Easter Lamb by DROPS Design

Heklet sau til påske i DROPS Paris

DROPS Extra 0-1376
DROPS Design: Modell w-661
Garngruppe C eller A + A
-----------------------------------------------------------
Mål: ca 15 cm høy og ca 34 cm i omkrets nederst.
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
100 g farge 17, naturhvit
50 g farge 32, lys blålilla
50 g farge 59, lys gammelrosa
50 g farge 60, mørk gammelrosa
En rest mørk grå til øyne og snute.

DROPS HEKLENÅL NR 4,5 – eller den nålen du må bruke for å få 16 fastmasker og 18 rader på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden. Og 14 masker mønster A.3 på 10 cm i bredden.

TILBEHØR: Litt vatt til fyll.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Bomull
fra 16.00 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 18.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 16.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 80kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.4.

HEKLETIPS:
Hver omgang starter med 1 luftmaske (erstatter ikke første maske), omgangen avsluttes med 1 kjedemaske i første luftmaske på starten av omgangen.

ØKETIPS:
Det økes 1 fastmaske ved å hekle 2 fastmasker i samme maske.
----------------------------------------------------------

SAU:
Sauen hekles ovenfra og ned. Det hekles i deler og hekles sammen med kroppen underveis. Først hekles bunnen. Deretter hekles ørene og hodet hver for seg før de hekles sammen. Til slutt hekles kroppen og benene.

BUNNEN:
Hekle 4 luftmasker på nål 4,5 med naturhvit og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske. Hekle A.1 totalt 6 ganger rundt - LES HEKLETIPS og HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN! Når A.1 er ferdig i høyden er det 48 fastmasker på siste omgang. Bunnen måler ca 11 cm i diameter. Klipp og fest tråden.

ØRE:
Hekle 4 luftmasker på nål 4,5 med mørk gammelrosa og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske.
1.OMGANG: Husk HEKLETIPS! Hekle 4 fastmasker om luftmaskeringen.
2.OMGANG: Hekle 2 fastmasker i hver fastmaske = 8 fastmasker.
3.-5.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske.
Brett øret flatt slik at det blir 4 fastmasker på hver side. Hekle øret sammen ved å hekle 1 fastmaske gjennom begge lag - hekle 1 fastmaske i hver av de 4 fastmaskene = 4 fastmasker. Klipp og fest tråden. Hekle 1 øre til på samme måte.

HODE:
Hekle 4 luftmasker på nål 4,5 med lys gammelrosa og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske. Deretter hekles A.2 totalt 4 ganger rundt - Husk HEKLETIPS! Når A.2 er ferdig i høyden er det 16 fastmasker på siste omgang. Hodet måler ca 5 cm i høyden.
Bytt til naturhvit og hekle hodet sammen med ørene slik:

SAMMENHEKLING AV HODE OG ØRER:
1.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver av de første 2 fastmaskene, legg øret (= 4 fastmasker) nedover langs hodet og jevnt med de 4 neste fastmaskene og hekle 1 fastmaske i hver av de neste 4 fastmaskene gjennom begge lag, hekle 1 fastmaske i hver av de neste 4 fastmaskene (= midt foran), legg det andre øret (= 4 fastmasker) langs hodet og jevnt med de 4 neste fastmaskene og hekle 1 fastmaske i hver av de neste 4 fastmaskene gjennom begge lag, avslutt med 1 fastmaske i hver av de 2 siste fastmaskene.
2.OMGANG: Hekle første omgang i A.3 totalt 8 ganger rundt. Klipp og fest tråden.
Øyne og snute: Broder på øyne og snute med en rest mørk grå. Klipp og fest tråden.
Fyll hodet med litt vatt (det skal ikke bli hardt, men litt fyldig).
Brett hodet flatt slik at ørene blir midt i hver side og det blir 8 fastmasker oppå hodet og 8 fastmasker under hodet. Start i den ene siden, og hekle hodet sammen med naturhvit ved å hekle 1 fastmaske gjennom begge lag - hekle 1 fastmaske i hver av de 8 fastmaskene = 8 fastmasker. Klipp og fest tråden.

