DROPS Daisy

Mykt til hverdags i ren merinoull

fra:

29kr

per 50 g

Innhold: 100% Ull
Garngruppe: B (20 - 22 masker) / 8 ply / DK
Vekt/lengde: 50 g = ca. 110 m
Anbefalt pinne: 4 mm
Strikkefasthet: 10 x 10 cm = 21 m x 28 p
Vaskeanvisning: Håndvask, max 30°C / Tørkes flatt / Kan toves
Superwash: no

Made in: Peru
Råvarens opprinnelse: Ull fra Sør-Amerika

Dette garnet har en Oeko-Tex® sertifisering (sertifikat nummer 23.HPE.36896), Standard 100, Klasse II fra Hohenstein Institute. Dette betyr at det har blitt testet og er helt fri for skadelige kjemikalier og er trygt å bruke. Klasse II innebærer at garnet kan komme i direkte kontakt med huden i stor utstrekning , som bluser, skjorter, madrasser, etc.

Introduksjonssalg

30% rabatt

Gjelder til 30.09.2023
Garntype
DROPS pris
Deals fra
DROPS Daisy
uni colour
42.00 NOK
29.00 NOK
n/a

Butikker som selger dette garnet på nett

Klikk på Bestill knappen, så kommer du direkte inn på DROPS forhandlerens egen webshop, hvor du kan bestille.

Butikk Pris
LindeHobby
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill
Garnbørsen.no
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill
Garnius.no
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill
Krabberødveien Landhandleri
Fredrikstad
29.00 NOK
50g
Bestill
Kremmerloftet
Kristiansand
29.00 NOK
50g
Bestill
Rasmus Design AS
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill
Strikkenett.no
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill
Anns Garndrøm
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill
Strikkemekka.no
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill

Finn flere butikker som har dette garnet inne her .

DROPS Daisy
mix
42.00 NOK
29.00 NOK
n/a

Butikker som selger dette garnet på nett

Klikk på Bestill knappen, så kommer du direkte inn på DROPS forhandlerens egen webshop, hvor du kan bestille.

Butikk Pris
LindeHobby
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill
Garnbørsen.no
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill
Garnius.no
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill
Krabberødveien Landhandleri
Fredrikstad
29.00 NOK
50g
Bestill
Kremmerloftet
Kristiansand
29.00 NOK
50g
Bestill
Rasmus Design AS
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill
Strikkenett.no
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill
Anns Garndrøm
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill
Strikkemekka.no
Webstore
29.00 NOK
50g
Bestill

Finn flere butikker som har dette garnet inne her .

25 Farger i DROPS Daisy

new
natur
uni colour 01
new
marsipan
uni colour 02
new
lys nougat
mix 11
new
mandel
mix 13
new
karamell
uni colour 12
new
brun
mix 14
new
mellomgrå
mix 05
new
lys grå
mix 04
new
limonade
uni colour 16
new
orange
uni colour 23
new
rød
uni colour 20
new
høyrød
uni colour 21
new
magenta
uni colour 22
new
pudderrosa
uni colour 06
new
søt orkidé
uni colour 07
new
lys lavendel
uni colour 15
new
lys blå
uni colour 10
new
koboltblå
uni colour 24
new
marineblå
uni colour 19
new
mørk blågrønn
uni colour 18
new
isblå
uni colour 09
new
pistasjis
uni colour 08
new
papegøyegrønn
uni colour 25
new
mosegrønn
uni colour 17
new
sort
uni colour 03

Produktinformasjon

DROPS Daisy er et mykt, ikke-superwash behandlet garn, spunnet av 100% extra fine merinoull. Ullfibrene i dette garnet er ubehandlede, som betyr at de kun er vasket og ikke utsatt for noen kjemisk behandling før farging. Dette forbedrer ullens naturlige egenskaper, tillater fibrene å puste bedre og gir bedre formstabilitet og tekstur.

Laget fra 4 tråder spunnet sammen, som gir garnet ekstra elastisitet, DROPS Daisy resulterer i fine og definerte masker, som passer spesielt godt til kabler, struktur og perlestrikk. Det passer perfekt til oppskrifter som er designet for DROPS Karisma, DROPS Lima, DROPS Cotton Merino og DROPS Merino Extra Fine (Garngruppe B).
Garnets spesielle konstruksjon gjør det også ekstra viktig å behandle plagget riktig, sørg for å overholde strikkefastheten - heller for stramt enn for løst - og følg vaskeanvisningen.

