DROPS / 190 / 15

Strawberry Sorbet by DROPS Design

Stickad sjal med rätstickning, hålmönster och halvcirkelform. Arbetet är stickat uppifrån och ner i DROPS Flora

DROPS Design: Modell fl-031
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Mått:
Längd mätt längs översidan: ca 176 cm.
Höjd mätt mitt på: ca 64 cm.
Garnåtgång:
DROPS FLORA från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
200 g färg 20, persiko rosa
100 g färg 01, natur

Arbetet kan också stickas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp A)" – se länken nedan.

DROPS RUNDSTICKA (80 cm) NR 4,5 – eller den sticka du måste använda för att få 20 maskor och 39 varv rätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.
----------------------------------------------------------

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

65% Ull, 35% Alpacka
från 25.00 kr /50g
DROPS Flora uni colour DROPS Flora uni colour 25.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Flora mix DROPS Flora mix 26.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 175kr. Läs mer.

Instruktioner

INFORMATION TILL MÖNSTER:

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Maskorna stickas räta på alla varv.

MÖNSTER:
Se diagram A.1. Diagrammet visar alla varv i mönstret sett från rätsidan.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalen stickas uppifrån och ner. Det stickas fram och tillbaka på rundsticka för att få plats med alla maskorna.

Lägg upp 7 maskor på rundsticka 4,5 med persiko rosa.
Sticka så här från rätsidan: Sticka 1 rätmaska, * 1 omslag, 1 rätmaska *, upprepa *-* totalt 6 ggr = 13 maskor. Sticka 1 varv rätt från avigsidan. Nu sätts det 6 markörer i arbetet utan att sticka, markörerna sätts i maskorna och ska följa med i arbetet. Sätt markörerna i följande maskor: 2:a maskan, 4:e maskan, 6:e maskan, 8:e maskan, 10:e maskan och 12:e maskan.

Sedan ska det stickas och ökas så här:
Sticka 1 varv rätt och öka maskor genom att göra ett omslag före varje maska med markör = 6 omslag.
OBS! Alla omslagen ska stickas räta och bilda hål.
Sticka 1 varv rätt från avigsidan, 1 varv rätt från rätsidan (utan ökning) och 1 varv rätt från avigsidan = 19 maskor.
Sticka 1 varv rätt och öka maskor genom att göra ett omslag efter varje maska med markör = 6 omslag.
Sticka 1 varv rätt från avigsidan, 1 varv rätt från rätsidan (utan ökning) och 1 varv rätt från avigsidan = 25 maskor.
Sticka 1 varv rätt och öka maskor genom att göra ett omslag före varje maska med markör = 6 omslag.
Sticka 1 varv rätt från avigsidan, 1 varv rätt från rätsidan (utan ökning) och 1 varv rätt från avigsidan = 31 maskor.
Sticka 1 varv rätt och öka maskor genom att göra ett omslag efter varje maska med markör = 6 omslag.
Sticka 1 varv rätt från avigsidan, 1 varv rätt från rätsidan (utan ökning) och 1 varv rätt från avigsidan = 37 maskor.

Nu ska det stickas vidare med samma ökning, men det ska dessutom stickas forkortade varv. Det stickas så här:
VARV 1 med förkortat varv (= rätsidan): Sticka 2 rätmaskor, 1 omslag och sticka rätmaskor till första maskan med markör på detta varv, vänd och sticka rätmaskor tillbaka från avigsidan. Sedan stickas det 1 varv rätt från rätsidan där det ökas före/efter markörmaskorna.
VARV 2 med förkortat varv (= avigsidan): Sticka 2 rätmaskor, 1 omslag och sticka rätmaskor till första maskan med markör på detta varv, vänd och sticka rätmaskor tillbaka från rätsidan. Sedan stickas det 1 varv rätt från avigsidan = totalt 8 maskor ökade på varv 1-2.
VARV 3 (= rätsidan): Stickas rätt.
VARV 4 (= avigsidan): Stickas rätt.

Sedan upprepas varv1-4 (öka växelvis före och efter markörmaskorna som förut) till arbetet mäter ca 35 cm (varv 1-4 har stickats totalt 30 ggr) och det är 277 maskor på varvet.

