DROPS / 98 / 18

DROPS 98-18 by DROPS Design

DROPS halsduk med Vågmönster i ”Alpaca” och ”Vivaldi”

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Mått: ca 30 x 150 cm
Garnåtgång: DROPS Alpaca fra Garnstudio
150 gr nr 100, natur
och använd: DROPS Vivaldi fra Garnstudio
100 gr nr 06, natur

DROPS Rundst nr 7 – eller det st.nr du måste ha för att få 13 m i Vågmönster med 1 tråd i varje kvalitet på 10 cm i bredden.
DROPS Virknål nr 4,5 (till kant).

(Gå vidare till mönster...)

Tags:

mönster typ: halsdukar, mönster/teknik: vågmönster,
Garnsort
Deals från
40.00 SEK
33.00 SEK

Tips & Hjälp

Alla våra mönster har instruktionsvideor som hjälper dig att göra klart ditt projekt på nolltid!

Se dem här!

Du hittar även steg för steg instruktioner för de vanligaste stick- och virk-teknikerna i DROPS Lektioner!

Rätst (fram och tillbaka på st):
Sticka räta m på varje varv.

Vågmönster: Se diagram M.1. Diagr visar mönstret sett från rätsidan.

Halsduk: Det stickas fram och tillbaka på st i halsdukens längd. Vik rundst dubbel (använd ev 2 st rundst med samma tjocklek) och lägg upp 195 m med 1 tråd i varje kvalitet på 2 st nr 7 (detta för att kanten ska bli elastisk). Drag ut den ena st och sticka 2 räta v.
Sedan stickas M.1 med 4 rätst m i varje sida. När arb mäter ca 28 cm - avpassa efter en hel rapport på höjden - stickas det 2 räta v innan det maskas av mycket löst - maska av samtidigt som 1:a v i M.1 stickas, då kommer också avm-kanten att våga sig.

Virkad kant: Virka en kant runt hela halsduken med nål 4,5 och 1 tråd i varje kvalitet så här: 1 fm i första m, * 4 lm, 1 st i den första av de 4 lm (= 1 picot), hoppa över 2,5 till 3 cm, 1 fm i nästa m *, upprepa *-* och avsluta med 1 picot och 1 sm i första fm i början på v.

Diagram

= rm på rätsidan, am på avigsidan
= rm på avigsidan
= 1 omslag
= 2 rm tills

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 98-18.