Som i alle våre merinogarn, stammer også merinoullen til DROPS Daisy fra frittgående, mulesingfrie dyr fra Sør-Amerika.

Les mer om våre produkters bærekraftighet her


Vi minner om at fargene du ser her kan avvike noe avhengig av skjermtype, på samme måte som garnpartier ofte avviker i noen grad fra fargebad til fargebad.

Hvordan tar jeg vare på dette garnet?

yarn wash

Håndvask, max 30°C / Tørkes flatt

DROPS Daisy er et ikke-superwash behandlet garn. Med det sagt så er det noen viktige retningslinjer man skal følge når man vasker dette garnet:

 • Følg vaskeanvisningen som står på banderolen og på fargekortet til garnet.
 • Vask merinoull for hånd på 30ºC.
 • Sentrifuger det forsiktig på et program som IKKE tar inn vann.
 • Vask separat, og bruk rikelig med vann.
 • Bruk kun litt vaskemiddel for ull (uten enzymer eller optisk blekemiddel).
 • Bruk ALDRI skyllemiddel (fibrene blir så bløte at de glir fra hverandre og arbeidet kan vokse).
 • ALDRI la det ligge i bløt.
 • ALDRI la plagget ligge vått i vaskemaskinen etter sentrifugering!
 • ALDRI la tøyet henge til tørk, legg det til tørk i riktige mål og gjerne på et varmt baderomsgulv.

Hva betyr symbolene?

Les mer om vasking av garn

Har du et spørsmål om dette garnet?

Se ofte stilte spørsmål (FAQ) om våre garn.

1) Hvilke fibre brukes i DROPS garn?

Garn kan lages av en rekke naturlige og syntetiske fibre. DROPS fører hovedsakelig garn laget av ull, bomull, alpakka, lin, mohair og silke. Hver fibertype har sine egne kvaliteter, og de blir ofte blandet for å utnytte de beste egenskapene til hver enkelt. Grove garn har fordelen av å være slitesterk , og finere fibre mykere og komfortabel . Her kan du lese litt mer om hovedfibrene vi fører:

Alpakka:
Alpakkaull er det naturlige fiberet fra alpakkaen, det har lik struktur som ull fra sauen. Mykheten kommer av liten diameter på fiberet, i likhet med merinoullen. Det er et mykt, slitesterkt, luksuriøst og silkeaktig, naturlig fiber. Garn av alpakkafibre er ikke lett å tove og nupper ikke, og det kan være både lett og tungt, avhengig av hvordan det er spunnet. Samtidig som den er lik saueullen, er den varmere, stikker ikke, og er uten lanolin, som gjør den allergivennlig. Alpakka kommer i 22 naturlige farger, med mer enn 300 nyanser fra blå-svart til brun-svart, brun, hvit, sølv og grå.

Mohair:
Fibrene kommer fra angorageiten, og anses som et luksuriøst fiber. Mohairgarn er varmt som ull, men er mye lettere i vekt; det er slitesterkt og vanskelig å tove. Mohairfibre har også en særegen glans som kommer av måten den reflekterer lys på. Selv om det er et hardt fiber, er mohair spunnet til et veldig mykt garn, som resulterer i luftige og glansfulle plagg.

Ull:
Ullfibrene kommer fra sauen og er forholdsvis grove fibre. To slående egenskaper hos ull er dens mottakelighet for varme og toveegenskaper, som kommer av vekten på overflaten av fibrene. Utseende på ullen varierer avhengig av rase på sauen.
Ull fra merinosauen anses som den flotteste ullen, som er myk og pent krøllet. All merinoull i DROPS garn kommer fra Sør-Amerika og stammer fra sauer som ikke har vært utsatt for mulesing.
Ren, ny ull er lagd direkte av dyreull, og er ikke resirkulert fra eksisterende ullplagg. Ull som kan vaskes i vaskemaskin er kjemisk behandlet for å redusere krøllene på det ytre laget av fibrene, og er derfor egnet til maskinvask (se superwash).

Silke:
Silke er et fint og sammenhengende fiber laget av tråder fra kokongen som silkeormen spinner. Mens silkeormen er dyrket, er vill- eller tussasilken hentet fra villmarken. Silkefibre er en av de sterkeste naturlige fibrene og blir til et flott garn. Det blander seg godt med andre fibre, spesielt ull. Silke holder på varmen, absorberer fuktighet og er veldig sterk og stabil når det er strikket, det verken krymper eller strekker seg. Silken blir veldig pen når den farges med naturlige fargestoffer.

