DROPS Flora
DROPS Flora
65% wol, 35% alpaca
vanaf 2.49 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 17.43€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS Super Sale

Strawberry Sorbet

Gebreide omslagdoek met ribbelsteek, kantpatroon en halve-cirkel vorm. Het werk wordt van boven naar beneden gebreid in DROPS Flora.

DROPS 190-15
DROPS Design: Patroon nr. fl-031
Garengroep A
-----------------------------------------------------------
Afmetingen:
Lengte gemeten over bovenkant: ongeveer 176 cm.
Hoogte gemeten in midden: ongeveer 64 cm.
Materiaal:
DROPS FLORA van garnstudio (behoort tot garengroep A)
200 g kleur 20, perzikroze
100 g kleur 01, naturel

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep A)" – zie link hieronder.

DROPS RONDBREINAALD (80 cm) MAAT 4.5 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 20 steken en 39 naalden ribbelsteek is 10 cm breed en 10 cm hoog.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Flora
DROPS Flora
65% wol, 35% alpaca
vanaf 2.49 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 17.43€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS Super Sale

BESPAAR 30% op 6 katoenfavorieten!
Geldit tot en met 12.04.2024

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

RIBBEL/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
1 ribbel = 2 naalden recht.

PATROON:
Zie telpatroon A.1. Het telpatroon laat alle naalden in het patroon aan de goede kant zien.
----------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
De omslagdoek wordt van boven naar beneden gebreid. Brei heen en weer op de rondbreinaald zodat u ruimte heeft voor alle steken.

Zet 7 steken op met rondbreinaald 4.5 mm en perzikroze
Brei dan als volgt aan de goede kant: 1 steek recht, * 1 omslag, 1 steek recht *, herhaal van *-* in totaal 6 keer = 13 steken. Brei 1 naald recht aan de verkeerde kant. Voeg nu 6 markeerdraden in het werk zonder de steken te breien, de markeerdraden worden ingevoegd in de steken en meegenomen tijdens het breien de hoogte. Voeg de markeerdraden in de volgende steken: Steek 2, steek 4, steek 6, steek 8, steek 10 en steek 12.

Brei dan en meerder als volgt:
Brei 1 naald recht en meerder door een omslag te maken voor elke steek met een markeerdraad = 6 omslagen.
LET OP! Alle omslagen worden recht gebreid zodat er gaatjes ontstaan.
1 naald recht aan de verkeerde kant, 1 naald recht aan de goede kant (zonder te meerderen) en 1 naald recht aan de verkeerde kant = 19 steken.
Brei 1 naald recht en meerder door een omslag te maken na elke steek met een markeerdraad = 6 omslagen.
Brei 1 naald recht aan de verkeerde kant, 1 naald recht aan de goede kant (zonder te meerderen) en 1 naald recht aan de verkeerde kant = 25 steken.
Brei 1 naald recht en meerder door een omslag te maken voor elke steek met een markeerdraad = 6 omslagen.
Brei 1 naald recht aan de verkeerde kant, 1 naald recht aan de goede kant (zonder te meerderen) en 1 naald recht aan de verkeerde kant = 31 steken.
Brei 1 naald recht en meerder door een omslag te maken na elke steek met een markeerdraad = 6 omslagen.
Brei 1 naald recht aan de verkeerde kant, 1 naald recht aan de goede kant (zonder te meerderen) en 1 naald recht aan de verkeerde kant = 37 steken.

Ga verder met dezelfde meerderingen, maar daarnaast, breit u verkorte toeren. Brei dan als volgt:
NAALD 1 met korte naald (= goede kant): 2 steken recht, 1 omslag en recht tot de eerste steek met een markeerdraad op deze naald, keer het werk en brei terug aan de verkeerde kant. Dan 1 naald recht aan de goede kant terwijl u meerdert voor/na de steken met een markeerdraad.
NAALD 2 met korte naald (= verkeerde kant): 2 steken recht, 1 omslag en brei recht tot de eerste steek met een markeerdraad op deze naald, keer het werk en brei recht terug aan de goede kant. Brei dan 1 naald recht aan de verkeerde kant = in totaal 8 steken gemeerderd op naalden 1-2.
NAALD 3 (= goede kant): Recht.
NAALD 4 (= verkeerde kant): Recht.

Ga verder door naalden 1-4 te herhalen (meerder afwisselend voor en na de steken met een markeerdraad zoals hiervoor) tot het werk ongeveer 35 cm meet (naalden 1-4 zijn in totaal 30 keer gebreid) en er zijn 277 steken op de naald.