KROPP:
Kroppen hekles ovenfra og ned.
Hekle 4 luftmasker på nål 4,5 med naturhvit og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske. Deretter hekles A.4 totalt 8 ganger rundt - Husk HEKLETIPS! Når A.4 er ferdig i høyden er det 16 masker på siste omgang.

SAMMENHEKLING AV KROPP OG HODE:
1.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver av de første 4 maskene, legg hodet (= 8 fastmasker) jevnt med de 8 neste fastmaskene og hekle 1 fastmaske i hver av de neste 8 fastmaskene gjennom begge lag, avslutt med 1 fastmaske i hver av de 4 siste fastmaskene = 16 fastmasker.

Nå hekles første omgang i A.3 totalt 8 ganger på omgangen. Deretter hekles 2.omgang i A.3 SAMTIDIG som det økes 4 fastmasker jevnt fordelt på omgangen - LES ØKETIPS! = 20 fastmasker.

Nå hekles kroppen slik:
1.OMGANG: Hekle første omgang i A.3 omgangen rundt.
2.OMGANG: Hekle 2.omgang i A.3 og øk 4 fastmasker jevnt fordelt = 24 masker.
Gjenta 1.og 2.omgang 2 ganger til, deretter gjentas 1.omgang = 32 masker.
Nå hekles det 4 ben: Hekle på samme måte som øre, men benene hekles med lys blålilla.
Plasser 1 ben på hver side av midt foran på sauen (med 8 masker mellom benene). Hekle de fast til kroppen ved å hekle gjennom begge lag samtidig som det hekles som 2.omgang = 36 masker.
Videre hekles 1.og 2.omgang 3 ganger til, deretter hekles 1.omgang = 48 masker.
Plasser 1 ben på hver side av midt foran på sauen (med 16 masker mellom benene). Hekle de fast til kroppen ved å hekle gjennom begge lag samtidig som det hekles 1 fastmaske i hver maske = 48 fastmasker. Ikke klipp tråden!

SAMMENHEKLING AV KROPP OG BUNN:
Legg bunnen (= 48 fastmasker på siste omgang) med retten ut, og hekle den sammen med kroppen (= 48 fastmasker) ved å hekle 1 fastmaske i hver fastmaske gjennom begge lag - NB! Fyll sauen full med vatt (skal være litt fast) underveis. Klipp og fest tråden.

Diagram

symbols = Hekle 4 luftmasker og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske – sort prikk på sirkelen er starten på omgangen.
symbols = 1 fastmaske i maske
symbols = 1 fastmaske om luftmaskeringen
symbols = Hekle 2 dobbelstaver og 1 fastmaske sammen slik: Hekle 2 dobbelstaver i masken - men vent med siste kast på begge disse stavene, hekle 1 fastmaske i samme maske og trekk tråden gjennom alle løkkene på nålen (= 1 maske)
symbols = viser siste omgangen som ble heklet - start på neste omgang!
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (9)

country flag Ronnie De Gooijer wrote:

Wat betekent het als er achter een T een schuine T staat?

04.09.2022 - 14:12

DROPS Design answered:

Dag Ronnie,

Deze schuine T is ook gewoon een vaste.

09.09.2022 - 12:56

country flag Maj-Lis Jonsson wrote:

Undrar vart beskrivningen på benen tagit vägen i den svenska översättningen. Öron och huvud finns, men inte ben.

25.03.2022 - 09:54

DROPS Design answered:

Hej Maj-Lis. Det finns förklaring på benen under "HOPVIRKNING AV KROPP OCH HUVUD": Nu virkas det 4 ben: Virka på samma sätt som öra, men benen virkas med ljus blålila. Mvh DROPS Design

25.03.2022 - 10:22

country flag Brigid wrote:

There is a mistake in the US terms pattern – see below it reads „working dc in ea st = 48 dc“. This is wrong, it should be single crochet (sc) throughout because the British term pattern calls for double crochet which translates to single crochet in US terms. „Place 1 leg each side of mid front of the sheep (with 16 stitches between the legs). Work them together through both layers while working 1 double crochet in each stitch = 48 double crochets. Do not cut the strand!“

21.03.2022 - 18:28

DROPS Design answered:

Dear Brigid, thanks for your feedback, pattern will be edited asap. Happy crocheting!