Nu ska det stickas ränder med natur och periko rosa så här: * Byt till natur och sticka varv 1 och 2 (med förkortade varv). Byt till periko rosa och sticka varv 3 och 4 *. Upprepa *-* till arbeteet mäter ca 51 cm (varv 1-4 är stickade med ränder totalt 16 ggr) och det är 405 maskor på varvet.
Härifrån stickas resten av arbetet i natur.
Upprepa varv 1-2 1 gång till = 413 maskor på varvet.
Sticka 2 varv RÄTSTICKNING - se förklaring ovan, där det på första varvet ökas 10 maskor jämnt fördelat så här: Sticka 22 rätmaskor, * 1 omslag, 41 rätmaskor *, upprepa sedan *-* totalt 9 ggr och gör 1 omslag och sticka 22 rätmaskor. Sticka 1 varv rätt där alla omslagen stickas vridet räta = 423 maskor (maskantalet är delbart med 22 + 5 maskor).

Nu stickas det vidare efter diagram A.1 med natur i slätstickning. (1:a varvet = rätsidan): Sticka 2 kantmaskor i rätstickning, sticka A.1 över de nästa 418 maskorna (= 19 ggr på bredden och det återstår 3 maskor på stickan), sticka 1 maska slätstickning och 2 kantmaskor i rätstickning. Sticka diagrammen så 1 gång på höjden. Arbetet mäter ca 63 cm och det är 537 maskor på varvet.

AVMASKNING:
På nästa varv från rätsidan ska det maskas av med en i-cord avmaskning. Det är viktigt att kanten maskas av löst så att sjalen får en fin form och ett fint fall. Använd gärna en större sticka att maska av med och se till att det stickas lösa maskor.
Det stickas och maskas av så här: * Sticka 2 rätmaskor, de 2 nästa maskorna stickas vridet räta tillsammans. Skjut de 3 maskorna från höger sticka tillbaka på vänster sticka (i samma ordningsföljd som de har) *, upprepa *-* till alla maskor på vänster sticka har maskats av och det återstår 3 maskor på höger sticka.
Skjut maskorna över till vänster sticka och maska av dessa 3 maskorna rätt. Klipp av tråden och sy ihop avmaskningen från de sista 3 maskorna så att änden på sjalen blir fin. Fäst lösa trådar.

Detta mönster har uppdaterats. .

Uppdaterad online: 06.11.2018
Ny garnåtgång på färg 01, natur. DROPS FLORA från Garnstudio (tillhör garngrupp A) 150 g färg 01, natur

Diagram

= rätmaska från rätsidan, avigmaska från avigsidan
= mellan 2 maskor görs 1 omslag om stickan, omslaget ska stickas avigt på nästa varv - det ska bli hål
= sticka 2 maskor räta tillsammans
= lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rätmaska och drag den lyfta maskan över den stickade maskan
= lyft 2 maskor som om de skulle stickas räta tillsammans, sticka 1 maska och drag de 2 lyfta maskorna över den stickade maskan

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 190-15) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (26)

Anne 22.01.2020 - 11:29:

Vielen Dank für die vielen vielen tollen Strickanleitungen. Achtung allerdings, bei dieser: ich bin mit den Garnmengen hier nicht hingekommen: man braucht meines Erachtens 150g von jeder Farbe. Ich habe mit den angegeben Mengen schließlich die weiße Bordüre mit Apriko gestrickt, musste sie allerdings etwas verkürzen um hinzukommen. Den I-Cord-Abschluss hab ich dann mit dem weißen Rest gemacht. Viel Spaß beim Stricken!

Massetti Anna Maria 30.11.2019 - 09:59:

Sto realizzando il modello Strawberry Sorbet, ma sono un difficoltà a proseguire la parte finale in bianco. Non mi è chiaro se la ripetizione dei ferri 1 e 2 la devo fare subito. E poi cosa vuol dIre lavorare 1 costa e leggerela descrizione sopra, ma dove? Se potete aiutarmi. Grazie

DROPS Design 30.11.2019 kl. 21:02:

Buonasera Anna Maria, quando inizia a lavorare a strisce, lavorerà il ferro 1 e 2 con il panna e il 3 e 4 con il rosa. Lavora in questo modo fino a 51 cm, poi solo con il panna e inizierà con il ferro 1 e 2. Per la costa, abbiamo aggiunto le spiegazioni all'inizio, comunque deve lavorare 2 ferri a diritto. Buon lavoro!

Anna Maria Massetti 15.10.2019 - 14:56:

Non riesco a comprendere il ferro 1 a ferri accorciati del modello Strawberry Sorbet o meglio, dopo il primo giro del lavoro al primo segnapunti come proseguo sul resto del lavoro e perchè dice di diminuire prima/dopo le maglie con i segnapunti? Sarebbe utile un video di spiegazione. Ho acquistato la lana ed ora non riesco ad andare avanti nella realizzazione del modello. Grazie

DROPS Design 15.10.2019 kl. 16:11:

Buongiorno Anna Maria. Abbiamo corretto il testo: si deve aumentare. Lavora il primo ferro a ferri accorciati come segue: lavora come indicato fino alla maglia con il 1° segnapunti, gira e lavora il ferro di ritorno a diritto. Poi lavora il ferro successivo aumentando o prima o dopo ogni maglia con il segnapunti (quando aumenta, alterna gli aumenti una volta prima, una volta dopo i segnapunti come fatto fino ad adesso). Buon lavoro!

