DROPS / 98 / 18

DROPS 98-18 by DROPS Design

DROPS halsduk med Vågmönster i ”Alpaca” och ”Vivaldi”

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Mått: ca 30 x 150 cm
Garnåtgång: DROPS Alpaca fra Garnstudio
150 gr nr 100, natur
och använd: DROPS Vivaldi fra Garnstudio
100 gr nr 06, natur

DROPS Rundst nr 7 – eller det st.nr du måste ha för att få 13 m i Vågmönster med 1 tråd i varje kvalitet på 10 cm i bredden.
DROPS Virknål nr 4,5 (till kant).

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från
DROPS ALPACA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
38.00 SEK
27.00 SEK
26.00 SEK
DROPS ALPACA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
40.00 SEK
28.00 SEK
26.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Rätst (fram och tillbaka på st):
Sticka räta m på varje varv.

Vågmönster: Se diagram M.1. Diagr visar mönstret sett från rätsidan.

Halsduk: Det stickas fram och tillbaka på st i halsdukens längd. Vik rundst dubbel (använd ev 2 st rundst med samma tjocklek) och lägg upp 195 m med 1 tråd i varje kvalitet på 2 st nr 7 (detta för att kanten ska bli elastisk). Drag ut den ena st och sticka 2 räta v.
Sedan stickas M.1 med 4 rätst m i varje sida. När arb mäter ca 28 cm - avpassa efter en hel rapport på höjden - stickas det 2 räta v innan det maskas av mycket löst - maska av samtidigt som 1:a v i M.1 stickas, då kommer också avm-kanten att våga sig.

Virkad kant: Virka en kant runt hela halsduken med nål 4,5 och 1 tråd i varje kvalitet så här: 1 fm i första m, * 4 lm, 1 st i den första av de 4 lm (= 1 picot), hoppa över 2,5 till 3 cm, 1 fm i nästa m *, upprepa *-* och avsluta med 1 picot och 1 sm i första fm i början på v.

Diagram

= rm på rätsidan, am på avigsidan
= rm på avigsidan
= 1 omslag
= 2 rm tills

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 98-18.