DROPS / 199 / 15

Pacific Blues by DROPS Design

Heklet nett i DROPS Cotton Light. Arbeidet hekles rundt med luftmaskebuer og stavgrupper.

  • Pacific Blues / DROPS 199-15 - Heklet nett i DROPS Cotton Light. Arbeidet hekles rundt med luftmaskebuer og stavgrupper.
  • Pacific Blues / DROPS 199-15 - Heklet nett i DROPS Cotton Light. Arbeidet hekles rundt med luftmaskebuer og stavgrupper.
  • Pacific Blues / DROPS 199-15 - Heklet nett i DROPS Cotton Light. Arbeidet hekles rundt med luftmaskebuer og stavgrupper.
  • Pacific Blues / DROPS 199-15 - Heklet nett i DROPS Cotton Light. Arbeidet hekles rundt med luftmaskebuer og stavgrupper.
  • Pacific Blues / DROPS 199-15 - Heklet nett i DROPS Cotton Light. Arbeidet hekles rundt med luftmaskebuer og stavgrupper.
DROPS Design: Modell cl-098
Garngruppe B
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Mål: Heklefirkanten: ca 74 x 74 cm før kanten og stroppene hekles.
Stropper: ca 33 cm uten kanten (ca 43 cm inkludert kanten). NB: stroppene vil strekke seg etterhvert som nettet brukes.

MATERIALER:
DROPS COTTON LIGHT fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
250 g farge 34, lys jeansblå

HEKLEFASTHET:
18 staver i bredden og 9 rader i høyden = 10 x 10 cm.

HEKLENÅL:
DROPS HEKLENÅL NR 4.
Nål nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

50% Bomull, 50% Polyester
fra 17.00 kr /50g
DROPS Cotton Light uni colour DROPS Cotton Light uni colour 17.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 85kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1.

HEKLEINFORMASJON:
På begynnelsen av hver omgang med fastmasker startes det med 1 luftmaske, denne luftmasken erstatter ikke første fastmaske. Omgangen avsluttes med 1 kjedemaske i første fastmaske på omgangen.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

NETT - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet hekles rundt fra bunnen av nettet og utover til en firkant. Deretter hekles kanten og stroppene rundt.

FIRKANT:
Hekle 4 luftmasker på nål 4 med Cotton Light og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i 1.luftmaske som ble heklet. Fortsett videre rundt med diagram A.1. Når hele A.1 er heklet ferdig i høyden fortsetter det videre rundt som vist på de 2 siste omgangene i diagrammet, dvs det blir 1 luftmaskebue mer på hver side av firkanten for hver omgang som blir heklet. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN! Når det er heklet 28 omganger fra luftmaskeringen og utover er det 27 luftmaskebuer langs hver av sidene + luftmaskebuen i hvert av hjørnene. Avslutt den 28.omgangen med 1 fastmaske (hvit stjerne) som vist i A.1, deretter hekles det 6 luftmasker og 1 kjedemaske i den første av de 4 stavene før neste hjørne. Arbeidet måler ca 74 x 74 cm.

KANT OG STROPPER:
Nå hekles det kant og stropper slik:
1.OMGANG: * Hekle 1 fastmaske i hver av de første 4 stavene – les HEKLEINFORMASJON, hekle 2 fastmasker om luftmaskebuen i hjørnet, 5 luftmasker, 2 fastmasker om den samme luftmaskebuen i hjørnet, 1 fastmaske i hver av de neste 4 stavene, 3 fastmasker om hver av de neste 3 luftmaskebuene, 1 fastmaske om hver av de neste 21 luftmaskebuene, 3 fastmasker om hver av de neste 3 luftmaskebuene *, hekle fra *-* totalt 4 ganger på omgangen (= 51 fastmasker langs hver av sidene).
2.OMGANG: * Hekle 1 fastmaske i hver av de første 6 maskene, hekle 2 fastmasker om luftmaskebuen i hjørnet, 5 luftmasker, 2 fastmasker om den samme luftmaskebuen i hjørnet, 1 fastmaske i hver av de neste 6 maskene, 1 fastmaske i hver av de neste 39 fastmaskene *, hekle fra *-* totalt 4 ganger på omgangen (= 55 fastmasker langs hver av sidene).
3.OMGANG: * Hekle 1 fastmaske i hver av de første 8 maskene, hekle 2 fastmasker om luftmaskebuen i hjørnet, 5 luftmasker, 2 fastmasker om den samme luftmaskebuen i hjørnet, 1 fastmaske i hver av de neste 8 maskene, 1 fastmaske i hver av de neste 39 fastmaskene *, hekle fra *-* totalt 4 ganger på omgangen (= 59 fastmasker langs hver av sidene).
Nå hekles det stropper slik:
4.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver av de første 10 maskene, * hekle 3 fastmasker om luftmaskebuen i hjørnet, hekle 60 løse luftmasker til stropp, hopp over neste side på heklefirkanten og hekle videre om luftmaskebuen i neste hjørne (pass på at luftmaskeraden ikke har vridd seg) hekle 3 fastmasker om luftmaskebuen i hjørnet, hekle 1 fastmaske i hver fastmaske frem til neste hjørne *, hekle fra *-* 1 gang til, men avslutt med 1 kjedemaske i første luftmaske på starten av omgangen.
5.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver maske.
6.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver maske. Klipp og fest tråden.