Vegetabilske fibre:
Det finnes flere varianter av vegetabilske fibre i celleveggen på planter og grønnsaker. Av alle varianter, er det to som er kjent som de store strikke- eller tekstilfibre; bomull og lin.
Bomull er et mykt fiber som vokser rundt frøene på bomullsplanten, og består av nesten ren cellulose. Bomull er oftest hvit, men det finnes også i grønne og brune varianter. Bomullsfibre er oftest spunnet i garn eller tråder som brukes til å lage et mykt, luftig tekstil som er godt egnet som sommerplagg og tilbehør. Det er svakere enn silke og lin, men sterkere enn ull.
Mercerisert bomull er bomull som har vært igjennom en mercerisert behandling. Dette gir bomullsstoff og tråder mer glans enn konvensjonell bomull. Det er også sterkere, tar lettere til seg fargestoffer, gjør garnet mer motstandsdyktig mot meldugg og reduserer lo. Det kan heller ikke krympe eller miste formen like mye som “vanlig” bomull.
Lin er et fiber fra stilken av linplanten, som er sterkere enn noe annet fiber. Linfiber er mykt, rett og glansfullt, og blir penere med årene. Lin er mer komfortabelt å gå med i varmt vær enn bomull, det er fordi den absorberer fuktighet bedre og tørker fortere.

Andre materialer som brukes i våre garn, er syntetiske fibre som akryl, viskose, polyamid (nylon) og polyester. Disse fibrene bruker vi mest for å få et slitesterk garn (som vårt sokkegarn, DROPS Fabel) eller en spesiell struktur på garnet(som vårt blow yarn, DROPS Air)

2) Hva er polyamid?

Polyamid fiberet, bedre kjent som nylon, er meget slitesterkt, lett, lettstelt (kan vaskes i maskin og tørkes i trommel), og elastisk, som gjør det perfekt til å blande med andre fibre når man produserer slitesterkt garn, som for eksempel sokkegarn.

Sammenlignet med polyester er polyamide mykere og mer elastisk, men det absorberer også mer vann og tørker saktere.

3) Hvilken informasjon kan jeg finne på DROPS etikettene?

Alle DROPS garnetiketter har informasjon om fiberinnhold (ull, bomull, osv.), vekt i gram og ounce, lengde i meter og yards, vaskeinstruksjoner og symboler (forklart her), fargenummer, fargebadnummer og informasjon om garngruppe.

4) Hva er DROPS garngrupper?

Alle DROPS garn er klassifisert i seks ulike grupper baster på tykkelse (fra A til F). Garn i samme gruppe har lik strikkefasthet, og kan derfor brukes til de samme oppskriftene; men løpelengden kan variere, beregn derfor alltid hvor mange meter du trenger til oppskriften før du erstatter garnet.

5) Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

Ja, så lenge garnet har samme strikkefasthet. Lag en liten strikkeprøve for å sjekke at du får samme antall masker i bredden og høyden som angitt i oppskriften.

Husk at ulike garn med forskjellig tekstur, vil gi plagget forskjellig utseende. Løpelengden kan også variere, mål derfor hvor mange meter du trenger når du erstatter et garn, da vet du hvor mange nøster du trenger.

Les mer om hvordan du beregner garnmengde ved bruk av alternative garn – og hvordan du erstatter 1 tråd med 2 tråder eller mer, her.

6) Hva menes med at garnet er “Superwash”?

Ull som er superwash er et ullprodukt som er behandlet på en måte som gjør at det kan vaskes i maskin. Mange er redd for å maskinvaske ull fordi det tover lett (selv om noen tover det med vilje) men superwash gjør det mulig å maskinvaske ull uten bekymring. (Les mer her).

7) Hva betyr “Oeko-Tex® sertifisert”?

Oeko-Tex® Standard 100 ble introdusert på begynnelsen av 1990-tallet som et svar på etterspørselen av tekstiler uten helserisiko. Oeko-Tex® Standard 100 er et globalt testing- og serifiseringsystem for råmaterialer, mellomprodukter og sluttprodukter i alle produksjonsfaser. Testen for skadelige stoffer omfatter stoffer som er forbudt eller regulert ved lov, kjemikalier som er kjent for å være skadelig for helsen, og parametere som inngår som et forebyggende tiltak for å ivareta helse.