Brei nu strepen met naturel en perzikroze als volgt: * Ga verder met naturel en brei naalden 1 en 2 (met verkorte toeren). Ga verder met perzikroze en brei naalden 3 en 4 *. Herhaal van *-* tot het werk ongeveer 51 cm meet (naalden 1-4 worden gebreid met strepen in totaal 16 keer) en er zijn 405 steken op de naald.
Brei vanaf hier met naturel tot de gewenste lengte.
Herhaal naalden 1-2 een keer = 413 steken op de naald.
Brei 1 RIBBEL - zie uitleg hierboven, en meerder 10 steken verdeeld op de eerste naald van deze ribbels als volgt: 22 steken recht, * 1 omslag, 41 steken recht *, herhaal van *-* in totaal 9 keer en maak 1 omslag en 22 steken recht. Brei 1 naald recht terwijl alle omslagen gedraaid worden gebreid = 423 steken (het aantal steken is deelbaar door 22 + 5 steken).

Brei nu verder volgens telpatroon A.1 met naturel en tricotsteek. (Naald 1 = goede kant): Brei 2 kantsteken in ribbelsteek, brei A.1 over de volgende 418 steken (= 19 keer in de breedte en er zijn 3 steken over op de naald), brei 1 steek tricotsteek en 2 kantsteken in ribbelsteek. Brei het telpatroon zo 1 keer in de hoogte. Het werk meet ongeveer 63 cm en er zijn 537 steken op de naald.

AFKANTEN:
Op de volgende naald aan de goede kant, kant u af met een punnikrand. Het is belangrijk dat de rand losjes wordt afgekant, zodat de omslagdoek een mooie vorm heeft en mooi valt. U kunt een naald in een grotere maat gebruiken voor het afkanten, indien nodig, en zorg ervoor dat alle steken losjes worden afgekant. Brei en kant af als volgt: * 2 steken recht, de volgende 2 steken worden gedraaid samengebreid. Zet de 3 steken van de rechter naald terug op de linker naald (in dezelfde volgorde) *, herhaal van *-* tot alle steken op de linker naald afgekant zijn en er 3 steken over zijn op de rechter naald.
Zet de steken op de linker naald en kant ze af met recht. Knip de draad af en naai de laatste 3 afgekante steken samen, zodat het eind van de omslagdoek netjes is. Hecht alle losse draden af.

Telpatroon

symbols = recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
symbols = maak 1 omslag tussen 2 steken, brei de omslag op de volgende naald averecht zodat er een gaatje ontstaat
symbols = 2 steken recht samen
symbols = 1 steek recht afhalen, 1 steek recht en haal de afgehaalde steek over de gebreide steek
symbols = haal 2 steken samen recht af, 1 steek recht en haal de 2 afgehaalde steken over de gebreide steek
diagram

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 190-15

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (32)

country flag Elisa wrote:

Bonjour, c'est la première fois que je tricote en rangs raccourcis. Je me demande si on doit tricoter la maille avec le marqueur avant de tourner le travail ou si on la laisse sur l'autre aiguille ? Merci !

31.08.2022 - 08:47

DROPS Design answered:

Bonjour Elisa, on ne tricote pas la maille avec le marqueur, on tourne juste avant (elle reste donc sur l'aiguille gauche). Bon tricot!

31.08.2022 - 09:47

country flag Anna wrote:

Dzień dobry, napisalam o markerach, bo tutaj w pytaniach i odpowiedziach, udzielano kilkakrotnie odpowiedzi od pracowników Dropsa, że zamiast nitki w oczko, co dla wielu jest niezrozumiałym rozwiązaniem, można stosować markery. Wzor jest niepotrzebnie skomplikowany, co również kilkakrotnie tutaj napisano. Czy mogę więc stosować markery? Bo raz piszecie, że tak, ponizej, innym klientom, potem, że nie. Czy ktoś pomoże mi z tym wzorem? Help!

19.08.2022 - 13:30

DROPS Design answered:

Witaj Aniu, oczywiście możesz użyć markerów. Co do zwiększania się liczby oczek: zanim dojdziesz do rzędów skróconych będziesz dodawać oczka, w jednym rzędzie będzie to PRZED każdym oczkiem z markerem, a w kolejnym rzędzie z narzutami (dodawaniem oczek) ZA każdym oczkiem z markerem. Jak na drutach będzie 37 oczek, to powinnaś mieć 3 oczka przed 1-szym oczkiem z markerem i 3 oczka za ostatnim oczkiem z markerem w rzędzie. Mam nadzieję, że udało mi się pomóc. Miłej pracy!

19.08.2022 - 14:08

country flag Anna wrote:

Korzystam z markerów, więc gdy mam 13 oczek M umieszczam PO 2-4-6-8-10-12 oczku. Narzut robię przed markerem. To sprawia, że na prawej str., na tzw. początku rzędu, ocz. PRZED M. się zwiększają, na końcu zaś PO M. wciąż mam tylko 1 ocz. Liczba oczek się zgadza, mam ich 37, ale gdy przechodzę do rzędów skróc. to w rzędzie 2 do Markera mam tylko 1 oczko. W rz. 1 natomiast do markera mam 6 oczek. Co robię nie tak?

