DROPS / 199 / 15

Pacific Blues by DROPS Design

Heklet nett i DROPS Cotton Light. Arbeidet hekles rundt med luftmaskebuer og stavgrupper.

Stikkord: hullmønster, vesker,

DROPS Design: Modell cl-098
Garngruppe B
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Mål: Heklefirkanten: ca 74 x 74 cm før kanten og stroppene hekles.
Stropper: ca 33 cm uten kanten (ca 43 cm inkludert kanten). NB: stroppene vil strekke seg etterhvert som nettet brukes.

MATERIALER:
DROPS COTTON LIGHT fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
250 g farge 34, lys jeansblå

HEKLEFASTHET:
18 staver i bredden og 9 rader i høyden = 10 x 10 cm.

HEKLENÅL:
DROPS HEKLENÅL NR 4.
Nål nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Kommentarer (3)

50% Bomull, 50% Polyester
fra 13.00 kr /50g
DROPS Cotton Light uni colour DROPS Cotton Light uni colour 13.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 65kr. Les mer.
-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1.

HEKLEINFORMASJON:
På begynnelsen av hver omgang med fastmasker startes det med 1 luftmaske, denne luftmasken erstatter ikke første fastmaske. Omgangen avsluttes med 1 kjedemaske i første fastmaske på omgangen.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

NETT - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet hekles rundt fra bunnen av nettet og utover til en firkant. Deretter hekles kanten og stroppene rundt.

FIRKANT:
Hekle 4 luftmasker på nål 4 med Cotton Light og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i 1.luftmaske som ble heklet. Fortsett videre rundt med diagram A.1. Når hele A.1 er heklet ferdig i høyden fortsetter det videre rundt som vist på de 2 siste omgangene i diagrammet, dvs det blir 1 luftmaskebue mer på hver side av firkanten for hver omgang som blir heklet. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN! Når det er heklet 28 omganger fra luftmaskeringen og utover er det 27 luftmaskebuer langs hver av sidene + luftmaskebuen i hvert av hjørnene. Avslutt den 28.omgangen med 1 fastmaske (hvit stjerne) som vist i A.1, deretter hekles det 6 luftmasker og 1 kjedemaske i den første av de 4 stavene før neste hjørne. Arbeidet måler ca 74 x 74 cm.

KANT OG STROPPER:
Nå hekles det kant og stropper slik:
1.OMGANG: * Hekle 1 fastmaske i hver av de første 4 stavene – les HEKLEINFORMASJON, hekle 2 fastmasker om luftmaskebuen i hjørnet, 5 luftmasker, 2 fastmasker om den samme luftmaskebuen i hjørnet, 1 fastmaske i hver av de neste 4 stavene, 3 fastmasker om hver av de neste 3 luftmaskebuene, 1 fastmaske om hver av de neste 21 luftmaskebuene, 3 fastmasker om hver av de neste 3 luftmaskebuene *, hekle fra *-* totalt 4 ganger på omgangen (= 51 fastmasker langs hver av sidene).
2.OMGANG: * Hekle 1 fastmaske i hver av de første 6 maskene, hekle 2 fastmasker om luftmaskebuen i hjørnet, 5 luftmasker, 2 fastmasker om den samme luftmaskebuen i hjørnet, 1 fastmaske i hver av de neste 6 maskene, 1 fastmaske i hver av de neste 39 fastmaskene *, hekle fra *-* totalt 4 ganger på omgangen (= 55 fastmasker langs hver av sidene).
3.OMGANG: * Hekle 1 fastmaske i hver av de første 8 maskene, hekle 2 fastmasker om luftmaskebuen i hjørnet, 5 luftmasker, 2 fastmasker om den samme luftmaskebuen i hjørnet, 1 fastmaske i hver av de neste 8 maskene, 1 fastmaske i hver av de neste 39 fastmaskene *, hekle fra *-* totalt 4 ganger på omgangen (= 59 fastmasker langs hver av sidene).
Nå hekles det stropper slik:
4.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver av de første 10 maskene, * hekle 3 fastmasker om luftmaskebuen i hjørnet, hekle 60 løse luftmasker til stropp, hopp over neste side på heklefirkanten og hekle videre om luftmaskebuen i neste hjørne (pass på at luftmaskeraden ikke har vridd seg) hekle 3 fastmasker om luftmaskebuen i hjørnet, hekle 1 fastmaske i hver fastmaske frem til neste hjørne *, hekle fra *-* 1 gang til, men avslutt med 1 kjedemaske i første luftmaske på starten av omgangen.
5.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver maske.
6.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver maske. Klipp og fest tråden.

Nå hekles det en omgang med fastmasker på motsatt side av stroppen, dvs, det hekles i luftmaskeraden som ble heklet til stropp:
Fest tråden med 1 fastmaske i den første luftmasken som ble heklet etter et hjørne, hekle 1 fastmaske i hver av de 60 luftmaskene til stropp, hekle 3 fastmasker om luftmasken i hjørnet, fortsett videre med 1 fastmaske i hver maske frem til neste hjørne, hekle 3 fastmasker om luftmasken i hjørnet, avslutt med 1 kjedemaske i første fastmaske på omgangen. Klipp og fest tråden godt. Gjenta rundt den andre stroppen.

Diagram

= Start her - denne luftmaskeringen (= 4 luftmasker + 1 kjedemaske i første luftmaske) er forklart i oppskriften. Fortsett på symbolet over punktet på sirkelen og hekle mot venstre
= 1 luftmaske
= 6 luftmasker
= 1 fastmaske om luftmasken/luftmaskebuen
= 1 stav om luftmaskeringen/luftmaskebuen
= Omgangen begynner med 3 luftmasker (erstatter første stav på omgangen) og avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten av omgangen
= Omgangen begynner med 3 luftmasker (erstatter siste stav på omgangen) og avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten av omgangen
= Omgangen starter med 1 luftmaske (erstatter ikke første fastmaske på omgangen)
= Omgangen avsluttes med 1 fastmaske om den første luftmaskebuen på omgangen

Thi-Duc 13.02.2019 - 07:00:

Oh, was für eine tolle Tasche, Warte sehnsüchtig auf die Anleitung..., ich nenne sie Simple on Tour..., Danke

Linda L 09.02.2019 - 14:28:

Er ikke oppskriften lagt ut enda? Min datter ønsker seg denne til backpackerreisen sin som starter om 14 dager

Katarzyna 29.01.2019 - 15:43:

Rewelacja . Czekam z niecierpliwością :))))

Kommentér oppskrift DROPS 199-15

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.