22.03.2022 - 10:05

country flag Mirte wrote:

Hoi, ik vind dit een heel leuk patroon en het is misschien een stomme vraag, maar ik snap de haaktip niet. 1 losse (vervangt de eerste vaste niet) en eindigen met de halve vaste in de eerste losse. Hoe ik dit ook doe ik eindig met 49 steken(lusjes) ipv 48 en het ziet er heel raar uit. Ik heb het filmpje gekeken, maar die is (voor mij) niet heel duidelijk. Wat doe ik fout?

05.03.2021 - 22:07

DROPS Design answered:

Dag Mirte,

De vaste en de losse aan het begin en eind van de toer tellen niet mee in het aantal steken.

09.03.2021 - 11:17

country flag Madde wrote:

Kan jag få en utförligare förklaring på A4?

21.01.2021 - 19:02

DROPS Design answered:

Hej Madde, titta på vår video: Hur man virkar bubblorna till fåret

27.01.2021 - 14:51

country flag Anna D wrote:

Hi. I had left an earlier comment regarding round 2 on the head and ear. While waiting for the reply i decided to try the body. But I do not get it. I just do not understand the instructions or the the diagram. Even guessing doesn¨t wotk. Help

04.05.2020 - 17:46

country flag Anna D wrote:

I do not under stand A3. Help

03.05.2020 - 05:00

DROPS Design answered:

Dear Anna D, A.3 is worked over 2 sts and 3 rows. Work on row 1: *2 trebles + 1 sc worked tog (see 4th symbol), 1 sc in next sc*, repeat from *-*. Row 2: work 1 sc in each stitch. Happy crocheting!

04.05.2020 - 13:51

country flag Dar wrote:

Do you have any free crochet patters that don't use a chart???? I never could read charts. It would take me too far long to make anything. My grandmother taught when I was five, I will be 65 in September. I love crochet over knitting as I can go faster. ThanksDar

17.04.2019 - 00:29

DROPS Design answered:

Dear Dar, there are some -older- patterns that have the charts written out, but generally, our patterns are charted. It is much easier to see the stitches'places in relation to each other, as well as the shape of the piece. We also have video tutorials, and you can always ask for help in person - for example to make sense of the charts - at the store you bought your DROPS yarn from. It is well wort learning how to decipher a chart, as you will have so many more paterns to choose from. Happy Crafting!

17.04.2019 - 02:24

country flag Carina Sanna wrote:

Förstår inte hur A.4 och A.3 och A.1 och A.2 ska göras. Den film som ni lagt ut gör ju bara första varvet på kroppen. Tacksam för detaljerad beskrivning av detta. Tack på förhand Har även gjort några av dom andra djuren och det är många brister på hur man ska göra. Ni kanske skulle se över beskrivningarna.

10.03.2019 - 09:07

DROPS Design answered:

Hei Carina. Det hekles etter diagram, nettopp fordi det er mer oversiktlig enn å forklare med ord. Etter at du har laget luftmaskeringen hekler du etter A.1. Første omgang av A.1 = 1 fastmaske om ringen. Du gjentar A.1 6 ganger = 6 fastmasker. På 2 omgang hekler du 2 fastmasker i hver fastmaske = 12 fastmasker. 3 omgang hekles slik: 1 fastmaske i den første fastmasken, 2 fastmasker i neste. Gjenta ut omgangen = 18 fastmasker, osv. Du kan se vår nye leksjon hvordan å lese heklediagrammer, her. Håper dette hjelper. God fornøyelse

18.03.2019 - 11:02

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-1376

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.