For mer informasjon, se www.oeko-tex.com.

8) Hvor er DROPS garn produsert?

Du kan lese mer om hvor alle DROPS garn er produsert i fargekartet for hvert garn og i vår prisliste.

9) Hvorfor er DROPS garn så billig?

Som Nord-Europas største merkevare innenfor garn, håndstrikk og design , har vi unike muligheter til å jobbe med de aller beste råvarene, samt gjøre besparelser som kommer deg tilgode. Derfor kan du kjøpe DROPS garn som er 20-30% billigere enn lignende produkter!

10) Hvor nøyaktig er fargene i fargekartet på nettsiden?

Når vi lager bilder til fargekartet, gjør vi vårt beste for å oppnå høyeste fargenøyaktighet. Dessverre kan vi ikke garantere hvordan bildene vil se ut på din skjerm. Hver enkelt skjerm viser farger forskjellig, noen farger kan se mørkere ut enn de virkelig er, og noen farger kan være mer mettet på noen skjermer. Hvis du opplever at mange av garnfargene ser annerledes ut på skjermen enn den faktiske fargen på nøstet, kan du justere innstillingen på skjermen.

11) Hva er mikron? Hva betyr superfine / extra fine?

Finheten på fibre måles i mikron (tusendels millimeter). Super fine alpakkaull er 26-28 mikron. Fine merinoull er mindre enn 21,5 mikron og extra fine merino er under 19,5 mikron. Jo færre mikron, desto bløtere og finere garn, mens flere mikron gir en grovere og mer slitesterk kvalitet.

Årsaken til at antall mikron i garnets fibre er viktig er fordi garnet lett kan bli noe helt annet enn hva man regner med. Hvor fint og mykt eller hvor grovt et garn er, avgjør hva vi bruker det til. Derfor anbefaler vi de mykeste garnene (som Baby Merino) til babytøy, og et grovere garn (som DROPS Snow) til sitteunderlag og tøfler.

12) Hvorfor er fargene i nøstene mine med printfarger forskjellige?

Grunnen til at 2 nøster av samme printgarn kan se forskjellige ut kan være; 1) de har ulike partinummer 2) de har blitt farget med en teknikk som kalles ”magic print” (som brukes i f.eks. DROPS Delight) som skaper unike mønstre og jevne fargeoverganger på alle nøstene, hvilket innebærer at det kan forekomme både lyse og mørke partier i samme innfarging. Dette er ikke en feil, men en del av garnets egenskaper.

13) Min butikk har ikke fargen jeg ønsker, hva kan jeg gjøre?

Hvis din DROPS forhandler ikke har fargen du ønsker, så prøv å ta kontakt med en DROPS Super Store (butikkene med gullmerke på forhandlerlisten) - de har et stort utvalg av farger og dersom de ikke har fargen din på lager, så vil de bestille den for deg. Se listen over alle DROPS forhandlere her.

14) Where can I find a specific dye lot of a colour?

Always try contacting your DROPS store first. If they do not have the dye lot you want we recommend you to ask other knitters and crocheters in the DROPS Workshop in Facebook or Ravelry, which may have the dye lot in their stash and might be willing to part from it.

15) Hvorfør røyter garnet mitt?

Garn røyter fordi det ikke er spunnet nok for å holde fibrene sammen. Alt garn har overskudd av fibre(fra produksjonen) og vil røyte mer eller mindre, avhengig av hvordan garnet er spunnet. Børstede garn (og "langhårede" garn) som f.eks. DROPS Melody, har flere av disse løse fibrene enn andre garn og røyter derfor mer. Det kommer også an på hva man har på over og under sitt strikkede plagg, om det er noe plagg som trekker fibrene ut. Derfor vil det aldri være mulig å garantere at et garn ikke røyter.

Nedenfor har vi noen tips til hvordan man får det beste resultatet når man jobber med langhårede garn:

 • Når plagget er ferdig (innen du vasker det) skal det ristes ordentlig så alle overskuddsfibre faller av. NB: IKKE bruk tøyrulle eller børste, det vil bare dra ut enda mer fiber fra garnet.
 • Legg plagget i en plastpose og legg det i fryseren i noen timer - temperaturen vil få fibrene til å gli fra hverandre og de løse fibrene vil lettere kunne ristes bort etterpå.
 • Vask plagget etter vaskeanvisningen på banderolen. Plagg som er laget i langhårede garn, skal normalt alltid ristes etter vask, både for å få fibrene til å reise seg igjen, men også for å fjerne eventuelle løse fibre.

