DROPS Flora
DROPS Flora
65% Ull, 35% Alpakka
fra 30.95 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 217.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

DROPS SS24

Strawberry Sorbet

Strikket sjal med riller, hullmønster og halvsirkel-form. Arbeidet er strikket ovenfra og ned i DROPS Flora

DROPS 190-15
DROPS Design: Modell fl-031
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål:
Lengde målt langs oversiden: ca 176 cm.
Høyde målt midt på: ca 64 cm.
Materialer:
DROPS FLORA fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
200 g farge 20, ferskenrosa
150 g farge 01, natur

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS RUNDPINNE (80 cm) NR 4,5 – eller de pinnene du må bruke for å få 20 masker og 39 pinner rillestrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------

DROPS Flora
DROPS Flora
65% Ull, 35% Alpakka
fra 30.95 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 217.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diagram A.1. Diagrammet viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalet strikkes ovenfra og ned. Det strikkes frem og tilbake på rundpinne for å få plass til alle maskene.

Legg opp 7 masker på rundpinne 4,5 med ferskenrosa.
Strikk slik fra retten: Strikk 1 maske rett, * 1 kast, 1 maske rett *, gjenta fra *-* totalt 6 ganger = 13 masker. Strikk 1 pinne rett fra vrangen. Nå settes det 6 merketråder i arbeidet uten å strikke, merketrådene settes i maskene og skal følge med oppover i arbeidet. Sett merketrådene i følgende masker: 2.maske, 4.maske, 6.maske, 8.maske, 10.maske og 12.maske.

Videre skal det strikkes og økes slik:
Strikk 1 pinne rett og øk masker ved å lage et kast før hver maske med merketråd = 6 kast.
NB! alle kastene skal strikkes rett og skal lage hull.
Strikk 1 pinne rett fra vrangen, 1 pinne rett fra retten (uten økning) og 1 pinne rett fra vrangen = 19 masker.
Strikk 1 pinne rett og øk masker ved å lage et kast etter hver maske med merketråd = 6 kast.
Strikk 1 pinne rett fra vrangen, 1 pinne rett fra retten (uten økning) og 1 pinne rett fra vrangen = 25 masker.
Strikk 1 pinne rett og øk masker ved å lage et kast før hver maske med merketråd = 6 kast.
Strikk 1 pinne rett fra vrangen, 1 pinne rett fra retten (uten økning) og 1 pinne rett fra vrangen = 31 masker.
Strikk 1 pinne rett og øk masker ved å lage et kast etter hver maske med merketråd = 6 kast.
Strikk 1 pinne rett fra vrangen, 1 pinne rett fra retten (uten økning) og 1 pinne rett fra vrangen = 37 masker.

Nå skal det strikkes videre med samme økning, men det skal også strikkes forkortede pinner i tillegg. Det strikkes slik:
1.PINNE med forkortet pinne (= retten): Strikk 2 masker rett, 1 kast og strikk rett til første maske med merketråd på denne pinnen, snu og strikk rett tilbake fra vrangen. Deretter strikkes det 1 pinne rett fra retten der det økes før/etter merkemaskene.
2.PINNE med forkortet pinne (= vrangen): Strikk 2 masker rett, 1 kast og strikk rett til første maske med merketråd på denne pinnen, snu og strikk rett tilbake fra retten. Deretter strikkes det 1 pinne rett fra vrangen = totalt 8 masker økt på 1.-2.pinne.
3.PINNE (= retten): Strikk rett.
4.PINNE (= vrangen): Strikk rett.

Videre gjentas 1.-4.pinne (øk vekselsvis før og etter merkemaskene som før) til arbeidet måler ca 35 cm (1.-4.pinne er strikket totalt 30 ganger) og det er 277 masker på pinnen.

Nå skal det strikkes striper med natur og ferskenrosa videre slik: * Bytt til natur og strikk 1. og 2.pinne (med forkortede pinner). Bytt til ferskenrosa og strikk 3.og 4.pinne *. Gjenta fra *-* til arbeidet måler ca 51 cm (1.-4.pinne er strikket med striper totalt 16 ganger) og det er 405 masker på pinnen.
Herfra strikkes resten av arbeidet i natur.
Gjenta 1.-2.pinne 1 gang til = 413 masker på pinnen.
Strikk 1 RILLE - se forklaring over, der det på første pinne økes 10 masker jevnt fordelt slik: Strikk 22 masker rett, * 1 kast, 41 masker rett *, gjenta deretter fra *-* totalt 9 ganger og lag 1 kast og strikk 22 masker rett. Strikk 1 pinne rett der alle kastene strikke vridd rett = 423 masker (maskeantallet er delbart med 22 + 5 masker).

