera mam 6 oczek. Co robię nie tak?

17.08.2022 - 23:44

DROPS Design answered:

Witaj Aniu, markerów nie umieszczasz między oczkami, tylko w oczka. Czyli markery muszą być włożone w 2,4,6,8,10,12-te oczko. Patrz opis 'nitki markery są umieszczane w oczka (a nie między oczkami) i są przesuwane w miarę postępu robótki'. Pozdrawiamy!

19.08.2022 - 13:11

country flag Mrs Louise Irvine wrote:

Hi. Thank you for all the lovely free patterns, and your yarn is fab! Am I right in thinking that the short rows are only from the start of the right/wrong side, to the first stitch marker? Thanks in anticipation.

13.11.2020 - 12:30

DROPS Design answered:

Deaer Mrs Irvine, thank you very much for your feedback - and you are right, short rows are worked from the beg of row to the first marker on each side only. Happy knitting!

13.11.2020 - 15:27

country flag Camilla wrote:

När det står att man ska sticka fram till första maskan med markör på vid VARV 1 på förkortat varv. Ska man sticka den maskan också eller bara sticka till den maskan som är innan maskan med markör på? Och sen när man vänder för att sticka räta maskor tillbaka på det aviga varvet, ska man då lyfta den första maskan?

27.05.2020 - 21:33

DROPS Design answered:

Hej Camilla, ja du stickar bara till den maskan med markör och vänder innan. Ja man kan lyfta första maskan och man kan även sticka den. Titta gärna hur man kan göra i vår video längst ner på sidan i mönstret :)

05.06.2020 - 09:23

country flag Lucia Dhaenens wrote:

Kan deze omslagsjaal ook met gewone breinaalden gemaakt worden ? Ik heb geen ervaring met rondbreinaalden en dat lijkt mij niet praktisch. Met vriendelijke groet

28.04.2020 - 13:58

DROPS Design answered:

Dag Lucia,

Deze omslagdoek wordt met de rondbreinaald gebreid omdat je op een gegeven moment heel veel steken op de naald hebt. (Meer dan 500.) Met gewone naalden lukt dat niet.

28.04.2020 - 20:00

country flag Anne wrote:

Vielen Dank für die vielen vielen tollen Strickanleitungen. Achtung allerdings, bei dieser: ich bin mit den Garnmengen hier nicht hingekommen: man braucht meines Erachtens 150g von jeder Farbe. Ich habe mit den angegeben Mengen schließlich die weiße Bordüre mit Apriko gestrickt, musste sie allerdings etwas verkürzen um hinzukommen. Den I-Cord-Abschluss hab ich dann mit dem weißen Rest gemacht. Viel Spaß beim Stricken!

22.01.2020 - 11:29

country flag Massetti Anna Maria wrote:

Sto realizzando il modello Strawberry Sorbet, ma sono un difficoltà a proseguire la parte finale in bianco. Non mi è chiaro se la ripetizione dei ferri 1 e 2 la devo fare subito. E poi cosa vuol dIre lavorare 1 costa e leggerela descrizione sopra, ma dove? Se potete aiutarmi. Grazie

30.11.2019 - 09:59

DROPS Design answered:

Buonasera Anna Maria, quando inizia a lavorare a strisce, lavorerà il ferro 1 e 2 con il panna e il 3 e 4 con il rosa. Lavora in questo modo fino a 51 cm, poi solo con il panna e inizierà con il ferro 1 e 2. Per la costa, abbiamo aggiunto le spiegazioni all'inizio, comunque deve lavorare 2 ferri a diritto. Buon lavoro!

30.11.2019 - 21:02

country flag Anna Maria Massetti wrote:

Non riesco a comprendere il ferro 1 a ferri accorciati del modello Strawberry Sorbet o meglio, dopo il primo giro del lavoro al primo segnapunti come proseguo sul resto del lavoro e perchè dice di diminuire prima/dopo le maglie con i segnapunti? Sarebbe utile un video di spiegazione. Ho acquistato la lana ed ora non riesco ad andare avanti nella realizzazione del modello. Grazie

15.10.2019 - 14:56

DROPS Design answered:

Buongiorno Anna Maria. Abbiamo corretto il testo: si deve aumentare. Lavora il primo ferro a ferri accorciati come segue: lavora come indicato fino alla maglia con il 1° segnapunti, gira e lavora il ferro di ritorno a diritto. Poi lavora il ferro successivo aumentando o prima o dopo ogni maglia con il segnapunti (quando aumenta, alterna gli aumenti una volta prima, una volta dopo i segnapunti come fatto fino ad adesso). Buon lavoro!

15.10.2019 - 16:11

country flag Ver wrote:

Hola el patron esta disponible en español? no lo encuentro, si alguien me puede guiar le agradezco mucho

19.09.2019 - 16:14

DROPS Design answered:

Hola Ver, Aquí está el link: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=8476&cid=23. Para cambiar de idioma pulsa el botón bajo la foto.

24.09.2019 - 23:55