Hvordan kan jeg erstatte dette garnet?

Hvis du vil erstatte dette garnet med et annet DROPS garn, kan du velge et fra samme garngruppe, eller prøve vår garnkalkulator!

Har du et problem med et DROPS garn du har kjøpt? Når du bestiller garn fra fargekartene eller oppskriftene på vår side så kjøper du ikke direkte fra DROPS, men fra en av de hundrevis av DROPS butikkene rundt omkring i landet. Det er derfor viktig at du tar kontakt med DROPS butikken du kjøpte garnet fra, og at du tar vare på banderolene til nøstene du kjøpte (de er din garanti). DROPS butikken du kontakter vil hjelpe deg og ta klagen videre hvis nødvendig. Se listen over DROPS butikker her.

Kommentarer / Spørsmål (8)

country flag MARTIN wrote:

Bonjour, prévoyez-vous une laine non Superwash comme Daisy mais de catégorie A ? Ce serait si bien ! Merci

16.09.2023 - 09:12:

country flag LAETITIA SURIRAY wrote:

Bonjour, combien faut il de pelotes pour un pull femme xxl? Merci

13.09.2023 - 18:09:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Suriray, tout va dépendre de la forme du pull, de son ampleur, du point utilisé, de la tension, etc..; retrouvez ici tous les modèles de pulls femme du groupe de fils B que vous pouvez également réaliser en Daisy - pensez à utiliser le convertisseur pour calculer la nouvelle quantité pour votre taille. Bon tricot!

14.09.2023 kl. 10:04:

country flag Susanne wrote:

Das neue Daisy ist in Pastellfarben gelb, ros und hellblau abgebildet. Welche Farbnummern sind das genau. Wieviel brauche ich bei 3 Farben für einen Blockstreifenpulli in Gr. 42 lang. Danke Susanne

10.09.2023 - 13:53:

DROPS Design answered:

Liebe Susanne, es sind Farben Nr 06-16-09. Viel Spaß beim stricken!

12.09.2023 kl. 11:51:

country flag Katja wrote:

Ich habe Drops sky oder air verstrickt, da diese wirklich nicht kratzt. Ist das bei daisy auch der Fall?

08.09.2023 - 17:11:

DROPS Design answered:

Liebe Katja, Unser DROPS Daisy ist weich aber jede empfinchkeit ist anders, am besten lassen Sie ich von Ihrem DROPS Händler (auch per E-Mail oder Telefon) beraten. Viel Spaß beim stricken!

11.09.2023 kl. 10:28:

country flag Susi wrote:

Mir ist auch nicht klar, was Daisy ohne Superwash für eine Alternative zu Merino Extra Fine sein soll ? Die Vorteile und die Unterschiede werden im Text so nicht klar... Der Unterschied ist nur, daß ich sie nicht in der Maschine waschen kann. Was ja eher ein Nachteil gegenüber Merino Extra Fine ist...

07.09.2023 - 10:53:

country flag Sylvie wrote:

Bonjour, Quelle différence entre Daisy et Merinos extra fine ?

30.08.2023 - 23:10:

DROPS Design answered:

Bonjour Sylvie, DROPS Daisy n'est pas traitée Superwash comme l'est Merino Extra Fine, et elle est filée à partir de 4 fils, comme Karisma. Bon tricot!

31.08.2023 kl. 16:09:

country flag Anette wrote:

Glæder mig til at strikke med dette garn. Vides det, hvornår det kommer i handelen?

29.08.2023 - 15:35:

DROPS Design answered:

Hej Anette. Vi har börjat skicka ut det till våra forhandlere så inom några dagar ska du kunna köpa det. Mvh DROPS Design

30.08.2023 kl. 12:01:

country flag Emma wrote:

Such pretty colours!

28.08.2023 - 14:04:

Skriv en kommentar til DROPS Daisy

Vi vil gjerne høre hva du har å si om dette garnet!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

DROPS Daisy 06, pudderrosa
+ DROPS Kid-Silk 53, lys fersken
DROPS Daisy 20, rød
+ DROPS Kid-Silk 49, elektrisk oransje
DROPS Daisy 16, limonade
+ DROPS Kid-Silk 52, limonade