Nå strikkes det videre etter diagram A.1 med natur i glattstrikk. (1.pinne = retten): Strikk 2 kant-masker i rille, strikk A.1 over de neste 418 maskene (= 19 ganger i bredden og det gjenstår 3 masker på pinnen), strikk 1 maske glattstrikk og 2 kant-masker i rille. Strikk diagrammene slik 1 gang i høyden. Arbeidet måler ca 63 cm og det er 537 masker på pinnen.

AVFELLING:
På neste pinne fra retten skal det felles av med en i-cord avfelling. Det er viktig at kanten blir felt av løst slik at sjalet får en fin form og et pent fall. Bruk gjerne en større pinne til å felle av med og pass på at det strikkes løse masker.
Det strikkes og felles slik: * Strikk 2 masker rett, de 2 neste maskene strikkes vridd rett sammen. Skyv de 3 maskene fra høyre pinne tilbake på venstre pinne (i samme rekkefølge som de har) *, gjenta fra *-* til alle masker på venstre pinne er felt av og det gjenstår 3 masker på høyre pinne.
Skyv maskene over til venstre pinne og fell av disse 3 maskene rett. Klipp tråden og sy sammen avfellingen fra de siste 3 maskene slik at enden på sjalet blir pen. Fest løse tråder.

Denne oppskriften har blitt rettet.

Oppdatert online: 06.11.2018
Ny garnmengde på farge 01, natur.
DROPS FLORA fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
150 g farge 01, natur

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = mellom 2 masker lages 1 kast om pinnen, kastet skal strikkes vrang på neste pinne - det skal lage hull
symbols = strikk 2 masker rett sammen
symbols = ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 maske rett og løft den løse masken over den strikkede masken
symbols = ta 2 masker løs av pinnen som om de skulle strikkes rett sammen, strikk 1 maske og løft de 2 løse maskene over den strikkede masken
diagram

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Har du et spørsmål? Se listen over ofte stilte spørsmål (FAQ)

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg. Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager.
I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Du vil kanskje også like...

Kommenter oppskrift DROPS 190-15

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Kommentarer / Spørsmål (32)

country flag Elisa wrote:

Bonjour, c'est la première fois que je tricote en rangs raccourcis. Je me demande si on doit tricoter la maille avec le marqueur avant de tourner le travail ou si on la laisse sur l'autre aiguille ? Merci !

31.08.2022 - 08:47

DROPS Design answered:

Bonjour Elisa, on ne tricote pas la maille avec le marqueur, on tourne juste avant (elle reste donc sur l'aiguille gauche). Bon tricot!

31.08.2022 - 09:47

country flag Anna wrote:

Dzień dobry, napisalam o markerach, bo tutaj w pytaniach i odpowiedziach, udzielano kilkakrotnie odpowiedzi od pracowników Dropsa, że zamiast nitki w oczko, co dla wielu jest niezrozumiałym rozwiązaniem, można stosować markery. Wzor jest niepotrzebnie skomplikowany, co również kilkakrotnie tutaj napisano. Czy mogę więc stosować markery? Bo raz piszecie, że tak, ponizej, innym klientom, potem, że nie. Czy ktoś pomoże mi z tym wzorem? Help!

19.08.2022 - 13:30

DROPS Design answered:

Witaj Aniu, oczywiście możesz użyć markerów. Co do zwiększania się liczby oczek: zanim dojdziesz do rzędów skróconych będziesz dodawać oczka, w jednym rzędzie będzie to PRZED każdym oczkiem z markerem, a w kolejnym rzędzie z narzutami (dodawaniem oczek) ZA każdym oczkiem z markerem. Jak na drutach będzie 37 oczek, to powinnaś mieć 3 oczka przed 1-szym oczkiem z markerem i 3 oczka za ostatnim oczkiem z markerem w rzędzie. Mam nadzieję, że udało mi się pomóc. Miłej pracy!

19.08.2022 - 14:08

country flag Anna wrote:

Korzystam z markerów, więc gdy mam 13 oczek M umieszczam PO 2-4-6-8-10-12 oczku. Narzut robię przed markerem. To sprawia, że na prawej str., na tzw. początku rzędu, ocz. PRZED M. się zwiększają, na końcu zaś PO M. wciąż mam tylko 1 ocz. Liczba oczek się zgadza, mam ich 37, ale gdy przechodzę do rzędów skróc. to w rzędzie 2 do Markera mam tylko 1 oczko. W rz. 1 natomiast do markera mam 6 oczek. Co robię nie tak?

17.08.2022 - 23:44

DROPS Design answered:

Witaj Aniu, markerów nie umieszczasz między oczkami, tylko w oczka. Czyli markery muszą być włożone w 2,4,6,8,10,12-te oczko. Patrz opis 'nitki markery są umieszczane w oczka (a nie między oczkami) i są przesuwane w miarę postępu robótki'. Pozdrawiamy!