17.08.2022 - 23:44

DROPS Design answered:

Witaj Aniu, markerów nie umieszczasz między oczkami, tylko w oczka. Czyli markery muszą być włożone w 2,4,6,8,10,12-te oczko. Patrz opis 'nitki markery są umieszczane w oczka (a nie między oczkami) i są przesuwane w miarę postępu robótki'. Pozdrawiamy!

19.08.2022 - 13:11

country flag Mrs Louise Irvine wrote:

Hi. Thank you for all the lovely free patterns, and your yarn is fab! Am I right in thinking that the short rows are only from the start of the right/wrong side, to the first stitch marker? Thanks in anticipation.

13.11.2020 - 12:30

DROPS Design answered:

Deaer Mrs Irvine, thank you very much for your feedback - and you are right, short rows are worked from the beg of row to the first marker on each side only. Happy knitting!

13.11.2020 - 15:27

country flag Camilla wrote:

När det står att man ska sticka fram till första maskan med markör på vid VARV 1 på förkortat varv. Ska man sticka den maskan också eller bara sticka till den maskan som är innan maskan med markör på? Och sen när man vänder för att sticka räta maskor tillbaka på det aviga varvet, ska man då lyfta den första maskan?

27.05.2020 - 21:33

DROPS Design answered:

Hej Camilla, ja du stickar bara till den maskan med markör och vänder innan. Ja man kan lyfta första maskan och man kan även sticka den. Titta gärna hur man kan göra i vår video längst ner på sidan i mönstret :)

05.06.2020 - 09:23

country flag Lucia Dhaenens wrote:

Kan deze omslagsjaal ook met gewone breinaalden gemaakt worden ? Ik heb geen ervaring met rondbreinaalden en dat lijkt mij niet praktisch. Met vriendelijke groet

28.04.2020 - 13:58

DROPS Design answered:

Dag Lucia,

Deze omslagdoek wordt met de rondbreinaald gebreid omdat je op een gegeven moment heel veel steken op de naald hebt. (Meer dan 500.) Met gewone naalden lukt dat niet.

28.04.2020 - 20:00

country flag Anne wrote:

Vielen Dank für die vielen vielen tollen Strickanleitungen. Achtung allerdings, bei dieser: ich bin mit den Garnmengen hier nicht hingekommen: man braucht meines Erachtens 150g von jeder Farbe. Ich habe mit den angegeben Mengen schließlich die weiße Bordüre mit Apriko gestrickt, musste sie allerdings etwas verkürzen um hinzukommen. Den I-Cord-Abschluss hab ich dann mit dem weißen Rest gemacht. Viel Spaß beim Stricken!

22.01.2020 - 11:29

country flag Massetti Anna Maria wrote:

Sto realizzando il modello Strawberry Sorbet, ma sono un difficoltà a proseguire la parte finale in bianco. Non mi è chiaro se la ripetizione dei ferri 1 e 2 la devo fare subito. E poi cosa vuol dIre lavorare 1 costa e leggerela descrizione sopra, ma dove? Se potete aiutarmi. Grazie

30.11.2019 - 09:59

DROPS Design answered:

Buonasera Anna Maria, quando inizia a lavorare a strisce, lavorerà il ferro 1 e 2 con il panna e il 3 e 4 con il rosa. Lavora in questo modo fino a 51 cm, poi solo con il panna e inizierà con il ferro 1 e 2. Per la costa, abbiamo aggiunto le spiegazioni all'inizio, comunque deve lavorare 2 ferri a diritto. Buon lavoro!

30.11.2019 - 21:02

country flag Anna Maria Massetti wrote:

Non riesco a comprendere il ferro 1 a ferri accorciati del modello Strawberry Sorbet o meglio, dopo il primo giro del lavoro al primo segnapunti come proseguo sul resto del lavoro e perchè dice di diminuire prima/dopo le maglie con i segnapunti? Sarebbe utile un video di spiegazione. Ho acquistato la lana ed ora non riesco ad andare avanti nella realizzazione del modello. Grazie

15.10.2019 - 14:56

DROPS Design answered:

Buongiorno Anna Maria. Abbiamo corretto il testo: si deve aumentare. Lavora il primo ferro a ferri accorciati come segue: lavora come indicato fino alla maglia con il 1° segnapunti, gira e lavora il ferro di ritorno a diritto. Poi lavora il ferro successivo aumentando o prima o dopo ogni maglia con il segnapunti (quando aumenta, alterna gli aumenti una volta prima, una volta dopo i segnapunti come fatto fino ad adesso). Buon lavoro!

15.10.2019 - 16:11

country flag Ver wrote:

Hola el patron esta disponible en español? no lo encuentro, si alguien me puede guiar le agradezco mucho

19.09.2019 - 16:14

DROPS Design answered:

Hola Ver, Aquí está el link: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=8476&cid=23. Para cambiar de idioma pulsa el botón bajo la foto.

24.09.2019 - 23:55