DROPS Extra / 0-1376

Easter Lamb by DROPS Design

Virkat får till påsk i DROPS Paris.

DROPS Design: Modell w-661
Garngrupp C eller A + A
-----------------------------------------------------------
Mått: ca 15 cm hög och ca 34 cm i omkrets längst ner.
Garnåtgång:
DROPS PARIS från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
100 g färg 17, naturvit
50 g färg 32, ljus blålila
50 g färg 59, ljus gammelrosa
50 g färg 60, mörk gammelrosa
En rest mörk grå till ögon och nos.

DROPS VIRKNÅL NR 4,5 – eller det nålnr du måste använda för att få 16 fastmaskor och 18 varv på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden. och 14 maskor mönster A.3 på 10 cm på bredden.

TILLBEHÖR: Lite vadd till fyllning.
----------------------------------------------------------

(Gå vidare till mönster...)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.4.

VIRKTIPS:
Varje varv börjar med 1 luftmaska (ersätter inte första maskan), varvet avslutas med 1 smygmaska i första luftmaskan i början av varvet.

ÖKNINGSTIPS:
Det ökas 1 fastmaska genom att virka 2 fastmaskor i samma maska.
----------------------------------------------------------

FÅR:
Fåret virkas uppifrån och ner. Det virkas i delar och virkas ihop med kroppen under arbetets gång. Först virkas botten. Sedan virkas öronen och huvudet var för sig innan de virkas ihop. Till slut virkas kroppen och benen.

BOTTEN:
Virka 4 luftmaskor med nål 4,5 med naturvit och slut dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan. Virka A.1 totalt 6 ggr runt - LÄS VIRKTIPS och KONTROLLERA VIRKFASTHETEN! När A.1 är färdigt på höjden är det 48 fastmaskor på sista varvet. Botten mäter ca 11 cm i diameter. Klipp av tråden och fäst den.

ÖRA:
Virka 4 luftmaskor med nål 4,5 med mörk gammelrosa och slut dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan.
VARV 1: Kom ihåg VIRKTIPS! Virka 4 fastmaskor om lutmaskringen.
VARV 2: Virka 2 fastmaskor i varje fastmaska = 8 fastmaskor.
VARV 3-5: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska.
Vik örat platt så att det blir 4 fastmaskor på varje sida. Virka ihop örat genom att virka 1 fastmaska genom båda lagren - virka 1 fastmaska i var och en av de 4 fastmaskorna = 4 fastmaskor. Klipp av tråden och den. Virka 1 öra till på samma sätt.

HUVUD:
Virka 4 luftmaskor med nål 4,5 med ljus gammelrosa och slut dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan. Sedan virkas A.2 totalt 4 ggr runt - Kom ihåg VIRKTIPS! När A.2 är färdigt på höjden är det 16 fastmaskor på sista varvet. Huvudet mäter ca 5 cm på höjden.
Byt till naturvit och virka ihop huvudet med öronen så här:

HOPVIRKNING AV HUVUD OCH ÖRON:
VARV 1: Virka 1 fastmaska i var och en av de första 2 fastmaskorna, lägg örat (= 4 fastmaskor) neråt längs huvudet och jämnt med de 4 nästa fastmaskorna och virka 1 fastmaska i var och en av de nästa 4 fastmaskorna genom båda lagren, virka 1 fastmaska i var och en av de nästa 4 fastmaskorna (= mitt fram), lägg det andra örat (= 4 fastmaskor) längs huvudet och jämnt med de 4 nästa fastmaskorna och virka 1 fastmaska i var och en av de nästa 4 fastmaskorna genom båda lagren, avsluta med 1 fastmaska i var och en av de 2 sista fastmaskorna.
VARV 2: Virka första varvet i A.3 totalt 8 ggr runt. Klipp av tråden och fäst den.
Ögon och nos: Brodera på ögon och nos med en rest mörk grå. Klipp av tråden och fäst den.
Fyll huvudet med lite vadd (det ska inte bli hårt, men lite fylligt).
Vik huvudet platt så att öronen kommer mitt i varje sida och det blir 8 fastmaskor uppepå huvudet och 8 fastmaskor under huvudet. Börja i den ena sidan, och virka ihop huvudet med naturvit genom att virka 1 fastmaska genom båda lagren - virka 1 fastmaska i var och en av de 8 fastmaskorna = 8 fastmaskor. Klipp av tråden och fäst den.

KROPP:
Kroppen virkas uppifrån och ner.
Virka 4 luftmaskor med nål 4,5 med naturvit och slut dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan. Sedan virkas A.4 totalt 8 ggr runt - Kom ihåg VIRKTIPS! När A.4 är färdigt på höjden är det 16 maskor på sista varvet.

HOPVIRKNING AV KROPP OCH HUVUD:
VARV 1: Virka 1 fastmaska i var och en av de första 4 maskorna, lägg huvudet (= 8 fastmaskor) jämnt med de 8 nästa fastmaskorna och virka 1 fastmaska i var och en av de nästa 8 fastmaskorna genom båda lagren, avsluta med 1 fastmaska i var och en av de 4 sista fastmaskorna = 16 fastmaskor.

Nu virkas första varvet i A.3 totalt 8 ggr på varvet. Sedan virkas 2:a varvet i A.3 SAMTIDIGT som det ökas 4 fastmaskor jämnt fördelat på varvet - LÄS ÖKNINGSTIPS! = 20 fastmaskor.

Nu virkas kroppen så här:
VARV 1: Virka första varvet i A.3 varvet runt.
VARV 2: Virka 2:a varvet i A.3 och öka 4 fastmaskor jämnt fördelat = 24 maskor.
Upprepa 1:a och 2:a varvet 2 ggr till, sedan upprepas 1:a varvet = 32 maskor.
Nu virkas det 4 ben: Virka på samma sätt som öra, men benen virkas med ljus blålila.
Placera 1 ben på varje sida av mitt fram på fåret (med 8 maskor mellan benen).
Virka fast dem på kroppen genom att virka genom båda lagren samtidigt som 2:a varvet virkas = 36 maskor.
Sedan virkas varv 1 och 2 3 gånger till, sedan virkas varv 1 = 48 maskor

Placera 1 ben på varje sida av mitt fram på fåret (med 16 maskor mellan benen). Virka fast dem på kroppen genom att virka genom båda lagren samtidigt som det virkas 1 fastmaska i varje fastmaska = 48 fastmaskor. Klipp inte av tråden!

HOPVIRKNING AV KROPP OCH BOTTEN:
Lägg botten (= 48 fastmaskor på sista varvet) med rätsidan ut, och virka ihop den med kroppen (= 48 fastmaskor) genom att virka 1 fastmaska i varje fastmaska genom båda lagren - OBS! Fyll fåret fullt med vadd (det ska vara lite fast) under arbetets gång. Klipp av tråden och fäst den.

Diagram

= Virka 4 luftmaskor och slut dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan – svart prick på cirkeln är början på varvet.
= 1 fastmaska i maskan
= 1 fastmaska om luftmaskringen
= Virka 2 dubbelstolpar och 1 fastmaska tillsammans så här: Virka 2 dubbelstolpar i maskan - men vänta med sista omslaget på båda dessa stolparna, virka 1 fastmaska i samma maska och drag tråden genom alla öglorna på nålen (= 1 maska)
= visar sista varvet som virkades - börja på nästa varv!

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS Extra 0-1376.