DROPS Extra / 0-1375

Gummy Bunny by DROPS Design

Korg med lock till påsk, virkad i 2 trådar DROPS Paris

DROPS Design: Modell w-660
Garngrupp C + C eller E
-----------------------------------------------------------
KORG MED LOCK:
Mått: Höjd: ca 9 cm. Omkrets (öppningen på korgen): ca 25 cm. Omkrets (det vidaste stället på korgen): ca 37 cm.
Garnåtgång:
DROPS PARIS från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
100 g färg 01, aprikos
50 g färg 38, korall
50 g färg17, natur
En rest grå – till nos och ögon

DROPS VIRKNÅL NR 5,5 – eller det nålnr du måste använda för att få 13 fastmaskor och 13 varv med 2 trådar på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.

DROPS VIRKNÅL NR 3,5 – eller det nålnr du måste använda får att få 18 stolpar och 10,5 varv på höjden med 1 tråd.
----------------------------------------------------------

(Gå vidare till mönster...)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

MÖNSTER:
Se diagram A.1 och A.2.

DUBBELTRÅDSTIPS:
Använd tråden från både insidan och utsidan av nystanet. Vid byte till nytt nystan är det bra att inte byta båda trådarna samtidigt - då blir inte trådfästningen efteråt så tjock.

VIRKINFO:
Varje varv börjar med 1 luftmaska (luftmaskan ersätter inte första fastmaskan). Avsluta varvet med 1 smygmaska i första fastmaskan (vid virkning runt).

VIRKA 2 FASTMASKOR TILLSAMMANS:
* Stick in nålen i nästa maska, hämta tråden *, upprepa *-* en gång till, gör ett omslag om nålen och drag omslaget genom alla 3 öglorna på nålen (= 1 fastmaska minskad).

KRÄFTGÅNG:
Virkas som fastmaska, men baklänges. Dvs det virkas fastmaskor från vänster mot höger. Varvet med kräftgång börjar med 1 luftmaska (luftmaskan ersätter inte första fastmaskan), och avslutas med 1 smygmaska i första luftmaskan.
----------------------------------------------------------

KORG MED LOCK:
Korgen virkas runt nerifrån och upp. LÄS DUBBELTRÅDSTIPS! Locket virkas runt uppifrån och ner.

BOTTEN:
Virka 3 luftmaskor med nål 5,5 med 2 trådar aprikos och slut dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan. Virka A.1 totalt 6 ggr runt - Kom ihåg VIRKINFO! När A.1 är färdigt på höjden är det 48 fastmaskor på sista varvet.
Sedan virkas A.2 totalt 4 ggr runt. När A.2 är färdigt på höjden är det 32 fastmaskor på sista varvet. Nu virkas 1 omgång med KRÄFTGÅNG – se förklaring ovan. Klipp av tråden och fäst den.

SVANS:
Gör en garnboll på ca 6 cm i diameter med en rest natur. Fäst den längst ner på botten.

LOCK:
Locket virkas runt uppifrån och ner.
Virka 3 luftmaskor med nål 5,5 med 2 trådar aprikos och slut dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan. Virka A.1 totalt 6 ggr runt. När 7:e varvet i A.1 är färdigvirkat på höjden och det är 42 fastmaskor på varvet, virkas det vidare så här:
VARV 1: Virka 1 fastmaska i bakre maskbågen av varje maska.
VARV 2: Virka 1 varv med kräftgång.
Klipp av tråden och fäst den.

ÖRON:
Öronen virkas fram och tillbaka och sys på locket efteråt.
Virka 4 luftmaskor med nål 5,5 med 2 trådar korall.
VARV 1: Virka 1 fastmaska i 2:a luftmaskan från nålen, virka 1 fastmaska i var och en av de nästa 2 luftmaskorna = 3 fastmaskor.
VARV 2: Virka 1 fastmaska i var och en av de 3 fastmaskorna.
VARV 3: Virka 2 fastmaskor i första fastmaskan, 1 fastmaska i nästa maska, 2 fastmaskor i nästa maska = 5 fastmaskor.
VARV 4-10: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska.
VARV 11: VIRKA 2 FASTMASKOR TILLSAMMANS – se förklaring ovan, virka 1 fastmaska, virka 2 fastmaskor tillsammans = 3 fastmaskor.
VARV 12: * Stick in nålen genom första maskan och drag tråden igenom *, upprepa *-* i var och en av de nästa 2 maskorna (= 4 öglor på nålen), gör ett omslag och drag tråden genom alla öglorna på nålen.
Klipp av och fäst trådarna.
Virka en kant med fastmaskor runt örat så här: Fäst tråden med 1 fastmaska i den första luftmaskan som virkades i början av örat. Virka 1 fastmaska i de yttersta maskbågarna i vat och ett av de första 11 varven, virka 1 luftmaska, virka (1 fastmaska, 1 luftmaska, 1 fastmaska) i de 3 maskorna som virkades ihop längst ut på örat, virka 1 luftmaska och fortsätt längs kanten med 1 fastmaska i vart och ett av de 11 varven. Klipp av tråden men låt det vara kvar ca 20 cm till monteringen.
Virka ett öra till på samma sätt.
Sy fast öronen i varvet som virkades i bakre maskbågen av maskan på locket. Sy med 1 tråd i maskorna en och en så att det inte blir en tjock söm. Klipp av tråden och fäst den.

ÖGON OCH NOS:
Ögonen virkas runt med 1 tråd.
Virka 3 luftmaskor med nål 3,5 med en rest grå och sätt ihop dem till en ring med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan.
VARV 1: Virka 6 fastmaskor om luftmaskringen.
VARV 2: Byt till natur och virka 2 luftmaskor, virka 1 stolpe i första fastmaskan, virka 2 stolpar i var och en av de nästa 2 fastmaskorna, virka 1 halvstolpe i nästa fastmaska. Klipp av tråden men låt det vara kvar ca 20 cm till montering.
Virka ett öga till på samma sätt.
Sy fast ögonen på korgen genom att sy några stygn upp och ner längs kanten på ögonen.
Gör en nos på korgen genom att sy några stygn med dubbel tråd av en rest grå. Klipp av tråden och fäst den.

TVINNAD SNODD:
Klipp 2 trådar natur à 1 meter. Tvinna dem tillsammans till de gör motstånd, lägg snodden dubbel och den kommer att tvinna sig igen. Knyt en knut i varje ände så att den håller sig tvinnad.
Trä båda ändarna av snodden genom mitten av locket så att det blir en ögla på locket. Knyt ihop ändarna på snodden på insidan av locket.

Diagram

= Virka 3 luftmaskor och sätt ihop dem till en ring med en smygmaska i 1:a luftmaskan. Svart prick på cirkeln är början på varvet
= 1 fastmaska om luftmaskringen
= 1 fastmaska i maskan
= Virka 2 fastmaskor tillsammans så här: * Stick in nålen i nästa maska, hämta tråden *, upprepa *-* 1 gång till, gör ett omslag om nålen och drag omslaget genom alla 3 öglorna på nålen (= 1 fastmaska minskad)
= Varvet är redan virkat - börja på nästa varv!

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS Extra 0-1375.