Ver 19.09.2019 - 16:14:

Hola el patron esta disponible en español? no lo encuentro, si alguien me puede guiar le agradezco mucho

DROPS Design 24.09.2019 kl. 23:55:

Hola Ver, Aquí está el link: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=8476&cid=23. Para cambiar de idioma pulsa el botón bajo la foto.

Annedore 15.07.2019 - 09:05:

Hallo ihr lieben, danke auch von mir für die vielen kostenlosen Anleitungen. Ich hab das Tuch mit einer dünnen wolle gestrickt und es kleiner gemacht , sieht auch gut aus. Da kommt man mit 100g auch schon ziemlich weit.Die verkürzten Reihen sind ne gute Idee,allerdings finde ich, dass sich das Tuch so sehr ausdehnt und verzieht, mal sehen wie es sich nach dem dämpfen und spannen verhält

Lilou 02.06.2019 - 09:14:

Bonjour, il y a pas mal de modèles que j'aimerai bien faire, mais qui me rebute, soit parce que les explications et/ou diagrammes sont trop compliqués. De plus, beaucoup trop de modèles avec aiguilles doubles pointes!!! en fait, beaucoup trop de modèles, pour tricoteuses averties. Dommage!.

DROPS Design 03.06.2019 kl. 10:55:

Bonjour Lilou, pensez à consulter notre FAQ et notre rubrique Astuces & Aide, vous y trouverez notamment comment adapter un modèle sur aiguilles droites. Bon tricot!

Laurence 01.06.2019 - 23:55:

Bonjour, pouvez vous m’expliquer comment on fait suivre le fil marqueur d’un rang à l’autre quand il se trouve dans la maille et non entre 2 mailles. Franchement je n’y arrive pas et je n’ai pas trouver de vidéo. Merci par avance.

DROPS Design 04.06.2019 kl. 08:40:

Bonjour Laurence, vous pouvez utiliser des marqueurs que vous pourrez accrocher sur chacune des mailles indiquées, ou bien mettre un fil marqueur avant (sur l'endroit) la maille concernée. Bon tricot!

Amélie 25.04.2019 - 21:03:

Et oui encore moi ! Une question le diagramme il se tricote de bas en haut ? Soit de 22 à 28 ?? Parce que sinon je comprend pas 😕

DROPS Design 26.04.2019 kl. 08:48:

Bonjour Amélie, tout à fait, les diagrammes se lisent toujours (sauf indication contraire explicite) de bas en haut: on commence ici par 22 m et on aura 28 m quand A.1 sera terminé. plus d'infos ici sur les diagrammes. Bon tricot!

Amélie 18.03.2019 - 14:52:

D’accord j’ai fais. Et les rangs raccourcis je les fais quand ?

DROPS Design 19.03.2019 kl. 09:16:

Bonjour Amélie, quand vous avez vos 37 m, vous répétez les 4 rangs en augmentant au rang 1 à 2 m du bord, puis au rang suivant sur toutes les mailles à chaque marqueur - au rang 2, vous augmentez à 2 m du bord, puis vous tricotez 2 rangs sur toutes les mailles (rangs 3 et 4). Bon tricot!

Amélie 18.03.2019 - 12:41:

J’ai rien compris je n’arrive pas à commencer. J’ai mes 13 mailles avec un marqueur que le 2,4,6,8,10 et 12 eme maille. Je suis à l’endroit je devrait donc tricoter deux mailles faire un jeter et tricoter jusqu’à la première maille avec un fil marqueur. Sauf que là je suis au début donc je ne peux pas tricoter deux mailles puisque j’ai tout de suite un fil marqueur 🤔🙃 je suis perdue. Puis-je avoir de l’aide s’il vous plaît.

DROPS Design 18.03.2019 kl. 14:02:

Bonjour Amélie, votre 1er marqueur est dans la 2ème maille, vous tricotez donc 1 rang endroit en augmentant 1 m avant chacune des mailles avec un marqueur: 1 m end, 1 jeté, 1 m end (1er marqueur), 2 m end, 1 jeté, 1 m end (2ème marqueur) et ainsi de suite. Bon tricot!

Kommentér oppskrift DROPS 190-15

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.