DROPS / 98 / 18

DROPS 98-18 by DROPS Design

DROPS Sjaal met golfjesmotief van ”Alpaca” en ”Vivaldi”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Afmetingen: ca 30 x 150 cm
Materialen: DROPS Alpaca van Garnstudio
150 gr nr. 0100, gebroken wit
En gebruik: DROPS Vivaldi van Garnstudio
100 gr nr. 06, gebroken wit
DROPS Rondbreinld nr. 7 – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 13 st golfjesmotief met 1 draad van elke kwaliteit = 10 cm breed.
DROPS Haaknld nr. 4,5 (voor de rand).

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: golfjespatroon, sjaal,
Garen type
Deals vanaf
DROPS ALPACA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.55 EUR
2.50 EUR
2.49 EUR
DROPS ALPACA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.75 EUR
2.65 EUR
2.64 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Ribbelst: Alle naalden recht breien.

Golfjesmotief: zie teltekening M.1. De teltekening geeft de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.

Sjaal: De sjaal wordt heen en weer gebreid. Leg de rondbreinld 7mm dubbel (gebruik evt. 2 rondbreinld) en zet 195 st op met 1 draad van beide garens (dit is bedoeld om de rand elastisch te maken). Trek de ene breinld uit het werk en brei 2 nld ribbelst. Brei teltekening M.1 met 4 ribbelst aan weerskanten. Brei bij een hoogte van ca 28 cm – direct na het breien van een hele herhaling van het patroon – 2 nld ribbelst en kant vervolgens heel losjes af – brei tijdens het afkanten de 1e nld van M.1, dan gaat de rand ook krullen.

Gehaakte rand: Haak een rand met haaknld 4,5mm en 1 draad van beide garens rondom de hele sjaal als volgt: 1 v in de eerste st, * 4 l, 1 stk in de eerste van deze 4 l (= 1 picot), 2,5 tot 3 cm overslaan en 1 v in de volgende st *, herhaal steeds *-*. Eindig met 1 picot en 1 hv in de eerste v van het begin van de toer.

Telpatroon

= recht op de goede kant, averecht op de verkeerde kant
= recht op de verkeerde kant
= 1 omslag
= 2 st recht samen breien

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 98-18.