Nå hekles det en omgang med fastmasker på motsatt side av stroppen, dvs, det hekles i luftmaskeraden som ble heklet til stropp:
Fest tråden med 1 fastmaske i den første luftmasken som ble heklet etter et hjørne, hekle 1 fastmaske i hver av de 60 luftmaskene til stropp, hekle 3 fastmasker om luftmasken i hjørnet, fortsett videre med 1 fastmaske i hver maske frem til neste hjørne, hekle 3 fastmasker om luftmasken i hjørnet, avslutt med 1 kjedemaske i første fastmaske på omgangen. Klipp og fest tråden godt. Gjenta rundt den andre stroppen.

Diagram

symbols = Start her - denne luftmaskeringen (= 4 luftmasker + 1 kjedemaske i første luftmaske) er forklart i oppskriften. Fortsett på symbolet over punktet på sirkelen og hekle mot venstre
symbols = 1 luftmaske
symbols = 6 luftmasker
symbols = 1 fastmaske om luftmasken/luftmaskebuen
symbols = 1 stav om luftmaskeringen/luftmaskebuen
symbols = Omgangen begynner med 3 luftmasker (erstatter første stav på omgangen) og avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten av omgangen
symbols = Omgangen begynner med 3 luftmasker (erstatter siste stav på omgangen) og avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten av omgangen
symbols = Omgangen starter med 1 luftmaske (erstatter ikke første fastmaske på omgangen)
symbols = Omgangen avsluttes med 1 fastmaske om den første luftmaskebuen på omgangen
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (19)

country flag Claudette Paquet 18.03.2021 - 21:11:

Est ce possible d'avoir cette information en français

user icon DROPS Design 19.03.2021 kl. 07:45:

Bonjour Mme Paquet, tous nos modèles sont disponibles en français, cliquez sur le menu déroulant sous la photo pour changer la langue. Bon crochet!

country flag Edyta 30.11.2020 - 10:43:

Jestem zachwycona wzorem i czytelnym opisem. Szkoda, że tak późno odkryłam tą stronę. Jestem fanką Waszych wzorów.🙂

country flag Line 26.08.2020 - 07:20:

Jeg hekler vist strammere enn heklefastheten så jeg må derfor hekle flere omg på firkanten enn det står i mønstret for å oppnå 74x74cm. Derfor bruker jeg også mer garn enn oppgitt og lurer på ca hvor mye garn jeg trenger til kant og stropper?

user icon DROPS Design 28.08.2020 kl. 15:54:

Hej Line, det ved jeg desværre ikke.... mon ikke du skal bruge et helt nøgle (selv om du hækler strammere...) :)

country flag Bina 23.07.2020 - 14:24:

In der Häkelinformation für Reihen mit festen Maschen steht folgendes: "Die Runde endet mit 1 Kettmasche in die erste feste Masche der Runde." Am Diagramm wird aber folgendes beschrieben zu der Reihe mit fM: "Die Runde endet mit 1 festen Masche um den ersten Luftmaschenbogen der Runde" Ich nehme an, dass die Runde mit 1 fM um den ersten Lfm-Bogen endet, oder? Evtl. sollte man den falschen Satz noch anpassen. Ansonsten eine tolle Anleitung!

user icon DROPS Design 24.07.2020 kl. 10:24:

Liebe Bina, die Häkelinformation gilt für den Rand und die Träger (in dem Absatz wird auch auf die Häkelinformation hingewiesen), das Diagramm gilt für das eigentliche Netz (= Granny Square). Daher sind beide Angaben zum Abschluss der Runde richtig. Viel Spaß beim Weiterhäkeln!

country flag Hannah 22.06.2020 - 08:59:

I was at first having confusions on the edge part,til I found a tutorial in youtube. It's a great help for me and I was happy having my 1st market bag output.

country flag Lukrecja 13.05.2020 - 19:35:

Obawiam się, że macie problemy z polską terminologią. W polskiej terminologii szydełkowej istnieje od wieków półsłupek. Oczko ścisłe to co innego: oczko ścisłe zamykające.

user icon DROPS Design 05.06.2020 kl. 17:20:

Witaj Lukrecjo! Bardzo dziękujemy za twój komentarz. W polskiej terminologii stosuje się 2 wersje, musieliśmy się na którąś zdecydować. Mamy nadzieję, że to nie przeszkodzi w pracy nad naszymi wzorami, do większości oprócz opisu jest również dostępny schemat. A propos, czy już zagłosowałaś na nową kolekcję DROPS Jesień/Zima, serdecznie zapraszamy!

country flag Véronique 10.04.2020 - 15:43:

Simplement MERCI J'ai trouvé dans mon placard 2 cakes camaléon saumon orange rose et violet taille 3.5, j'ai pu m'occuper pendant mon confinement au Covid 19, ce sac de courses est magnifique, parfait, et les explications aussi.

country flag Leena Kelve 07.02.2020 - 13:42:

Kas oleks võimalik saada eraldi mustri jooniseid saada äärise ja sangade heegeldamiseks?

user icon DROPS Design 15.02.2020 kl. 23:47:

Tere Leena! Need ei ole keerulised, vaid lihtsalt kinnissilmused. Head heegeldamist!

country flag Katarzyna 03.02.2020 - 11:38:

Piszecie T = 1 oczko ścisłe a na filmie widzę półsłupek - coś chyba w tłumaczeniu zostało pomieszane.

country flag Robyn Jorgensen 04.01.2020 - 02:28:

I can't find a place on the pattern where it tells me how many yards of yarn needed for pattern? Pattern cl-098

user icon DROPS Design 04.01.2020 kl. 10:27:

Dear Robyn, these patterns are designed to support DROPS yarns. To make this particular pattern, you need 250 grams (as 5 skeins) of DROPS Cotton Light yarn. You can read about the qualities of this yarn here. Happy Crafting!

Kommentér oppskrift DROPS 199-15

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.