19.08.2022 - 13:11

country flag Mrs Louise Irvine wrote:

Hi. Thank you for all the lovely free patterns, and your yarn is fab! Am I right in thinking that the short rows are only from the start of the right/wrong side, to the first stitch marker? Thanks in anticipation.

13.11.2020 - 12:30

DROPS Design answered:

Deaer Mrs Irvine, thank you very much for your feedback - and you are right, short rows are worked from the beg of row to the first marker on each side only. Happy knitting!

13.11.2020 - 15:27

country flag Camilla wrote:

När det står att man ska sticka fram till första maskan med markör på vid VARV 1 på förkortat varv. Ska man sticka den maskan också eller bara sticka till den maskan som är innan maskan med markör på? Och sen när man vänder för att sticka räta maskor tillbaka på det aviga varvet, ska man då lyfta den första maskan?

27.05.2020 - 21:33

DROPS Design answered:

Hej Camilla, ja du stickar bara till den maskan med markör och vänder innan. Ja man kan lyfta första maskan och man kan även sticka den. Titta gärna hur man kan göra i vår video längst ner på sidan i mönstret :)

05.06.2020 - 09:23

country flag Lucia Dhaenens wrote:

Kan deze omslagsjaal ook met gewone breinaalden gemaakt worden ? Ik heb geen ervaring met rondbreinaalden en dat lijkt mij niet praktisch. Met vriendelijke groet

28.04.2020 - 13:58

DROPS Design answered:

Dag Lucia,

Deze omslagdoek wordt met de rondbreinaald gebreid omdat je op een gegeven moment heel veel steken op de naald hebt. (Meer dan 500.) Met gewone naalden lukt dat niet.

28.04.2020 - 20:00

country flag Anne wrote:

Vielen Dank für die vielen vielen tollen Strickanleitungen. Achtung allerdings, bei dieser: ich bin mit den Garnmengen hier nicht hingekommen: man braucht meines Erachtens 150g von jeder Farbe. Ich habe mit den angegeben Mengen schließlich die weiße Bordüre mit Apriko gestrickt, musste sie allerdings etwas verkürzen um hinzukommen. Den I-Cord-Abschluss hab ich dann mit dem weißen Rest gemacht. Viel Spaß beim Stricken!

22.01.2020 - 11:29

country flag Massetti Anna Maria wrote:

Sto realizzando il modello Strawberry Sorbet, ma sono un difficoltà a proseguire la parte finale in bianco. Non mi è chiaro se la ripetizione dei ferri 1 e 2 la devo fare subito. E poi cosa vuol dIre lavorare 1 costa e leggerela descrizione sopra, ma dove? Se potete aiutarmi. Grazie

30.11.2019 - 09:59

DROPS Design answered:

Buonasera Anna Maria, quando inizia a lavorare a strisce, lavorerà il ferro 1 e 2 con il panna e il 3 e 4 con il rosa. Lavora in questo modo fino a 51 cm, poi solo con il panna e inizierà con il ferro 1 e 2. Per la costa, abbiamo aggiunto le spiegazioni all'inizio, comunque deve lavorare 2 ferri a diritto. Buon lavoro!

30.11.2019 - 21:02

country flag Anna Maria Massetti wrote:

Non riesco a comprendere il ferro 1 a ferri accorciati del modello Strawberry Sorbet o meglio, dopo il primo giro del lavoro al primo segnapunti come proseguo sul resto del lavoro e perchè dice di diminuire prima/dopo le maglie con i segnapunti? Sarebbe utile un video di spiegazione. Ho acquistato la lana ed ora non riesco ad andare avanti nella realizzazione del modello. Grazie

15.10.2019 - 14:56

DROPS Design answered:

Buongiorno Anna Maria. Abbiamo corretto il testo: si deve aumentare. Lavora il primo ferro a ferri accorciati come segue: lavora come indicato fino alla maglia con il 1° segnapunti, gira e lavora il ferro di ritorno a diritto. Poi lavora il ferro successivo aumentando o prima o dopo ogni maglia con il segnapunti (quando aumenta, alterna gli aumenti una volta prima, una volta dopo i segnapunti come fatto fino ad adesso). Buon lavoro!

15.10.2019 - 16:11

country flag Ver wrote:

Hola el patron esta disponible en español? no lo encuentro, si alguien me puede guiar le agradezco mucho

19.09.2019 - 16:14

DROPS Design answered:

Hola Ver, Aquí está el link: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=8476&cid=23. Para cambiar de idioma pulsa el botón bajo la foto.

24.09.2019 - 23:55